1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anularea EGR-ului - benefic sau nu - cum procedam ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Vlad04NOZ, 21 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. soryn88

soryn88 2nd Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    AUDI A4(B6), 1.9TDI 131CP AVF, 2004
    La mine eu cred ca mi se aprinde CHECK ENGINE in bord din cauza ca acea capsula de la egr nu mai tine vacuum adica il pierde pe la acele gaurele de pe margine. Cred ca singura solutie este sa inlocuiesc EGR-ul. Voi ce parere aveti ? As putea sa pacalesc cumva senzorul sa nu mi se mai aprinda CHECK ENGINE ?

Ultima editare de un moderator: 28 Feb 2012
  2. FLORIN_SB

FLORIN_SB 4th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    KRAZ, SAVIEM, TATRA......AUDI 80 AVANT
    Audi 80 tdi 1Z, dupa ce am curatat o zi intreaga "jegul" depus in timp pe galeria de admisie si pe egr, am decis sa il astup.
    Dupa 10 mii km parcursi de atunci am realizat ca a fost o decizie buna. Masina acum primeste NUMAI aer curat si are parca mai multa viata in ea, fata de cum era inainte
    Precizez ca am "golit" si ce era in toba catalitica...

3. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    audi 80 B4 1.9 tdi 90cp 1994; A4 1.9 TDI AVB 2004; A6 allroud 2,5 TDI BCZ 2004
    Salutari. Imi explica si mie cineva cum anulez supapa EGR fizic si din soft (am vag-com) pentru 1.9 TDI AVB 101 cp. Multumesc anticipat!

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    otelea citeste acest topic de la inceput unde am mutat mesajul tau initial. Aici trebuia sa scri referior la intrebarea ta. Bafta.

5. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    OK. Deci sa recapitulez, pun o garnitura oarba pe teava de cupru care intra in supapa EGR si am rezolvat toata problema. Asa este?

6. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    DA, asa este. Practic supapa EGR va functiona in continuare, doar ca nu mai intra gaze pe admisie.

7. elad

elad 3rd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi A4 1.9 tdi 131cp
    Ok si daca anulez EGR e periculos ? am citit mai multe pareri pro si contra !

Ultima editare de un moderator: 6 Oct 2012
  8. Iulian72

Iulian72 Silver Member

Locație:
    Campulung
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI 2011, Audi A4 TDI-PD 2002 131 CP, Suzuki Swift 2017 1.0, 112 cp
    elad, ar trebui sa cureti bine EGR-ul de depunerile de calamina si o sa vezi ca nu mai curge ulei, poti sa schimbi eventual si o-ringul de pe tubulatura care intra in EGR. Nu e periculoasa anularea, dimpotriva!

9. elad

elad 3rd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi A4 1.9 tdi 131cp
    EGR abia a fost curatat chiar daca nu avea cine stie ce mizerie iar dupa o saptamana a revenit problema cu uleiul. Ramane sa verific oringul. Mecanicul mi-a spus ca trebuie schimbat EGR. Eu cred ca am sa-l anulez.

Ultima editare de un moderator: 8 Oct 2012
  10. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Mecanicul probabil nu iti este prieten:) In fine...cat ulei iti picura pe acolo? Ori schimbi garnitura cum ti-a zis colegu, ori cumperi silicon rosu ce rezista la temperaturi ridicate si dai pe garnitura. Daca anulezi EGR-ul cu metoda "saiba oarba", nu ai sa scapi de scurgeri, practic acel ulei provine din debitul de aer ce trece prin EGR si care contine vapori de ulei. Oricum, eu recomand anularea lui cu metoda "saiba oarba".
    Vad ca pe toata lumea deranjeaza faptul ca picura ulei pe la EGR, dar nimeni nu vorbeste de faptul ca acel ulei daca nu este eliminat, va curge pe tubulatura si ajunge direct in intercooler, ceea ce nu este bine! Schimband EGR-ul problema asta nu se rezolva, pentru ca turbina este responsabila pentru aparitia uleiului din EGR si tubulatura. Totul depinde de uzura turbinei, mai exact de uzura axului, dar asta nu inseamna ca trebuie schimbata!

11. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    orgonaskaroly cred ca e foarte buna varianta recomandata de tine cu "saiba oarba" , pana si nemtii au aceasta saiba OEM. De fapt ei au anulat total teava de evacuare gaze si au folosit 2 saibe. Codurile lor sunt 038131925 si 038131925A . Cred ca am sa fac si eu niste probe sa vad cum se comporta cu EGR anulat.

Ultima editare: 6 Oct 2012
    Ene Lucica bună și Bodrog Ștefan apreciază asta.
  12. elad

elad 3rd Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    audi A4 1.9 tdi 131cp
    egr

cu siguranta mecanicul nu-mi este prieten ! iar ulei nu mult dar fata de acum 4-5 luni e mai semnificativ si manjeste si partea de plastic ce acopera motorul si devine inestetic .

13. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Am facut si eu acest lucru (curatat supapa EGR si pus saiba oarba la imbinarea dintre motor si teava care aduce gazele). A mers cateva ore fara probleme dupa care s-a aprins martorul de atentionare motor in bord. Am sters eroarea dar reapare dupa ceva timp. Nu stiu de unde sa fac si modificarea de soft. Preciz ca este vorba de A4 B6 1.9 tdi AVB 101 CP. Masina trage bine nu sunt alte probleme decat martorul aprins. Nu inteleg de unde stie ca este obturata conducta, nu am vazut nici un senzor electronic pe acolo.

14. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    Pentru că fluxul de aer măsurat de debitmetru, monitorizat de ECU, nu se modifică, (traseu gaze obturat) acest lucru duce la aprinderea unui MIL.
    Când EGR-ul funcţionează normal, gazele care pătrund în admisie fac ca debitmetrul, fie el masic sau volumic, să inregistreze o scădere a cantităţii de aer ce-l traversează. Va trebui să-l minţi, tăind ţeava care aduce gazele din evacuare şi pe ştuţul rămas să montezi un filtru sport. Astfel, la deschiderea supapei EGR, în motor va pătrunde tot aer curat, iar debitmetrul va sesiza acest lucru şi nu va mai aprinde check engine. Am mai explicat acest lucru şi altădată, şi am şi realizat practic această modificare, la mai multe maşini, totul funcţionând (sunt câţiva ani de-atunci) fără reproş.

15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    otelea, ce ai vazut scris de catre orgonaskaroly se aplica la 1.9TDI pana in 2003 inclusiv. La 2004 se aprinde MIL.

16. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Deci solutia este sa scot teava de acolo si sa-i permit sa traga aer curat. Dar ce filtru sa pun - o poza cu acesta, sau cu pozitionarea tevii?

17. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    oţelea, (re)citeşte postul 44 de pe acest topic.

18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Otelea,la tine trebuie anulat din soft ca sa nu mai ai martorul din bord aprins,daca o faci mecanic,vei avea in permanenta acel martor aprins.

19. otelea

otelea Silver Member

Locație:
    Câmpulung Moldovenesc
    Masina:
    Concluzia unui cunostinte, nou pe forum si nu poate posta, si a mea in final:

Cam pe mai toate cluburile, posesorii de TDI VW-Audi au tendinta de a renunta la EGR. Motivul principal : motorul plin de ulei, desi uleiul vine din carter si din lagarul uzat al turbinei. Nu vorbim de valva blocata sau membrana sparta. EGR-ul chiar anulat fiind, va pierde ulei in continuare daca nu este montat perfect etans. Si pe langa axul clapetei care obtureaza admisia la oprire mai pierde ulei. Acolo chiar nu ai ce face. Pe conducta EGR care vine de la galeria de evacuare sensul gazelor este dinspre evacuare spre EGR pentru ca presiunea gazelor arse (chiar la ralanti) este mai mare decat presiunea aerului din admisie. Daca punem dop la capatul din galerie si taiem teava, sensul aerului (pentru ca avem aer curat nu ?) va fi din EGR spre afara, pentru ca presiunea aerului din admisie este mai mare decat cea atmosferica, turbina marind presiunea chiar si la relanti. Doar la motoarele aspirate va trece aer cum ar trebui prin acel filtru de aer pus pe conducta EGR. Motorul va scoate fum in acceleratia de la ralanti la 1600 rpm pentru ca pierde aer pana se inchide valva EGR. Adica oprim un dispozitiv facut ca motorul sa nu polueze si obtinem ... doar fum. Daca vrem un motor curat bagam mana adanc in buzunare si schimbam tot ce trebuie...sau mergem la spalatorie si facem curat in compartimentul motor si gata cu povestea supapei EGR.
    O solutie ar fi diminuarea actiunii supapei EGR din soft, nu anularea ei.
    Daca gresesc rog pe cineva sa ma corecteze cu argumente concrete.
    Iata si pasii care trebuiesc urmati:
    " Schimbarea actiunii EGRului
    01-Engine -> Login 11
    Introduceti valoarea 12233
    Do it!
    Adaptation 10
    Channel 03
    Pentru a diminua actiunea EGR-ului la minim introduceti valoarea maxima 33668.
    In caz ca doriti sa reveniti la setarile fabricii introduceti 32668.
    Dupa introducerea valorii se va da Test si mai apoi Save la valoarea aleasa."

20. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    oţelea aş îndrăzni să te contrazic puţin. Şi mă refer la circulaţia aerului în admisie. Până să realizez practic acel ştuţ cu filtru, am făcut un test, subliniez, acest test s-a făcut cu maşina pe loc, în diferite regimuri de turaţie. Am pus pe ştuţul EGR-ului un balon şi am aceelerat continuu dar încet, încercând să observ dacă acesta se umflă, sau măcar are tendinţa de a se umfla, şi acest lucru nu s-a întâmplat. Au existat 2-3 pulsaţii scurte la decelerare.
    Presurizarea admisiei dată de turbină face ca EGR-ul să nu se deschidă pentru că ECU simte creşterea de turaţie,(nu neapărat sarcina pentru că am presupus că maşina stând pe loc nu există sarcină). Deci curgerea gazelor nu prea are cum să se inverseze pentru că este strâns corelată cu turaţia, valorile debitmetrului, poziţia pedalei de acceleraţie, şi intake manifold pressure sensor, toate monitorizate de ECU.
    Nu susţin că-n admisie este tot timpul sucţiune (n-ar mai fi nevoie de pompă de vacuum la diesel) ci doar că atâta timp cât turbina furnizeză cei 0,8 bari, sau -mă rog- valori mai mari la cele cu tuning, acel intake manifold pressure sensor nu va permite deschiderea supapei de recirculare gaze arse.
    Evident este mai bine dacă funcţionarea EGR-ului poate fi suprimată din soft, dar şi această soluţie rezolvă -zic eu- o funcţionare corectă a motorului în peste 90% din situaţiile posibile.
    Funcţionarea cu fum a motorului de care aminteşti. nu are o cauză care trebuie căutată aici, şi-ţi dau exemplu orice motor diesel aspirat corect reglat, cu motorină de calitate, încadrat la clasa de emisii non-euro deci fără EGR, care nu scoate deloc fum ci doar gaze de ardere.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta