1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Aditiv combustibil si/sau pentru curatat injectoare sau motor - Pro sau contra ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de X, 16 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
  2. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    ̶A̶4̶ ̶B̶8̶,̶ ̶2̶.̶0̶d̶ ̶-̶ ̶C̶J̶C̶B̶,̶ ̶2̶0̶1̶2̶ A1 8X, 1.4tfsi, CAXA, 2012
    Se pare ca in CT n-au inca parteneri ori nu a mai fost actualizata lista. De metabond.ro stiti ceva?

3. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    O mica testare a benzinei de 95 efix cu aditivi - reteta in clip la final
    https://www.youtube.com/watch?v=qMZ3HvHfnms&feature=youtu.be

Aceeasi masina ca a mea cu revo stage 1.

https://www.youtube.com/watch?v=KPkqfBj7wDc

Ca idee, km mei cu benzina aditivata cresc iar pana in prezent 0 probleme. Benzina de 95 cu aditivi pusi de mine si scrisi aici se comporta mai bine decat cea premium de la peco dpdv al consumului, felului in care trage masina dar si al sunetului motorului.
    Cu benzina de peco de 98/100 pompa de inalta este mai galagioasa la 1.4 tfsi-ul meu in timp ce cu cea de 95 aditivata pompa de inalta este considerabil mai silentioasa. Deci tind sa cred ca acei compusi de " protectie " din benzina isi fac treaba foarte foarte bine.

Consumul este exceptional din ultimele teste. Noaptea in oras imi ia 5.3-6 la mers linistit iar ziua 7-8-9 in functie de trafic si aglomeratie. Daca merg mai sportiv urca pe la 10 consumul in oras. Consum care cu benzina simpla e consuderabil mai ridicat.
    La drum intins consumul variaza de la 5 la 7 depinde cum merg.

Cand am luat masina pe acelasi drum pe care il fac si in prezent consumul meu a fost de 6.6 cu mers chiar delicat. Asta cu benzina de 95. Diferenta de cel putin 1 litru.

Metabond.ro este sursa distribuitorilor. Este site-ul producatorului.

Ultima editare: 30 Noi 2015
  4. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Bun, maine ajunge, revin cu feedback dupa ce golesc flaconul :) Initial vroiam sa incep direct cu 9ml/10l motorina insa o sa-ti urmez sfatul cu primii 30l 6ml metabond dupa care 9ml.. sa se obisnuiasca. Din ce am citit concentratia este destul de puternica si n-ar fi tocmai ok sa rotunjesc cifrele nu? Gen in loc de 6mlx30l sa pun 20ml si tot asa.
    Tu din cate observ folosesti in combinatie metabond + redline? Am cautat si eu pt diesel dar nu am gasit decat un site ceva cu 'ulei sua' dar mai mult aveau uleiuri de motor decat aditivi si de pe ebay/amazon transportul este de 3ori cat pretul flaconului.

Ultima editare: 2 Dec 2015
  5. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Pentru diesel ai 2 tipuri de redline - butique oils - Alba.
    - RL-2 doar de ungere si curatare 4-12 ml /10 litri
    - 85 plus ungere, curatare, performanta - de aici si doza mai mare necesara. 10-40-45 ml parca /10 litri

Metabond Megasel plus e suficient. Doza de start e buna :)

Eu folosesc 9 ml /10 litri megasel plus si 9 ml/10 litri RL-2 la astra g-ul vechi. E euro3 si ii place mai gras :)))

audi66 foloseste doar metabond la audi-ul lui. E foarte ok daca ramai doar pe metabond si tu.

Eu folosesc redline si-1 la benzinar pentru o substanta din el numita PEA care e in cantitate de 50%. Acea substanta asigura curatarea activa in camera de ardere. In rest metabond-ul face o treaba excelenta.

Acum sa nu ai mari asteptari pentru primii km. Efectul lui se simte in timp. audi66 iti poate spune cum a " experimentat el ".

Ultima editare: 2 Dec 2015
  6. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Ok, si banuiesc ca nu are rost nici cu 2t sa-l combin nu?

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Si eu am avut curiozitatile tale. :)
    Eu bag 65ml/70l, deci 9ml si un pic la 10l. Citeste cateva pagini in urma si o sa vezi ce efecte a avut la mine, cu toate ca nu e obligatoriu, cred ca depinde de la motor la motor si la stilul de mers. La mine cand a ajuns apa la 90grade nu vede sub 3300-3500rpm. Eu amestec cei 65ml Metabond cu 2-300gr motorina cand sunt la pompa, il bag in rezervor si dupa aia fac plinul.
    Cu cat faci km mai multi, cu atat vezi rezultatele mai repede.
    N-ar fi rau sa pui VCDS inainte pe masina si vezi ce valori ai acum pe injectoare, si sa repeti dupa 1000-1500km cu Metabond.

8. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Ca tot sunt colegi care nu prea gasesc Metabond…
    Am vorbit cu cei ce au site-ul si mi-au spus ca se cauta distribuitori/colaboratori (inclusiv persoane fizice, asa ca cei ce se trezesc ca trebuie sa se intalneasca cu o persoana din lista de colaboratori prin oras, sa stie), in toata tara.
    Deci… :)

Pentru comenzile de pe site, transportul e 20 de lei, pentru ca in pagina de comanda se spune ca e gratuit, dar nu e.

Ultima editare: 4 Dec 2015
  9. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Eu pana la urma am luat de pe metabond.ro, la miros e cam acelasi cu fostul aditiv liqui moly, vedem pe parcurs ca e in uz :)

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Urmeaza iar 5-6000km in perioada 15 dec. - 25 ian. Trebuie sa imi reinoiesc stocul. :)
    Pana la urma ati gasit vreun site in RO cu transport gratuit sau iau de aici la 25€ ?

11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ce parere aveti de treaba asta ? S-a folosit Liqui Moly Diesel Purge.
    Partea interesanta este la sfarsitul videoclipului, unde se vede filtrul murdar si culoarea aditivului din sticla.

12. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Are 2 etil-hexil nitrat ca si metabond doar ca il are in procent de 10-15% in rest compusi petrolieri. Posibil Kerosene sa aiba in el.

Eu zic sa nu il folosesti :) Mai bine zis sa nu foloseasca nimeni chestii de genul asta :)

O chestiune generala pe care stiu ca o stii dar vreau sa o inteleaga si cei care citesc topicul asta e ca .... niciodata nu se folosesc substante in cantitate mare adica sa dai doza imensa de curatare. Curatarea lenta e cea mai sfanta si cea mai sigura.

Ultima editare: 14 Ian 2016
  13. isaictudor 2nd Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    A4 1.9TDI AWX 2003 130 cai si un magar
    Salut. Desi pana nu de mult credeam ca solutiile miraculoase de curatat injectoare sunt frectie la picior de lemn ,acum mi-am schimbat parerea. Inainte sa am Audi am avut un Opel in care am bagat de vreo cateva ori aditiv cumparat de prin Mall. Zero rezultate. Inainte de sarbatori am cumparat din Germania ceva piese de la un magazin si vanzatorul mi-a facut cadou un aditiv pentru motorina de la LM. I-am spus foarte convins ca am mai incercat chestii de genul deci sa ma scuteasca. Omul a insistat totusi sa-l incerc si pe ala.L-am adaugat la un plin de motorina. Nu pot spune ca a facut minuni dar....... consumul a scazut sigur si am observat ca nici nu mai scoate fum cum scotea inainte . Din nefericire nu pot vedea cum se comporta masina dupa ce pun motorina fara aditiv deoarece nu o voi mai conduce decat peste 3 luni . Pretul aditivului in Germania este 6euro.

14. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Kspic Astia sunt compusii :

65% Diesel Fuel
    approx. 25% Ethylhexyl nitrate
    approx. 8% Petroleum Distilate
    approx. 1% 1,2,4-Trimethylbenzene.

Cred ca m-am uitat la 100 de videoclipuri pana acum, am ramas uimit ce mizerie poate sa iasa in timp ce este folosit aditivul asta.

15. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Si, este de rau, sau de bine?:)

16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Ca iese mizerie, este de bine, pentru ca se curata sistemul de injectie.
    Pana acum nu s-a plans nimeni ca ar fi facut rau, numai bine. :)
    Probabil o sa il incerc si eu cand ajung in Italia si ma conving pe pielea mea.

17. G@bryel

G@bryel Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, 3.0 TDI Quattro, BMK, DPF, 2005.
    Eu din ce recomandari am citit, pun 10ml de Metabond Plus la 10 litri de motorina, la primii 200 de litri folositi. Sunt abia la 120 de litri. :)
    Dupa, cica trebuie pusi doar 5 ml de Metabond la 10 litri de motorina. Deocamdata totul e OK.
    Vad ca tratati problema la milimetru (la propriu), dar nu este un pic exagerat ?

Cat despre curatatea injectoarelor, am pus acum un flacon de Liqui Moly si pare ca e mai bine. Am folosit candva si Dura Lube, ziceam atunci ca sunt multumit, dar nu prea aveam ce "curata".
    Acum mi-e oarecum sa mai trec pe Dura Lube, stau pe Liqui Moly.
    Voi ce impresii ati mai strâns despre solutiile astea doua ?

18. Clauu Gold Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    Instructiunile de la metabond zic de 10ml la 10l motorina, nu e ok nici sa pui prea mult peste dar nici prea putin pt ca dai in extrema cealalta de nu-si mai face efectul.
    Referitor la LM am folosit acum ceva luni un flacon tot pt 'curatat si lubrifiat' ceva la 20ron si nu stiu ce sa zic nu am observat nimic notabil.

19. Kspic

Kspic Platinum Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A3 1.4 TFSI
    Metabond megasel plus se baga in cantitate de 9 ml/10 litri.

Pentru prima doza se baga mai putin adica 6 ml /10 litri motorina dupa care se merge la infinit cu doza de 9 ml/10 litri motorina.
    Metabond-ul nu e agresiv... e foarte ok.

Acel liqui moly de care zicea audi66 este de fapt o motorina in care s-a pus o cantitate foarte mare compusi pe care ii are si megasel plus. Mai pe romaneste, toata mizeria aia scoasa de liqui moly brusc va fi scoasa treptat din sistemul de injectie cu metabond fara sa inrautateasca arderea si fara sa imbaxeasca filtrul de motorina foarte repede.

Dura lube nu as baga.
    Liqui Moly doar varianta pentru ungerea pompei de injectie daca exista posesori de DCI - Renault care se plang de injectia galagioasa.

Si la 6 ml/10 litri metabond-ul megasel plus isi face efectul doar ca diminuat.

Cea mai buna solutie de curatare a sistemului de injectie este folosirea unui aditiv ce are in el ESTERI. Esterii emulsioneaza mizeria iar torentul de motorina o va prelua.
    De notat e faptul ca acea cantitate de esteri trebuie folosita in doza mica si nu pe lunga durata pentru ca unele sisteme de injectie pot avea garnituri de slaba calitate care pot fi afectate.
    Personal, la 1.7 DTI de Opel n-am avut probleme. Nici la 2.0 cdti tot de la aceeasi marca.

Am testat produsele cele mai bune din comert dar si din exterior. Eu am ajuns la concluzia ca Metabond-ul e cel mai ok produs pentru aditivarea carburantului. Atat benzina cat si motorina.
    Fost posesor de diesel iar in prezent posesor de benzinar care se comporta cel mai bine cu benzina de 95 efix / mol 95 cu metabond.

Ultima editare: 18 Ian 2016
  20. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Cunoaste cineva acest aditiv, a avut ocazia sa il foloseasca ?

2016-01-19 20.46.19.png

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta