1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anularea EGR-ului - benefic sau nu - cum procedam ?

Discuție în 'Motoare si transmisii' creată de Vlad04NOZ, 21 Aug 2008.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    pai are treaba distributia cu fumu negru?pe tester arata la distributie -0.5 sau ceva de genu...oricum o valoare foarte aproape de 0...

2. nucugheri

nucugheri Audi Expert

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A6 C5 1,9 TDI 96 KW
    Da, are. Dar depinde de fiecare motor in parte. La unele le place cu +, la unele cu -, de asta ziceam"Dute la un mecanic care stie sa regleze bine distributia la motorul tau".
    Oricum, tot la un mecanic bun trebuie sa ajungi, (luand in considerare fumul ) la motoarele de 2.0 din 2005-2006 au fost ceva probleme cu axele cu came, pompa de ulei, chiulasa,etc. Sper sa-ti dea mai multe detalii posesorii acestui cod de motor care au trecut prin asta. Bafta si sa ai parte de o rezolvare cat mai usoara.

3. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    Zilele astea ma duc sa mi puna distributia pe 0,axa cu came si tachetii au fost schimbate de max 10 mi,pompa de ulei in 2011 si chiuloasa planata+garnitura noua in 2010...am schimbat multe la masina...se rupsese axu de la pompa de ulei...chestia asta cu fumu la relanti a inceput sa apara dupa ce am facut DPF OFF...are momente cand scoate cand nu scoate...

4. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Păi dacă ai făcut DPF OFF, nici nu trebuie să-ți mai pui întrebarea de ce scoate fum...

5. danutzzz

danutzzz 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi a4 2.0 TDI 2006
    Are legatura DPF OFF cu fumul la relanti ? pe mine nu ma deranjeaza fumul negru in ture mari. La mine are momente "2-3" ori pe luna cand la relanti scoate un fumb albicios.

Am fost cu ea la tester si mi-a dat o eroare la EGR (insuficient flow) sau ceva de genul. Inainte sa schimb EGR, ma gandeam ca e posibil inca sa mai faca "post injectie" dupa ce am facut DPF OFF.
    Voi ce credeti ? Daca era EGR-ul de vina nu trebuia sa scoata fum la relanti tot timpul ? Aaa si mai aveam valoarea un pic ridicata la debitmetru.

Ultima editare de un moderator: 29 Apr 2013
  6. allexallex 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6, c5, 2004, avf, cutie cvt - GHQ si A4, 2005, BLB, cutie cvt- GYJ
    salut.
    Eu cu aceleasi simptome + ca la 130 mi se aprineda check enegenul, fum negru MULT rau. Aveam furtunul cel gros de la intercooler spart, schimbat 700 ron ( o veselie) NU dadea nici o eroare pe tester. Bafta.
    Poate ajuta.

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Ar fi dat eroare daca tineai vreo 5 secunde apasata pedala de acceleratie 100% in sarcina: deviatie negativa.

8. allexallex 2nd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6, c5, 2004, avf, cutie cvt - GHQ si A4, 2005, BLB, cutie cvt- GYJ
    Multumesc. Pe viitor o sa stiu.
    Multumesc lui cipos, pentru ca la el m-am dus- crezand ca este turbina. Ma trimis acasa (era 11 noaptea ) spunand -stai linistit ca ai o taietura de toata frumusetea :)). Am stat linistit pana am auzit cat era pretul furtunului '1100 ron la Midocar si 1200 ron la Porche :). Nu stiu cum dar mi la adus la 700 ron pe original. Am fost OFF topic dar un cuvant de mutumire nu cred ca supara.
    O seara buna

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Pentru ca atat costa. 700 ron.
    Midocar si Porsche exista pe spatele vostru al celor care platiti sumele astea cand ele sunt super umflate.

anrei p apreciază asta.
  10. CostinALN

CostinALN 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI B7
    Am anulat si eu egr`ul pentru ca aveam probleme cu , conducta prin care treceau gazele de la esapament in egr (s-a fisurat de 3 ori). Din ce am inteles la codul meu motor BKE , egr`ul este electric. Cum sting check engine din bord?

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Doar prin resoftare se stinge becul din bord. Bafta

12. CipryD

CipryD 4th Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    Audi A4 B7 '08 2.0 TDI BPW
    Salut,

Care este diferenta intre cele doua coduri (la design ma refer). Eu as vrea sa pun pe un Audi A4 2.0 TDI 2007 BPW. L-am dezactivat software si la turatii mari >3000 rpm suiera.

13. axxa84 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    a6, 1997, 2,5 tdi
    salutare. Am un motor BKD la care am anulat EGR doar din soft. Am schimbat şi turbina cu una de la cipos, însă acum cu EGR off am scurgeri de ulei pe la corpul EGR mai precis înspre chiuloasă. Bănuiesc că e presiune prea mare cu el închis? Maşina merge mult mai bine, înainte aveam întreruperi la turaţii mici asemănătoare cu lipsa de alimentare. Au dispărut după EGR off şi din câte am observat consumul la pompă (deci varianta plin-plin) a scăzut cam cu 0.6%. Cu el on, la drum întins cu DSG până în 120 km pe oră sub 6.2 n-am scos. Menajat! Acum am 5.2 lejer cu sprinturi şi toate cele.

14. AlexVTI

AlexVTI 2nd Gear Member

Locație:
    Popesti-Leordeni
    Masina:
    BMW X3 3.0sd 2007
    Ciudat. EGR-ul are rol in scaderea consumului pe turatii mici si mentinerea unui nivel scazut al noxelor.

15. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    De ce nu incerci sa il suspenzi de tot o data ce nu mai functioneaza? Adica va sta ca un obstacol in calea admisiei si bineinteles ca vaporii de ulei isi vor face de cap prin zona daca nu mai sunt directionati...inclusiv sa iasa "la vedere" pe afara...
    Am vazut pe siteurile de profil cum colegii au inlocuit EGR-ul cu o conducta simpla si gata.

16. X e r o x u

X e r o x u 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    passat b5--1.9 tdi 110cp-afn-1z-syncro--1998
    Nu este problema presiune prea mare, este un semering de vina, fa cum a zis si colegul mai sus, anuleaza-l si fizic.
    Spor

17. b0n3s

b0n3s 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi Allroad, 2.5 TDI, 2001
    Am anulat si eu EGR-ul la masina din semnatura prin metoda clasica, scos furtunul de la capsula si obturat.
    Dupa 2 zile am revenit la EGR aproape functional din mai multe motive:
    - motor foarte zgomotos pana in 2000 rpm (batai puternice, detonatii)
    - valorile la injectoare au crescut deci si consumul
    - motorul nu se accelereaza uniform pe toata plaja de turatii

Cu ocazia asta am gasit si problema cu fumul pana in 2000rpm, se pare ca valva EGR trebuie curatata, am verificat si am vacuum pe furtun. Sper sa o dau jos si s-o curat.
    Asa ca eu voi ramane la parerea ca acest EGR este pus cu un bun scop.

Toate cele bune

18. axxa84 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    a6, 1997, 2,5 tdi
    aş pune o şaibă oarbă dar nu ştiu exact unde se pune. La ieşirea din chiuloasă spre egr sau după egr spre turbo?

AlinBST apreciază asta.
  19. X e r o x u

X e r o x u 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    passat b5--1.9 tdi 110cp-afn-1z-syncro--1998
    Multi au incercat sa repare egr-ul, sa nu iasa ulei din el, functionanad normal, ... nu au reusit. Daca vrei sa nu ai ulei in zona aia iei altul sa al anulezi, al iei jos.

20. Leonard_18

Leonard_18 3rd Gear Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    A4, 1.9TDI AVB, 2004; A4 B8 2.0TDI CNHA 2015
    Si eu am schimbat EGR-ul si gata nu mai da ulei, eu mai aveam pete de ulei pe racordul de intrare in intercooler.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta