1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B6 - modificare/inlocuire cu unele sport - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Bestie, 7 Noi 2008.

1. cirk 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    A4, 1.8 t , 2003
    Am gasit o suspensie sport reglabila kw la cineva la un pret bun, numai ca suspensia este de b5 si eu am b6.
    Intrebarea mea este se poate monta pe b6, fata cred ca merge dar spatele la b5 are arcul montat pe amortizor si prinderea amortizorlui jos parca e altfel. Pot scoate arcul de pe amortizor si monta normal sau are ceva?

2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu se poate monta suspensia aia de B5 la masina ta.

3. cirk 1st Gear Member

Locație:
    craiova
    Masina:
    A4, 1.8 t , 2003
    Nici fata nu merge montata?

4. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu. Amortizorul ala de B5 are alte setari de duritate. Asta tu trebuia sa stii deja. Nu merg montate amortizoare de la o masina la alta chiar daca este aceeasi caroserie deoarece poate fi diferita capacitatea cilindrica a motorului, optionale si asa mai departe. Inainte de a mai incerca sa faci asta invata tot ce trebuie sa stii despre ce inseamna setarea unui suspensii in functie de motorizare, greutate constructiva, drumul pe care vrei sa o folosesti si asa mai departe. Internetul este nemarginit in a-ti oferii aceste explicatii. Bafta.

5. gabex

gabex 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    audi a4 1.9TDI 2003 AVB
    Ce amortizoare fata imi recomandati sa cumpar pentru masina mea.Mentionez ca am suspensie standard cu amortizoare sachs si nu vreau sa modific nimic.Sunt in dilema in ceea ce priveste producatorul.Sa iau sachs sau altceva.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cumperi Sachs sau Monroe.

7. gabi_74

gabi_74 Audi Expert

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi A6, C6, 2.0 TDI,CAGB,136 CP,2010
    Mergi pe Sachs,sunt un pic mai scumpe dar fac banii.

8. gabex

gabex 2nd Gear Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    audi a4 1.9TDI 2003 AVB
    Ok,multumesc pentru raspuns.

9. Costi02 1st Gear Member

Locație:
    Germania
    Masina:
    Audi a4, 1.9, 2004
    Salut
    Eu am un A4 B6 cu motor 1.9 din 2004, combi cu roti de 18 cu suspensi sport, dar in spate amortizoarele sunt din fabrica normale si la denivelari cand suntem 4 in masina atinge roata in aripa. Oare din cauza amortizoarelor ? sa le schimb complet pe spate ? Arcurile nu sunt cu reglaj

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    1. Suspensia sport este de fabrica ?
    2. Nu exista suspensie sport pe fata si normala pe spate din fabrica.
    Daca suspensia este aftermarket, posibil sa trebuiasca schimbata pentru a nu iti mai atinge cu masina incarcata:

Costi02 apreciază asta.
  11. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Sau pe spate a pus altcineva alta suspensie neștiind ca exista mai multe tipuri din fiecare.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

12. Costi02 1st Gear Member

Locație:
    Germania
    Masina:
    Audi a4, 1.9, 2004
    Nu e suspensia din fabrica, a montat-o ulterior fostul proprietar. Pe fata e totul ok, doar pe spate atinge aripa la denivelari. Sa schimb pe spate cu o suspensie sport cu arcuri cu tot sau ajunge sa inlocuiesc doar amortizoarele ?

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Eu te-as sfatui sa schimbi tot, amortizoare (Sachs/Monroe) si arcuri Eibach. Asa ai totul nou si garda joasa fara sa iti atinga. Arcurile Eibach o va lasa jos aproximativ cat o suspensie S-Line.
    Faci o strutzo-camila daca le schimbi doar pe spate, trebuie intai sa afli ce ai pe fata. Risti sa fie lasata de bot si ridicata de spate dupa aia.

14. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    totusi, unde atinge? Daca nu mai ai suspensie sport ar trebui sa fie deja mai inalta si sa nu atinga nimic. Tu ai cumva rotile prea in afara si ating? Ce jante si cauciucuri ai ca sigur e acolo ceva in neregula. Baga o poza sa intelegem ceva. Daca nu ai pus sute de kg in portbagaj e greu de crezut ca atinge roata in aripa. Eu am avut 225/50/17 cu suspensie sport si incarcata si nu a atins niciodata. Nu are unde sa atinga.

15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Cine stie ce suspensie aftermarket are si cat e de lasata.
    Se cam contrazice, ba are suspensie Sport aftermarket, dupa aia zice ca are doar pe fata si pe spate e cea originala a masinii, cu toate ca la el problema este pe spate.

16. Costi02 1st Gear Member

Locație:
    Germania
    Masina:
    Audi a4, 1.9, 2004
    In contra aripa sau cum se numeste dinauntru, am distantiere de 2 cm. Oare daca le-as scoate nu ar mai atinge nimic? Se lasa prea jos spatele cu doua persoane in spate, rotile sunt 225/40/18, poza unde nu intra nici un deget e spatele fara nimic in masina. Se pot pune ceva dintantiere la arcuri sau mai bine iau altele cu reglaj ?

17. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Dar ce ET au avut jantele de ai pus distantiere de 2cm ?
    Daca iti atinge cauciucul in aripa clar ca ai jantele prea iesite in afara din cauza distantierilor.

18. Costi02 1st Gear Member

Locație:
    Germania
    Masina:
    Audi a4, 1.9, 2004
    Asa au fost montate flansele cu rotile de iarna pe 16. La service mi le-au montat asa pe astea de 18" vara. Probabil ca si fostul proprietar le scotea la jantele de vara.

19. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Daca jantele pe 18 au deja ET35-40 si mai scazi 20mm inseamna ca ai ET 15-20 ceea ce este foarte putin si e normal sa atinga. Probabil rotile de iarna au ET43-45 si cu distantiere sunt la limita sa nu atinga mai ales ca nu sunt asa late. Da distantierele si de pe fata si de pe spate jos si vezi. incearca sa nu scazi sub ET30.

20. Costi02 1st Gear Member

Locație:
    Germania
    Masina:
    Audi a4, 1.9, 2004
    Cu distantiere la arc nici vorba hm?! O sa incerc, numai k pe fata nu am vazut distantiere :( e tare asa cu rotile, numa dak as putea cumva cu 2 cm sai fac mai sus spatele :(

Distribuie pagina asta