1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anularea EGR-ului - benefic sau nu - cum procedam ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Vlad04NOZ, 21 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Cum naiba sa nu fiu ironic(daca totusi se poate numi ironie :) ) cand tot ti-am repetat cu tu din vag com nu poti sa-l anulezi?Ce puteai tu sa faci era sa reduci egr duty cicle,nu sa-l anulezi,,ceea ce nu ai reusit(nu stiu de ce,poate clona care o ai,poate ca nu ai urmat pasii care trebuie).

Intelege o data ca pt a anula din soft egr-ul trebuie sa te duci la un tuner care are sculele care trebuie,nu vag com si care stie ce face;o data anulat din soft,nu mai trebuie anulat mecanic.

Sper macar ca acum sa fi inteles;)

Ultima editare: 21 Noi 2012
    Bodrog Ștefan apreciază asta.
  2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Nu stiu daca este locul potrivit, dar imi cer scuze anticipat ptr. postare.
    Stie cineva cum se anuleaza corect si definitiv EGR la Audi A6 2.5TDI C5 ? Am inteles ca prin anularea lui, motorul va merge mai rotund si nu se va mai murdari galeria de admisie. Este de ajuns o saiba oarba intre teava EGR si galeria de admisie? Obligatoriu trebuie anulat si din soft ? Ce solutie safe imi recomandati pentru anularea lui ? Multumesc

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    audi66 citeste acest topic de la inceput/integral unde ti-am mutat mesajul tau initial scris in alt topic si o sa iei decizia cea mai potrivita. Bafta.

4. allexallex 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6, c5, 2004, avf, cutie cvt - GHQ si A4, 2005, BLB, cutie cvt- GYJ
    Buna ziua.
    Am citit tot topicul si tot nu am luat o decizie. Cand ma entuziasmam, cand ma 'raceam'. Este deranjant uleiul acela ( pe unii nu-i deranjeaza mizeria de sub covor- ca nu se vede) dar eu stiu ca este acolo. O comparatie fortata.
    Deci, acel ulei provine doar de la cele 2 orificii ale supapei EGR(se prelinge)?
    Daca da, ma gandeam sa il scot (egr), sa 'largesc orificiile' si sa introduc in acele 2 orificii 2 conducte subtiri( de cupru )- sa le numim de colectare, pe care sa le aduc intr-un mic recipient( ma gandesc la o solutie). Prin urmare as scapa de acel ulei care se prelinge este tot si care cred ca a ajuns si pe mufa sondei G62 si pe care cred ca a afectat-o( contactele din mufa).
    Nu cred ca de la 'pistonasul'-supapa- care elibereaza gaze se poate face atata mizerie.
    In concluzie, daca suparator este decat acel ulei, ma gandesc ca ar fi o solutie buna.
    Consider ca masina ar functiona in parametrii nominali. Totusi aceste motoare au fost facute si testate ani de zile de catre constructor. Atentie la rolul de racire pe care il au gazele intoarse.
    Bafta.

5. AlexVTI

AlexVTI 2nd Gear Member

Locație:
    Popesti-Leordeni
    Masina:
    BMW X3 3.0sd 2007
    Unde ai incercat sa faci anularea EGR din soft si nu a mers?

6. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Anularea din VAG-Com nu este posibila, doar o reducere se poate face:
    [Select]
    [01 - Engine]
    [Adaptation - 10]
    Channel 3: EGR

*To decrease the EGR rate, increase the number to the highest possible value (typically 33768).
    *This will prevent/slow down the intake manifold clogging problem and reduce smoke.

7. pacu 1st Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 B7 2005 2.0 TDI BPW
    Dupa ce am citit asta:
    http://imageshack.us/photo/my-images/158/fabiabltegrpage1jd9.jpg/
    si pagina a 2-a:
    http://imageshack.us/photo/my-images/130/fabiabltegrpage2bk5.jpg/

M-am hotarat sa incerc si eu acelasi lucru la Audi-ul meu cu motor BPW. Am pus o garnitura facuta de mine din tabla, cu o gaura in mijloc de 9mm. Atasez o poza care arata unde am pus garnitura asta, inspre EGR. Pana acum (300 km) nu mi s-a aprins niciun bec in bord si nu am nicio eroare inregistrata de ECU.

Cu chestia asta am rezolvat problema de ezitare la accelerare usoara ce o aveam intre 1800-2400 RPM.

Intrebarea mea e: pe termen lung o sa am vreo problema ?

8. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Absolut niciuna ;)

9. mishu28 1st Gear Member

Locație:
    CLUJ
    Masina:
    a4 2003 2.0 FSI
    singura problema apare iarna cand motorul trage numai aer rece pana cand se incalzeste motorul

10. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    ...adica se incalzeste putin mai greu, in concluzie consuma putin mai mult.

11. mishu28 1st Gear Member

Locație:
    CLUJ
    Masina:
    a4 2003 2.0 FSI
    si uzura motorului la rece este mai mare

12. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    A4 Allroad 2.0 TDI 177 CP CGLC 2013
    Activarea/dezactivarea EGR-ului are vreo influenta asupra modului in care lucreaza turbina,respectiv asupra modului in care ECU controleaza geometria variabila?

13. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    a4 b5 1.9 tdi QUATTRO 1998 200bhp
  14. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    In cazul motorului meu,nu se simte diferenta de performanta.
    Oricum,intrebarea mea viza un alt aspect al procedurii,respectiv un alt raspuns.

Ultima editare: 21 Apr 2013
  15. vagman 1st Gear Member

Locație:
    ghost city
    Masina:
    a4 b5 1.9 tdi QUATTRO 1998 200bhp
    Nu cred ca are vreo influenta asupra turbinei!. EGR -ul este cu totul altceva.
    Si eu am acelasi motor ce ai si tu . 110 cai AFN.

16. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Gasiti mai multe detalii/pareri/argumente daca cititi cu rabdare si atentie acest topic integral.

Ultima editare de un moderator: 21 Apr 2013
  17. Romeo_79

Romeo_79 Gold Member

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Mai exact as vrea sa stiu daca turbina lucreaza mai mult pe inchis,sau mai mult pe deschis,in functie de status-ul EGR-ului.

18. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Motorul lucreaza intr-un tot unitar,nu dependent;anuleaza egr-ul si vei observa cu vcds-ul ca turbina lucreaza exact la fel.

19. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    sal..am si eu o problema cu masina:audi a4 2006 2.0 tdi BPW

In urma cu 3-4 luni am fost nevoit sa anulez DPF...A fos scos fizic cat si prin resoftare,dupa cateva zile am reconditionat si turbina(asta nu are treaba cu DPF OFF)eram nevoit sa o fac.
    Toate bune dupa DPF OFF si turbo schimbat,dar am observat ca avea momente cand la relanti masina scotea un fum alb/gri mai rar alb/albastrui,dupa care am anulat EGR(am pus o tabla in care am facut 4-5 gaurele mici),am scapat si de fumul de la relanti,2-3 luni cat a fost frig nu a scos,dar de cand a venit caldura 20+ a inceput iar sa scoata...Am obs ca de 2-3 ori pe sapt cu motoru rece daca stau cu el la relanti scoate un fum alb(nu gros...chiuloasa a fost schimbata in urma cu 2 ani,injectoarele toate sunt aproape de 0,nici o eroare pe tester totu este perfect)si din cand in cand se mai aprinde spirala in bord(prima daca cand sa aprins a dat o eroare la EGR,ceva de recircularea gazelor)
    Daca anulez de tot egr raman permanent cu spirala pe bord si iau limp mode,de asta am facut cateva gauri in tabla pusa...Stie careva de unde ar veni problema asta cu fumul?Trebuie cumparat egr nou?
    Inca o chestie...a inceput sa dea cu fum negru mai tot timpu la turatii(incepe sa negreasca bara deasuprea tobelor)...

Ultima editare: 27 Apr 2013
  20. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Fum negru=amestec prea bogat in combustibil. Dute la un mecanic care stie sa regleze bine distributia la motorul tau.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta