1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B6 - modificare/inlocuire cu unele sport - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Bestie, 7 Noi 2008.

1. redlife

redlife Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A6 C7 Allroad Bi-Tdi
    La Marius sta mai ciudat si din cauza faptului ca el are montate roti cu anvelope 205/55/16 fata de rotile tale cu 235/45/17. Diametrul rotilor este diferit si implicit distanta dintre aripa si anvelopa este mai mica (diferenta este de 15mm intre cele 2 dimensiuni)
    Legat de eibach pot sa iti spun ca eu am montate pe masina arcuri eibach iar masina sta exact cum trebuie nu e mai lasata de fata sau de spate. Conteaza mult si cine ti le monteaza. Eventual daca vrei o sa revin cu o poza.

2. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 2.0i, 131 cp, 2003
    Asa statea si la mine pe spate cu arcurile originale rupte amandoua.
    Eu zic ca nu se pot face comparatii, deoarece la tine ai un nr de km, probabil arcurile sunt mai lasate din acest motiv. De fapt asta inseamna imbatranirea lor.
    Si mie mi se pare ca a mea este mai ridicata de fata decat a ta, dar nu deranjant.
    Insa spatele la mine este sub orice critica.
    Asa as fi vrut si eu sa stea masina, exact ca in poza care ai atasat-o. La cum sta, nu cred ca ai nevoie de eibach pro kit, arata ideal asa cum este.
    Crede-ma, nu mai am nici nervi si nici bani ca sa mai studiez arcuri de audi.
    Si la cat de greu se schimba, manopera este pe masura.

Ultima editare: 30 Iun 2014
  3. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Ai un cod de la arcurile Kayaba sa cautam detalii? la ce ma gandesc eu:
    1) poate ti-au dat arcuri HD (nu stiu daca sunt mai inalte, mai dure sau ambele variante)
    2) montajul e defectuos (eu am patit-o cu protectiile de praf pe fata). Ti-au demontat/slabit bratele sau altceva pe spate? se aud zgomote suspecte daca faci balans pe spate?

4. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Poza incaltata cu 205/55/R16
    Am masurat dimineata distanta sol-pasaj roata si mi-au iesit urmatoarele valori: 67,5 spate si 68 fata, cu o abatere sa zic de 1cm (solul nu era 100% drept si nici cu ce am masurat nu are o acuratete foarte mare neavand la indemana o ruleta dintr-o bucata).
    Sunt destui colegi cu Prokit care se plang ca sta lasata de bot (sau ridicata de spate, depinde cum privesti lucrurile), vezi Stefan cu al sau B5, mai era un user marius cu B6, si rotita spunea ceva de B6-le lui cu Eibach, si daca nu ma insel chiar si a ta lowlife e putin lasate de bot.

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    E chiar invers. Cu Eibach e usor mai lasata de spate (ca si cu cele standard).
    Insa subliniez ca e vina amortizoarelor nu a arcurilor.

6. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Lowlife. arcurile KYB au cod RH 6575 si sunt pt suspensie normala.
    Varianta HD avea cod RH6579.
    Montajul a fost facut cum trebuie de fiecare data, s-a dat jos surubul mare de la brat, de langa disc, surubul ce tine amortizorul si surubul de la bara stabilizatoare.
    Nu exista zgomote ciudate sau alte probleme la mers si nici in viraje.
    Am atasat si niste poze facute azi.
    Concluzia e clara: pe spate am 70 cm iar pe fata 68 cm.
    Deci cum ai masurat si tu vad ca pe fata ai tot 68 exact ca la mine, iar pe spate 67.
    Eu zic ca astea sunt dimensiunile ideale, avand in vedere ca si aripile fata si spate nu sunt la acelasi nivel.
    Masuratorile de pe un b7 cu eibach prokit sunt 65 pe spate si 66 pe fata.
    Ovidiutm, asa este, cu eibach prokit este usor mai lasata de spate dar nu deranjant.
    De la 70 la 67 nu cred ca o sa se lase nici in 200.000 km, decat daca o sa circul cu saci de nisip in portbagaj.

Ultima editare: 30 Iun 2014
  7. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Dupa schimbarea arcurilor pe spate la a4 b6, trebuie facuta directia spate + fata? Intreb deoarece parerile sunt impartite, unele serviceuri zic ca trebuie, altele ca nu trebuie daca nu s-a umblat la suruburile cu reglaj atunci cand au fost schimbate arcurile spate.
    Astept 2-3 pareri de la cunoscatori, deoare serviceurile sunt cam praf si nu stiu in cine sa mai am incredere.

8. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    Nu trebuie

9. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ok, asa mi-au zis si mie, insa in alte parti imi spuneau ca trebuie facuta si nu mai stiam ce sa cred.
    Daca am la amortizoare 60% este ok? Si fata si spatele sunt la fel.

10. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Da, ai amortizoare 60% din viata, le schimbi.
    Daca ai modificat unghiul de cadere (alte arcuri) trebuie sa refaci geometria. Daca aveai B5 care are punte pe spate, nu era obligatoriu, insa la B6 e alta treaba.

11. 70dny

70dny 4th Gear Member

Locație:
    arad
    Masina:
    audi a4 B8 2.0 TDI 103kw CJCA 2013
    Trebuie facut unghiul de fuga. Si nici nu costa o avere dar macar stai linistit. :respekt:

12. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    cred ca am citit de 6 ori acest topic si la fel ca tine si eu zic ca e ciudat cum arata masina pt suspensia 1BA, cum am in carte. Codurile de pe arcurile originale sunt pt 1BA iar masina arata ca si cand ar avea suspensia 1BR. :(
    Si ca sa ne dam seama de diferenta intre 1BA si 1BR ar trebui sa masuram distantele de la asfalt la buza aripilor fata si spate, iar masinile sa fie echipate cu aceeasi dimensiune de anvelope. Atunci zic eu ca ar fi treaba foarte clara. Pana atunci ne dam doar cu presupusul. Si inca o observatie, niciodata nu se poate face aceasta comparatie intre o masina cu arcuri noi si o masina cu arcurile rulate 200.000 km. Deci se pare ca este aproape imposibila aceasta operatiune.

70dny da, nu este vorba de costuri, problema fiind cele 2 suruburi de reglare de pe spate care sunt foarte ruginite. Am inteles ca se schimba destul de greu, existand sanse mari sa trebuiasca sa schimb si bucsi + brate datorita acestor suruburi intepenite.
    Ca si marci de amortizoare, ce recomandati? KYB sunt ok?
    Dupa KYB ca si pret urmeaza Bilstein, Sachs?
    Cele originale de pe masina ce marca sunt? M-am uitat pe ele si sunt originale made in Spain., data 2002.
    Cel de pe standul de ITP care mi le-a verificat mi-a spus ca atunci cand ajung la 40% viata, trebuie schimbate, deci la 60% sunt ok, inca.
    Cu cat fac mai multe sapaturi, descopar ca in domeniul auto este mai rau ca la doctor, o multime de pareri, pro si contra.
    Eu ca simplu utilizator de masina pe care ar trebui sa o aleg?

Ultima editare: 5 Iul 2014
  13. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Din pacate nu pot sa te ajut cu o masuratoare a distantei sol/buza aripa, masina fiind incaltata cu 205/55/R16 decat prin octombrie-noiembrie cand pun rotile de iarna. Dar cel putin teoretic, diferenta de intre dimensiuni (235/45/R17 vs 205/55/R16) se poate extrapola prin calcul, insa atunci poate ar interveni prea multe variabile la mijloc (pe langa conditiile de masurare gen inclinatie, sol) si nu stiu cat de concludenta ar mai fi treaba per total.
    Stii ce nu inteleg eu, daca tie fata iti sta mai sus decat la una cu suspensie 1BA (cel putin asa imi pare mie in poze), si inainte (cu arcurile originale) aveai spatele la nivel de 1BA sau putin mai jos (arcurile avand 1/2 de spira rupta), nu iti statea tot aiurea masina (ridicata de bot)? Sau e efectul ala, pana nu umbli pe undeva totul e perfect, nu observi nimic in neregula, apoi dupa ce desfaci/schimbi ceva, chiar daca teoretic totul a venit bine, cateodata ai impresia ca nu e ca inainte/cum ar trebui sa fie (mai patesc si eu).

14. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Am atasat o poza in care se vede cum statea masina cu arcurile de pe spate rupte amandoua. Nu stiu daca e foarte clara, cand am facut poza nu stiam ca am arcurile rupte. Oricum era si inclinata parcarea si cu zapada. Daca stiam ca-s rupte faceam si poze si masuratori ca sa nu mai am dubii :). Eu zic ca arata a 1BA, nu ?
    Cred ca incep sa ma obisnuiesc cu noile arcuri :)

15. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Ceva e ciudat, mie si in poza asta mi se pare inalta de fata si spate. Daca sta bine pe curbe si nu sunt zgomote suspecte, mai verifica peste cateva saptamani masina pe elevator si daca inca e totul ok, las-o asa.

La ce suruburi de reglaj te referi, cele pt unghiul de cadere de pe bratul ca un V de mana (unghiul dintre roata si sol)? si eu le am intepenite, mi-am luat bucse lemforder si apoi mi-a spus mecanicul ca imi trebuie presa de ~20T si nu garanteaza nimeni ca se vor fixa bine. Daca vrei sa le schimbi, schimba tot bratul. Sau iti dau eu bucse la pret promotional :)

16. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    daca si cu arcurile rupte zici ca e inalta....( gandeste-te ca spira mica nu mai era si arcul incepea cu spira mare din care era rupta o bucata, deci s-a rupt de 2 ori). Nu exista zgomote suspecte, am mai vazut cateva a4 b6, passaturi, skode actavia, care stau la fel. La curbe se inclina putin, dar dau vina pe amortizoare care au 60% si pe anvelopele michelin energy saver 205/55/16 care au un talon extrem de moale. Inainte sa le montez, putem intoarce talonul pe dos, sa zic asa. De aici apare un confort in plus dar pierd mult la stabilitate.
    O sa fac proba cu roti cu 235/45/17 si daca este diferenta de stabilitate, este clara treaba.
    Ma refeream ca s-a umblat doar la surubul mare de la brat, de langa prinderea amortizorului. Surubul din partea opusa, spre caroseria masinii, este cel de reglaj al bratului de unde se regleaza unghiurile de care zici. Nu s-a umblat deloc acolo, nici macar nu s-a incercat sa vedem daca se desfac sau nu, insa sunt foarte ruginite si probabil intepenite. De acele suruburi ziceam.
    Sapand pe net, am gasit o fisa tehnica cu dimensiuni date de producator, ale masinii. Stii cat este trecuta acolo distanta dintre sol si buza aripii spate? 695 mm :) Recunosc ca nu se specifica pt ce tip de suspensie, dar cred ca este vorba de suspensia normala.

t_qua77ro, la cum este masina ta in poze, cu suspensia normala 1BA, daca ii pui eibach pro kit, iti intra roata sub aripi si in fata si in spate. Cum arata in poza, cred ca suspensia ta este mai mult decat bine, nu ai nevoie de sport sau altceva.

Ultima editare: 6 Iul 2014
  17. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    revin cu o poza de anul trecut, arata a 1BA sau 1BR ? Cand am facut poza nu stiam ca arcurile pe spate sunt rupte. Roti 225/45/17.
    Cristi, o parere?

18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    1BA. Asa stau si la mine. Eu am suspensie 1BA cu roti pe 16 si anvelope 215 55 16. Mai asteapta ceva Km. Sunt convins ca arcurile se vor lasa. Bafta

19. marius_bv

marius_bv Audi Expert

Locație:
    Brașov
    Masina:
    ok, exact asa mi-au zis mai multi. O sa revin cu pareri dupa mai multi km atunci.

20. Ursy

Ursy 4th Gear Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi A4, model B6, 1.9 TDI AWX, 2001
    Sa nu iti para rau ca sunt mai inalte, la hartoapele romanesti nu merita sa ai suspensie sport.

Distribuie pagina asta