1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Aditiv combustibil si/sau pentru curatat injectoare sau motor - Pro sau contra ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de X, 16 Ian 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. romikatm 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B7 motor 2.0 tdi BPW 103 kW an 2007 ; A4 B8 avant motor 2.0 tdi CAGA 105 kW an 2009
    Am luat si eu un aditiv pt. injectoare de la Motul(Diesel System Clean),si am o dilema:daca rezervorul e plin 3/4,pot sa torn aditivul si sa completez cu 1/4 rezervorul ca sa fie plin,sau trebuie sa golesc rezervorul,sa torn aditivul,si apoi sa fac plinul?

2. mihai_urotiorc

mihai_urotiorc 4th Gear Member

Locație:
    Austria
    Masina:
    Dacia Logan MCV , 1.5dci,2007

Poti adauga linistit aditivul asa cu rezervorul pe 3 sferturi plin dupa care sa-i faci plinul.El (aditivul) se amesteca atunci cand faci plinul si in timpul mersului(curbe,gropi,etc)

3. romikatm 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4 B7 motor 2.0 tdi BPW 103 kW an 2007 ; A4 B8 avant motor 2.0 tdi CAGA 105 kW an 2009
    OK,am inteles!
    Multumesc mult!

4. cri.2002

cri.2002 1st Gear Member

Locație:
    Focsani, VN
    Masina:
    A4 B8 Multitronic 8+1 2.0 TDI
    Salutare! Inainte sa achizitionez A4 pe care il am acum, Avant 2.0 TDI Quattro 170 CP, am avut A4 B6, 1.9 TDI PD 101 CP pe care l-am zdrobit intr-un accident cu un camion ce transporta butelii. La cel vechi utilizam destul de des aditiv pt combustibil cumparat de la Carrefour 25-30 RON flaconul pe care-l amestecam cu un plin de motorina. Dupa ce am achizitionat B7-ul am intrat pe acest club si am intrat putin in panica, sa fiu sincer. Am ramas stupefiat de diversele probleme pe care le are 2.0 TDi in general si daca stiam nu mai cumparam motorul asta, mergeam lejer pe batranul 1.9 TDI. B7-ul meu are 1500 km in tara si m-am gandit serios sa-l "atac" de pe acum cu Metabond Megasel, c-am vazut ca e laudat de multa lume, astfel incat sa evit cat de mult pot deteriorarea injectoarelor care sunt f sensibile din cate am citit pe aici. Cu B6-ul n-am avut nici o problema, rupea soseaua si consuma putin 5.5%. Asta bea mai mult 9% in oras si 7-7.5% afara. Intrebarea mea catre dvs, tuturor posesorilor de Audi, mai ales de TDI-uri daca sa-i pun de pe acum Metabond in motorina, cum spuneam are cca 1500 km in tara, deci n-a mers mult cu motorina proasta. Astept opiniile dvs.
    Cu respect, Cristi M.

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    2.0 TDI are in primul rand injectoarele proaste. Din motivul asta eu as zice sa nuii bagi nimic si sa iti vezi de treaba, daca e sa ai ghinion si sa pice vreu injector, nu o sa scapi oricum.

6. radu2000v 6th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    A4 Avant 2.0TDI 2006 140HP BLB engine
    Si eu as fi tot de aceeasi parere cu Ovidiu. Macar fa o scanare si vezi ce valori de compensare ai (daca ai valori mari si oricum se vor duce in curand injectoarele, poate merita sa bagi). Din cate stiam la injectoarele piezo cedeaza partea electrica facuta de Siemens (nu prea are legatura cu motorina).

7. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    da

inainte sa plec spre voi la intilnirea nationala de la Sighisoara am intrat la magazinul Augsburg de la metro militari Bucuresti si am achizitionat un aditiv 44k de provenienta americana. zice ca face si friptura si cartofi prajiti dar...........:3sadwalk:de fapt nimic adica nici + nici - deci in consecinta nu-l luati ca nu are rost. ce este bun si am tot folosit v-am mai spus si cu alta ocazie este :
    DURA LUBE– ***ăţător pentru sistemul de injecţii (benzină şi motorină) şi lubrifiant pentru partea superioară a cilindrilor.

***ăţă întregul sistem de alimentare şi pereţii greu accesibili din partea superioară a cilindrilor. Scade consumul de combustibil. ***ăţă injectoarele, readuce consumul şi puterea motorului la parametri normali, reduce ezitările, zgomotele şi auto-aprinderea. ***ăţă şi lubrifiază carburatoarele, injectoarele şi scaunele de supapă. ***ăţă supapele. Reduce depunerile de carbon indepărtează reziduurile şi răşinile de pe tija de supapă.

este sigura chestie dupa care am vazut ceva schimbare.

in consecinta va rog ca toti ce care ati folosit aditivi sau veti folosi sa precizati ce ati folosit si daca merita sa incercam si noi ceilalti. nu de alta dar nu are rost sa mergem din produse proaste in produse si mai proaste iar banii sa se duca asa pe apa simbetei. toate bune domnilor. :salute::salute::salute:

8. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Acest duralube se baga in rezervor si se amesteca cu restul carburantului sau se face un tratament exclusiv cu duralube?

9. Danku

Danku 5th Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A3 1.9 TDI 110hp - 2000
    eu stiu ca se pune la schimbul de ulei, este 0.5 sau 1l care il adaugi peste cantitatea de ulei turnata in motor; desigur, pui mai putin ulei in cazul in care pui si duralube.

10. lucian190

lucian190 Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A8 - 4H / D4 / 3.0 QUATTRO 250 cp. TDI 2012 cod motor CDTA
    da

Salut Ovidiu se baga in rezervor inainte de a alimenta si nu este obligatoriu sa fie plin sa fie 40 - 50 litri. de gasit se gaseste in toate statiile OMV dar cel mai bine vezi pe la Carrefour unde sigur este mai ieftin (sectiunea auto - raft). flacon subtire in ambalaj de carton predomina culoarea neagra scris cu auriu........iar sticluta este din plastic galbui - mat. numai bine domnilor. :hi:

11. Danku

Danku 5th Gear Member

Locație:
    Iasi
    Masina:
    A3 1.9 TDI 110hp - 2000
    Eu stiam ca Duralube se pune in motor, unde pui si uleiul...cel putin eu asta stiu de ala clasic, Engine treatment. O fi si duralube pt injectoare, cred ca la asta te referi mai sus. Uite eu despre asta credeam ca e vorba: http://www.performance.com.ro/produse/duralube/sdl/index.php cand aud de duralube la asta m-a dus mintea, scuze pt confuzie

Ultima editare: 19 Oct 2010
  12. cartdi 2nd Gear Member

Locație:
    campina
    Masina:
    audi a4 2.0 tdi
    salutare

eu am un a4 b7 2006 2.0 tdi 140 hp cod motor BPW e tipul acela de motor cu o singura axa cu came si 8 valve asadar credeti ca e bine sa bag aditivi la fiecare 5000 km?masina are 160.000 km reali verificati la cardinal motors
    daca da sa-mi spuneti si care credeti ca dau rezultate

DRUMURI BUNE

13. zolik

zolik Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    AJM B5 avant 2001+Altea '06 BJB
    nu demult am folosit un produs de curatat injectoare 'Liqui Moly System Reiniger' hmmm ,ce sa spun rezultatul este or nimic,or este poate si efectul placebo,dar imi bate un injector ceea ce nu am auzit inainte,confirmat si de test vag,

14. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 b8 avant 2.0 tdi 2009 full led wheels 18" 2.7 turbo and remap,stage 3
    Apropos de ce zice cip27,o cunostiinta lucreaza in domeniul benzinariilor detine 2 si mi-a spus ca a vandut motorina o cantitate mare la o benzinarie Lukoil ca acestia sa amestece "motorina" lor (un ameste de mai multe substante) cu aceasta motorina ca sa ii dea miros si consistenta de motorina adevarata.Tot el mi-a mai zis ca Lukoil folosesc niste substante gen motorina compuse din uleiuri ... care ard foarte bine dar dauneaza in timp motorului si sunt mai ieftine ca motorina propriuzisa)De cand am vb cu el despre asta ma feresc sa mai bag de la Lukoil cu toate ca eram multumit de cum mergea masina si de pret.
    Totodata as mai aduce in discutie si pacaleala de la pompe unde la un plin de motorina am reusit sa bag in masina cu vreo 10 litri mai mult decat scria ca am rezervorul coincidenta tot la lukoil.....

15. MarianAudiA4

MarianAudiA4 1st Gear Member

Locație:
    ILFOV
    Masina:
    AUDI A4
    Eu am bagat la un plin de motorina 100ml aditiv ptr curatat injectoare, si mi s-a aprins un martor de bord(primul din stinga sus).Sa dau jos motorina , sa merg la service ?

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Habar n-am ce martor ti s-a aprins, insa intotdeauna cand ai o problema scanezi masina si vezi ce are. E regula generala, NIMENI de pe forum nu stie mai bine decat testerul.

P.S. corecteaza-ti numele localitatii de unde esti, e gresit in profil.

17. mr.nemil 1st Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    A6, 2.0TDI, BRE, 2006
  18. audirs

audirs Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 b8 avant 2.0 tdi 2009 full led wheels 18" 2.7 turbo and remap,stage 3
    Am bagat solutie curatat la toate masinile care le-am avut si nu a facut nici rau nici bine (sau nu mi-am dat seama), in general e bine sa bagi ceva de firma de exemplu ultima oara la masina mea din semnatura am bagat solutie curatat injectoare marca Sonax luata din Auchan si parca a fost mai vioaie masina.
    Mai intai puneti solutia apoi bagati peste motorina sa se amestece bine,cititi prospectul cu atentie sa pastrati proportiile:hi:

Ultima editare de un moderator: 9 Mar 2011
  19. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Nu este gresit Ovi, asa se numeste, am citit eu pe Goagal

Legat de carburantii de la Lukoil si eu am auzit multe, de la persoane care au lucrat la ei, insa am un prieten ce alimenteaza de 4 ani doar de la el.Masina merge ok si are un consum bun.In general un filtru de motorina BUN face minuni, asa ca nu uitati de inlocuirea lui periodica.
    Legat de aditivi, nu recomand sa bagati in rezervor asa ceva.Solutia cea mai viabila este cea cu alimentarea separata a motorului doar cu aditivul de curatare.

20. xxbogdanxx

xxbogdanxx 5th Gear Member

Locație:
    Bârlad
    Masina:
    a4, 1.9 tdi , 2004 , AVF
    Salutare.
    Am si eu 1 luna de cand folosesc Metabond Megasel pentru disel ( nu fac reclama ), insa pot sa spun ca motorul merge mai rotund, si ce am observat e ca atunci cand opresc motorul masina nu se mai misca deloc, parca ar fi masina pe benzina. In principiu sunt foarte multumit si il recomand cu placere.
    O zi buna si cati mai multi km fara probleme va urez.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta