1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Ambreiaj la A4 B8 - volanta + placa de presiune distrusa - diverse probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B8 (2008 - 2015)' creată de Valush, 6 Iul 2009.

1. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Ma confrunt cu o neplacere fonica cu privire la ambreiaj de ceva timp si eu.

Am schimbat kit ambreiaj complet pe Sachs (inclusiv volanta). Atat inainte de schimbul ambreiajului cat si dupa, in momentul in care apas cursa ambreajului , am un zgomot de huruiala (prezent doar pe apasarea cursei de pedala a ambreiajului). Zgomotul este foarte accentuat cu cat schimb treapta la o turatie mai inalta, iar la relanti este insensizabil.
    S-a mai confruntat cineva cu acest aspect?

2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Probabil sa fie vreun rulment uzat in cutie. Partea buna este ca sunt relativ ieftini, partea proasta este manopera pentru dat jos cutie si inlocuit rulmentul in ea.

3. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    La mine face asa rulmentul de presiune, cel care apasa pe placa. Cand apas pedala de la ambreaj, chiar si putin, incepe huraiala. Daca ai schimbat si acest rulment, ar putea fi cel de la priza, care sta in capac.

4. flavius89

flavius89 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C7 Avant 2.0d Cglc Multitronic - Stage1
    Da, am schimbat tot kitul, implicit rulmentul de presiune. Chiar dupa ce am scos masina din service respectiva huruiala / zgomot din timpul cursei de apasare a ambreiajului era tot acolo dar la intensitate mai mica, dupa cateva zile a revenit in forta acel zgomot ce este foarte accentuat cu cat schimb mai sus in turatie. Incerc sa-mi dau seama MarianMaxx despre ce rulment din priza(ce sta in capac) ar fi vorba , sau unde e localizat?

CIRSTOIU ADRIAN apreciază asta.
  5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Cred ca se referea la rulmentul din cutie.

6. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Exact, la ala ma refeream. :) La unele cutii are obiceiul sa se strice acel rulment sau sa se invarte in carcasa.
    Nivelul de ulei in cutie a fost controlat?

7. Oudi

Oudi Bronze Member

Locație:
    Bihor - Oradea
    Masina:
    Audi A4 B9 quattro 2.0 DETA
    Aceeasi problema si la mine cu precizarea ca daca schimb vitezele pana la o turatie de 2200 2300, nu se aude nimic. La 3-4000 turatii cand apas pedala de ambreaj sa schimb viteza, huruie tare dar dispare zgomotul la cuplarea urmatoarei viteze sau daca tin pedala de ambreaj apasata dispare in cateva secunde. Am dat vina pe rulmentul inclus in kit ambreaj insa ambreajul nu da semne de oboseala, se prezinta bine inca, fiind cel din fabrica, masina avand 145000 km. Risc ceva daca circul asa?

Muresan Cristian Florin apreciază asta.
  8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Cand o sa ii dati de cap anuntati-ma si pe mine. :) Eu problema asta o am de 4 ani si fiecare "mecanic" cu parerea lui.
    Unul m-a sfatuit sa ii dau jos cutia sa o desfaca, "poate" e vreun rulment dus. Altu m-a sfatuit sa dau jos cutia sa se uite la distributie (lanturile, nu e cazul vostru cei cu 2.0 TDI) ca ar atinge in capacele din spate.
    Alt mecanic imi garanta ca e rulmentul de presiune, am schimbat tot kit-ul de ambreiaj + volanta si degeaba (nu la recomandarea lui :), incepuse sa trepideze puternic la plecarea de pe loc). Cand am schimbat ambreiajul am vrut sa desfac si cutia dar mecanicul a zis ca nu se baga la asa ceva, am fost nevoie sa o montez la fel la loc.
    Nimeni nimic sigur, toti "poate". Si am zis foarte frumos "poate merg asa pana crapa", functioneaza de 4 ani si vreo 200.000 km fara probleme. :) Intr-adevar e un pic deranjant sunetul dar nu o sa cheltui vreo 500€ pe manopere doar cu "poate o fi ..." si sa raman cu aceeasi problema.

Clauu apreciază asta.
  9. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    :) same issue here.
    La 3500-4000rpm am acel huruit destul de deranjant. Initial am crezut ca kit-ul dar acum stau sa ma gandesc de doua ori :).

Chiar ma gandeam sa schimb kit-ul cu unul Luk, dar pana nu gasesc pe cineva disponibil sa desfaca cutia nici nu stau sa ma gandesc. Pana nu pica ambreiajul de tot nu mai fac nimic la el :).

Toate bune

10. EuSebyU1

EuSebyU1 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4, 2.0 TDI CAGA 143CP, 2009
    Salut,

Si la mine apare acel huruit cand tin ambreiajul apasat chiar daca masina sta pe loc sau este in mers si mi s-a zis ca este rulmentul de presiune. Am mers asa cateva mii de km, dar m-am gandit sa schimb kitul de ambreiaj ca sa nu risc sa se strice si altceva. Se recomanda sa schimb si volanta odata cu ambreiajul sau nu e nevoie neaparat?

Vad pe urmatorul site doua kituri de ambreiaj fara volanta de la Sachs cu diferenta de aproximativ 200 Ron intre ele, imi puteti spune de ce este aceasta diferenta? Amandoua par sa fie pentru A4 B8, CAGA:
    http://www.epiesa.ro/set-reparatie-ambreiaj-complet-audi-a4-8k2-b8-2-0-tdi/23301/subcat-10151/

Multumesc!

11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Nu ai vazut ca ai limitare in functie de seria de sasiu ?

12. EuSebyU1

EuSebyU1 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    La un kit scrie despre seria de sasiu, la altul nu scrie, inseamna ca cel din urma merge indiferent de serie? Nu sunt sigur cum se aplica acesata limitare si tocmai de asta intreb ca sa nu cumpar produsul gresit. Seria mea este: WAUZZZ8K19N007625

Multumesc!

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Cand cumperi produsul, in formularul de comanda scrii seria de sasiu, cei de la ePiesa te vor suna si iti vor spune daca este sau nu compatibil kit-ul cu masina ta si iti vor oferi alternativa.
    La primul nu vad limitare la seria de sasiu (sigur ai omis-o), la al 2-lea este.

14. EuSebyU1

EuSebyU1 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Multumesc pentru sfaturi audi66.

15. EuSebyU1

EuSebyU1 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Salut,

Stie cineva care este diferenta intre cele 2 kituri de ambreaj din imaginile atasate? Se folosesc ambele la modelele cu motor CAGA? Am comandat kitul de le ePiesa.ro dupa seria de sasiu si mi l-au trimis pe cel din prima imagine, dar cand am fost la service am observat ca la mine este ca cel din a doua imagine si cel pe care l-am primit nu se potriveste.

Multumesc!

16. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Tu glumesti ? Cum ai vrea sa iti zicem diferentele din 2 poze care sunt identice, doar ca prima are mai multe repere.

Intai demontezi ambreiajul, dupa aia cumperi.

17. EuSebyU1

EuSebyU1 4th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Discul si placa nu sunt identice intre cele 2 poze. Comanda am facut-o dupa seria de sasiu. Ma gandeam ca e cineva care stie de ce apar acele diferente, poate primul este pentru motoare mai mari sau quattro, etc.

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    La schimbarea / reparatia ambreiajului intai se desface, se masoara si pe urma se cumpara. Asta este regula obligatorie si mecanicul la care ai mers trebuia sa stie asta in mod obligatoriu. Sunt masini care au ambreiaje diferite pe acelasi tip si cod de motor. Intai demontezi si pe urma cumperi.

19. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Kit-ul pentru motorul tau, CAGA, are cod 0B1 141 015 D.

0B1 141 031 L - disc ambreiaj
    0B2 141 117 A - placa

Pentru rulment ai poza atasata, imi da 2 variante in functie de limintarea seriei de sasiu.

EuSebyU1 apreciază asta.
  20. Bogdan123

Bogdan123 6th Gear Member

Locație:
    Mioveni - Argeș - ROMÂNIA
    Masina:
    Audi A4 B9.5, cod motor DTPA, an 2021
    Cel din prima poza cu siguranta nu este pentru CAGA. Are arcuri pe disc si placa este alt model. Arcuri pe disc si volanta bimasica am vazut doar la Crafter, deci unde ai comandat sigur nu ti-au trimis ce-ti trebuie.

Distribuie pagina asta