1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B6 - modificare/inlocuire cu unele sport - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Bestie, 7 Noi 2008.

1. alexaltdar40 1st Gear Member

Locație:
    Buzau
    Masina:
    AUDI A 4 , 1.8 Turbo, Benzina, 2002 ; Ford Sierra , 2.0 benzina 1986 ; Ford Cortina 1.6 Benzina 1973
    Eu am suspensii sport de fabrica si ma gandesc sa le schimb cu unele normale. Ma gandeam sa gasesc pe cineva cu suspensie normala si sa facem schimb... Ce parere aveti de treaba asta? Se merita. Dupa gusturile mele masina e cam rigida, dar in acelasi timp e lipita de sosea... Multumesc.

Precizez ca am Audi a4 B6 2002, avant 1.8 Turbo

2. gheorghelucian 1st Gear Member

Locație:
    Târgu neamt
    Masina:
    A6 C5 quattro 1.8T awt
    Schimbat toate braţele pe faţă-marca ngh şi telescoapele-am pus sachs 814903558301. Om vedea cât o fi de bune. Întrebare: masina stă un pic mai ridicată de rotile pe faţă. Urmează sa revina la pozitia ei? O fi gresit băieţii la service cu ceva? A mai pătit careva aşa ceva?

3. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    demontare amortizor spate= problema. caut meserias

Salutare

Ei bine masina mi-a facut figura.
    Am vrut sa dau jos amortizorul spate de la masina pentru a schimba burduful de protectie care era rupt/ copt de atat timp pe masina.

Am demontat surubul de 21 de la jos de la punte si am inceput sa lucrez sus. Am lucrat cu tubulara 13 prelungitor si crichet s-a desfacut o spira de filet dupa care poc' si am ramas cu capatzana de surub in brate.

COmbinatia de 12 ani vechime + pasta de blocare+ surub subtire M8 X 25 = problema

Acum caut un meserias sau service care sa scoata motzul ramas pe masina.
    Nu vresa umblu cu sudura pentru ca nu e loc. Caut meserias capabil sa il scoata fara a strica filetul.

Nu am experienta in asa ceva si vreau sa las pe altcineva sa se ocupe.

Asadar daca aveti vreo recomandare unde sa ma duc va rog sa imi scrieti aici.

Multumesc

Solutia mea ar fi cineva care sa se ajute de flansa de pe masina pentru a poliza restul de surub ( VEZI poza 6 -poza reala) dupa care gaura mica din aproape in aproape cu spiral de vidia pe stanga si bormasina cu inversare de sens.

In poza 7 e vorba de surubul din stanga

Ultima editare: 30 Dec 2013
  4. cata181

cata181 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 D4 3.0 TDI Quattro 190 kW (254 PS)
    Dar de ce nu incerci cu un extractor de suruburi? Sau in cazul in care exista corespondenta la gaura deasupra, sa incerci sa gauresti cu bormasina surubul in sens normal si ai sa vezi cand ajungi spre final, el se va "insuruba" si va trece prin gaura.

5. drogas Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 1.8T AVJ 2002
    Nu cred ca exista corespondenta deasupra...

Cu extractorul de suruburi nu am lucrat in viata mea si nu am conditii sa lucrez cu el la masina.

Am gasit un meserias in adevaratul sens al cuvantului care se ocupa de bujii incandescente rupte si care mi-a garantat ca il scoate fara a strica filetul.. problema e ce e din urziceni iar pretul e destul de piperat, dar na' acum chiar am nevoie

6. pisti19

pisti19 Bronze Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, b6, 1.9 tdi, 2003, 131 cp, AWX
    Salut tuturor. Am o problema cu suspensia, in sensul ca a cedat amortizorul dreapta fata. Pierde uleiul si fasaie la apasare ...
    Pentru inlocuire ce recomandati Sachs sau Bilstein ? Se schimba si flansele aferente ? Si inca o intrebare : ce risc daca mai umblu cu masina in oras pe distante relativ scurte inca doua-trei zile ( pina vin piesele ) ?
    Multumesc mult.

7. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Da schimba si flansele superioare daca tot umbli acolo. Cumpara oricare din cele mentionate. Nu risti nimic daca mergi cateva zile cu el asa. Bafta

8. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Deci amortizorul a fost. Banuiam eu.
    Mergi pe Sachs, Bilstein se fac si la Sibiu, nu contest calitatea nemteasca dar ... nu as pune nimic pe masina Made in Romania.

9. pisti19

pisti19 Bronze Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    A4, b6, 1.9 tdi, 2003, 131 cp, AWX
    Si ca am gasit aria specifica pentru amortizoare si arcuri, mai am o intrebare : la schimbarea amortizoarelor fata, se schimba si arcurile ? Sau nu e neaparat necesar ? Amortizoarele de b6 ce prindere au - tip furca? Multumesc.

10. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Arcurile se mai lasa in timp, dar nu sesizabil. Daca ai carat/tractat cu masina poate ai probleme cu cele pe spate. Parerea mea e ca nu merita schimbate decat daca pui altele "sport" - mai tari, mai scurte.

Ce ar trebui sa schimbi odata cu amortizoarele este protectia de praf, daca e cea de fabrica s-a copt pana acum, chit ca nu e rupta.

Eu cred ca pisti19 risca sa distruga bucsele bratelor sau chiar arcul. E logic in masura in care e adevarat ce am mai citit pe aici ca niste amortizoare imbatranite uzeaza prematur bratele noi.

audi66: in Romania se fac multe lucruri pt BMW/VAG/Mercedes, de la mici module electronice la turbine, Ford chiar asambleaza motoare si masini la Craiova. Un amortizor nu cred ca pune probleme :)

Ultima editare de un moderator: 6 Apr 2014
  11. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    A specificat, distante scurte, in oras, 2-3 zile. Nu strica absolut nimic. Sa strici bratele trebuie sa mergi cu amortizoarele praf luni de zile.

Stiu ca au inceput din ce in ce mai multe brand-uri sa deschida fabrici prin Romania, evit. Prefer eBay sau DE. :)

12. B131WAY 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 2.5tdi 163hp
    intrebare

Am un A4 B6, 2003, 2.5 tdi 120kw.

In acest moment suspensia este varza, trebuiesc schimbate amortizoarele..
    Initial am vrut sa cumpar Bilstein B4, dupa care m-am gandit ca nu rezolv mare lucru intrucat vreu o tinuta mai sportiva.
    Am gasit la cineva de vanzare suspensie completa S line care vine de pe un A4 1.9tdi 2002 (sunt acele amortizoare rosii) .
    Aveti idee daca se potriveste pe masina mea (ca si prinderi) sau daca vor fii complicatii(gen sa coboare prea jos) dat fiind ca ea inainte era pe 1.9 iar pe 2.5 clar este mai grea...?

Multumesc

Ultima editare de un moderator: 17 Mai 2014
  13. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Sunt sanse mari sa fie la fel. Bilstein cel putin da aceleasi coduri de amortizoare atat pt 1.9tdi, cat si pt 2.5 (fara quattro ambele).

1.9: http://web1.carparts-cat.com/defaul...BBAEB76A517A41C09EFA989650F03CBD018004&12=130

2.5: http://web1.carparts-cat.com/defaul...BBAEB76A517A41C09EFA989650F03CBD018004&12=130

Uite aici catalogul daca vrei sa te uiti: http://web1.carparts-cat.com/defaul...FA989650F03CBD018004&12=102&52=1&30=5&31=4731

Eu sincer nu as lua suspensia aceea decat daca e mai ieftina decat manopera. Gandeste-te ca daca e originala are 12 ani impliniti si sunt 99% sanse sa fie mai praf decat o suspensie standard noua :)

Tinuta semi sportiva poti obtine din amortizoare noi (standard, desi Bilsteinurile B4 sport sunt aproape la aceiasi bani) + arcuri sport care coboara cam 2.5-3cm (Eibach/H&R), cum am eu impreuna cu multi altii de pe forum. Costa cam 9 milioane amortizoarele Bilstein B4 + 6.5 milioane arcurile Eibach + 2 milioane protectiile praf daca sunt duse ale tale (atentie sa iei varianta normala sau sport in functie de amortizoare, arcuri) si ai totul nou.

14. B131WAY 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 2.5tdi 163hp
    Multumesc mult pentru informatii!

15. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    ma poate lamuri si pe mine cineva ce fel de arcuri imi trebuie pt a4 b6 2.0i, pe spate? Atasez o poza cu codul de culoare al arcurilor spate - roz + alb.
    Ce alte culori sunt compatibile? in ideea ca nu voi gasi alb cu roz.
    Am gasit arcuri de a4 b6 1.8T, nu stiu ce culoare ca nu am ajuns sa le vad. Oare sunt compatibile?

16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nici un alt cod nu este compatibil. Cumperi exact cu specificatiile (culorile de pe arc) care le ai tu acum. Bafta

17. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    mersi Cristi, asta inseamna ca doar arcuri de pe b6 2.0i se potrivesc.
    Gasisem de pe b6 1.8T quattro, dar aveau o bulina alba si 3 roz.
    Ca off topic, unde pot posta niste poze cu arcurile gasite, ca sa aflu parerea celor care se pricep mai bine daca merita cumparate sau nu, avand in vedere starea lor?

18. B131WAY 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B6 2.5tdi 163hp
    Arcurile si amortizoarele ce intentionam sa le cumpar nu se potriveau, erau pentru alt model, prinderea de pe fata partea de jos era diferita.
    Am renuntat la ideea de a gasii ceva second, am cumparat amortizoare noi Bilstein B4 iar acum vreau sa imi iau niste arcuri sport dar ceva care sa nu coboare masina mai mult de 3 cm..
    Multa lumea lauda Eibach Pro..insa pe unde am intrebat nu au gasit pentru modelul meu de masina...ceva idei?

19. Alex alex

Alex alex 4th Gear Member

Locație:
    Craiova - Slatina
    Masina:
    Audi a6 c6 3.0 2007 3.0 ASB Audi a4 , awx 1.9 131 cp , 2001
    Eu am kw pe masina si mi se par ok ;)

20. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina: