1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Aditivi in ulei pentru motor - pro sau contra ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de bogn80, 25 Mar 2008.

1. tm_09_bul

tm_09_bul 4th Gear Member

Locație:
    Caransebes
    Masina:
    Audi 80 B3 1.8 & Audi 80 B4 2.0E & VW PASSAT 3BG 1,9TDI PD AVF
    E adevarat ca motorul de 1,9 de pe transporter e fff prost. Multi se plang de el, datorita faptului k e prea mic un motor de 1.9 pe o caroserie asa de mare si nu numai. Eu personal am folosit si voi folosi in continuare aditiv, insa nu Dura Lube ci Metabond. POt sa spun k e fff bun si e pe bune, adica se observa imbunatatiri ale performantelor. Sunt mai multe feluri de tratament : pentru ulei , pentru carburant (diesel , benzina), si pentru cutie . Acestea ar fi principalele. Am pus in ulei si in carburator. Efectul e aproape instantaneu la sistemele de carburator, in sensul k ai un plus de putere f mare, iar in privinta consumului am reusit sa-l reduc cu pana la 1 litru. In ceea ce priveste uleiul nu mai am scurgeri de ulei , iar fumul negru a disparut de pe toba. Asta de abia dupa ce am facut 2000 km cu tratamentul. + de asta dupa cei 2000 de km parcursi cu tratamentu pus producatorul garanteaza ca poti parcurge pana la 80 km fara strop de ulei in motor fara ca acesta sa se gripeze...

2. packard 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A3 1,9 TDI
    parerea mea

La un VW BORA AJM de 116 cai am folosit Duralube. Din intamplare, la un drum de Moldova pe la Urziceni mi-a crapat pompa de apa si am mers cu ea asa vreo 200 de km. Noroc ca afara erau -10 grade. Tot drumul temperatura la apa a fost undeva la 110-130 de grade. In aceeashi zi am schimbat distributia si uleiul ( ulei care era de consitenta apei). Din cate stiu dupa 2 luni de zile motorul respectiv a murit complet si a necesitat schimbare.

Nu stiu daca Duralube a "ajutat" sau nu dar asta a fost experienta mea.

Pe un Seat Leon ARL am utilizat un Slick 50. Pe aceasta masina nu am avut vreo problema post aditivare iar dupa utilizarea aditivului parca masina urca mai usor in ture si era mai vioaie. Acum nu stiu daca a fost sau nu efect Placebo :)

3. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Aditivi ....

Daca nu folosesti ulei adevarat, adica original, aditivul este o "frectie la un picior de lemn".

O mai spun inca odata: peste 50% din uleiurile comercializate in RO sunt contrafacute!

4. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Sunt total impotriva aditivilor.
    Majoritatea uleiurilor contin aditivi la ora actuala.
    Un argument simplu ... daca acesti aditivi faceau minuni oare de ce nu au fost produse de catre fabricanti consacrati de uleiuri ?

5. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Si crezi ca fara aditiv nu facea peste un milion de km? Cu siguranta facea, am vazut si eu masini cu un milion de km (mai ales VW) care aveau motorul original si in stare perfecta de functionare!

6. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Va zic eu de o masina cu 800k km si fara sa foloseasca aditivi!Masina lui taica-miu(daca se mai poate numi masina) un ford tranzit 2,5l diesel aspirat;deci dupa cum vedeti,se poate si km astia fara aditivi minune.

7. mihai_vw_emr

mihai_vw_emr 1st Gear Member

Locație:
    constanta
    Masina:
    AUDI A41.9 TDI+chip 163 cp
    salut !!! o intretinere corespunzatoare si regulata a motorului este mult mai importanta decat introducerea de asa-zisii "aditivi"...in cartea tehnica scrie destul de clar "a nu se introduce nimic altceva , inafara de uleiul recomandat de constructor...Eu unul am folosit la VW Golf IV 1.9 TDI ASV 110 Cp un aditiv numit METABOND OLD , care contrar datelor tehnice a facut foarte bine ...adik a scazut zgomotul si consumul de conbustibil . acum nu stiu ce sa mai cred....se poate baga sau nu aditivi in ulei sau in conbustibil???!!

8. campari 1st Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi 80 coupe
    METABOND - nu este un aditiv , ci un tratament de inobilare a suprafetelor de contact. scopul lui este acela de a reduce frecarea, implicit consumul de combustibil, creste perioada de schimb a uleiului ,deoarece nemaiexistand frecare ,acesta isi pastreaza propritatile de ungere o perioada mai semnificativa de timp .

Si cel mai important : motorul nu mai pierde din cai , reducandu-se frecarea, el isi recupereaza parte din putere .

Va spun din testate . - Exista raliul Metabond - cupa nationala

9. stefrac

stefrac 4th Gear Member

Locație:
    Botosani
    Masina:
    Audi a4b8 TDI 2.0 130KW , S-tronic , CGLC, Quattro,2013
    pro sau contra DURA LUBE

M-am interesat de Dura Lube ca tot omul. explicatia pe care am primit-o ma face sa o cam gandesc.
    M_i sa spus de carte un inginer in mecanica ce are si magazin de piese auto ca acest Dura Lube nu este nicidecum un aditiv pentru ulei.din contra daca amestecam acest ulei pentru audi cu aditiv de oricare ar fi, ii vom scadea calitatile uleiului respectiv. Un tratament cu Dura Lube este indestulator pentru cca 40.oookm insasi cu schimburile de ulei aferente, cam 4(patru)la numar. Ce se-ntampla in viziunea sa, daca luam doua piese de metal si le vom freca intre ele chiar si cu ulei in timp in urma frecarii se va produce uzura. Bun si logic. Daca facem aceeasi frecare la cele doua piese dupa ce in prealabil au venit in contact cu DuraLube vom freca pentru aceeasi uzura poate de cinci ori mai mult.
    O FI ADEVARAT NU O FI? .POATE MA LAMURITI SI VOI . Poate ma ajutati cu o parere. ceea ce am inteles e faptul ca la un motor cu uzura mica acest Dura Lube nu se va simti in compresie dar va lucra pentru a preveni uzura piselor componente ale motorului.
    Asta e in viziunea si stiinta dumnealui si sincer dupa parerea mea are o logica citind si ceea ce ati scris voi
    ':respekt: poosesorilor de AUDI

Ultima editare: 8 Iun 2009
  10. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Dura Lube e un produs pe baza de teflon si este tratament pt motor;pt un motor uzat,o sa-l ajute sa o mai duca o perioada,pt ca teflonul se depune pe neentasientatile motorului,ajutand la reducerea pierderii si consumului de ulei.Pt un motor bun,teflonul ala o sa se amestece cu uleiul,la temperaturi mari o sa fie ars si o sa se faca o marmelada in motor.Concluzia:da pt motoare uzate la care orisicum nu mai ai ce pierde,nu pt un motor bun(schimba uleiul mai des,motorul iti va multumi).

11. aryes13 Guest

Exact...
    Numai ca partea proasta este ca teflonul se depune pe oriunde gaseste o "gaura" nu doar unde ar trebui.
    Am mai scris odata acum ceva vreme, dar vad ca nu citeste nimeni: in SUA producatorii Duralube au fost amendati de FTC cu zeci de milioane de $ cand s-a constat ca produsul face mai mult rau decat bine...
    Si nu numai ei ci si Slick , FuelMax si altii asemenea lor.

Pentru cine are timp de citit, urmati link-urile din acest post: http://www.clubaudi.ro/intretinere/2163-aditivi-pentru-motor-pro-sau-contra-6.html#post101083

12. 11TUN

11TUN 5th Gear Member

Locație:
    Râmnicu Vâlcea
    Masina:
    ...
    Eu am bagat Metabond si ma declar multumit de acest aditiv pt motor! Am simtit imediat efectul, masina trage mult mai bn , acceleratia intre trepte mult mai elastica. Parca masina a primit cai in plus si consumul a mai scazut, iar la relanti motorul nu mai e asa zgomotos.
    Am folosit si Dura Lube si nu am simtit nici o diferenta.

13. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    No offence,dar cand citesc genul asta de posturi,mi se lungeste gura pana la urechi.:)
    Tu iei efectul placebo de buna si nu vreau sa-l transmiti si altora. Multi sunt cei care si-au bagat tot felul de tratamente minune, marea parte au recunoscut ca au fost bani cheltuiti degeaba, altii au ajuns cu motorul ... praf.
    Daca tu esti multumit, restul nu mai conteaza. Banuiesc ca la urmatorul tratament motorul o sa traga si mai bine si iaca cum castigi niste cp si Nm in plus din tratamente de motor.

14. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    mi-a fost recomandat de mecanic de la service sa pun un remedeiu ptr motor,in idea de ai mai ameliora din zgomot.produsele din care am de ales sunt dura lube sau slick,cica are in compozitie teflon care se depune pe piese si elimina micile imperfectiuni.acum nu stiu care dintre ele este mai bun,poate a mai folosit cineva si ce rezultate a avut,:racer:

15. cipriannt 3rd Gear Member

Locație:
    Azuga
    Masina:
    Audi A4 , 1.9 TDI , 110cp, quattro
    salutare!
    intervin si eu cu inca o firma: de CERATEC produs de Liqui Moly, ce ziceti?
    ps. scuze in cazul in care s-a scris despre el anterior

16. aryes13 Guest

Daca Duralube foloseste teflon in respectiva... minune, Liqui Molly foloseste ceramica.
    De aceea se si numeste Ceratec.
    La un motor bun si fara probleme, toate (fara exceptie) sunt doar frectii la piciorul de lemn dar care pot provoca daune destul de consistente.
    La un motor cu un picior in groapa aceste solutii ajuta ceva-ceva dar nu un timp indelungat si nu iti inchipui ca vor face vreodata minuni.

Personal, nu inteleg de ce oamenii in ciuda eforturilor celor din jur (prieteni, colegi, autoritati) de a-i "lumina" in ceea ce priveste acest capitol, chiar dau bani pe aceste caricaturi.
    Dar... fiecare e liber sa dispuna asa cum crede el, de proprii bani si de propria masina.

Poate cineva cu adevarat interesat de motor si de ceea ce introduce in el, reuseste sa citeasca ceea ce scrie in aceste link-uri:

http://www.carbibles.com/additives.html
    http://neptune.spacebears.com/cars/legal/motcomp.html
    http://neptune.spacebears.com/cars/legal/durcomp.html
    http://neptune.spacebears.com/cars/legal/durstipu.html
    http://www.ftc.gov/opa/2001/11/gadget.shtm
    http://search.ftc.gov/query.html?col=full&col=hsr&col=news&qt=fuelmax&charset=iso-8859-1
    http://neptune.spacebears.com/cars/legal/s50com.html

Folositi Google pentru a afla ceea ce va intereseaza si veti descoperi ca uneori lucrurile nu stau deloc asa cum scrie pe prospect. :hi:

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Problema e,daca le spui,se mai si supara...parca ai inveti de rau.

18. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    mai baieti am citit si eu cate putin di ce ati scris voi. si sincer nu cred ca acesti aditivi dauneaza motoarelor, cum ar fii si dura lube ai am vazut ca acuma a aprut si dura lube pentru injectoare. sa ma si explic putin: daca luam mancare de la alimentara si este stricata mergel la OPC deci daca acesti aditivi ar dauna cineva nu i-ar lasa sa ii comercializeze. reprezentantele nu recomanda probabil din cauza ca nu o sa se mai strice piesele asa de repede si nu o sa aiba ei de lucru. IN final cred ca sunt benefice pentru ca si astea sunt atestate ISO si ceo mai fii pacolo si sunt facute de ceva oameni cu cap .

19. eminence

eminence Pasionat Audi

Locație:
    Turda
    Masina:
    Audi A6 Avant 1.9TDI AWX 2002
    Cam cat costa un tratament Liqui Moly? Nu cred ca are ce rau sa faca, poate mai reduc tachetii la tacere putin :)

Ultima editare: 16 Iul 2009
  20. HARFO66

HARFO66 Bronze Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a6 2.5 150HP
    eu am cumparat din iasi,CERATEC(liqui moly) cu 80lei,au redus tachetii si zgomotul de la motor.eu is multumit ptr banii care i-am dat referitor la fenomenul care il facea pe drum de se ''intorcea lumea cu capu dupa mine,ca ce are asta la motor''.salutari

Distribuie pagina asta