1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Anvelope si Jante pentru A4 B6 - ce se potriveste si ce alegem

Discuție în 'Jante / Anvelope' creată de aba19, 18 Ian 2008.

1. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    NU e prost. Este raspunsul corect. Se trec in carte doar anvelopele existente in C.O.C. la data fabricatiei masinii. C.O.C.-ul este eliberat conform seriei de sasiu si este unic pentru fiecare masina produsa de catre orice fabricant auto. S-a mai discutat asta, despre omologari jante si anvelope, pe forum de zeci de ori aici: https://www.clubaudi.ro/threads/omologare-jante-si-anvelope-pentru-audi.308/page-4

2. K3nT Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4B6 1.9TDI AVF 2003 Berlina 155HP 1BV ; A6C7 Avant Quattro 2,0 TDI -DDDA-2018
    Abțibildul este doar informativ, evident ca tot ce este acolo se poate monta pe B6 dar depinde de tipul de motor , stai liniștit ca nici in 2025 nu s-a schimbat nimic :)
    Ce vrei tu sa montezi este standard pt B6, nu stiu de ce sunt asa căpoși ăia de acolo sau vor doar o atenție.

Eu am primit COC gratuit de la dealer-ul ce mi-a vândut mașina, ăla se primește odată cu achiziționarea mașinii de nouă.
    Tu acuma ai varianta să mergi la o reprezentanta și să îl primești de acolo contracost (știam ceva de 50€) sau dacă ai un prieten ce lucrează acolo…gratuit :)
    La RAR te prezinți o singură dată și acolo se trece tot a dat producătorul ca se poate monta pe mașina, nu înțeleg tu acuma înmatriculezi mașina sau te-ai gândit ca vrei și 17” ?

dacă vrei extra ceva ..plătești și te prezinți de câte ori vrei altceva…dar nu cred ca e cazul tău.

cat am plătit eu la RAR este irelevant ca nu discutam de aceeași mașină/motor etc cred ca prețul îl găsești și pe net sau suni direct la ei și îți comunică.

spor

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Era un site .uk unde oferea COC gratis, era cineva aici pe forum care postase link-ul dar nu mai stiu user-ul.
    Nu m-a interesat sa il notez deoarece eu am C.O.C-ul original de la achizitia masinii de noua.

marius_bv apreciază asta.
  4. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    @K3nT
    Nu, acum m-am gandit sa intru in legalitate. Marimea 17" am avut mereu vara, din 2009, dar nu le am trecute in carte.

5. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Problema rezolvata in alt oras la reprezenta R.A.R. pe loc, fara C.O.C., fara hartii sau alte prostii inutile.
    @Cristi si da, ala cu care vorbisem e prost de 2 ori nu odata, arogant ca toti ceilalti, se cred imparati, Dumnezeu pe Pamant, niste nesimtiti cu alte cuvinte, nici nu te tin de vorba, iti trantesc usa in nas
    In alte orase cum se poate ?
    Foarte amabili, sa te ajute, au verificat inainte in baza de date daca apar, apoi au zis ca totul ok, pot pune maxim 17".
    Facut programare pe loc, intrat cu masina la identificare chiar daca nu aveam montate 235.45.17 pe masina. Alta idiotenie,ceilalti cereau sa vii cu masina cu anvelopele gata montate. Adica daca voiam omlogare pentru anvelope de 15" si 17" trebuia sa vin de 2 ori si sa platesc de 2 ori ca asa voia inteligentul ala.
    In concluzie, tot ce apare in baza de date se poate trece fara probleme iar ce nu apar in baza de date se pot trece dar la alte costuri, se fac teste de directie, franare si daca ies bine se trec.

6. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Au facut inspectie completa la intrare sau strict pentru ceea ce ai cerut ?

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    @marius_bv ai avut noroc la cei care ai fost a 2-a oara. :) Procedura este cea descrisa de inspectorii unde ai fost prima oara si corespunde cu procedura descrisa de mine. Bafta.

@audi66 Nu a facut nicio inspectie. I s-a trecut ce a aparut in omologarea de tip pentru modelul si caroseria autoturismului prezentat. Ei au in baza de date omologarile de tip primite de la importator si fabrica cu toate anvelopele ce se pot monta pe sasiul autoturismului in cauza, indiferent de motorizare, caroserie si etc. dar NU au voie, (este o lege in vigoare RNTR 1) cretina de altfel, de a se trece in C.I.V. toate jantele si anvelopele fara sa fie trecute si in C.O.C. sau cu aprobarea importatorului pe seria de sasiu a masinii respective ce se prezinta la R.A.R..
    Cand se face omologarea de tip, de catre importator, se merge la R.A.R. cu 15-20 modele de masini ce au motorizari diverse si dotari diverse pentru a omologa acea marca de masina cu cat mai multe dotari ce vor fi trecute in viitor in C.I.V.-urile masinilor ce vor fi inmatriculate si se vor prezenta la R.A.R.. Am facut omologari pentru diverse reprezentante si stiu bine procedurile. :)

Unii inspectori inchid ochii / se intorc cu spatele / se fac ca nu vad si iti trec in C.I.V. ce vrei tu daca NU esti recalcitrant, stii sa "vorbesti" sau dai de catre cineva care te ajuta complet dezinteresat asa cum a gasit @marius_bv intelegere la inspectorii RAR unde a fost a doua oara. Oricum bine ca a rezolvat si asta este cel mai important.

Gata cu discutia pe tema asta pentru ca deja lucrurile sunt lamurite si deja exista toate informatiile necesare la dispozitie (aici in topic si in topicul despre omolgari jante si anvelope din aceasta arie) si pentru alti useri, in vederea omologarilor referitor la jante si anvelope. O zi buna va doresc.

marius_bv apreciază asta.

Distribuie pagina asta