1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope (din experienta) bune - rele - Clasamente Anvelope in Teste - ce se potrivesc - cum le aleg

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de micu, 10 Iul 2007.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    nu exista anvelope asimetrice cu outside/inside SI sens de rotatie. Cel putin eu nu am vazut pana acum. Pe dunlop sp sport 01 nu e nici o sageata sa indice sensul de rotatie, ci doar outside/inside, atat.
    Sunt curios daca au raspuns cei de la Dunlop.

2. maybogdan82

maybogdan82 3rd Gear Member

Locație:
    Mangalia & Norvegia
    Masina:
    AUDI A6 4F 2.0 TDI Multitronic 140 hp
    Se pare ca cei de la Dunlop ori nu le pasa de clienti ori sunt prea "mic" pentru ei sa se mai oboseasca cu un email. Singurul raspuns in "pom" a ramas de la magazinul de unde am cumparat anvelopele , le-am trimis pozele si a ramas ca ma vor contacta dupa ce vor arunca o privire asupra lor , momentan nu au revenit cu un raspuns. Poate vor raspunde si cei de la Dunlop Germania intr-un final.

3. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Daca era Dunlop Romania mai intelegeam, dar asa..... Esti sigur ca mailul a ajuns unde trebuie? nu de alta, dar poate asteptam raspuns si aia nu stiu sau nu au primit nimic

4. maybogdan82

maybogdan82 3rd Gear Member

Locație:
    Mangalia & Norvegia
    Masina:
    AUDI A6 4F 2.0 TDI Multitronic 140 hp
    Ultima editare: 23 Apr 2012
  5. Gosmo

Gosmo 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4 1.9TDI(AJM) - Avant/2001
    Vazind discutia, am coborit la masina sa verific montarea cauciucurilor, si ale mele fiind asimetrice. Din pacate se pare ca am la fel ca si Cristi sau Bogdan, sint 4 pe stinga/dreapta, sau doar asa se fabrica/vind. Ale mele vin din Germania, luate sh, deci daca este greseala de vinzator, nu doar la noi se greseste.

In urma unei discutii cu un coleg care a avut cauciucuri asimetrice, a zis ca si ale lui au fost montate la fel si e sigur ca nu exista pentru stinga/dreapta, doar asa. Poate cei de la Dunlop o sa-i raspunda lu' Bogdan, macar sa avem un raspuns :|

Ultima editare: 30 Apr 2012
  6. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Gume

Gumele cu profil asimetric au indicatia "OUTSIDE" si "INSIDE". Asa se monteaza.
    Cele cu profil unidirectional, in afara sagetii (sensul) descrise de profil, au o sageata cu indicatia "ROTATION".
    Orice "gumar" (lucrator la vulcanizare :)) stie acest lucru, si este atent la montajul pe janta.

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Teko asta stiu si eu foarte bine :) DAR, ca intotdeauna exista un DAR daca citeai atent, profilul asimetric trebuie sa fie identic pe ambele parti conform directiei rularii. La anvelopele despre care tot discutam profilul asimetric este diferit si nu identic pe ambele parti conform sensului de rulare.
    Din acest motiv atunci cand se merge cu masina se creeaza zgomot la rulare si implicit cand se merge prin apa evacuarea apei se face anapoda. Citeste mai atent mesajele anterioare. Bafta.

8. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    maybogdan, problema a mai fost dezbatuta cu mult timp (ani) sau pagini in urma. Mai pe scurt, anvelopele tale sunt montate foarte corect.
    Tocmai asta inseamna ASIMTERIC , pe o parte profilul vine intr-un fel, pe cealalata parte "pe dos".
    De altfel, va puteati lamuri cu totii foarte usor uitandu-va la oricare masina in pozele de prezentare eliberate de producator, unde se poate observa cu ochiul liber acest lucru.
    Cu multe pagini in urma, cand s-a discutat aceasta problema, am pus si cateva clipuri....daca e nevoie, mai atasesz un link mult mai recent, unde puteti observa anvelopele din sezonul 2012 al F1, unde modelul Pirelli Cinturato Blue este singurul model cu profil asimetric, fiind destinat ploii intensive. Se poate observa acelasi lucru ca si in cazul oricarei alte anvelope ASIMETRICE !!! http://www.pirelli.com/mediagallery/ww/en/home/media/7ced0b14-8aae-4a59-960f-8f033a53b304.hd

SI ca tot m-ai facut sa caut exemplu concret, specific pentru Dunlop Maxx RT, uite aiic poze si filem de prezentare de pe aceeasi masina, unde se vede ca sunt montate identic ca la tine . (am o poza cu aceleais BMW Z4 si cu roata din dreapta dar nu o pot salva de pe net)

Deasemeena, ai aici 2 clipuri de prezentare oficiale Dunlop unde se observa ca sunt montate corect. http://www.youtube.com/watch?v=t5s-JP5TNlA&feature=player_embedded http://www.youtube.com/watch?v=1jS4qit2f9c&feature=player_embedded

Sincer, ar fi fost foarte usor pentru oricare din voi sa nu REDESCHIDETI aceasta problema daca ati fi citit ce s-a mai postat pe aici, sau daca dadeati un search pentru aproape orice vehicul produs in ultimii 3 ani unde in orice poza de prezentare in care se vad ambele anvelope, era totul evident !:readit:

Ultima editare de un moderator: 1 Mai 2012
  9. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Gorobete arata-mi si mie o poza stanga-dreapta in care anvelopele asimetrice au profilul asimetric diferentiat pentru partea stanga fata de partea dreapta. Normal profilul asimetric trebuie sa fie identic si in stanga masinii si in dreapta masinii. Merci.

10. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Cred ca tocmai ai in fata ochilor absolut tot ce ai nevoie ca sa observi acest lucru...:banghead:
    E chiar asa de greu sa te uiti la ORICE poza cu o masina cu anvelope asimetrice? Sau sincer, nu vreau sa fiu inteles gresit, dar chiar nu intelege nimeni ce inseamna ASIMTERIC ??? ASIMÉTRIC, -Ă adj. Lipsit de simetrie; nesimetric, neregulat. [Cf. fr. asymétrique].
    Tocmai asta e diferenta fata de anvelopele directionale !

Ultima editare: 1 Mai 2012
  11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cred ca nu ai inteles nimic din ce am zis noi. Oricum multumim pentru intentie. Daca ai drum la Bucuresti iti arata concret care este problema. Este greu sa ne facem intelesi prin mesaje. Multumesc inca odata pentru intentia de a clarifica problema.

O noapte buna

12. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Poze: (gasite in 2 min)

13. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Prima, cea de la Lamborghini este cea mai sugestiva. Acum cred ca m-am / ne-am lamurit. Defecti suntem noi sau ce putin eu sunt. :)
    Multumesc pentru poze.

14. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Tocmai m-am intors dar poate ne vedem vineri cand ajung din nou. Am citit atent topicul pe ultimele 5 pagini de unde a inceput problema gandindu-ma ca poate cineva a semnalat ceva chiar nou dar am observat doar ca reinventam roata la propriu pe aici . :) Uite, aici, in ultimul link, se vede si anvelopa de pe acelasi BMW Z4 de pe roata stanga a masinii. Acum , daca accesezi link-ul si compari cu pozele postate anterior de pe aceeasi masina, vezi ca anvelopele sunt montate corect !!! http://www.rezulteo-tyres.co.uk/r-new-tyres-advice/dunlop-sport-maxx-rt-a-safe-eco-friendly-sports-tyre-3146

Sper sa te lamureasca mai bine acum ca le vezi pe amblee roti pe aceasi masina si acelasi model de anvelopa ! ;)

15. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Ma bucur ca v-am putut fi de folos, mai ales ca intru rar pe forum de ceva vreme...
    Probabil, unii din voi ati avut senzatia ca aceste anvelope sunt ciudate uneori chiar din cauza anvelopelor alese... De ex, Sp 01 sunt absolut mediocre chiar daca provin de la unul din cei mai importanti producatori ai momentului...
    Si discutia ar putea continua mult pe aceasta tema....
    Insa, sunt foarte curios, maybogdan, cum ti se par aceste anvelope Sport Maxx RT ? CUm te-ai acomodat cu ele? Ce ne poti spune despre ele si ce anevlope ai avut anterior pe masina???
    Nu de alta, dar se pare ca aceste Maxx RT-uri sunt revelatia momentului, fiind peste Michelin PS3 cat si peste ContiSport 5 (copia lui Maxx TT).

16. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Dar ce spuneti de : yokohama advan neova ad08 ???
    any suggestions??

17. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Anvelopa despre care ai intrebat , face parte dintr-o categorie racing, impreuna cau Michelin SUPER Sport, Dunlop Maxx RACE , Pirelli PZero Corsa system, Toyo R888 si alte cateva.
    Daca nu ai o masina pe care sa o folosesti pentru racing/pista intensiv, sau daca ai o masina de sub 350-400 cp , ele chiar nu isi au rostul. De fapt, nici daca ai 400 cp, daca nu mergi pe pista cu ea, aceste anvelope se pot transofrma intr-o dezamagire, de obicei, necesitand o temperatura inalta pentru a functiona bine.
    Deasemenea, pe ploaie nu sunt prea bune, cel putin comparate cu "surorile" lor din aceeasi gama, dar adaptate masinilor sport de strada, cum sunt Michelin PS3, Dunlop Maxx RT , Pirelli Pzero (simplu), Yokohama ADVAN, etc...
    Iti sugerez sa ramai pe una din variantele din urma, vei fi mai mult decat multumit si cu siguranta nu o vei exploata la maxim pe strazile noastre.;)

18. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    Caut un set de anvelope pentru ( drag,track si in mod special everyday use )
    Pentru un mers mai sportiv prin zone de munte cu multe curbe , gen transfagarasean .Ce s-ar potrivii cel mai bine?
    Mașina are 370 cp 800 Nm AWD

19. Gorobete

Gorobete Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    Trocarici
    Mda, intru foarte rar pe forum de vreun an si ceva si am ramas in urma cu multe informatii. Acum ti-am vazut masina. Sa o stapanesti sanatos !
    Hmm...in cazul asta, mai ales la cati NM ai, iti sugerez cu tarie sa alegi DOAR intre Michelin SUPER SPORT si Dunlop MAXX RACE !
    Se pare ca dupa ultimele teste facute, Maxx RACE ar fi usor peste M S S. Oricum ar fi, sa stii ca mai ales la 800 nm, ambele variante se vor toci cam rapid....
    Zi-mi te rog ce dimensiune ai, m-ar ajuta foarte mult in a-ti spune cea mai buna varianta.... Deasemenea, esti interesat si de comportamentul pe ploaie sa fie unul bun sau te multumesti si cu ceva mediocru?

20. MARRIUS24 Silver Member

Locație:
    Rădăuți
    Masina:
    Audi
    255/35/19 ...clar si pe ploaie...
    As vrea ceva sa le pot folosii in orice condiție ..exclus iarna :p
    Meci mult

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta