1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B6 - modificare/inlocuire cu unele sport - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Bestie, 7 Noi 2008.

1. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    cam asa o sa se "aseze" masina

2. DJ-24-KOS 1st Gear Member

Locație:
    CALAFAT
    Masina:
    AUDI A4 1.9 2002
    M-am hotarat de curand sa schimb amortizoarele la masina din semnatura (A4 B6) si am tot cautat prin diverse magazine. Am gasit amortizoare Sachs care erau pentru suspensie standard dar aveau etichete diferite adica unele erau rosii iar celalalte erau albastre. Care este diferenta dintre ele ? Luminati-ma si pe mine va rog.

Ultima editare de un moderator: 21 Apr 2012
  3. Ferydeva

Ferydeva Silver Member

Locație:
    deva
    Masina:
    Audi A4 1.6 ADP 1996
    Cele cu albastru erau probabil "sachs super touring" si cele rosii "sachs advantage" sunt modele diferite de la acelasi producator cele "normalele"
    sunt alea albastre iar cele rosii sunt mai sportive adica mai tari dar si mai scumpe.

4. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Va salut - ca marci de amortizoare ( spate ) - cam care sunt recomandate ? Am gasit undeva Bilstein - sunt ok ? Din ce am inteles Monroe nu prea sunt stralucite. Multumesc.

5. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    ti-as recomanda KYB ~ kayaba !

6. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Pe ce principiu recomanzi KYB?Stiu ca sunt ieftine, insa cat km ai mers cu ele?

7. LuChIaN0

LuChIaN0 Gold Member

Locație:
    Bistrița
    Masina:
    Audi A4 1,9 tdi 116 CP AJM 2001 B5 (facelift) DUK
    Eu am pus telescoape spate sachs si am cam 12.000 km si sunt ok !!

Ultima editare de un moderator: 17 Mai 2012
  8. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    parerea mea e ca nu sunt ieftine.. sunt de fapt printre cele mai scumpe, le-am folosit pe alta marca vreo 60.000 si inca sunt impecabile. De exemplu alko este un amortizor ieftin.. dar stiu de la furnizori ca nu este nici pe departe prost.

9. pcmarius

pcmarius 6th Gear Member

Locație:
    Canada
    Masina:
    Audi, Allroad, 2.7 BiTurbo, 250cp
    Sal, sincer sunt cam dure :( . Imediat ce le-am montat am plecat in Grecia. Pan la Bucuresti jar a mancat masina, toate serpentinele le abordam cu viteza mare de scartaiau rotile pe 17" conti sport , abia se lasa masina, pe autostrada am piscat putin frana la 200km si abia simteam ca se apleaca botul. De mers in oras de zi cu zi nu sunt bune suspensiile sport ori de care or fi ele :( eibach, s line, koni fsd, hr cup kit.

Ultima editare: 8 Iul 2012
  10. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Zilele astea ajung la mecianic ca am de schimbat mai multa bucsaraie pe fata la masina si bieletele antirului toate. De asemenea am luat si 2 telescoape KYB spate pentru ca originalele sunt scurse de tot. Mi s-a spus aceste KYB sunt cam cea mai buna optiune after-market.

Am posibilitatea sa cumpar de la un coleg de pe forum un set de 4 arcuri S-Line - si am zis ca daca tot o duc la mecanic sa schimbe si sa bocane - ar fi misto sa schimb si arcurile. Intrebarea mea e : cam ce ce schimba prin inlocuirea arcurilor la masina, sau ce avantaje/dezavantaje voi avea? Mecanicul meu mi-a zis ca nu recomanda montarea arcurilor S-Line pe suspensie normala pentru ca imi va termina telescoapele foarte repede. Acum stiu ca multi dintre voi au arcuri cu mult mai joase si mai rigide decat cele de S-line pe telescoape "normale" si nu sunt probleme. Ar exista si posibililtatea sa schimb telescoapele de la magazinul de unde le-am luat cu altele echivalente pt S-Line dar nu as vrea sa o dau prea in extreme cu rigiditatea masinii. Ce recomandati ?

11. samolapraga 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A4 Avant 2004
    Salut. Caut si eu o suspensie aftermarket pentru al meu b6 avant cu suspensie standard(1BA). As vrea una care sa nu-i micsoreze garda la sol, dar care sa o tina mai ferma, pentru ca pe curbe am senzatia ca navighez un vapor.
    Am avut bilstein B8 pe gti-ul precedent, de care am fost foarte multumit. M-ar interesa in principiu ceva din aceeasi categorie, asadar, ce ati recomanda?

12. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu exista sport care sa pastreze garda confort.
    Daca pui suspensie sport = micsorarea garzii la sol + rigidizare.

13. fishu88 1st Gear Member

Locație:
    alexandria
    Masina:
    A4/2.5TDI Quattro/2004
    salut,
    trebuie sa mi schimb amortizoarele fata si spate si din ce m am interesat pe la diverse magazine de piese la amortizoarele fata am vazut in pozele de la softurile care le au ei pt identidicarea pieselor ca amortizorul fata vine cu inca cv pe el:-? (un fel de capac al lui si al arcului)trebuie si ala cumparat?sau doar amortizorul si ala ramane cel vechi de la masina mea....va rog sa ma ajutati :keule:

14. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    audi a4 b6 131hp 2001 AWX
    Salut,
    Am achizitionat un set de arcuri si telescoape S de pe un B6 1.9 tdi si nu se potrivesc pe masina mea desi e tot un B6 1.9tdi.
    Din ce am observat telescoapele de pe fata au umarul ala de jos mai larg cu un centimetru fata de al meu (telescopul meu are distanta de prindere de 5 cm iar cel de S are 6.5 cm) si parca si prinderea de sus a telescopului difera.
    Nu stiam ca exista diferente la suspensie pe modelul B6 mai ales ca e aceasi suspensie si pe B7 sau o fi a mea mai diferita.

Ultima editare de un moderator: 12 Mai 2013
  15. tox

tox 5th Gear Member

Locație:
    Pipera, Voluntari
    Masina:
    A6 C7, A4 B9, A4 B6
    Daca poti furniza codurile de pe amortizoare, iti pot spune intre ce ani au fost folosite. Poate s-a trecut pe prinderi mai mari.

16. dny10

dny10 5th Gear Member

Locație:
    dej
    Masina:
    audi a4 b6 131hp 2001 AWX
    Pai tipul a zis ca masina lui era din 2004 si motor AVF. Deci poate de aceea nu mi-au fost bune. Oricum din ce am vazut pe net parca erau pentru B5 nu B6 deoarece B5 are prinderea aia mai larga. Oricum le-am returnat si mi-am recapatat bani :)
    O sa imi caut ceva aftermarket caci cele de serie pntru S4 B6 le dau astia scump de tot.

Ultima editare de un moderator: 14 Mai 2013
  17. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Vreau sa schimb arcuri+amortizoare la un B6 care in VIN info oferite de wug apare ca avand normal suspension. In catalogul Bilstein apar 2 tipuri de amortizoare, pt suspensie normala si sport. E vreo diferenta intre masinile echipate cu suspensie normala/sport din fabrica, in afara de arcuri si amortizoare?

Daca imi iau amortizoare pt masini cu suspensie sport din fabrica, se poate sa nu mi se potriveasca ceva?

Edit: inteleg ca B4 sunt echivalentul aftermarket al suspensiei normale, B6 - S line. B6 ar fi oare prea dure cu jante 17?

Ultima editare: 22 Iun 2013
  18. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    O sa urmez pana la urma exemplul lui ovidiutm, amortizoare identice OEM si arcuri Eibach Pro Kit -30mm/-30mm, in jur de 165eur livrate de pe ebay.DE: http://www.clubaudi.ro/masina-mea-p...b6-avant-1-9tdi-avf-2003-a-35.html#post475961

Singurele nedumeriri sunt daca se mai schimba ceva in afara de kitul de protectie praf (Sachs, 2mil fata+spate) si ce sa aleg intre Sachs si Bilstein B4:

AMORTIZOR FATA (suspensie standard)
    - Bilstein B4 - 218 lei/buc
    - Sachs Super Touring - 240 lei/buc

AMORTIZOR SPATE (suspensie standard)
    - Bilstein B4 - 227 lei/buc
    - Sachs Super Touring - 241 lei/buc

Originea nu o stiu, dar ma gandesc ca cele Bilstein sunt facute in Romania. Obiecteaza cineva la Sachs? :)

19. B 26 VAM

B 26 VAM 3rd Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi RS6 C7.5

Cam asta e si curiozitatea mea, avand in vedere ca arcurile Eibach coboara masina cu 30mm de ce ar dauna arcurile de s-line amortizoarelor stock, in ambele cazuri amortizorul nu mai lucreaza unde lucra cu arcurile stock avand in vedere ca si arcurile s-line si eibach sunt mai scurte decat cele stock.
    Poate raspunde cineva la aceasta intrebare?

cristi123456789 apreciază asta.
  20. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Cornholio, B 26 VAM: cred ca a fost mecanicul prea pesimist in exprimare. Poate ca se vor uza ceva mai repede, dar nu cred sa ti "le termine foarte repede".

Eu am Bilstein B4 normale cu arcuri Eibach -30/-30, protectii praf Sachs pt varianta sport si masina nu e deloc rigida.

Singura problema e ca dupa ce am schimbat toata suspensia pe fata, imi freaca o protectie (sau ambele) si face un zgomot infernal :sos:

Distribuie pagina asta