1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Aditiv combustibil si/sau pentru curatat injectoare sau motor - Pro sau contra ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de X, 16 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Am pana acum 3 plinuri cu Metabond, nu stiu daca din cauza vremii sau alt factor dar pe acelasi sector de drum, acelasi mers (CC), aceleasi bagaje, la dus am scos 8.1 si dupa tratamentul cu Metabond am scos 7.8. Oricum diferenta de consum nu bate cu pretul unui bidon de Metabond, dar e pe drumul cel bun. :)
    Motorul nu mai rontaie asa rau, acum nu va ganditi ca s-a transformat in benzinar, concluzia este per total nu mi-a parut rau de cei 100 ron dati pe aditiv. Voi mai reveni cu feedback peste 5-6 plinuri, nu dureaza mult. :)

2. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Metabond au retea de distributie cam in fiecare oras. De la dealer il iei cu 80 lei.

Eu in Brasov atat dau pe un flacon :D

Urmeaza sa bag in audi 1.4 tfsi metabond megalene plus.

Momentan cu millers sunt multumit.

Pentru cei cu benzinare care nu vor sa bage aditivi, solutia e rompetrol efix s de 98. Contine Keropur in care gasesti o mare parte din compozitia redline sl-1 aditiv benzina.
    Are Keropur un derivat al PEA care are rolul de a curata depozitele de carbon. Doza este mica dar totusi in timp va face diferenta.

Benzina de 98 efix s cu millers. Consum mediu Brasov - Buzau cu talpaceala in afara localitatii si mers legal in localitate 6.1. Se adauga o tura de Ploesti la drum si multa frana de motor unde s-a putut.
    https://www.youtube.com/watch?v=nzk_SwUKu5s

3. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
  4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Mai bine lasi Millers in el daca esti multumit de rezultat. Intr-adevar, in Romania fluctueaza pretul Metabondului in functie de locatia de achizitie, in schimb eu aici nu prea am multe variante. Uite poza cat m-a costat pe mine a 2-a sticla de Metabond. Peste 2-3 saptamani am de facut cam 4000 km, m-am aprovizionat. :)

5. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    kspic la ce depozite de carbon te referi ca se curata ? Zici ca bagi la TFSI ? Astea nu sunt cu injectie directa, deci depozitele de carbon de pe admisie nu au cum sa se curete. Indiferent de aditiv sau tip de benzina ...

Ultima editare de un moderator: 20 Sep 2015
  6. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Prevenirea lor nu e importanta ?

Ok camera de ardere ? Evacuarea ?

Faptul ca un aditiv care te duce cu 10-15 bani in plus pe litru benzina iti face masina se se miste de parca ar avea benzina aproape ca cea premium de la peco ?

Sistem de injectie curat, camera de ardere curata, consum mai mic pentru ce suma ? 10-15 bani pe litru ?
    Din diferenta de consum aditivul iese gratis in plus ies si pe profit.

Millers-ul are aproape aceeasi reteta ca aditivul de la peco. Metabond megalene plus mi se pare ca o are identica.

Rompetrol baga in efix s 455 ml / 1000 litri aditiv keropur. Keropur care are PEA in plus fata de metabond megalene plus.
    Deci ce bagi ? Aditiv din peco cu 60-70 bani / litru sau aditiv cumparat de tine cu 10-20 bani / litru.

Tine de fiecare. Benzina de 95 efix cu millers peteol eco max si talpa la timpul ei mentine motorul fresh. Ulei bun si filtre bune la timp si nu iti pica motorul decat daca e prost nativ.
    Tii la ea ? Benzina de rompetrol minim si nu ulei castrol made in eu.

a3-ul de cand merge cu aditivi si-a tot schimbat comportamentul in bine. Cel mai vizibil este consumul redus vizibil.
    De la 6.7 cu mers legal cand am luat masina la 6.1 acum cu aditivare de 2k km dar cu mers cu viteze mai mari si talpa mai deasa. De la bujii NGK de 60 lei bucata sau de la ulei amsoil sa fie diferenta ? Posibil si de la astea.
    Dar curatarea cu PEA si aditivii buni si-au facut simtita prezenta.

In oras daca merg la consum scot lejer 7 si cev. La mers normal cu ceva talpaceala moderata maxim 9. Cu mers sportiv 11-12. Cu mers de dement 25.

Ultima editare: 21 Sep 2015
    lowlife apreciază asta.
  7. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Exmperiente noi cu aditivii.
    Metabond megalene plus 5 ml10l cu 5ml/10 litri redline si-1 si efix de 95 ... consum in Brasov de la Rompetrol la Careforu, dupa trafic la greu, cu treceri de pietoni la greu si cateva semafoare pe rosu, mers normal cu schimbat la 2500-3000 rpm si mers constant cu 1500 rpm + consum de 6.9 in oras.

Un mare wow pentru mine pentru ca n-am mai vazut asa consum.... in oras.... cu traficul asta.

Metabond cumparat din Brasov direct de la un furnizor metabond, un om de toata stima. Pasionat auto care din multumirea pe care a avut-o fata de produsele metabond a ajuns sa le comercializeze.

Ultima editare: 17 Oct 2015
  8. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Ca tot veni vorba de aditivi dupa ce termin combinatia curenta cu 2t am sa folosesc in acelasi raport 1:200 'Liqui Moly întreţinere sistem Diesel'.. vedem ce iese :)

9. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Aditivul ala LM e ... un mare nimic :D Nu ai sa simti nimic cu el.
    Nu va face nici rau, dar nici bine, sunt bani irositi.

Mai bine ramai la 2T.

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    fara Metabond si jante pe 18 - consum 8.1
    cu Metabond (de 3000km) si jante pe 18 - consum 7.7-7.8
    cu Metabond (de 8000km) si jante pe 16 - consum 6.6

Probabil mai scadea consumul daca lasam jantele pe 18 timp de 8000 km cat s-au implinit de cand folosesc Metabond, ramane de vazut cand le pun la loc. :)
    Nu cred sa aibe vreo importanta dar pe jantele de 16 sunt cauciucuri de iarna.
    Consumul este cel afisat de BC pe acelasi traseu, acelasi mers, aceleasi bagaje, aproximativ aceeasi vreme. :)

Deci, daca ati inceput sa folostiti nu va asteptati ca la primul plin consumat sa fie diferente notabile, aveti rabdare. Eu o sa bag in continuare, in perioada dec-ian fac iar vreo 5000km, sunt curios ce-o mai fi.

Ultima editare: 23 Oct 2015
  11. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    In ce proportie? Ma gandesc sa incerc si eu sa vad cum e, 5ml la primii 10l si in rest 10ml la fiecare 10l?

12. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    9ml la 10l.
    Sunt curios sa ajung cu Metabond-ul pana in primavara cand pun jantele pe 18 inapoi, sa vad daca tot 7.7-7.8 am consumul sau mai scazut.

Eu fac mereu plinul, merg pana mai imi afiseaza 30-40km in bord si intra cam 68-69l, pun 65ml de Metabond.

13. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Prima doza de 6 m/10 litri si pui pentru 30 litri motorina doza asta. Dupa care intri pe doza de 9 ml10 litri.

Prima data se baga mai putin nu pentru ca spun ei ci pentru ca asa e safe.

Probleme nu apar oricum, sunt unii nebuni care au turbat un flacon de aditiv pentru benzina in motorina si n-au patit nimic :)) Si dupa citeam pe un grup dedicat marcii pe facebook, " are ceva daca am turnat un flacon de x aditiv in motorina ? "

Rezultatele le simti in functie de masina si motorizare. In general dupa 100 ml de aditiv consumat se simt bine rezultatele.

Eu la 1.4 tfsi am trecut pe metabond ca aditiv si chiar e o schimbare in bine fata de millers. Doza de 5 ml/10 l la mine peste care mai adaug 5 ml redline si-1 care are PEA. Consumul e de super mare bun simt acum... adica noaptea prin Brasov la mers chill 6l/100 km ? Nu somn, ci mers fara talpa cu treapta scumbata la 2500-3000 rpm.

Brasov- Buzau cu talpa sanatoasa nu gluma, adica de la Comarnic la Ploiesti numai cu 140-180 km/h. In locurile cu radare anuntate 110. Dar pana la Comarnic pe serpentine de la Timisul de sus pana la Predeal cel putin, masina a vazut podea.
    De la Ploiesti la Buzau iar mers sporitv cu 130 km/h minim, maxim nu mai stiu cat a avut. Cert e ca in localitati am mers legal sau aproape legal.

Consum mediu de 7.7 l /100 km

Prin Buzau, noaptea, la plimbare asa cu o barfa mica cu pasagerii, consum de 6.3 l /100 km. Benzina de 98 n-am mai bagat de cand am facut combinatia asta. Masina merge exceptional si .... chiar nu merita sa dau cu 70 bani in plus pe litrul de benzina cand cu 10 ml aditiv in total la 10 l benzina scot ceva mult mai bun.
    Dpdv al retetei de aditivare bat spre un shell de DE. ( aceeasi aditivi dar cantitate mai mare de PEA )

Ultima editare: 25 Oct 2015
  14. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    A folosit cineva în mod constant Metabond Megasel?Mă interesează dacă își face treabă,adică dacă chiar ***ăța sistemul de injecție și în ce procentaj a fost folosit.Oricum în reclama suna frumos ce scrie,dar eram curios în realitate cum este.Momentan folosesc ulei 2T la fiecare alimentare,bine uleiul este cu treabă lui.Are vreo treabă dacă se folosește și aditiv și ulei?

15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Da, eu il folosesc cam de 10.000km. Nu stiu cat curata sistemul de injectie, cert este ca mi-a scazult consumul. Am scris asta si cu o pagina in urma, tot in urma gasesti si procentajul.

16. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    salut

Gabi 74 poti sa-l folosesti linistit ca face ceva minuni. eu il folosesc de 2 ani si jumatate si as zice ca este o diferenta fara doar si poate fata de a nu-l utiliza. deci mergi pe el ca este bun. succes. :o::superman:

17. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Eu care ii " fac reclama " il folosesc si in prezent. Asa cum am mai spus compusii de crestere a ciferi cetanice sunt identici cu cei folositi de unele benzinarii din Ro ( Rompetrol si mai era unul dar nu imi aduc aminte pe moment )

Nu exista un procentaj pentru curatarea sistemului de injectie. Adica nu este un " curatator " activ care pe baza de chimicale sa topeasca depunerile si posibil sa faca rau. Este pasiv, asigura ardere completa si mai multa caldura in camera de ardere. Pe scurt acceasi motorina face mai multa caldura pentru ca 1. arde complet 2. are o putere calorica ceva mai mare.

Rezultatul ? Mai putin fum in vechiul meu diesel remapat. Vizibil mai putin fum in turele de talpa.
    Pentru un forum acum 1-2 ani un test in care de la 10 secunde si ceva 0-100 am coborat la 9.7 secunde.

In DPF-istul familiei se observa si intervale de regenerari mai mari deci clar si acolo isi face treaba.

Daca te intereseaza strict curatare si lubrifiere fara crestere a puterii ai ca solutie Redline RL-2. Eu il folosesc in combinatie cu metabond megasel plus in dieselarele familiei dar in proportii controlate " matematic " sa zicem. Sticla are undeva la 443 ml iar doza minima este de 4ml/10 litri si maxima 12 ml/10 litri.
    Este foarte folosit pe afara de cei cu dube diesel care merg mult. Din firca de a avea probleme cu injectoare... folosesc aditivi de calitate.

Cel mai fain aditiv folosit de mine pana in prezent a fost redline 85 plus. Asigura curatare si crestere a cifrei cetanice. Am mers cu el cel putin 30k km iar taicamiu cu diesel cu DPF de la 5k km pana la 20k km.
    Contine RL-2 plus 2 compusi de cetan boost pe care ii gasesti si in megasel plus. Megasel plus in schimb mai are inca un compus care in combinatie cu unul din cei 2 ofera o capacitate mai mare de a creste cifra cetanica deci cantitate mai mica de substanta necesara.
    Dozele folosite de mine cu acel mixt sunt 6ml RL-2 si 6 ml megasel pentru DPF-ist si 9 ml rl-2 cu 9 ml megasel pentru dieselarul clasic remapat.

E o mica mare diferenta intre unii care ofera sfaturi pentru a vinde un produs si altii care ofera sfaturi din pasiune fata de auto in urma unor teste facute pe buzunarul si masina personala.
    Aditivi aveti si motorina/benzina de la peco. Aditivii gen metabond, redline, amsoil, millers, chevron techron mai precis cei cu doze mici de utilizare zilnica fac treaba excelenta. Au in plus compusi de protectie care se vad la nivel de uzuri injectoare, pompe ( injectie, carburant ) dar si la nivel de curatenie in camera de ardere prin depozite de carbon mult mai putine

Un test super tare in care tipul a investit 20 de sticlute de aditiv.
    https://www.youtube.com/watch?v=DUkICPS0zQE

Ultima editare: 11 Noi 2015
  18. Aurel G

Aurel G Audi Expert

Locație:
    Italia - Vicenza / CHISINAU - Rep. Moldova
    Masina:
    AUDI A6 C7, 2.0TDI, CNHA ,QUATTRO, 2016.
    Pentru KSPIC, de produsul DATACOL ai auzit ceva?

19. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Nup.... Nici o idee. E posibil sa fie un producator local, la inceput de drum.... . Eu nu m-as juca cu aditivii mai ales la motorizari care sunt laudate pentru unele mici probleme pe la injectoare. Produs de calitate, cu review-uri pozitive si certificare TUV = love.

Ultima editare de un moderator: 14 Noi 2015
  20. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Toate bune si frumoase hai sa-l incercam dar de unde-l luam? :) Ma gandesc ca sunt si multe fake-uri, voi de unde le luati? Eu de ex am gasit pe cineva aici local dar cand l-am intrebat de magazin mi-a zis ca vine el si mi-l aduce.. nu stiu ce sa zic dar mi se pare cam ciudat sa n-ai un dealer local sau ceva sa le vanda la un stand, nu e cazul de paranoia dar ca si cum in caz de ceva mai ia-i de unde nu-s.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta