1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B6 - modificare/inlocuire cu unele sport - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Bestie, 7 Noi 2008.

1. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Hai sa ne lămurim ce Et au jantele. Lasă arcurile în pace. E normal sa intre roata sub aripa când ai persoane în mașină. Se întâmplă tuturor. Nu ai vrea sa arate ca un allroad. În general audi pare ca sta mai jos de fund. Dacă ai ET mai mare de 35, ai putea scăpa cu alte distanțiere de 10mm ca sa arate bine.

2. patris 1st Gear Member

Locație:
    stuttgart
    Masina:
    audi a4 b6
    Salutare! Am nevoie de un sfat urgent: am cumparat amortizoare si arcuri sh ,s-line,pt masina mea(audi a4 b6 s-line, 1.9 tdi, 116cp), si sta mult prea ridicata fata de cum ar fi trebuit! Reusind sa dau de vanzatorul amortizorelor,imi spune ca sunt pentru break,eu avand berlina.Poate asta fiind cauza de imi sta masina asa inaltata? O mai pot cobora 2-3 cm schimband doar arcurile? orice idee e bine-venita... Multumesc frumos anticipat!

3. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Sigur sunt pentru 1.9 si nu pentru 2.5 ?

4. patris 1st Gear Member

Locație:
    stuttgart
    Masina:
    audi a4 b6
    Salut,
    In afara de stanta Audi si niste coduri care nu par interesante, pe ele mai este stantat: 8EO 413 031 DF - MONROE MN2 VB7311 - MADE IN BELGIUM

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Codul ce mi l-ai dat este de la amortizor. Deci, este pentru suspensia sport 1BE, original, atat pentru 1.9 cat si pentru 2.5.
    Problema este ca sunt pentru B7, nu pentru B6.
    Poate iti raspunde un coleg mai in tema, daca sunt compatibile intre ele, B6 cu B7.

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu sunt compatibile amortizoarele originale intre ele pentru diferite modele de Audi chiar daca este aceeasi suspensie, adica ambele masini au de exemplu 1BA sau amandoua au 1BE. Au coduri diferite la A4 B6 fata de A4 B7. Eu la cel din dreapta spate am codul 8E0 513 036 R si am suspensia 1BA (normala/confort).

7. patris 1st Gear Member

Locație:
    stuttgart
    Masina:
    audi a4 b6
    Va multumesc pentru raspunsuri! Intr-un final, cu niste arcuri sport,o mai pot cobora putin?

8. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Atata timp cat sunt pentru motorul si masina ta, da, o poti aduce pe burta.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

9. patris 1st Gear Member

Locație:
    stuttgart
    Masina:
    audi a4 b6
    Pentru motorul si masina mea, da ... dar sa se potriveasca si cu amortizoarele pe care le am despre care un coleg de pe forum, putin mai sus, zicea ca ar fi de B7. Imi poate cineva da o sugestie anume despre un model anume de arcuri care mi s-ar potrivi, sa mai pot cobora masina vreo 2 maxim 3 cm ?

10. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Eibach Pro Kit. Se potrivesc cu orice tip de amortizoare, atat originale cat si aftermarket.

patris apreciază asta.
  11. patris 1st Gear Member

Locație:
    stuttgart
    Masina:
    audi a4 b6
    multumesc de sfaturi! :respekt:

12. PurAlex

PurAlex 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 Avant Quattro 2002 , 2.5 TDI swap cu 1.9 TDI .
    Salut

Am un Audi A4 B6 2.5 Quattro avant din 2002 .
    Astazi am vrut sa fac un mic proiect . Ea fiind prea lasata ating cam peste tot in timisoara , inclusiv borduri mici din fata blocului cand vreau sa parchez . Am luat tampoane de dacie de pus la arcurile spate si arcuri de dacie de pus in arcurile stock de audi pe fata . Problema este ca dupa ce le-am pus masina s-a ridicat doar 1,5-2 cm maxim . Ceea ce nu ma incanta . Eu personal vrand sa se ridice cu macar 3-4 cm . Telescopul mai are loc de a o ridica doar ca arcurile nu fac fata chiar daca acum am arcuri duble pe fata .

Intrebarea mea este : ce arcuri pot sa imi iau , mai tari , care sa le pot inlocuii cu cele stock ( cele de dacie mai mici din interiorul celor stock au sa ramana acolo la locul lor ) ca sa se ridice cat doresc ? Sau am mai auzit ceva de genul ca pot pune ceva dedesubt de arcuri ( nu imi vine acum cuvantul ce il caut ... ) .

Astept sfaturi .

Multumesc .

13. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Tu vorbesti serios cu arcuri de Dacie pe Audi ? O sa faci amortizoarele si bucsaraia praf.
    Pune mana si i-ati o suspensie second-hand normala, 1BA.
    Mai poti folosi niste flanse, dar nu sunt 100% sigur ca merg puse si pe fata.

14. PurAlex

PurAlex 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    De ce sa imi iau normala daca e normala pe masina si e prea lasata ?
    Si nu stiu ce sa zic cu amortizoarele si bucsaraia praf deoarece ar fii a 3 a masina care ii fac inaltare si celalalte nu au avut nimic ani de zile ( VW Polo si Volvo S80 ) .

15. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    Are suspensie 1BA si tot atingi peste tot ?
    Ori nu circuli tu pe unde trebuie, ori ai arcurile praf de e asa lasata, ori nu e suspensia originala.
    Pune o poza fata/spate te rog.

16. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Tu ești într-una din situațiile următoare: ai arcuri sport aftermarket sau unele care nu sunt pentru mașina ta. La 2.5 trebuie alte arcuri fata de 1.8/1.9, la fel dacă e quattro. O suspensie 1BA adică standard e foarte înaltă, îți încap 4-5 degete intre cauciucuri și aripi. Fa poze cu ce ai pe mașină și vezi dacă ai coduri sau buline colorate pe arcuri, apoi revii și postezi aici sa deslușim misterul.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

17. PurAlex

PurAlex 2nd Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Din spusele tale cu 4-5 degete ( imi incap doar 3 degete de la aripa la roata 205-55-16 ) . Tind sa cred ca e aftermarket sau arcurile imi sunt praf . Fac poze in 1 ora la lumina cu masina sa vedeti despre ce vorbesc .

Multumesc .

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Alex daca ai suspensie 1BA este imposibil sa atingi cu ea indiferent de cat de inalte sunt bordurile pentru ca si eu am aceeasi suspensie si nu ating nicari si in 8 ani de cand am masina nu am reusit sa ating nimic. Bine, nu urcam si nu am urcat cu masina pe scari sau sa merg pe sant de tractor.
    Ai arcurile si/sau amortizoarele praf. Asa ca lasa ideile alea ce le-ai mentionat si inlocuieste arcurile si amortizoarele. Nu este nevoie sa atasezi nici o poza ci doar fa ce ti-am spus.
    Inca ceva: Este interzis Quote (citare raspuns) la mesajul anterior. Ca sa scrii foloseste functia Posteaza raspuns din josul paginii. Citeste si respecta regulamentul forumului. Multumesc. Daca nu respecti ce ti-am spus, data viitoare mesajele vor fi sterse. Ai mai fost avertizat de nenumarate ori pana acum.

19. Hilfiger

Hilfiger Platinum Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Nissan QQ J12
    Se pot monta arcurile si amortizoarele / suspensia completa fata spate de pe un A4 B7 Avant pe un A4 B6 avant ? Suspensie normala/confort cod 1BA.
    Multam

20. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Hilfiger se pot monta arcuri si amortizoare doar daca corespund codurile de culoare.

Distribuie pagina asta