1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B6 - modificare/inlocuire cu unele sport - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Bestie, 7 Noi 2008.

1. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Cauciucul cod 8E0 412 066 B se foloseste de fapt pe toate echiparile, 1BA, 1BE, 1BR, 1BV, deci nu sunt diferente, inclusiv pe S4.

Codul 8D0 412 109 D nici macar nu l-am gasit in ETKA.

La mine protectiile de praf stiu ca au ramas fixe in flansa de deasupra, si la mine erau putin mai largi decat tija amortizorului.

Ultima editare: 6 Iul 2015
  2. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Ok atunci, reinnoiesc cauciucul cu unul pe codul potrivit si refolosesc protectiile existente (Sachs mai scurte, pt suspensie sport). Mersi pt raspunsul prompt!

3. Titiniuc

Titiniuc 1st Gear Member

Locație:
    Botoșani
    Masina:
    Audi a4 b6 1.9tdi an 2001
    Vă Salut. Recent am achiziționat și eu un audi a4 b6 din 2001. Toate bune și frumoase pana când am observat ca drumurile pe care circul eu nu sunt la fel de bune ca cele pe care am venit când am cumparat-o. Îmi pare suspensia cam rigida și garda la sol cam joasa. M-Am uitat la arcurile pe fata și culorile sunt albăstru si trei verzi. Sa fie oare suspensie sport? Ce tip de arc îmi recomandați pe o suspensie mai moale? Menționez ca pe asfalt Bun mașină se comporta excelent, se așează foarte fain pe asfalt. Mulțumesc.

4. dani3lll

dani3lll Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A3 2.0TDI 2008
    daca masina a venit asa, nu iti bate joc de ea, este pacat sa o faci barca daca ea sta pe asfalt cum trebuie.

5. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Albastru în fata înseamnă suspensie sport. Cele 3 verzi arata categoria de greutate. Poți confirma asta și după codul din portbagaj, 1BE. Este mai joasa cu 2 cm fata de suspensia normala și mai rigida un pic. Depinde de și cu ce roti e combinată.

6. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Revin cu problema:

Multi vanzatori mi-au spus ca piesa cu cod "8D0 412 109 D" nu exista/nu poate fi comandata. Sa caut in dezmembrari una cu acelasi cod cu ce am eu sau sa merg pe "8E0 412 066 B"? vine doar OE si nu poate fi returnata.

7. tavi27ro

tavi27ro 3rd Gear Member

Locație:
    Harghita
    Masina:
    A4 B6 Avant, 1.9D,2003.
    Salutare, de putin timp am achizitionat un A4b6 avant 2003, 1.9d 130cp, si uitandu-ma mai atent am observat ca partea stanga spate ii lasata cu 1,5-2cm, decat restul, si azi neavand ce face am dat jos rotile de pe spate sa vad care este problema. Sincer nu imi dau seama, masina ii rigida si fostul propietar a zis ca a montat arcuri de pe s-line desi eu nu cred deoarece arcurile de pe fata au codurile de culori verde si gri si pe spate portocaliu si gri. Rugamintea mea este daca imi puteti spune ce fel de model dupa codurile de culori sunt ca eu nu am gasit desii am citit topicul cap coada. Si eventual care ar fii problema pe spate stanga.
    Va salut.

8. razvan30 1st Gear Member

Locație:
    iasi
    Masina:
    a4 ,awx,2001
    Salut la toata lumea,
    Am o problema si nu ii dau de cap: masina are montate niste arcuri sport sta putin mai lasat de fata decat spatele. Problema este ca rotile fata stau un pic cracanate si nu imi iese unghiu de cadere la ambele roti este cam la fel, parca nu sta bine in curbe si cate o data la viraje dreapta usoare la viteza de 120 130 km/h mi se aprinde si ESP-ul. Nu stiu ce ar trebui sa schimb sa se rezolve problema. M-am uitat la amortizoare si am luat codul de pe ele si sunt amortizoare stok si arcuri sport. Asta sa fie cauza, ce parere aveti ? Va multumesc

9. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Ce arcuri ai, cat coboară? Ce cauciucuri ai? Ai avut suspensie 1BA adică standard?

10. tavi27ro

tavi27ro 3rd Gear Member

Locație:
    Harghita
    Masina:
    A4 B6 Avant, 1.9D,2003.
    Am gasit problema , telescoapele spate sunt duse.
    Am mai cautat dar nu am gasit ce fel de model sunt arcurile mele, apelez la voi poate ma ajutati, cele de pe fata sunt cu, codurile verde si gri, iar cele de pe spate portocaliu cu gri.Sunt sport oare ?
    Va salut si o zi buna

11. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Pe arcurile mele nu am observat nimic de genul dungi sau buline, ale mele sunt complet albastre, mașina este foarte coborâtă. Întrebarea mea ar fii: ce fel de telescoape Creșteți ca as putea avea? Pe spate am pus normale si se comporta la fel ca înainte, dar pe fata nu știu ??

12. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Tocmai ti-ai raspuns la intrebare. Arcurile sunt schimbate.

13. tavi27ro

tavi27ro 3rd Gear Member

Locație:
    Harghita
    Masina:
    A4 B6 Avant, 1.9D,2003.
    Ovidiu am citit mai demult in forum, ca ai avut si tu cv arcuri si culorile erau ca ale mele, nu ai reusit sa afli ce fel de arcuri sunt. Te salut

14. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Tavi, eu ii raspunsesem la Luchiano.
    Ale mele nu erau sport. Intrau aprox 4 degete intre cauciuc si aripa spate. Am montat altele de la Eibach si sunt multumit de ele. In schimb, si cu arcurile vechi si cu cele noi am o diferenta de garda intre fata si spate, care ma deranjeaza.

15. tavi27ro

tavi27ro 3rd Gear Member

Locație:
    Harghita
    Masina:
    A4 B6 Avant, 1.9D,2003.
    Stiu, ca nu mie imi raspundeai, dar am vazut ca esti pe forum si am zis sa te intreb, citisem un post mai vechi pe vremea cand aveai un b5 si am vazut ca aveai ceva arcuri cu acelasi cod de culori ca si ale mele si ma gandeam ca sti ce fel de arcuri sunt. Te salut

16. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Ovidiu știam ca sunt schimbate !!! Întrebarea mea avea legătura cu amortizoarele nu cu arcurile !!!

17. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Luchiano, tu ai pus o intrebare ambigua.
    Masina ta sta foarte coborata din cauza arcurilor nu a amortizoarelor.
    Ce amortizoare ai? De unde sa stim noi? Pot sa iti spun insa ca la foarte coborata cum spui tu, amortizoarele standard se distrug in cateva luni. Evident asta nu inseamna ca cine a schimbat arcurile a schimbat vreun amortizor. Iar daca sunt negre si originale, sunt cam amortizoare stock.

18. lpopa93 1st Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    A4 B6, 1.9TDI, 2000
    Mi-am montat de curand o suspensie coilover, Eibach Pro Street S, si am constatat ca masina e mai lasata de dreapta spate decat de stanga spate. Am mai ridicat-o din reglaj, ca sa incerc sa o aduc la nivel, dar tot am o mica diferenta. Ideea e ca daca o mai ridic din reglaj, ajung la maxim sus, comparat cu partea stanga, unde mai am minim 1.5cm loc sa o ridic. Are cineva idee de ce am diferenta asta de nivel?

19. ovidiutm

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Opritoarele de cauciuc intre arcuri si taler le-ai montat corect la ambele?

20. dani3lll

dani3lll Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A3 2.0TDI 2008
    lpopa93

la orice regabila, reglajul final nu il poti face din prima, mai mergi cu ea asa cum este cateva zile si dupa faci ceea ce ai facut :) bafta...

Distribuie pagina asta