1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope (din experienta) bune - rele - Clasamente Anvelope in Teste - ce se potrivesc - cum le aleg

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de micu, 10 Iul 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Taur caddy

Taur caddy 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    A6 avant,3.0 tdi quattro,2005
    Pneuri Trac Max

Buna! Salutare tututuror! Am cumparat niste pneuri noi marca TRACMAX F106; 245/40R18 (97W -XL) la 85 euro bucata. Se comporta si arata impecabil.As dori niste pareri despre aceste pneuri,cum se comporta in timp ,sau daca cineva a mai avut .:salute:

2. chris

chris 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    a3, 1.6, 2001
    Salutare, as dori si eu o parere in legatura cu ce anvelope de vara sa achizitionez(noi).Sunt atras de modelele de la Dunlop,dar nu stiu care sa il aleg.Daca mi-ati da si ceva argumente pro in legatura cu acestea v-as fi recunoscator.Am inteles citind pe mai multe site-uri ca Dunlop ar fi ceva mai moi, adica se uzeaza mai repede.Accept orice fel de comentariu mai ales de la cei care le-au folosit.Daca aveti si alte propuneri( marci ,modele, etc.) va rog sa-mi spuneti.Mentionez ca caut anvelope cu dimensiunea 205/60R15.

3. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Ce pot sa iti spun si eu de Dunlop este sa eviti SP SPORT 9000...le-am avut eu si dupa cateva viraje luate mai in forta deja se vedeau urme de uzura pe marginea cauciucului..nici nu m-au tinut mult..alte modele nu am incercat de la Dunlop..

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    chris

mai mult decat sa citesti acest topic de 46 de pagini nu cred ca ar mai fi ceva in plus de spus despre anvelope.

O seara buna

5. chris

chris 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    a3, 1.6, 2001
    Am gasit in final, in urma cecetarilor si review-urilor Dunlop Fastresponse 205/60/15 91H la un pret de 280ron, dar sunt facute in Franta nu Germania. Are vreo importanta acest lucru? Astept pareri (si in legatura cu anvelopele).

6. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    E Franta, nu China...deci no problem! Singura chestie legata de aceasta dimensiune si FastResponse e ca am un prieten care a avut Bridgestone Turanza300 si acum FastResponse tot la aceasta dimensiune. Pe uscat, a zis ca a fost putin mai multumit de Bridgestone....pe ploaie insa Dunlop sta mai bine... Deci daca te intereseaza ca anvelopa de vara, si nici nu conduci f sportiv, poti as iei in considerare si Turanza 300. (zic asta chiar daca mai nou am devenit fan Dunlop :) )

7. dan_dddxz 2nd Gear Member

Locație:
    Medias
    Masina:
    Audi A6, 2.7 tdi
    De vreme ce nu e China sau Turcia e foarte ok.Spun de Turcia pt ca am probat niste Pirelli facute in Turcia.Dupa 25000 km sunt uzate mai mult de 60%.

8. Taur caddy

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Scuze,dar nu tot ce e China este sinonim cu proasta calitate.Sa sti ca sunt si produse fabricate acolo care au calitatea foarte buna,la preturi competitive din cauza fortei de munca ieftine.Eu am cumparat aceste pneuri: TRACMAX F106; 245/40R18 (97W -XL), sunt fabricate in China,dar am 5 ani garantie si sunt la jumatate de pret fata de cele de marca. Te asigur ca daca nu ar corespunde calitativ nu ar fi autorizate la vanzare in U.E.....dar sti cum e, parerile sunt impartite ,de multe ori din pacate se plateste doar marca,iar calitatea nu bate departe de aceste "imitatii":think:

Ultima editare: 17 Mar 2010
  9. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    ALLROAD: 2009 3.0 TFSI ; 2006 3.0 TDI; RR Autobiography 4,4 SDV8
    Aveti ceva rezultate teste la anvelope vara dimensiuni mari ? (desi ma indoiesc ca testeaza cineva mai mari de 205)

10. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
  11. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Daca tu imi explici cum e cu garnatia asta de 5 ani ,adica la ce iti foloseste (vreau doar un motiv cat de cat acceptabil) eu iti fac cadou inca un set de astfeld e anvelope! :) Si nu glumesc cand ma arunc cu afirmatii din astea...;) Da-mi doar un motiv! E doar praf in ochi....nu exista "garantie" la anvelope :)

Referitor la calitate, nimeni nu are interes ca in testele ADAC, OAMTC (in special) sau Auto Motor und Sport sa defavorizeze vreo marca mai ales din ratiuni economice.... Rar, extrem de rar, s-a intamplat ca o anvelopa de la o SUBSIDIARA A UNEI COMPANII DE PRESTIGIU, sa fie macar egala cu echivalentul ei de la compania mama (Barum sunt singurii care au anvelope apropiate de companiile de top...) insa despre cele chinezesti, pana acum, nici una nu a reusit sa fie macar de calitate medie! Clar sub sub-calitative, si o arata datele masurate!
    Nu toata lumea, are nevoie de o anvelopa sport sau super-sport chiar daca e o masina care teoretic o cere...daca mergi mai linistit, e posibil sa nu faci nici o diferenta (eventual doar pe ploaie vei simti...) Depinde de cum o folosesti, insa asta nu inseamna ca o anvelopa Chinezeasca poate fi macar comparata (DEOCAMDATA!!) cu o anvelopa de top! Inca astept ziua cand anvelopele Chinezesti vor avea macar rezultate medii in teste....dar vreau date, nu pareri!
    Goodyear face exceptie, chiar daca sunt produse in China, fac parte din alte standarde...

P.S. Deocamdata, vei gasi pe site-ul postat de Danielj, toate testele din ultimii ani... De obicei, in teste, dimsniunea folosita pentru anvelopele de la 17" in sus, este 225/45/R17. Rezultatele obtinute la aceasta dimensiune, sunt valabile si pt 18, 19...

12. Miti Bucur

Miti Bucur Gold Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    AUDI
    Anvelope

:) Trebuie sa faceti diferenta intre anvelopele produse in China si cele de marca chinezeasca sau coreeana.
    Cu totii stim ca "globalizarea" muta in permanenta productia in zonele cu costuri minime de fabricatie. Ca si rezultat, cel putin chinezii, se trezesc ca detin tehnologia si capacitatea de productie necesara pentru a comercializa propriile produse, evident ca nu pot copia / vinde la calitatea fabricantului original, partea de cercetare / dezvoltare e pastrata de toti marii producatori "acasa". Calitatea anvelopelor produse in China pentru producatori de prestigiu nu este insa inferioara, ca si paradox, in China gasesti cele mai noi si mai evoluate tehnologic capacitati de productie (sunt marci ce produc exclusiv in China).

Subscriu la cele spuse de Gorobete, nu toti avem nevoie de super-anvelope. Cei care se uita la buget inaintea performatei trebuie sa invete ca nu exista bun si ieftin, exista in schimb un bun raport pret / calitate, in acest sens sfatul meu este sa va orientati catre anvelope produse de marci consacrate dar second-hand, e o varianta mai putin costisitoare pe termen scurt.

Garantia la anvelope este o poveste frumoasa, nu prea exista in realitate, asa cum in realitate nu exista nici garantie totala pe 5-6-7 ani la masini.

13. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
  14. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Asta am observat si eu si nu e prima data cand vad. Am mai vazut un test de la sfarsitul lui 2009 unde tot P7 a iesit invingator...
    Totusi, compania il situeaza la High Performance, nici vorba de UHP... Pana si Euphori@ e considerat mai bun... Ciudat este ca la aceste teste unde a fost evaluat P7, nu a fost inclus pentru comparatie si PZero...
    Daca vrei neaprat Pirelli pentru masina ta, mergi pe Eufori@ daca au dimensiunea necesara sau P7... Cred ca se preteaza mai bine decat PZero... :meeting:

15. Taur caddy

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    :)
    :)Salut! Pai motivul principal este cel financiar:-prefer sa am niste pneuri noi cu garantie decat unele uzate de marca,fara garantie " la noroc". Garantia nu acopera uzura,dar acopera defecte de fabricatie gen " sarma rupta" care se pot intampla oricui datorita starii proaste a drumurilor.La 340€ tot setul,fata de cele de marca care ma costau cel putin 600€ sincer am ales cele mai ieftine.Pina in prezent,sunt multumit de ele,sa vedem cum se uzeaza in timp;)

16. deocamdata

deocamdata Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    O sa eleg intre Sport Maxx TT, P3 si Pzero exact in ordinea asta.
    Sa vad si niste preturi.
    Acum am Pzero Rosso dar sunt dezamagit de uzura in 35.000 km.

17. chris

chris 1st Gear Member

Locație:
    baia mare
    Masina:
    a3, 1.6, 2001
    Am achizitionat pana la urma anvelopele Dunlop 205/60/15 91H la un pret foarte bun , zic eu, cu DOT 0610 fabricate in Franta si care arata super:o:.O sa le pun pe masina si o sa revin cu detalii in legatura cu acestea.De abia astept sa vad cum se comporta.:yahoo:

18. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    A avut cineva Bridgestone Potenza RE050 225/45/17 ????
    Astept pareri doar de la actuali sau fosti posesori. Multumesc ;)

19. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Confirmi cele spuse de mine mai devreme! Eu am 10.000 cu ele (iarna nu le aveam pe masina) si se comporta impecabil...chiar le exploatez la maxim, exclus condus agresiv pe ploaie! Au costat jumatate din pretul unor anvelope cu renume. Nu inteleg de ce-si dau cu parerea unii care nu au avut aceste anvelope pe masina si nu le-au experimentat..."whatewer".
    Ca sa revin la uzura, am avut si bridgestone potenza, conti sport contact 2 pirelli p zero si dupa 10.000 erau mai uzate.
    Un minus ar fi lipsa protectiei de janta.

20. roty

roty 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    a4 avant, 1.9 tdi 131 hp, AVF,GJA,2004
    salut stie cineva ceva de dunlop sp sport 01 235/45 r17 pareri opinii etc ??? multumesc mult 0722863327 0754650008 ;)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta