1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

ABS la A4 B5 - Senzori sau Unitatea - reglare - inlocuire - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de turbina5, 27 Mar 2009.

1. Dizy89

Dizy89 1st Gear Member

Locație:
    Salonta - Bihor
    Masina:
    Audi A4 B5, 1,9 TDI, 130CP
    De asta ma temeam si eu :( ...
    Multumesc frumos pentru raspunsul foarte prompt.
    :respekt:

2. 91DON

91DON Silver Member

Locație:
    Paris
    Masina:
    N-am
    Am rezolvat si eu problema cu ABS'ul (intra la viteze mici). Am bagat laptopul pe ea si am vazut ca roata dreapta fata dadea o viteza mai mica decat celelalte roti (cand vroiam sa opresc, la viteze mai mari de 10km/h arata viteza corect). Am scos senzorul, a iesit destul de usor, prima oara am inceput cu o miscare rotativa, apoi il trageam incet (cu mana) si tot il roteam, l-am scos l-am curatat l-am pus la loc si merge perfect acum. :)

Ultima editare de un moderator: 10 Iun 2011
  3. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Recent am schimbat un brat si a fost nevoie de cateva ciocane zdravene pentru scos un pivot(asa se intampla cand nu ai scule potrivite) :)
    Dupa montare bipuit si semnul ! si ABS in bord.

Am demontat roata ,am scos senzorul ABS prin miscari scurte stanga-dreapta nu era ruginit,nu l'am scos bucati,a iesit in final;am curatat senzorul si partea interioara spre inelul ABS.Am sters eroarea cu vagul desigur si gata si-a revenit.:thumbs-up:

Aveti 2 poze.Succes.:p
    Re:Cand va intra ABS la viteze mici recomandat sa se scoata senzorul si sa se curete impreuna cu partea interioara din fuzeta,in timp intra rugina si in senzor apoi se rupe.
    Am procedat si eu ....ca toata lumea il tot miscam si isi revenea insa dupa un an aprox. (tot schimband brate :))) in interior se aduna rugina din discuri si corodeaza in timp senzorul.
    ...daca este prea tarziu exista posibilitatea sa iasa ferfenita.

Ultima editare: 28 Iun 2011
  4. hunu 1st Gear Member

Locație:
    BUCURESTI
    Masina:
    A4, B5, 1,9 TDI,AFN, QUATTRO AVANT
    si eu am probleme cu un senzor abs pe partea stanga fata data pe tester. nu se aprinde nimic la bord legat de abs. am incercat ieri sa scot senzorul dar nu se misca decat capul lui putin, tija este fixa. azi ma duc la mecanic si o sa va spun mai multe.

5. sharkyno 3rd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Avant 2012,2.0 TDI - CGLC - 177hp
    Am si eu o problema...la viteze mici,sau aproape de a opri masina imi trepideaza pedala,semn ca ar intra ABS-ul....nu se aprinde nimic pe bord,cu testerul nu am nici o eroare,singura problema este ca discurile pe spate sunt putin cam praf....asta sa fie motivul sau poate fi altul???

6. Cucu Andrei

Cucu Andrei 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Eu de 2 saptamani imi bat capul cu problema asta, intra abs - ul chiar inainte de a oprii masina. Am pus'o pe tester si surpriza toti senzori merg perfect, becul din bord nu se aprinde si apoi dupa inca o scanare cateva zile mai tarziu am eroarea : " Internal Control Module Memory Error "
    Sa fie modulul de abs ? Nu vreau sa cumpar un modul ptr a vedea ca functioneaza si al meu.

7. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    audi a4 1.9 tdi 90hp 1995 1Z
    eroarea respectiva din cate imi amintesc e de la calculatorul masini ,am avut si eu eroarea asta am sterso si gata

8. Cucu Andrei

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Nu merge stearsa.

9. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    Atunci e de rau. Cand am fost sa sterg eroarea mi s-a spus ca e de rau daca nu se sterge, acum nu stiu exact.

Ultima editare de un moderator: 24 Oct 2011
  10. Cucu Andrei

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Da e aiurea, schimbi placutele si discurile si strici modulul de abs...

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Cand vezi erori de genul asta, erori ce tin de o stare a memoriei a unui controller important, asa cum e si unitatea de abs, ma tem ca in majoritatea cazurilor ajungi sa cumperi alta unitate. Atentie insa, codul trebuie sa fie identic sau mai gasesti un corespondent al lui pe care, evident ti-l poate spune cineva care are ETKA. Nu te speria, modului te costa circa 200 ron in dezmembrari, si inca vreo 100 ron o sa fie manopera cu tot cu completare lichid.

Internal Control Module Memory Error

Possible Causes
    Wiring from/to Control Module faulty
    Voltage Supply and/or Ground Supply faulty
    Control Module faulty
    Control Module Housing leaky

Possible Solutions
    Check/Clean Wiring from/to Control Module
    Check Voltage Supply and Ground Supply including the Main Supply/Connections at the Battery
    Replace Control Module

This fault is NOT to be ignored when found in a major and/or critical system (Airbag, ABS etc.).

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/65535

12. Cucu Andrei

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Da Ovidiu, am comandat azi un modul de abs de la colegul de forum "jaguar" si astept sa imi vina maine. Montajul o sa il fac eu, din cate am inteles nu trebuie reglat nimic, l-ai pus si poti sa pleci la drum. Acum marea buba e sa fie asta cauza ca daca iau modulul si nu este nici ala e grav + ca dau banii aiurea pe el. Sper sa fie el cauza, am facut 2 diagnoze la 2 persoane diferite : unul in lb romana si eroare a fost : "Aparat comanda defect" si unul in engleza cu eroarea " Internal memory modul error" si din cate am inteles e aceeasi treaba adica modulul. Dupa ce ajunge modulul il montez si revin pe forum. Salut

13. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu trebuie decat sa aerisesti franele, asta daca e acelasi cod. Spor.

14. e_sarpe Guest

marto abs aprins

Salutare!
    Intampin urmatoarea problema: cand apas pedala de frana indiferent de viteza, ABS-ul intra la cea mai mica apasare!
    La anumite viteze martorul ABS impreuna cu cel de frana nu se apind.

M-am uitat la sigurante si acolo am gasit o ciudatenie: de la siguranta 41 (abs hydroagregat ce o fi insemnand nu stiu) pleaca un fir care e legat de siguranta. Nu mi-am dat seama unde se opreste. Are cineva idee ce ar putea fi si pentru ce ar fi firul acela ?

Anvelopele supra dimensionate 225 /55 / 16 ar putea influenta proasta functionare ?

Va mutumesc

Ultima editare de un moderator: 28 Oct 2011
    alin tazz apreciază asta.
  15. Cucu Andrei

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Astazi am schimbat modulul de abs si surpriza, problema persista. Acelasi carait de la abs pe care il aud de 3 saptamani. M-am saturat, ce trebuie sa ii fac sa o duc la reprezentanta sa o repar. Sa dau banii pe 2 diagnoze amandoi sa imi spuna aceeasi treaba, schimb modulul si nimic, numai am nervi probabil o sa ii dau foc.

16. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Daca a batut cu ceva in zona unui senzor, e posibil ca acesta sa se fi miscat din loc si sa nu mai citeasca bine. Conecteaza un VAG-COM la masina, pleaca de pe loc accelerand usor, si apoi franeaza incet. Roaga pe cineva sa urmareasca permanent valorile citite de cei 4 senzori, si daca 3 sunt la fel si una diferita, inseamna ca ala e senzorul care iti face necazuri.

17. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    Are dreptate cristisor.

18. Cucu Andrei

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B5 1.8T quattro
    Am facut treaba asta, degeaba. Toti senzori citesc aceeasi valoarea.

19. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Aceeasi valoare pana in momentul in care masina se opreste?

20. tavy 6th Gear Member

Locație:
    roman
    Masina:
    Nu vreau sa fiu pe post de "Afirmativ" dar cristisor are iar dreptate:). Trebuie sa verifici la o viteza de sub 10 km la ora. Andrei tu sti pe ce roata intra ABS ? De ce nu incerci sa depistezi si apoi sa te uiti la senzorul respectiv, poate isi revine. Tu ai spus ca ai schimbat discurile si placutele, verifica cercul ala de pe disc, nu stiu denumirea lui dar senzorul de ABS citeste rotatia de pe acel "ceva". Poate s-a strambat sau poate nu ti l-a pus de pe discurile vechi.

Ultima editare de un moderator: 28 Oct 2011

Distribuie pagina asta