1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope (din experienta) bune - rele - Clasamente Anvelope in Teste - ce se potrivesc - cum le aleg

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de micu, 10 Iul 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    A cam venit timpul sa-mi schimb cauciucurile si cam la ce am citit,cele mai bune in raportul calitate-pret ar fi DUNLOP SP FAST RESPONSE with rim protector(pretul de e de 62£).Voi ce parere aveti,a avut cineva asa ceva?

2. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    @ ASIHARA: Nang Kang

@ orgonaskaroly: pana la urma tot un 235/40/R17 ar fi cele mai bune.

Ultima editare: 25 Oct 2009
  3. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    235/40/17 au talonul prea mic! Pe 17' la latimea de 235 talonul trebuie sa fie 45. Eu am 235/40 dar pe 18!

4. kuciu9

kuciu9 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 B7 2.0 TDI
    Va rog sa ma luminati.... daca pe pragul usii si in talon ultima dimensiune este 235/45/17, am voie sa-mi pun 225/45/17, adica este legal si fara probleme cu RAR-ul .

Mentionez ca 225/45/17 nu e scrisa in carte sau talon.

Multumesc.

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    In nici un caz!:w00t::jump:

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Gresit raspuns ''ASHIHARA''

Ai voie sa-ti pui in mod legal pe masina tot ce este trecut in certificatul de producator sau declaratia de conformitate a modelului.

Acest certificat se inmaneaza de obicei cand masina este achizitionata de noua (spre norocul meu masina fiind achizitionata din Germania de la reprezentanta, il am, ca in Romania nu se da in veci cu toate ca sunt obligati, dar lumea nu stie).

La RAR din lene si indolenta nu trec toate dimensiunile care pot fi puse pe masina in cartea de identitate.

Si cum cei de la inmatriculari copiaza ce scrie in carte nu trec nici in talon toate dimensiunile acceptate de producatorul autoturismului.

Asa ca daca nu scrie in certificatul de inmatriculare o anumita dimensiune asta nu insemna ca nu poti echipa autoturismul cu aceea dimensiune de anvelope.

Conform legii, Politia si cei de la ITP te pun sa aduci dovada de la RAR ca autoturismul tau poate fi echipat cu un anume tip de anvelopa atunci cand te verifica la un control de rutina asta in cazul in care anvelopele cu care este echipata masina nu se regasesc in certificatul de inmatriculare (talon).

Ca sa fii sigur da telefon la RAR si vezi cu ce cauciucuri s-a omologat tipul de autoturism pe care il ai tu de catre reprezentantul marcii respectiv Porsche Romania atunci cand s-a facut omologarea de tip.

Daca nu te descurci i-ti dau eu maine ca acum mi-e lene sa scriu toate tipurile cu care este omologat modelul A4 B7 8E 2.0 tdi S-line pentru anvelope.

Atentie !!!

In functie de motorizare si echiparea masinii omologarea de tip a componentelor de pe autoturism in speta anvelope pot sa difere.
    Adica la aceasi motorizare dar echipare diferita (S-line, Ambition, DTM, etc.) pot fi mai multe tipuri de anvelope de la 16'' la 19'' dar diferite pe acelasi tip de masina de exemplu A4 B7 8E

Ultima editare: 26 Oct 2009
  7. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Eu nu am inteles ce legatura are postul tau cu ceea ce am intrebat eu...

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Scuze si mea culpa

Am crezut ca i-ai raspuns lui Kuciu9

P.S. Buna alegere pentru cauciucuri, eu am Dunlop SP 01 sunt extraordinare daca le gasesti acolo ti le recomand si buna alegerea cu ranforsarea XL mai ales la borduri.

O seara buna

Ultima editare: 26 Oct 2009
  9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ma gandisem eu ca e o confuzie la mijloc...:);personal,in afara de toyo nici sa nu aud de "asiatice".

10. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Nici n'ai idee cat de usoare si bune sunt fata de Goodyear, Pirelli etc..:p dar, ia-ti ce vrei...

11. dan_dddxz 2nd Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    Audi A6, 2.7 tdi
    La masina mea am trecut in carte si 225/45/17 si chiar de astea am acum pe masina. In mod normal ar trebui sa fie legale.Dar cei de la RAR, asa cum zicea si macristian1, din lene si din lipsa de profesionalism trec doar ce au ei chef

Ultima editare: 31 Oct 2009
  12. dan_dddxz 2nd Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    Audi A6, 2.7 tdi
    Din 6 tipuri de cauciucuri(daca imi amintesc bine) cate erau trecute in brief-ul german, mie mi-au trecut doar 2, si zic ca am avut noroc ca puteau sa imi treaca in carte doar unul:w00t:.

13. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Din pacate asa este la toata lumea. Si la mine doar doua tipuri, ambele pe 15! Pe 16 sau 17 nici vorba, doar in actele de germania.

14. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Ii doare la basca pe aia de la RAR ce cauciucri ai...eu acum in primavara am inmatriculat masina cu toate cauciucurile mai mari fata de alea din talon si nici macar nu s-au deranjat sa se uite...
    Momentan eu am in talon 205/55/R16 si pe masina 235/45/R17...

15. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    i-or durea la basca, dar daca ai displacerea cand fac un control in trafic la sange, si iti iau talonul si iti izbesc o amenda uriasa e de rau. cred ca ar fi mai de folos sa faci omologare la cauciucurile ce le ai mai mari si asa nu le dai nici o ocazie sa obiecteze.

16. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Din curiozitate, ai idee cat e omologarea? Ca toti care-i stiu cu jante mari unu' nu si le-a omologat:)

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Care dintre cele 3 optiuni ar fi mai potrivite pt o masina de putere medie:dunlop sp sport9000, dunlop sp sport maxx sau dunlop sp sport fast response?

18. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    SP SPORT MAXX CLAR! Asta dintre cele 3! Insa cauta SP SPORT MAXX TT, la unele dimensiuni, costa chiar sub Maxx simplu, in timp ce la altele, e printre cele mai scumpe anvelope. poate ai norocul sa fie ieftine pt dimensiunea de care ai nevoie! Bafta!

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    MAXX TT sunt mai scumpe cu 11lire si chiar nu cred ca folosesc la o masina de puterea asteia care o am;am ramas uimit de ce rewiev bune are goodyear optigrip si sunt si putin mai ieftine ca dunlop-urile;Gorobete,am citit posturile tale si imi pari fan al dunlop,in special maxx tt.

20. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Sport maxx zic si eu; il suspectezi pe Gorobete ca are actiuni la Dunlop?:) Normal ca omu' lauda Maxx TT daca a avut Sport Maxx inainte si a vazut diferenta. Ar fi bine sa zici ce dimensiune; Sport Maxx se gaseste de la 16' in sus, inclusiv 16'. Dunlop sport 9000 nu sunt asa extraordinare.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta