1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B5 - Marcaje culori arcuri - modificari suspensie - probleme

Discuție în 'Audi A4 B5 (1994 – 2001)' creată de click, 12 Sep 2007.

1. BogdanAp 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B5, 1.8, 1995
    Va salut!
    Am o problema referitoare la suspensia spate a masinii.. enervanta de multe ori... Pe suprafete putin aderente (ex. liniile de marcaj de pe sosea cand ploua, sensurile giratorii, un strat de zapada nu foarte mare), chiar si pe drum drept cand este putina zapada, fundul masinii este foarte instabil, oscileaza stanga - dreapta. Ceva nu mi se pare in regula, mi se pare ca este prea sensibil spatele. Acum 2 ani am schimbat toata suspensia: toate bratele pe fata (RUVILLE), amortizoarele (TA-Technix reglabile), bucsile de la puntea pe spate (Lemforder). Setarea suspensiei este mai coborata decat stock (-10cm). Mentionez ca pe timp de vara configuratia rotilor este de 225/45/17 iar pe timp de iarna 195/65/15. Indiferent de roti aceeasi problema :(
    Astept sfaturi de la cineva care s-a lovit de problema asta cu stabilitatea spatelui masinii...
    Multumesc anticipat

Ultima editare: 14 Ian 2014
  2. vebby85

vebby85 1st Gear Member

Locație:
    Satu Mare
    Masina:
    Audi A4 1.6 ,1995 si A6 C6 2.0 TFSI 2007
    In ce stare is amortizoarele pe spate?eu am avut problema asta inainte sa schimb amortizoarele.si mie se comporta foarte urat spatele la masina,tot asa stanga dreapta,dar dupa ce am schimbat amortizoarele + arcuri sport,nu mai am nimic,se comporta bine spatele pe sosea.sfatul meu sa vezi amortizoarele in ce stare is.

3. BogdanAp 2nd Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A4 B5, 1.8, 1995
    Amortizoarele sunt in stare buna (e tapan spatele daca ma aplec pe masina, nu sunt curse), oricum problema am obs inca de la inceput, de cand le-am montat noi...

4. Flow

Flow 4th Gear Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    MTM RS6 4G 4.0 TFSI V8 2016
    Punte stramba?
    Ps: tatehnics sunt unele dintre cele mai slabe suspensii posibile, am vazut praf dupa 2 saptamani de utilizare (si pretul lor spune multe despre calitate).

Ultima editare: 14 Ian 2014
  5. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    De regula vinovatul pentru o suspensie spate instabila,dupa cum ai sps si tu,este amortizorul,sau ambele amortizoare,am avut aceasi problema si s-a rezolvat odata cu schimbarea amortizoarelor.

6. cobi

cobi Gold Member

Locație:
    Cluj
    Masina:
    Ex :Audi
    gabi_74 mai reciteste postul #129 si dupa aia da-ti cu parerea. Macar scrie ceva la obiect fara sa repeti ce spun altii.

Ultima editare de un moderator: 16 Ian 2014
  7. iulian_1976

iulian_1976 Audi Expert

Locație:
    Rhône-Alpes
    Masina:
    Audi aus Ingolstadt nicht weit von München
    Cea din urma cauza dupa ce tot este ok fata-spate sunt acele 4 tampoane ce tin sasiul,(uzual tampoanele de pe jugul masinii) o sa aveti senzatia ca se balenseaza stanga -dreapta masina odata demontate trebuie refacuta geometria.
    Succes.

8. raimund22 2nd Gear Member

Locație:
    Gjøvik,Norvegia
    Masina:
    Audi A6 4F 2.7TDI Qattro 180CP 2007
    Buna
    Cum se desface telescopul pe fata,ptr ca am impresia ca la mine ori nu sa strans bine sus in capul telescopului ori aceea guma sa dus.Este efectiv un scartait indiferent pe ce drum merg.Dupa cum am ascultat eu sunetul de acolo vine.Cam cat timp ajunge sa ia sa dea jos telescopul?Va multumesc

9. sky67 1st Gear Member

Locație:
    Dabiceni
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI AJM 2001
    Stie cineva cat de bune sunt amortizoarele SACHS?

10. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Din experienta iti spun ca dupa mine sunt cele mai bune amortizoare.

11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Si Boge si Kayaba si KW sunt la fel de bune ca Sachs. Bafta.

12. bushman

bushman Gold Member

Locație:
    București / Titu
    Masina:
    Audi A4 B5 , 1.8 ,ADR, 1996,125cai
    Salut, o sa schimb si eu amortizoarele la b5 ul meu ce parere avet ide monroe ? si ce puteti recomanda in plaja mai joasa de pret .

13. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    A4, B5, 1996 - 1.8i 125 cp - ADR
    O mica intrebare, sunt in cautare inca, se potriveste suspenia de la 1.9 tdi non fl/pre fl la 1.8 i tot non fl ? Vreau sa montez una sport care provine de pe un 1.9 tdi si nu stiu daca se potriveste la mine

14. Sh0k3r 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B5, 1.6 ADP
    Eu am arcuri de 1.9tdi pe fata, fost proprietara lovea bordurile si a apelat la aceste arcuri mai inalte.
    Telescoapele din ce stiu sunt la fel la nonfacelift benzina sau diesel, difera daca este break/sedan.

15. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Nici macar intre avant si sedan nu difera ci doar intre quattto/ non quattro sunt diferite cele spate

16. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    Revin cu postare baieti . Azi dupa 12 ore de munca si peripetii am schimbat suspensia . E luata de pe 1.9 tdi din 1995 , a mea am pus-o la el , si pe a lui la mn . Difera prinderile pe spate care la mn ( non fl - 1996 ) sunt in portbagaj si la el in spate sub aia unde se gasesc boxele din spatele banchetei . Mentionez ca singura modificare a fost ca a trebuit sa polizez cam mazim 2 mm la amortizoarele pe spate la bucsele alea de jos , la mine e amortizoru plus bucsa aia mica si la el era cu totu si mai lunga . In rest nimic . Pm pentru intrebari :*

17. bogdanoq 1st Gear Member

Locație:
    suceava
    Masina:
    Audi A4, 19tdi, 1996
    Pe spate amortizoare Sachs ulei sau gaz?

18. Ogyo

Ogyo Silver Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    La ce anume se refera intrebarea ta ?

19. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    A folosit cineva amortizoare Bilstein pe modelele noastre?Ma gandesc sa mi le schimb si as vrea pareri daca le foloseste cineva.Sunt in dubii intre Bilstein si Sachs.

20. mikaela4

mikaela4 Platinum Member

Locație:
    Barcelona
    Masina:
    Audi A4b5 AFN1,9 TDI feb.1999 Audi A4B5 AFN1,9TDI quattro, august1999
    Eu nu am, dar cunosc multi colegi de pe un forum strain care folosesc Bilstein, ca parere generala, sunt foarte bune. Acum nu stiu cata diferenta e intre cele comercializate in Romania si cele de afara...

Distribuie pagina asta