1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope (din experienta) bune - rele - Clasamente Anvelope in Teste - ce se potrivesc - cum le aleg

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de micu, 10 Iul 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Eu am luat acum pentru iarna o pereche Dunlop Winter Sport M3 235/45/R17 si sunt multumit de ele.

2. TiTina

TiTina 3rd Gear Member

Locație:
    Pitesti
    Masina:
    audi TT, 1.8, 224cp, 6+1, 4wd
    intrebare cauciucata :P

la ce te poti astepta cand depasesti viteza maxima recomanda pentru anvelopele de pe masina?

nu-ntreb degeaba, intreb pentru ca din seria "cat de tare poti merge iarna?" mi-am pus nokian W+ H, si-mi bate volanul cand ma-ntrec cu gluma. o fii de la cauciucuri?

multzam :(

3. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Ai echilibrat jantele cand ai pus cauciucurile?
    Daca pana sa le pui pe astea n'ai avut asemena probleme, clar ca de la ele se trage.

4. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    la montajul unor cauciucuri noi va pot da un sfat pe care l-am primit si eu la randul meu de la cineva ce are vulcanizare de ani buni. deci se monteaza cauciucul, se echilibreaza si dupa circuli minim 500 km pana acestea se aseaza mai bine pe janta dupa care te duci sa verifici unghiul de fuga. unele cauciucuri se aseaza bine pe janta si dupa 1000 km. la noi am observat ca multi iti monteaza cauciucurile, le echilibreaza si iti fac si unghiul in aceeasi zi ca vorba aia tot la ei te duci sa cumperi altele, dar e cam gresit acest lucru.

5. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Pai nah,el are si de vreo 3ori puterea mea,asa ca normal ca ai trebuie ultra performance:) ;ma intereseaza 215/55/r16.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Cumpara Dunlop SP Sport 01 sau Dunlop Sport Maxx. Eu le am pe masina ca anvelope de vara pe primele aceasi dimensiune cum le vrei tu (215 / 55 / 16 - 93 Y indice de viteza) si sunt foarte multumit. Diferente dintre cele doua modele Dunlop : primele compromis intre asfalt umed si uscat si ultimele supreme pe asfalt uscat.

Cumpara cu indice de viteza W sau Y si neaparat XL (Extra Load = ranforsare pe lateralul cauciucului) si indice de greutate minim 93.

Sunt peste Michelin oricare mai putin Pilot Sport dar si aceasta din urma are un pret prea mare pentru o masina normala.

Si eu sunt fan Dunlop pentru ca am avut Michelin Pilot Primacy si pot sa spun ca erau praf fata de SP Sport 01 sau Dunlop Sport Maxx.

O seara buna

Ultima editare: 29 Noi 2009
  7. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Am mai auzit varianta asta cu echilibratul mai tarziu a anvelopelor noi; e posibil sa fie corect, nu stiu ce sa zic; eu unul nu am aplicat-o pana acum si nu am avut nici un fel de trepidatie a volanului. Cred ca faci o confuzie; nu se regleaza unghiul de fuga cand schimbi anvelopele; acela se regleaza cand schimbi vreun element al suspensiei, dai intr-un crater sau trage volanul intr-o parte.
    Indice de viteza mai mult de V nu cred ca ai nevoie Ashihara.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Are dreptate Glumaretzu. Nu se regleaza unghiul de fuga cand se schimba anvelopele, doar atunci cand a mentionat in textul topicului anterior.

Si da e mai bine sa echilibrezi dupa ce mergi ceva km cu masina si cauciucuri noi pentru ca ele (anvelopele) se ''aseaza'' mai bine. Asta cu conditia ca jentile de pe masina sa nu bata si/sau sa fie strambe. De aceea este bine sa se verifice initial jentile la vulcanizare fara cauciuc pe ele.

Acum am vazut si eu ce motorizare ai Ashihara si intradevar indice de viteza V este suficient.

O seara buna

9. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Tot la V ma orientasem si eu,dar sport maxx sunt numai Y;cat despre unghiul de fuga,cand mi-am pus suspensie sport nu mi-am facut unghiurile,directia fiind inlocuita toata recent si nu am avut probleme(am cam 20k km de atunci).

10. cipri@n

cipri@n Bronze Member

Locație:
    Iași / Catania
    Masina:
    A4 Avant 2002, 1.9 TDI, 131 CP, AVF
    nu ma refeream ca roata bate din cauza ca nu are unghiul facut cand acest lucru se datoreaza de la echilibrare gresita, cauciuc montat gresit, sau chiar rulmenti. eu faceam doar referire ca e bine sa faci unghiul pana la urma nu costa o avere si ganditiva ca si bratele au deja o buna perioada de timp cat stau in o anumita pozitie si deja cum pui gume noi se schimba acest lucru. si sa nu uitam ca traim in romania si stiti prea bine ce "autostrazi" avem si stiu persoane ce fac unghiul chiar de 2 ori pe an. acum fiecare face ce vrea cu banii lui;).

11. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Am avut multe anvelope de top pe multe masini. Mai bune ca Dunlop Made in Germany nu am avut, mai ales ca aceste Maxx TT. E si normal sa fiu fan Maxx TT. Inlusiv cei de la Dunlop le considera anvelopele lor supreme. Ma rog...din ce ai zis, Sport Maxx sunt cele mai bune. Putin mai slabe la aderenta si insesizabil mai bune la acvaplanare insa (ceea ce cred ca te intereseaza) sunt modelul 9000. Dunlop, desi apartine grupului GoodYear, este superior celor din urma. Mergi pe Dunlop.

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    De fast response nu zici nimic?Am vazut ca stau f bine in rewiev-uri si multi le lauda(asa cum am precizat deaja sunt mai scumpe ca 9000 si sport maxx,dar mai ieftine putin ca maxx tt ).

13. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Le are un prieten si e f multumit de ele. Cel mai simplu, intra pe dunlop.it sa dunlop.de si vezi ca fiecare anvelopa are notele obtinute la testele facute de Dunlop. Vezi ce zic ei si imi spui ce decizie ai luat dupa. ;) Bafta!

14. home_rt2

home_rt2 4th Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    A4 Avant 1.9 TDI 2005
    Cum se monteaza anvelopele cu profil asimetric?

Nu stiu daca este cel mai potrivit topic pentru aceasta intrebare, daca moderatorii considera pot deschide un nou tpoic.
    Banuiesc ca in cazul anvelopelor cu profil asimetric, inca de la achizitionare, trebuiec luate 2 anvelope pentru partea dreapta, iar celelalte 2 pentru partea stanga trebuie sa aiba acelasi profil asimetric dar in oglinda fata de primele 2.
    Intrebarea mea este: ce te faci, daca, de exemplu, te-ai pricopsit cu toate 4 anvelopele pe aceeasi parte? credeti ca a-r fi vre-o prolema daca s-ar monta 2 dintre ele cu partea pe care scrie "outside" inspre interiorul masinii? astfel obtinandu-se profilul corespunzator rotatiei pe care o capata anvelopa montata pe cealalta parte decat partea masinii pentru care ea a fost fabricata.

15. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    home rt2, ceea ce ai zis tu, sper sa nu sune prea rau, dar este o mare mare prostie. Nu exista anvelope asimetrice pentru fiecare parte, iar profilul anvelopelor nu trebuie sa fie olgindit! Ele trebuiesc montate pur si simplu cu parte outside pe fiecare parte. Tocmai asta e si ideea profilelor asimetrice. Cat despre dovezi ca ele asa trebuiesc montate, sunt nenumarate si am postat si eu pe acest thread chiar si cateva clipuri puse de producatori. Sunt ei mult mai inteligenti in aceasta privinta decat noi oricum.:)

16. black sheep

black sheep Banned

Locație:
    England
    Masina:
    A4 2.0 TFSI S-LINE & A2 ~ MB Aclass 170CDI~Subaru Legacy 2.0L 4WD
    Ce parere aveti de Michelin Pilot Sport?????

17. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Merci Gorobete;);o ultima intrebare:ce poti sa-mi spui de fiabilitate?Btw,intre un cauciuc de 215/55/r16 si 205/55/r16 e o diferenta de aprox 30lire pt acelasi tip!

Ultima editare: 30 Noi 2009
  18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    ''Red'' daca ai bani ia-le ca sunt cele mai bune cotate la ora actuala cu toate ca eu raman fidel Dunlop ca si Gorobete dealtfel.:)

Si ''Ashihara'' singurul motiv pentru care este indicat sa cumperi 215 / 55 / 16 fata de 205 / 55 / 16 este faptul ca va proteja mai bine janta la urcatul si frecatul pe langa borduri pentru ca anvelopa va iesi putin in afara daca ai jenti standard (6,5 sau 7 J 16 H2) si va inalta masina cu cativa cm prin diferenta de diametru in plus.

Eu pe masina din semnatura am 215 / 55 / 16 95 Y tocmai pentru ca traim in Romania si avem drumuri de toata jena. Oricum la vara trebui sa le schimb si i-mi voi lua tot Dunlop cu indice de greutate 93 sau 95 si neaparat XL pentru ca in Bucuresti astia cand au montat bordurile parca intentionat le-au pus mai inalte ca sa rupi jantele, cauciucurile, pivotii, etc. Niste idioti.

Recomandare: mai bine cumperi 205 / 55 / 16 cu indice XL cum am mentionat in postul anterior.

Cum tu circuli printr-o tara civilizate si nu intalnesti gropi, bolovani, etc., pe acele sosele nu are rost sa dai o asa diferenta la cumparare pentru cele de 215.

O seara buna

Ultima editare: 11 Iul 2011
  19. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Deasemenea mai vine problema de raspuns\viteza care difera in functie de inaltimea si latimea gumelor(+ evident greutatea lor)... vad ca nimeni nu pomenestea de astea.
    In functie de jante si cauciucuri cand vitezometrul arata ex. 100km/h poti avea mai mult sau mai putin. Cu cat diametrul si latimea cresc cu atat veti avea si raspuns mai bun.

Eu pe a mea folosesc 235/45/R17, arata super, stabilitate mai buna si raspuns bun in demaraj.

Am avut si cauciucuri grele ex: PIRELLI ROSSO 225/40/R18 care nu le-as recomanda in viata mea nimanui! Inca o pereche ce m-a dezamagit profund a fost GOODYEAR EAGLE F1 225/45/R17.

Ultima editare: 30 Noi 2009
  20. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Bine zis TAUCHER;de fapt motivul pt care vreau 215 in loc de 205 este pt un surplus de stabilitate(nu va fi diferenta mare,dar e ceva),o mai buna tractiune a rotilor fata(puterea si cuplul motorului le-am marit hard si soft) cat si pt o mai buna acuratete a vitezometrului.Spre exemplu,cu 205/55 la viteza de 160km/h in bord pe GPS am 152km/h;teoretic,punand 215/55 la aceeasi viteza vitezometrul ar trebui sa indice cam 156km/h,deci mai aproape de viteza reala.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta