1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope (din experienta) bune - rele - Clasamente Anvelope in Teste - ce se potrivesc - cum le aleg

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de micu, 10 Iul 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. IS55PRO

IS55PRO 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 175CP
    205/60 sau 225/55 ?

Salutare,

Vreau sa-mi iau alte cauciucuri pe masina si as vrea sa stiu care ar fii mai bune : 205/60 R16 sau 225/55 R16

Momentam am Michelin Pilot Primacy 205/60 R16 de vara si Pirelli Snowsport 225/55 de iarna.

Acum parca as fi tentat sa le iau si de vara 225, pt ca-s mai late si poate se vad mai frumos ....

Poate imi dati un sfat, se schimba ceva daca sunt mai late cauciucurile ? Consum, stabilitate, etc...

PS. Masina e A6 4f ...

2. audiFan 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    Audi Q7 3 TDI
    ce sa pun ?

am constat cu surprindere ca faimoasele GY sunt doar de fita ,... dupa 25k km sunt ca mine pe frunte ... doar 2-3 riduri ...

ce imi recomandati pt vara ... pe 20 ca astea sunt jantele de vara si ce imi recomndati pe iarna ...pe 18 ??

daca e cineva care se ocupa cu asa ceva pe aici asi fi incantat ..eventual un PM

multumesc

3. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    @Cristi: Daca iti vei pune anvelope de 225 stabilitatea se va imbunatati; talonul e ok(225/55),nu trebuie sa iti faci griji (acum ca sa fim sinceri in Iasi iti trebuie Aro pt minunatele strazi:)). Eu as alege 225/55,diferenta de mai putin de 1mm a talonului nu o vei simti. Recomandarea mea ar fi Dunlop;cred ca vei gasi Sport Maxx la dimensiunea asta.Pe mine Michelin Sport Primacy m-au dezamagit; sunt rezistente,dar scartaiau precum alea chinezesti.
    @audifan:Gasesti la publicitate topic-anvelope la pret de importator si Florin poate sa iti dea si niste sfaturi la dimensiunea ta.

4. IS55PRO

IS55PRO 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 175CP
    revin cu o noua intrebare : Eu pe talon am asa : 225/50 R17 si 245/45 R17
    La preturi sunt cam cu 100 - 150 RON / buc mai scumpe decat 225/45 R17 ... Are ceva daca pun 225/45 R17 si nu le am in talon ? Afecteaza viteza din bord, stabilitate, etc ?
    Diferenta de de aproape 150 euro la 4 buc ... acelasi model... mi se pare aiurea...

5. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Cristi, pana la urma pe masina ai jante cu anvelope pe 16" si in talon pe 17", ca eu asa deduc din ultimele 2 posturi ale tale.
    Latimea , in principiu, e data de janta nu de anvelopa care se poate intinde pe janta.
    Astfel punand anvelope mai late, sa zicem ca acum ai 205/60/16 si pui 225/55/16 se va modifica doar diametrul, acesta marindu-se cu 2mm .
    Dar nu se va modifica impactul vizual, adica roata nu va parea mai lata.
    Intra pe http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html si vezi diferentele intre ce ai acum si ce vrei sa pui.

6. IS55PRO

IS55PRO 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 175CP
    deci...
    pe talon am urmatoarele dimensiuni :

205/60 R16 96V;
    225/55 R16 95H;
    225/50 R17 94W;
    245/45 R17 95Y;
    245/40 R18 97V;

si vreau sa stiu daca pun 225/45 R17 are ceva ?

----------------
    Edit:
    Ms cozmino pt site. Am calculat si diferenta iese prea mare ... de -3.5% si ei spun sa fie maxim ±2.5% ...

Nu am ce face... am sa dau cu 150 euro mai mult pe anvelope ....

Ultima editare: 16 Iul 2009
  7. cozmino

cozmino Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    1995 RHD A4 B5 1.9TDI (1z) - If it ain`t rubbin` you ain`t dubbin
    Banuiesc ca nu o sa fie o problema ca nu sar in ochi , chiar si la un control al politiei .
    Dar eu tot nu am inteles, mai sus ai zis ca ai cauciucuri pe 16 si de vara si de iarna si vrei tot pe 16" .
    Acum ai zis ca vrei pe 17 " , sa inteleg ca e vorba de alte jante ? Vezi ce latime au jantele sa nu te trezesti pe urma cu anvelopele montate si talonul prea mic. (in cazul in care e vorba de alte jante) . Daca ai gresit si vroiai sa zici 16", uita de ultima fraza.

8. IS55PRO

IS55PRO 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 175CP
    e vorba de de jantele astea : http://www.tsw.com/alloy_wheels_jarama.php
    pe 17" , pe care vreau sa le cumpar.
    la Wheel Fitment Guide pe site la ei nu gasesc audi A6, dar cica s-ar potrivi.
    La jantele astea ce cauciucuri ar fii indicate ? Cauciucurile as vrea sa fie un pic mai late decat janta, sa iasa un pic inafara, sa nu zgarii janta la borduri.

9. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    In primul rand, nu iti mai explic diferentele intre talaone, ce inseamna, etc. Te rog foloseste functia cauta pe forum pentru ca am umplut pagini intregi cu discutii si explicatii tehnice in acest sens.
    In al 2-lea rand, pe langa faptul ca jantele vor arata rau pe masina (din cauza constructiei lor vor parea ca sunt maxim de 16" ), acestea au o latime de 8 !!! La aceasta latime, nu este indicat sa pui 225, anvelopa va sta foarte foarte intinse si nu va fi bine deloc! Deci daca vrei sa pui 225 pe masina, iti trebuie o anvelopa de 7,5J! Daca tu vrei aceste anvelope si ESTI SIGUR ca merg, atunci mergi pe 245/45/R17. Poti pune fara probleme si 235/45/R17. Vei avea doar o eroare foarte foarte mica in bord la vitezometru, dar insesizabila la aceasta dimensiune! Bafta!

10. IS55PRO

IS55PRO 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 175CP
    Gorobete, eu ceream un raspuns, daca stiam despre talaone calculam singur si nu ma bagam in sama pe forumuri.
    In plus vad ca mixezi cuvintele... folosesti anvelope (cauciuc) in loc de janta...
    Oricum probabil ca sunt fff oftopic aici si nu are rost sa poluez in continuare.

11. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Pai ti-am oferit raspunsul. Iar raspunsuri de acest gen, am oferit atat eu cat si altii de foarte multe ori. De aceea s-au umplut paginile aiurea pe anumite thread-uri incat nu mai gasesti ideile principale in ele de la prea multe posturi.Foloseste functia cauta.
    Am scris in graba, dar ai inteles ideea (anvelope in loc de jante). Deci nu ai ce cauta cu aceste jante si cu anvelope de 225. Si nici nu incerca sa schimbi dimensiunea din talon. Pune 245/45/R17 Y si iti garantez ca faci cea mai buna alegere! Va arata foarte bine,vei avea confort si in grip foarte bun! bafta!

12. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Pentru jentile de 17 pe care vrei sa le iei ideal ar fi 245/45/17 asa cum a spus si colegul. Ai mai putea pune 235/45/17, dar dimensiunea asta este recomandata pentru A4, la A6 indicat este 245. O sa dea bine pe masina, o sa acopere marginile jentilor si nu o sa-ti modivice viteza la taho. Replica acestora la S-line este 245/40/18, asa ca mergi cu incredere pe 245/45/17!
    Avand in vedere ca este criza, in lipsa de fonduri, eu mi-am luat 4 anvelope Sunny, made in China 235/40/18 pentru a mea (A4), cu 250 de ron bucata, sunt foarte ieftine, dar pot sa zic ca se comporta foarte bine, mi-a fost frica sa nu bata sau sa aiba alte bube, dar la montaj am vazut ca sunt foarte ok, acuma ramane de vazut cat o sa merg cu ele, cu siguranta se duc mai repede decat cele "renumite" dar avand in vedere ca am luat 4 bucati si schimb fata/spate dupa un an, eu zic ca ma tin 2 ani. Le-am luat de pe http://www.cauciucuridirect.ro/

13. vip

vip 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    AM RAMAS FAN AUDI DAR MOMENTAN AM ALES BMW SERIA 3 E90 DIN 2006.*AUDI ARE CEVA APARTE*
    Parerea Mea Nu-ti Cumpara Chinezarii.
    Daca Tot Ti-ai Permis A6-le Asta Poti Sa-ti Permiti Si Niste Gume Tot Din Aceeasi Tara.
    Parerea Mea.

14. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Dupa 10 mii/km va spun daca merita sau nu:p

aadi apreciază asta.
  15. IS55PRO

IS55PRO 6th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 4F 2.0 TDI 175CP
    Chinezarii sau turcisme sunt excluse !
    Am prieteni care pleaca saptamanal la Istambul si-mi pot aduce aproape orice la pret mai mic, dar mai bine nu.

16. vip

vip 1st Gear Member

Locație:
    pitesti
    Masina:
    AM RAMAS FAN AUDI DAR MOMENTAN AM ALES BMW SERIA 3 E90 DIN 2006.*AUDI ARE CEVA APARTE*
    Foarte Bine.aici Ai Facut Deja Un Pas Bun.

17. IF-82-KNG

IF-82-KNG 2nd Gear Member

Locație:
    Otopeni
    Masina:
    A3 , 1,8T Quattro,an 2000, 132Kw
    salut lume..am si eu o curiozitate ...ce stiti despre marangoni zeta linea....e cineva care a aavut asa ceva.....am inteles ca nu sunt grozave pe udatura dar pe uscat sun bune..cica...astept pareri

18. bog21 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,2 l,2007
    Montati-va cauciucuri de iarna. Daca este neaparat necesar sa ajungeti intr-o zona inzapezita .... Audi Q7 redefineste standardele in clasa modelelor SUV ..: despre GY nu stiu ce sa va spun---:asskicking:---- dar va pot recomanda pirelli sunt foarte bune......:zen::zen:

19. BOGBOG

BOGBOG 2nd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A6,3.0 TDI quattro,2006
    Dar ce parere aveti de cauciucuri slovace facute sub licenta Continental?

20. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Conti are si la Timisoara fabrica! nu vad de ce sa nu fie bune!
    Apropo revin cu info despre cauciucurile mele chinezesti amintitie mai sus, pentru cei care s-au speriat cand am zis ca mi-am luat "chinezarii", am 5000 de km in care s-au comportat impecabil si uzura aproape 0!....doar ca se numesc Sunny si nu Conti, Dunlop, etc...

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta