1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope (din experienta) bune - rele - Clasamente Anvelope in Teste - ce se potrivesc - cum le aleg

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de micu, 10 Iul 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. caesar 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A4, 1,9TDI, 2007
    Recomandati-mi anvelope de vara pt un A4 profil 235/45 R17

2. zeuss

zeuss 5th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, BPW
    din ce am testat eu , pentru sezonul de vara Recomand Dunlop Sp sport 01, sunt multumit de ele , si raportul calitate pret este bun.

in ceea ce priveste anvelopele de iarna... sunt fan NOKIAN , stiu nordicii astia cum sa faca anvelope de iarna

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    kenda kr20, raportul pret calitate cel mai bun de pe piata, performante la fel ca dunlop

4. danielj 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 2.5 TDI
    Tinand cont ca am lucrat la Michelin :) si am fost la diverse teste pe circuit (BMW M5, S classe AMG) pt a observa comportamentul diferit al mai multor tipuri de anvelope, recomand Michelin Primacy HP chiar merita banii.(este bineinteles si o recomandare subiectiva).Daca doresti ceva mai sportiv poti sa alegi Pilot Sport sau ceva mai ieftin dar bun de la BF Goodrich, G-force arata criminal si sunt f. bune, Pe aceasta marca de anvelope se mergea in WRC acum doar in campionatul European

5. danielj 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 2.5 TDI
    Anvelope de vara, principalul atu numarul mare de km pe care poti sa-i parcurgi, construite pt a reduce consumul de combustibil, de aici si denumirea

6. alexsala

alexsala 2nd Gear Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    audi a4 b7,2.0tdi brd Quattro
    eu am continental premium contact 2 SSR pe audiul meu si sunt foarte multumit de ele.asa a venit masina incaltata din germania si pe ele si scrie made in germany!!!si se comporta bestial.greu de tot scartaie in curbe si la demaraj sau franare nu mai vorbesc.si pe ploaie si pe uscat se comporta foarte bine si avand in vedere ca SSR inseamna self support run on flat sunt bombe.pot merge pe pana pana la 200 de km si apoi fac pana si il folosesc in continuare;))si avand talonul din kevlar nici nu se lasa asa mult in curba.

le recomand tuturora cel putin pentru a le incerca si sunt convins ca ii satisfac si pe cei mai pretentiosi;))

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Vad ca orice minune tine cateva zile...

8. danielj 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 2.5 TDI
    Profile

Pana la urma lasand la o parte detaliile tehnice si tinand cont ca vb de anvelope premium (Michelin, Bridgestone,Goodyear, Conti, etc) alegerea lor ramane pana la urma o chestiune de gust, buget si experiente anterioare.Iata si profilele :)

9. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    danielj, daca tot ai lucrat pentru ei, nu ne poti impartasi si nou niste chestii mai interesante legate de pneuri? Chiar as fi foarte curios sa aflu niste chestii noi...

In afara de gama Michelin, ce ai mai recomanda? Ce lucruri interesante ai mai vazut in teste, mai ales referitor la comportamentul anvelopelor ce apartin altor marci? Sau erau numai Michelin 100%?

CE NE POTI SPUNE DESPRE PILOT SPORT 3??? CUM ESTE IMBUNATATIT FATA DE PS2 SI DE CE E PUTIN MAI IEFTIN? (o fi vorba doar de marketing ca sa impuna noua anvelopa...?)

P.S. Chiar consideri ca Michelin mai este Nr.1? Ma refer la anvelopele pentru vara, ca pe iarna sunt in spate rau de tot oricum...

10. Mxf 1st Gear Member

Locație:
    Huși
    Masina:
    A6 2,0 TFSI
    Tinand cont ca masina are doar tractiune fata, au vreo importanta cauciurile de pe cele 2 roti din spate (sa fie vara/iarna) ?

Adica pot fi all season din moment ce nu participa la tractiune ?

11. zeuss

zeuss 5th Gear Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    A4 B7, BPW
    @Mxf
    sa stii ca are o mare importanta ca anvelopele montate pe rotile din spate sa fie identice cu cele din fata , sau daca nu identice sa fie macar adaptate la sezonul folosit , dintr-un motiv simplu , ( stabilitate si sigurata sporita la franare ) stabilitate in curbe ( in special iarna ) si cel mai important siguranta oferita la franare. este stiut ca anvelopele de vara, pe timp de iarna se fac precum plasticul si se extinde distanta necesara pentru franare, si anvelopele de iarna , vara sunt mult prea moi pentru tempeaturile ridicate , si iarasi infulenteaza negativ distanta de franare. in privinta anvelopelor all seazon, sa stii ca incerci sa impaci si capra si varza , dar de fapt nu multumesti pe deplin pe nici una.

12. Mxf 1st Gear Member

Locație:
    Huși
    Masina:
    A6 2,0 TFSI
    Aha. Mersi mult pentru raspuns.

13. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Eu nu inteleg, pe mail am primit niste posturi, pentru ca mai apoi sa nu le regasesc in thread! Cine le sterge si de ce?? L-am intrebat ceva pe om, mai ales ca a lucrat pt. Michelin si ne mai poate ajuta cu informatii, iar cineva tot sterge ce posteaza omul....sau ce se intampla???:sos:

14. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    off topic: chiar el a sters!

15. Mxf 1st Gear Member

Locație:
    Huși
    Masina:
    A6 2,0 TFSI
    Vreau sa-mi cumpar jante + anvelope de vara.

Pe masina am 16'' cu 7,5j - 225/55(de iarna) ET 35.

As vrea sa pastrez si pentru cele de vara cam aceleasi dimensiuni cu anvelope de 225/55.

Am insa 2 probleme:

1. E bine sa schimb dimensiunele anvelopei cu unele mai uzuale ? Nu am foarte multe optiuni pentru 225/55 si sunt mai scumpe decat alte variante. Mie imi plac asa cum arata cu 225/55.

2. Trebuie sa-mi iau jante noi pe 16'' si au foarte frecvent 7J si destul de rar 7.5. Pe 7 J, un cauciuc de 225 este la limita inferioara. Ar fi mai potrivit un 7,5 dar sunt in general mai greu de gasit astfel de jante iar oferta este limitata. Nu vreau sa trec pe 17. Pot avea probleme sau va fi totusi ok ?

Multumesc

16. danielj 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 2.5 TDI
    Scuze baieti, eu am scris din pacate a trebuit sa ma logez din nou si nu am selectat tot ce am scris cu copy paste iar raspunsul era incomplet, scuzele mele

Nu cunosc care este diferenta intre PS3 si PS2 pt ca nu mai lucrez la Michelin de 2 ani si nu sunt la curent cu ultimele modele si informatiile tehnice referitoare la acestea.Am sa consult cu fostii colegi si revin cu informatiile de riguare.

Referitor la cine este Nr.1 este greu de spus, daca luam in considerare cota de piata, clasamentul arata cam asa

1 Michelin (cu precizarea ca in 2008 a fost depasit de Bridgestone cu cateva zecimi de procente insa pana la finalul anului a redobandit pozitia fruntasa :) acum nu mai stiu care este situatia)

2 Bridgestone
    3 Goodyear-Dunlop
    4 Continental
    5 Pirelli

Michelin pune cel mai mare accent pe siguranta si aici pot spune ca sunt numarul 1.Siguranta poate fi tradusa in :

Distanta de oprire din momentul franarii (pe umed sunt mult in fata in raport cu, competitorii)
    Comportamentul anvelopei in viraje

Numarul de km parcursi cu o anvelopa Michelin este mult mai mare decat cu orice anvelopa din acest motiv anvelopele Michelin sunt doar aparent mai scumpe, daca tinem cont de raportul km parcursi si pret/anvelopa acesta este mai bun decat la concurenti, dar cu 2 precizari :

1 La calitatea drumurilor din tara e greu sa parcurgi nr de km promisi de producator fara sa avariezi intr-un fel sau altul anvelopa si atunci putem spune ca nu se justifica pretul
    2 Pt ca sa poti scoate totul de la anvelopa trebuie sa respecti sezonalitatea, conditii de montare si depozitare recomandate etc

Referitor la unde se monteaza anvelopele cele mai bune, acestea se monteaza INTOTDEAUNA PE SPATE INDIFERENT DE TRACTIUNEA MASINII.
    A ramas incetatenita ideea montarii anvelopelor bune pe fata deoarece asa recomandau vechii "vulcanizatori" tinand cont ca, anvelopele erau dotate cu camera si in cazul producerii unei explozii era de preferat ca aceasta sa fie pe spate pe a putea redresa mai usor masina

P.S. scuze pt intarziere am avut cateva zile mai grele.Merci

17. glumaretzuu Gold Member

Locație:
    Bacău / Iași
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0TDI
    Referitor la Michelin, PS2(sau noul PS3) e singura anvelopa pe care as cumpar-o de la ei; nu mai mentionez inca o data ca Pilot Primacy scartaie pe viraje mai nasol ca Barum...
    E f adevarata problema cu anvelopele cele mai bune pe spate, dar nu e aplicabila intotdeauna; pt o uzura uniforma,anvelopele de pe fata se pun pe spate la ~15000km,la masinile fwd.

18. danielj 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 2.5 TDI
    Pilot Primacy a fost inlocuit de Primacy HP, iata unul din multele teste comparative :
    http://koleso.topof.ru/en/news.php?pID=4936, bineinteles sunt mult mai mult ele pot fi gasite pe net.
    Am spus ca ramane pana la urma si o chestiune de preferinta, oricum nu cred ca incape nici o comparatie intre Michelin si Barum, lasand la o parte polemica, e ca si cum ai compara pe Pamela Anderson cu Laura Andresan, amandoua scartaie dar cred ca ai merge cu Pamela :)
    Permutarile anvelopelor se fac pe autocamioane din doua motive : nr mult mai mare de km pe care le fac in raport cu turismele si locul unde sunt pozitionate anvelopele.

19. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Danielj, multumesc atat pentru raspuns, DAR MAI ALES PENTRU LINK !:kiss: Sunt extrem de incantat ca am gasit o pagina, unde sunt reunite testele de anvelope din ultimile ani! Cred ca sunt extrem de utile!:arco:

Dupa cum am putut observa si in ultimul test ADAC, cel pe 2010 si pentru anvelope de dimensiuni mai mari, respectiv testul pentru 225/45/R17 (care ma intereseaza cel mai mult, atat pentru vara cat si iarna...) am avut marea placere sa observ ca Dunlop iese iar invingator, cu anvelopa Sport Maxx TT, care s-a clasat chiar si inaintea noului PS3 !:rockwoot:

Nu degeaba marii producatori, pe modele de varf, au ales sa echipezele masinile respective cu anvelope DUNLOP sau Pirelli, acestia considerandu-i producatorii momentului, asa cum o dovedesc si testele!
    Audi RS6 PLUS, R8, Nissan GT-R, Subaru Impreza WRX STi, Mitsubishi EVO X, Mercedes SL 65 AMG sau chiar SLC AMG, Jaguar XKR si XFR, toti au ales sa echipeze standard masinile cu anvelope Dunlop, atat pentru vara, cat si pentru iarna din fabrica ! (de obicei, in detrimentul Michelin...:slapped:)

Cea mai constanta marca urmarind testele din 2006 incoace, ramane Continental, ei fiind mereu pe locul 2 sau 3, indiferent de tipul de anvelopa (iarna/vara/premium/economy/etc). Ba chiar la cele de iarna, au iesit si inaintea Dunlop 3D la unele dimensiuni, de obicei pana in 16"....

De Pirelli nu stiu ce sa spun, nu le-am folosit, iar de la utilizatori nu am auzit lucruri prea de bine....insa vad ca 80% din supercaruri, vin echipate cu ele si in teste stau la fel de bine... Deasemenea, multe mule-car-uri gen MB AMG, Porsche, etc le-am vazut in testele de iarna cu Sottozero2 (sau 3D).

In concluzie, cred ca un clasament al momentului la producatori de anvelope in functie de calitatea acestora (atat pentru vara cat si cele de iarna) ar fi 1)DUNLOP,2-3) Continental,2-3) Pirelli, 3-4)Michelin, 5)Good Year,6-7) Vredestein sau Nokian...

P.S. Nu am inclus Bridgestone pentru ca desi au rezultate de top la cele de vara cu RE050a (premium) si Turanza ER300, totusi la cele de iarna, nu se ridica nici macar la calitatile anvelopelor de rangul 2...

Ultima editare: 10 Mar 2010
  20. danielj 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 2.5 TDI
    Ma bucur ca am putut fi de folos, intr-un fel sau altul :)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta