Masina din semnatura a venit din fabrica cu suspensia S-line. Dpdv dinamic, pe drumuri de munte si serpentine, masina este incredibila / o bucurie la condus fiind super stabila. \ Problema e ca eu merg mai mult de 90% pe an numai in Buc si stau intr-o zona unde asfaltul este foarte prost. Fiind obisnuit cu o Insignia pe care am avut-o inainte si in care nu se simtea nimic, cu A3-ul dpdv drumuri proaste/ft proaste e alta poveste cu suspensia S-line. Am citit mai multe forumuri din afara si am inteles ca suspensia normala este mai OK pe drumuri proaste. Ma poate ajuta cineva cu cod OEM/link/pret pentru un KIT suspensie normala? Sau daca are de vanzare / vrea schimb cu S-line? In plus, daca are cineva A3 8V cu suspensie normala si e din Buc, as aprecia sa ma dea o tura sa vad si eu daca se simt diferente notabile sport vs normal strict dpdv comfort... Multumesc!
Salut, Am eu cu suspensie normala. Te pot ajuta cu o tura, dar numai maine, poimaine plec din Buc. pt. un timp (cca. 2 saptamani)
Eu am avut pe masina anterioara suspensie de la KW , care din punct de vedere al confortului era destul de complicata . Asta de s-line are un echilibru foarte-foarte bun intre confort si sportivitate , deci daca iti place sa o mai calci din cand in cand pe drumuri virajate , merita sa o pastrezi .
Nu imi place sa o calc - ajung ft rar pe drumuri virajate. Prefer confortul absolut. Inca ma gandesc sa o schimb... doar ca nu prea ma impac cu ideea sa dau atatia bani doar ca sa fac retrofit cu una "standard". O varianta ar mai fi sa gasesc pe cineva cu A3 cu suspensie stock standard care vrea upgrade la S-line si sa facem schimb fara diferenta...
E posibil sa gasesti , dar mai dureaza pana o sa apara mai multe pe strada ; momentan la pretul la care gasesti la SH un A3 8v oamenii prefera alte masini . Ma tenta si pe mine sa iau una adaptiva , sa am si confort si rigiditate in functie de situatie , dar cu piese noi costa mai mult decat un KW adaptiv .
Salut, As dori sa-mi schimb amortizoarele. Este suficient doar amortizoare sau trebuie si arcurile + flanse ? stim cu totii raspunsul evident, dar ma gandesc ca mai degraba decat sa nu schimb nimic la suspensie, mai degraba as schimba doar amortizoarele. Nu curg inca, sunt in continuare inca in functiune, dar as vrea eu sa pun masina la punct. Multumesc.
Obligatoriu si flansele daca sunt cele OE. In plus, nu ramai cu masina blocata in service daca la demontare se constata ca si flansele sunt duse. Inspecteaza atent si protectia de praf de pe amortizoare, sa nu fie rupt/crapat buretele respectiv. In caz contrar, se inlocuiesc si acestea. Arcurile lasa-le in pace.
Salutare baieti! Am un A3 8V din 2015 2.0 TDI S-line, Quattro. Ma intereseaza sa schimb amortizoarele pe spate, au inceput sa imi curga, nu mult dar se vede deja uleiul pe ele, deci trebuie schimbate. Care sunt mai calitative ? Eu le am pe cele originale. Am primit ceva oferte pe Billstein (cele galbene costa duplu fata de cele negre, probabil pentru ca galbenele sunt sport sau mai calitative) si o alta oferta pe Sachs. Amortizoare originale sunt 700 si ceva de lei bucata. Merita investitia ? Ce imi recomandati sau ce credeti ca ar fi mai ok calitativ ? Multumesc frumos.
Salutare! Mereu cand iau gropi cu viteza redusa sau urc pe denivelari, se aude pe fata un scartait. La viteze mari nu se aude. cel mai frecvent se aude cand iau limitatoarele de viteza cu 10-20 km/h Ce credeti ca ar fi? Cineva mi-a spus ca ar fi flansele.