1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B5 - Marcaje culori arcuri - modificari suspensie - probleme

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de click, 12 Sep 2007.

1. christith 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI PD , AJM, 2001 / Dacia 1300 1970
    Sper sa fie stock. De noi cred ca sunt noi, ca am mai luat lucruri de pe ebay si oamenii au fost corecti cu mine. Dar nu se stie niciodata cand pot sa iei o mica tzapa. :)
    Mi-am asumat riscul sa le cumpar si sa nu fie bune, adica prea moi si sa fiu tot cu "burta pe pamant".
    Culorile sunt : spate - 2xverde si 1 alb/arginitu
    fata - 1 alb si 1 galben/maro
    Am "ales" culorile astea studiind prin piata masinile care stau cat mai sus.
    Daca am avut noroc bine, daca nu ,... nu.
    Nu m-as fi aruncat asa, numai ca, din pacate, nu reusesc sa gasesc nici o informatie concreta despre marcaje culori/tip suspensie/an/ motorizare...
    Ovidiu, ai de unde sa aflii ceva mai multe informatii ce m-ar putea ajuta in legatura cu suspensia asta?

2. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Personal nu am codurile pe culori dar orice magazin de piese auto poate sa iti spuna part number, cod culoare (e disponibil in ETKA sau TECDOC), pret, termen livrare. Tocmai deaia ma m-am mirat ca ai cumparat asa de pe e-bay cand puteai sa mergi la un magazin de piese auto cu seria de sasiu de la o masina la care iti placea cum statea, si iti luai arcurile.

3. florinbiris

florinbiris 2nd Gear Member

Locație:
    rasnov
    Masina:
    audi a4 b5 95 1,6 ADP; audi a4 b7 2008 1,9 BRB
    Cateva coduri pentru arcuri in pdf. de la poz. 22 (se gasesc in Etka)

4. christith 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI PD , AJM, 2001 / Dacia 1300 1970
    Mi-au venit arcurile ieri.Sunt noi asa cum a zis vanzatorul.
    Codurile de culori sunt : spate - 2xverde si 1 arginitu
    fata - 1 alb si 3 maro
    Dupa ce am mai studiat pana acum, sunt stock si chiar aceste culori au fost foloisite si pentru suspensie de drumuri grele.
    Pretul pentru toate 4 a fost 62.5 eur cu tot cu transport. Mie mi se pare super!
    Acum o sa vanez si ceva telescoape si pot sa arunc jos suspensia sport si sa o transform in tractoras :)

Ultima editare de un moderator: 20 Feb 2011
  5. Lamos

Lamos 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4, 1.6, 1997
    Inlocuire arcuri fata audi A4 B5

salut. am cautat vreo 3 ore pe forum cu functia "cauta" si nu am gasit nimic, va rog sa ma ajutati daca cunoasteti, cum se schimba arcu fatza , cu niste poze , sau poate chiar ati schimbat si daca mai retineti sami ziceti si mie. va multumesc

6. Cristisor

Cristisor Platinum Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    Fost proprietar de A4 (B5)
    Salut. Nu stiu exact cum se schimba insa iti pot spune sigur ca ai nevoie de presa pt arcuri pt a putea da jos amortizorul cu tot cu arc. Daca nu ai presa nu cred ca poti sa faci treaba asta singur.

7. Ciprian.Mod Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 C7 2012 CDUC & Q3 F3 2020 DKTA
    Mai intai dai jos de pe masina ansamblul arc-amortizor. Ai 3 suruburi sus, vizibile dupa ce dechizi capota, in dreptul amortizorului, sunt de 17 daca imi amintesc bine, si un surub jos, acolo unde e prins amortizorul pe unul din bratele de jos. Mai ai de asemenea de desfacut si bratele de sus, recomandat e sa le desfaci de la partea din exterior(cea mai apropiata de roata)
    Dupa ce l-ai dat jos, pui presele de arcuri, sau metoda Dacia cu sarma groasa, ca sa comprimi arcul. Apoi ai 2 suruburi de 8 sau 10 deasupra pe care le desfaci, si surubul din capul tijei telescopului. Dupa ce faci si asta ar trebui sa poti da jos flansa, si sa scoti arcul. Apoi pui arcul nou, comprimat si el, prinzi flansa la loc, si o pui pe masina.
    Eu din cate imi aminesc astia sunt pasii, Daca am omis ceva rog sa fiu corectat.
    Nu am poze, dar nu e mare filozofie. Vitala e presa de arcuri.
    Spor la treaba !

Ultima editare de un moderator: 19 Feb 2011
  8. badilosu

badilosu 6th Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B7, 1.9 TDI cod BRB, an 2007, sedan
    Pe spate am arcurile din atasament si mi se par foarte rigide. Pot lua arcuri de la alta motorizare sau model?

9. breitner

breitner Gold Member

Locație:
    Comarnic, München
    Masina:
    A4 B5, 1.8 Quattro, Passat B5 1.9 TDI AVF 4Motion
    mai trebuie demontate si cele 2 bielete ce sunt prinse de "carcasa" amortizorului ! de regula una din ele e "praf" (cea anterioara) asa ca trebuie si ea schimbata (alti bani, alta distractie) !

10. Lamos

Lamos 1st Gear Member

Locație:
    Arad
    Masina:
    A4, 1.6, 1997
    multumesc pentru ajutor, am reusit sa il desfac , am fost la un mecani si iam cerut o presa care ma speria pt ca era enorma si pana la urma lam desfacut , cele doua bielete nu sunt praf spre norocul meu . multumesc pentrru ajutor daca pot sa va ajut cu ceva sami spuneti.

11. mircea-teodor

mircea-teodor Silver Member

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    A6, 2.0TDI, CAHA, 200CP , 2011 , 4FB , SLine int.
    M-am uitat si eu astazi la arcurile de pe spate si am vazut ca unul dintre ele are vopseaua dusa si are un inceput de corodare.Oare ar trebui sa le schimb?La cat timp se schimba arcurile?Cum imi pot da seama daca sunt standard sau sport?
    Mersi.

12. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Diferentele dintre arcuri se vad doar daca se mai citesc indicatorii de culoare care se regasesc vopsiti pe spirele arcului.

O zi buna

13. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Ok, m-am uitat la unul dintre arcuri si se vede o bulina albastra si una verde.Ce inseamna asta?

14. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Mircea uite aici un tabel pus de catre unul din colegii nostrii.

O seara buna

Ultima editare: 2 Iul 2015
  15. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Mersi, o sa caut.

16. mircea-teodor

Locație:
    Făgăraș
    Masina:
    Salutare,
    Din cate am observat exista diferite marcari ale arcurilor in functie si de anul de fabricatie.Atasez un fisier cu cele din 2000.La mine sunt cu o bulina albastra si una verde cum se vede sin poza.Nu stiu ce inseamna asta adica care ar fi diferenta intre cele pe care le am eu si cele cu cate 2,3 buline albastre sau cu galben?Ma gandesc ca poate fi in functie de greutatea suportata dar unde se gaseste un tabel cu acestea?

17. benjyro

benjyro 4th Gear Member

Locație:
    Suceava
    Masina:
    Audi A4, 1.6 ADP, 1996
    Pe spate am arcuri verde-argintiu iar pe fata roz-orange, e normal sa fie asa?

18. myth

myth Silver Member

Locație:
    Alba Iulia
    Masina:
    audi a4 '96 <-> audi a6 '98 + audi a3 '03
  19. stomaher

stomaher 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B5 Avant, 1.9TDI Quattro AFN 81kw, 1997
    Am nevoie de ajutor. Am un model de A4 Quattro Kombi B5 din 97 (masina din semnatura), si nu cunosc daca se potrivesc alte arcuri de pe alte modele de B5, de exemplu trebuie sa fie neaparat avant? neaparat quattro? Sa stiu si eu ce sa caut pe la piese second. Daca se da cineva prin ETKA sa-mi spuna daca arcurile merge si de pe care alte modele. Multumesc anticipat.

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Pe arcurile tale ai niste coduri de culori formate din niste buline colorate. Acel marcaj iti arata ce fel de arc are in dotare masina ta. Dute la reprezentanta si roaga-i pe cei de acolo sa-ti dea marcajul de culori si codul de piesa pentru arcul tau ca sa stii ce fel de arcuri sunt compatibile pentru masina ta.

La tine pe masina merge sa pui si de Passat asta binenteles sa fie marcate pe spira arcului cu marcajul identic dupa spira arcului tau. In principiu trebuie sa respecti indicele de greutate dat de acele marcaje.

Adica nu prea poti pune arcuri care au echipat o masina cu motorizare benzina daca tu ai diesel pentru ca difera raportul de greutate pe care arcul trebuie sa-l sustina.

O zi buna

Ultima editare: 29 Oct 2014

Distribuie pagina asta