1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

ABS la A4 B5 - Senzori sau Unitatea - reglare - inlocuire - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de turbina5, 27 Mar 2009.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu am spus asta.
    Am spus ca îl găsești în pompă, sub plasticul ala negru. Dealtfel sunt 2 relee acolo.
    Idea ar fi fost totuși să ai o eroare clară, ca să știi care din relee să îl ataci. Pentru asta îți recomand să nu mai folosești scule de diagnosticare universale, ci dedicate.

Ultima editare: 15 Noi 2015
  2. AudiSport125

AudiSport125 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4, B5, 1781cmc (ADR) 1995
    Oki doki , ms mult , am sa ma duc la o reprezentanta ( cu toate ca o sa ma ca usture buzunarul) sa ii fac o diagnoza cu tester dedicat sa vad ce si cum , si revin. Stima

Ultima editare de un moderator: 15 Noi 2015
  3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Nu am spus nici asta. Am spus să faci o diagnoză pentru Audi, nu la Audi la reprezentanță. Și dacă încă mai ai întrebări postezi codul erorii și tot de scrie despre ea, pana la capăt.

4. AudiSport125

AudiSport125 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4, B5, 1781cmc (ADR) 1995
    Multumesc de sfaturi , s-a rezolvat dupa ce am schimbat ambele relee :)

5. Sidukaa

Sidukaa 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Audi 1.6 (AHL) 1996 Audi 2.0 TFSI (BWE) 2007
    Salut! De curand am avut o problema,mi s-a spart pe spate rulmentul rotii si a atins putin de la oscilatii, magentul senzorului de abs,am schimbat de la axul rotii tot, inclusiv butucul cu disc.
    De atunci am observat ca ABS-ul intra cam des. Adica la viteza foarte mica spre exempu, daca franez intra pedala in tremurat sau la viteza mare ex. 190, la franare moderata parca simteam un tremurat in pedala (discuri fata spate sunt noi cu tot cu placute). Ce peoblema ar putea fi?

6. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Senzorul nu e montat corect. Ma refer ca adancime in care e introdus in gaura.

7. Sidukaa

Sidukaa 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Lamureste-ma, care senzor? daca spui de ala magnetic care am mentionat ca a fost frecat, ala nu a fost demontat nici umblat la el... ce trebuie sa fac mai exact

8. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Pai tocmai ala e. Cand a frecat butucul, sau mai bine zis, inelul ABS de senzor, l-a impins putin in exterior, marind distanta dintre senzor si inel. Acum trebuie impins senzorul putin in interior. Ca si procedeu folosit de mine cu succes, dai roata jos si impingi senzorul pana cand incepe sa frece de inelul ABS (invartesti de roata si se simte usor frecarea), apoi il tragi usor inapoi pana nu mai atinge.

Ultima editare: 13 Ian 2016
  9. Sidukaa

Sidukaa 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    Sper sa functioneze metoda ta, voi incerca pe un elevator chestia asta. Nu cred ca necesita schimbat, avea inca proprietatea magnetica (am pus surubelnita si s-a lipit :)). Sper sa nu fie alte cacaturi ca sa am motiv pentru demontarea tot butucului

10. catalincrisan

catalincrisan 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4b7, motor 2.0 tdi,cod motor blb ,140cp an 2005
    Aceiasi problema am avut si eu cu senzorul fata stanga. Nu dadea aceleasi valori ca ceilalti trei. Am miscat putin de el si am dat cu ceva spay degresant. Se pare ca functioneaza acum, nu mai intra ABS la viteza mica sub 10 km ca mai apoi sa ramana becurile aprinse in bord. Am testat masina la viteza mica si la viteza mare si functioneaza.

O nelamurire am: senzorul are o pozitie anume ? ma uitam la cel din dreapta fata si este cu firul in sus spre ora 12 iar cel din stanga fata este indreptat spre ora 13. Cei doi senzori din spate sunt indreptati spre ora 9. Cel din stanga fata a dat si acea eroare de valoare, in care raman aprinse becurile in bord.

11. Sidukaa

Sidukaa 4th Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    La mine nu sunt becurile aprinse, doar ca nu functioneaza cum trebuie, intra prea repede... cat despre pozitie, nu cred ca e una anume

12. Parasutistul

Parasutistul 2nd Gear Member

Locație:
    Cluj Napoca
    Masina:
    Audi A4 1.8T 20v AEB quattro 1997
    Am avut si eu o problema cu senzorul dreapta spate. Va recomand o solutie simpla ca sa preintampinati unele probleme dupa montare indiferent daca l-ati curatat sau schimbat (pentru ca, initial si mie nu-mi dadea nici o eroare dar dupa cativa km se aprindea martorul.La testarea in functionare imi ddea initial 1km/h dar 0 la rulare). Am suspendat roata, am introdus senzorul, am lasat testerul pe testare in rulare si am invartit roata . Daca arata tot valoarea 0 il mai bateam putin cu ciocanul si invarteam roatadin nou. Am repetat operatiunea pana cand pe tester a inceput sa traduca viteza. N-am mai avut probleme desi initial au vrut sa-mi schimbe senzorul din nou (la mufa era o singura pozitie, cifrele 1.2 corespundeau dar culorile firelor maro/negru erau total opuse). Bafta.

13. robyta 1st Gear Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Audi A4 2.5 V6, 2000
    Salutare tuturor !
    Am un audi A4 din 1999 2.5 tdi. va rog sa-mi spuneti daca pot schimba pompa ABS cu seria 8E0 614 111 AH cu 8E0 614 111 B. Am conectat-o la mufa mare si am pus contactul iar becul de ABS din bord sta aprins , am verificat pe un senzor daca da semnal si are . Ce pot face ? Multumesc

14. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Ignora partea dreapta a pozei !!
    Dupa cum spune ETKA intre pompa cu B in coada si cea cu AH exista o diferenta destul de mare .
    Cea cu AH stie de ASR pe cand cea cu B nu stie. Deci nu prea sunt compatibile fara sa ramai cu erori (bec aprins in bord)

Daca te uiti in poza scrie ca alea care se termina in AH, H, au fost inlocuite cu AJ, sau J si sunt compatibile cu codul de motor AFB si AKN. Normal oricare din astea 4 coduri ar trebuii sa fie compatibile intre ele

Ultima editare de un moderator: 21 Feb 2016
    robyta apreciază asta.
  15. robyta 1st Gear Member

Locație:
    Lugoj
    Masina:
    Audi A4 2.5 V6, 2000
    Da am salvat imginea si am vazut. Mersi. O seara buna.

16. bebe_man89 1st Gear Member

Locație:
    Aiud
    Masina:
    A4 1.9 2000
    Salut,
    Am un Audi A4 B5 din 2000, motor cod AJm diesel si cutie automata. Am urmatoarea problema: cand trec de 100 km/h si pun usor frana dupa 2-3 secunde intra ABS-ul o secunda cat sa ma sperie. Mentionez ca nu am erori, am schimbat un senzor ABS pe fata, am schimbat si discuri, placute de frana si pe fata si pe spate. Sunt disperat ca nu mai stiu ce sa fac. Va rog mult sa ma ajutati

17. coco_catalin

coco_catalin Gold Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi A4 B5 / 1.6 ADP / 101 CP / 1997
    bebe! nu te panica! :p Fac pariu ca nu ai aruncat o privire in acest topic :moa:
    Cu cateva pagini in urma este cineva care a avut aceasi problema ca tine...
    Tocmai acel senzor care l-ai schimbat e problema, sau poate un senzor de la alta roata daca ai schimbat tot. Nu te mai du la mecanici de dacii sau care schimba pentru prima data senzori. Spor la lectura ;)

18. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Problema este senzorul schimbat. Nu e pozitionat corect in locasul lui. Scoate-l de acolo, curata-l daca e nevoie, apoi introdu-l la loc. Sau daca ai luat senzor AM poate sa nu citeasca corect turatia pe inelul planetarei.

19. AltTair 1st Gear Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T 1995 AEB
    Salutare, de curand am intrat in posesia unui minunat Audi A4 B5 1.8T din '95 de 150 Hp. De cand am primit-o, de fiecare data cand pun frana (desi placutele au fost schimbate, etrierele curatate) la viteze de sub 5 km/h, in principal tot timpul cand franez spre oprire, imi intra ABS-ul (fie carosabil umed, fie uscat) si imi scoate un carait destul de suparator (il simt putin si in pedala), la test imi apare tot ok, fara eroare, martorul din bord sta stins. Ce as putea sa fac, inainte de a merge la mecanic? Multumesc

20. Ciprian.Mod Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2012 CDUC & Q3 F3 2020 DKTA
    Ai putea sa citesti topicul asta integral.

Distribuie pagina asta