1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope (din experienta) bune - rele - Clasamente Anvelope in Teste - ce se potrivesc - cum le aleg

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de micu, 10 Iul 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. lyvyu23

lyvyu23 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    A6,2500tdi,2005
    aham.nu nu vreau mai lante cu cat mai inguste cu atat mai bine acu iarna.ms mult pentru raspuns

2. TaucheR Bronze Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    BMW 525D
    Am si eu o intrebare legata de prezoane. Aveti idee prezoanele de pe A3 se potrivesc pe A4 sau au alt diametru filetant?
    Datele prezoanelor 5*100, M14*1,5*28, SV 17, asta scrie pe cutie.

3. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    si eu tot asa stiu exact cum a spus colegul mai sus

4. audia6tdi Guest

Locație:
    bd
    Masina:
    momentan in cautare,fara graba
    scria pe ele made in turkey?sau cum ti-ai dat seama.si eu am vazut la metro sau praktiker anvelope dunlop bune la pret dar nu m-am uitat sa vad unde sunt fabricate

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Da chiar asa, mai scrie made in x tara? Sau scrie simplu made in EU... ?

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da mai scrie tara unde sunt fabricate, chiar m-am mirat.
    Am cumparat luna trecuta din Germania Dunlop D3 195 / 65 / 15 pentru un passat si scrie pe marginea anvelopei Made in Germany.

O seara buna

7. ka_bogdan 1st Gear Member

Locație:
    Sf.Gheorghe
    Masina:
    Audi S3 din 2001
    Uitanduma in stanga si in dreapta dupa un set de jante pe al meu S3 8l am gasit tot felul de marci la preturi mai mult sau mai putin justificate.Vazand pe net poze cu Audiuri cu jante Porche, am intrat aici http://www.porscheshop.co.uk/acatalog/road_wheels_porsche_alloy_wheels_cars_porsche_rims.html. Am fost placut surprins sa gasesc jante de la un producator renumit la preturi accesibile si eu zic justificate.Au si distantiere de adaptare pentru jantele respective.Varietatea eu zic ca e ok.Sper ca acest site sa va fie folositor cum mi-a fost si mie.

8. Nelu Pătraşcu Gold Member

Locație:
    KAVARNA
    Masina:
    AUDI A6 C4 2,5 TDI motor AEL 103 kw
    FULDA KRISTALL M+S direcţionale 195/65/15. Nu ştiu ce referinţe au, mi se par bune şi ca nivel de zgomot şi la frânare/accelerare. Sunt făcute în United Kingdom. Am mai avut pe maşină şi le-am menţinut şi după ce n-a mai fost zăpadă. S-au dovedit a fi bune şi pe ploaie, drenau bine apa.

9. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Fulda Kristall Rotego M+S am pe masina acum, dimeniuni 205/65/15. Profilul fiind in "V" sunt putin mai zgomotoase decat cele cu canale, in special de decelerare sub 50 km/h. Pe zapada sunt foarte multumit de ele, pe ploaie nu stiu inca.

10. selcosmin

selcosmin 2nd Gear Member

Locație:
    Berca, Buzau
    Masina:
    Audi 80, 2,0i tip ABK, 116 CP, 1993
    Vin si eu cu o nelamurire. referitor la masina mea un B4 avant ABK, din 1993, 195/65/R15 in 4 prezoane. in lacasul rotii de rezerva (cel putin la mine) exista o foaie pe care scrie o multitudine de coduri printre care:
    C4K = Cast alloy wheels 6.5J x 16 offset 42 (1J0 601 025 AQ)
    H0P = Tires 275/40 ZR20 106Y (polymer coating).
    Eu am diferenta de 10-12 km/h(in functie de viteza) intre bord si GPS. Am diferente de viteza si turatii fata de alte masini cu motor mai mic sau acelasi.La mine la 2800 am 100, la 3000 am 105, iar alte B4 au la 3000 - 120 km/h. Oare sa fie de la dotarile cu care a venit masina din fabrica?si daca ati putea sa imi spuneti si ce mai inseamna celelalte coduri "1J0 601 025 AQ" si "ZR20 106Y". Va multumesc
    P.S.: aceste decodari le-am facut cu ajutorul
    http://igorweb.org/equidec/Default.aspx
    Si inca unul pentru decodarea seriei de caroreserie:
    http://s2central.net/vin_entry_sonic.html

11. koon

koon 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2010 A5 Sportback
    Folosesc GoodYear F1 GS-D3 si sunt la al doilea set. Primele le-am schimbat cand masina a facut 33-34.000 din care vreo 28.000 cu ele. Motivul nu a fost uzura cat gaurile de cuie cu care m-am ales dupa 2 ani de zile cu sediul in curtea Electronica - plina de genul asta de surprize. In rest - exceptionale, motiv pentru care am ramas la ele si probabil ca as ramane in continuare. S-a mai spus pe forum: comportament exemplar si pe uscat si pe ud.
    [​IMG] [​IMG]

Iarna am Pirelli Winter 240 Sottozero, de asemenea exceptionale, foarte eficiente si pe asfalt si pe zapada, le aud cum musca! Iar cu tractiunea integrala fac minuni prin troiene :)

[​IMG] [​IMG]

Ultima editare de un moderator: 21 Dec 2009
  12. tilu

tilu Bronze Member

Locație:
    Târgu Mureș
    Masina:
    Audi A3 8V 2.0 TDI DSG
    Asa cum spune si macristian1 scrie tara unde sunt fabricate,am cumparat anvelope DOT 2009 si e trecuta provenienta(oricum ,de unde vine mirarea cu tara de fabricatie?).
    Anvelope iarna Goodyear UG7+,mi s-au parut foarte bune si pe uscat/ud la temperaturi pozitive si acum le-am testat si pe zapada.Parerea mea este ca se comporta foarte bine ,un plus mare legat de silentiozitatea acestor anvelope(205/55/16).

Daca are cineva feedback legat de anvelopele de vara Hankook Ventus V12 Evo(235/45/17)?

Ultima editare de un moderator: 21 Dec 2009
  13. acle 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    E46 330i
    Salutare tuturor!
    Care dintre Dunlop SP Sport Maxx TT si Michelin Pilot Sport PS2 sa o aleg?

14. Guest 9896 Guest

Si eu am din astea pe masina, si acum cand le-am dat jos sa le pun pe cele de iarna, cel de pe dreapta spate e "la sarma" aproape si celelalte mai au cam 5-6 cm de carne pe ele. sincer nu m-am uitat sa vad daca au tara de origine diferita,dar o sa ma uit si o sa va informez. intre timp ce anume credeti ca a provocat uzura in exces a acelui cauciuc, care este uniforma, adica nu exista suspiciuni ca nu ar fi fost roata echilibrata.
    Multumesc !

15. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Am schimbat si eu cauciucurile de iarna pe b6..pana iarna trecuta am avut dunlop winter sport 3d,foarte multumit de ele...acuma am primit o oferta si am pus pe ea 4 bucati noi de Bridgestone Blizzak 205/55/16..am apucat sa le probez si pe autostrada transilvaniei unde mi s-au parut umpic cam galagioase la viteze mari..si acuma sunt la munte cu masina si pe zapada-gheata sunt superbe..pe b7 inca am cauciucurile originale Pirelli P6 FourSeasons M+S 235/45/17 care le mai las pana in primavara..

Ultima editare: 21 Dec 2009
  16. ka_bogdan 1st Gear Member

Locație:
    Sf.Gheorghe
    Masina:
    Audi S3 din 2001
    selcosmin
    Ai luat in considerare ca poate bordul a fost desfacut si nu a fost calibrat corespunzator la montare!! Poate din aceasta cauza ai diferentele de viteza si turatie fata de alte masini sau dispozitive.Si ceea ce priveste codurile primul nu stiu ce inseamna dar al doilea si anume 275/40 ZR 20 este Latimea cauciucului/grosimea balonului si ZR 20 = 20 toli. Avand in vedere ca tu ai jante pe 15 cred ca e o greseala si nu ai cum sa fie dotare obtionala jante de 20.Asta e parerea mea

17. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Ultima editare: 23 Dec 2009
  18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    ce parere aveti de cauciucurile KENDA KR20? Unde sunt facute? Pt dimensiunea 225/45/17 pretul e aprox 300 ron. Merita?
    Au tot atatea stele ca si Dunlop. Pe o scara de la 1 la 5, Dunlop are 4 stele cam la toate conditiile iar Kenda tot 4 stele in afara de aderenta si franare pe ud, unde are doar 3 stele si pe zapada doar 2 stele (oricum sunt anvelope de vara).
    Pretul este cam la jumate fata de unul de marca cunoscuta, Dunlop, Continental, .....Parerea mea este ca merita, acum astep si parerile voastre. Multumesc.

Stele Kenda aici:
    http://www.tirestest.com/pkw_sommerreifen/kenda/kr20/index.html

Si un Dunlop la alegere, primul pe care am dat click: :p
    http://www.tirestest.com/pkw_sommerreifen/dunlop/m3/index.html

Pretul Kenda KR20 aici:
    http://www.smartbuy.ro/sbPD_Kenda-Kenda-Kaiser-KR20-RF-22545-ZR17_756674

Ultima editare de un moderator: 27 Dec 2009
  19. cornelw11

cornelw11 3rd Gear Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    AUDI A4 2.5TDI
    salutare. ati auzit careva de cauciucuri marca SUNNY? stiti careva ceva? am vazut ceva pt iarna. cica chinezisme facute sub licienta michelin, pt teste sau cv de genu?!?!? asa cauciucurile pareau ok,(la testat cu mana) am pus mana pe ele, si erau destul de moi. aveti careva asa ceva? ceva pareri?

ovidiutm EDIT:
    Mare e Google-ul asta:
    http://www.discount-tires-2go.com/Store_Detail.cfm?ID=173927&InfoID=4853&ShowLarge=True

Si uite aici un review:
    http://www.redlineforums.com/forums.../34778-tire-review-sunny-sn3800-225-45-a.html

Ultima editare de un moderator: 27 Dec 2009
  20. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Mi-am luat eu asta vara Sunny (4 buc), dar de vara, sunt foarte multumit de ele, am 10 mii cu ele si uzura foarte mica. Probabil merg 30-35 de mii fara probleme. Pret/calitate, foarte ok! Nu stiu ce sa zic referitor la cele de iarna, eu am Pirelli si ma mai tin inca vre-o 3 sezoane!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta