1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Airbag la A4 B5 - martor aprins in bord - demontare - schimbare - probleme diverse

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de tedyshor, 20 Noi 2008.

1. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    T30.
    Daca l-ai rotunjit o sa fie "distractiv".

2. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Multumesc . In ce ma priveste nu am facut nici o incercare. Vazand suruburile de la IC cand i-am completat si schimbat niste beculete (multumesc pt sfaturi celor care au postat la sectiunea respectiva), am banuit ca voi mai gasi suruburi "atipice", iar unde nu sunt vizibile, nu risc. Intreb prima data. Sper ca cel care a imbracat volanul in piele sa nu le fi deteriorat.

3. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Torx-urile nu sunt deloc atipice la Audi, probabil nu esti tu obisnuit cu ele.
    La masina ta ai cateva dimensiuni de imbus, cateva de torx normal in 6 colturi (este si in 5, deasta am mentionat) si in rest suruburi normale.
    Daca ai volanul cu sigla cromata, stai sa vezi ce surpiza o sa ai la piulita care elibereaza volanul de pe coloana. ;)

4. costel71

costel71 6th Gear Member

Locație:
    Brad - Hunedoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant / 1.6 AHL / 1997
    Volanul nu are sigla cromata, si da, sunt ex posesor de Fiat, deci sunt mai putin obisnuit cu torx.

5. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Atunci ai scapat, la volan ai o piulita pe care o desfaci lejer cu o tubulara de 24.

6. sky67 1st Gear Member

Locație:
    Dabiceni
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI AJM 2001
    Salutare tuturor. Am un A4 B5 din 2001,motor 1,9 AJM si am o problema cu airbag-ul in sensul ca am facut un test general si baiatul care l-a facut mi-a spus ca la partea cu airbag-ul îi dă eroare. El zice ca ar fi ceva senzor şuntat, mai mult nici martorul de la bord nu se aprinde cînd pun contactul. Mă poate ajuta cineva cu ceva informatie in acest sens ?

Ultima editare de un moderator: 22 Feb 2014
  7. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Ceva senzor? La care din cele 6 airbaguri si 4/5 centuri? Sau poate unul din cei 6 senzori care nu sunt in centuri sau airbaguri. Sau poate spirala de la volan. Ai un cod de eroare? Daca nu stii unde e eroarea, ai prea multe locuri de cautat. Codul de eroare iti spune unde e problema.
    Iar martorul din bord nu se aprinde nu din cauza erorii ci este pacalit ca sa nu se vada ca e aprins. Aia e alta problema pe langa cea de sus, care trebuie gasita modalitatea in care a fost pacalita, gen led dezlipit, acoperit, rezistenta adaugata etc.

8. ikks

ikks Bronze Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    2005 A4 B7 2.0TFSI
    Eu am o problema pe cat de banala, pe atat de grava. Din cauza unei defectiuni am schimbat ceasurile de bord cu acelasi model, ceasuri de A4 B5 cu computer, model pana in '98, cu mufe cu 26 de pini. Problema e ca acum becul de la airbag nu se mai stinge deloc, si eroarea pe modulul de airbag nu se sterge ( reapare mereu ). S-a confruntat cineva cu asa ceva?

9. twdor

twdor 2nd Gear Member

Locație:
    Gherla
    Masina:
    AUDI A4 B6 Sedan 2002 1.9TDI 131 CP
    Salutari tuturor! Am sa postez aici zonele unde sa verificati mufele de airbag pentru cei care au acel martot aprins in bord.
    Incercati sa curatati si/sau sa le izolati acele mufe pentru a asigura un contact al mufelor cat mai sigur fara a provoca intreruperi si prin urmare a rezulta aprinderea martorului in bord si desigur eroarea de pe VAGCOM...

Sper sa fie de ajutor. Bafta! ;)

10. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    :) Mi-am recunoscut sculele!
    N-am inteles ce ai vrut sa ne arati in poza a doua.
    Mufa de la airbag (modelele ce au airbag in scaun) se prinde de cadrul scaunului. Problema se regaseste in interiorul mufei unde pinii fac contact intre ei.

11. twdor

twdor 2nd Gear Member

Locație:
    Gherla
    Masina:
    AUDI A4 B6 Sedan 2002 1.9TDI 131 CP
    incercam sa le dau colegilor o idee unde sa verifice instalatia pentru a remedia problema...pozele le-am gasit dea lungul internetului...sper ca nu imi dai cartonas ca ti-am facut dezvaluit arsenalul de lucru :-))
    eu cautam ca nebunu' mufa de sub scaun si nu stiam de ce nu o gasesc pana am gasit prima poza din postul precedent si am dat de problema...credeam ca toate a4 b5 au airbag in scaun :">

12. kpuxxl 1st Gear Member

Locație:
    Ploiesti
    Masina:
    A4,B5,1997 1.8T AEB
    Scuzati-ma ca nu am gasit exact sectiunea de airbag.

Buna ziua . Am si eu o problema cu a4 b5 97' 1.8t cu airbagurile. Mentionez ca scaunele au fost schimbate cu unele fara senzor de airbag. Am incercat cu rezistente de 4.7ohmi si nimic. Atasez o poza din vag in cAre se pare ca are memorat un accident probabil minor deoarece masina am desfacut sa o verific peste tot si nu a suferit reparatii. ImageUploadedByTapatalk1399717246.344887.jpg

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Daca masina a avut accident si au sarit airbag-urile, trebuie schimbat si calculatorul de airbag.

14. calin_bursuc

calin_bursuc 1st Gear Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi a4 1.8 quattro 1995
    Eroare airbag

Azi am dat jos airbag-ul de pe volan sa repar claxonul si din greseala am scos mufa din airbag fara sa dau bornele jos. Se poate cumva anula eroarea din bord fara sa o pun pe tester?

15. campary

campary Audi Expert

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    audi A4B5/1,6 ADP/1996
    Nu se poate.

16. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Daca nu ai pus contactul nu ai eroare, asadar nu ai nevoie de tester.

17. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    salut, am si eu o problema de airbag, codul este 00588 si scrie ceva de genu: 00588 - Airbag Igniter; Driver Side (N95) Resistance too High ,
    mi-a aparut aceasta eroare dupa ce am schimbat caseta de directie ,si am pus vag pe masina si am dat sa o stearga si reapare dupa, ,ce ar trebui sa fac,sa verific? mersi

18. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Ultima editare: 4 Noi 2014
  19. shobo91

shobo91 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    audi a4 b5 1.6 ahl 1998 prefacelift
    am curatat mufele...etc. acuma doar trebuie sa ma ajute un preten cu vagu si sper ca sa rezolvat problema.ms

20. candel ionut 1st Gear Member

Locație:
    Slobozia
    Masina:
    Audi A4, 1995
    instalatie airbag audi

Salut. Sunt si eu fericitul posesor al unui Audi A4, 1.8, an 1995, care a fost pocnit si reparat pentru vanzare. Dupa ce am pus-o pe tester am constatat ca a fost lovita iar airbag-urile sunt puse de forma. Am desfacut torpedoul si am gasit airbagul din dreapta la locul lui insa nu era canectat la nimic, am cautat pe sub bord dar nu am gasit nici un fir care sa intre in airbag. Ma poate ajuta cineva cu o schema a sistemului de airbag.:anbet:

Distribuie pagina asta