1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Arcuri si amortizoare la Audi A4 B6 - modificare/inlocuire cu unele sport - probleme si rezolvari

Discuție în 'Audi A4 B6 (2001 – 2005)' creată de Bestie, 7 Noi 2008.

1. Cornholio

Cornholio 6th Gear Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Audi A4 B6 - 2002, 131 BHP AWX & Audi A6 C6 Facelift - 2009 , 2.7TDI CANA
    Stie cineva daca suspensia de pe un A4 B6 Cabrio se nimereste pe un A4 B6 Sedan normal ? Am gasit o suspensie S-Line si vreau sa stiu daca pot sa o montez la mine...

Si inca ceva - cum arata arcurile S-Line ? Ce culori au pe ele ? Sa nu ma pacalesc cumva ca pe net am gasit tot felul de nebunii de variante. Deja incepe sa para cam teroare, am gasit ceva de weight code de pe stickerul din portbagaj. Poate sa ma lamureasca cineva care e treaba cu arcurile OEM si de cate tipuri sunt ? Merge sa montez pe un 1.9 arcuri de pe un 2.5 sa zicem ?

Ultima editare de un moderator: 17 Oct 2014
  2. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    În principiu montează de pe o mașină cat mai asemănătoare. Decodează întâi VIN - ul tău sa vezi ce clasa ai acum de greutate. Pe fata în general e problema fiindcă sunt multe categorii de greutate. Oricum nu poți pune de 2.5 pe 1.9 și invers.
    De pe cabrio nici atât... Tot din cauta greutăților.
    Postează aici ce categorie de greutate ai.

3. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
  4. Cornholio

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Pai motivul e simplu ... telescoapele mele ( suspensie normala ) de pe fata sunt duse, si as vrea daca tot trebuie sa investesc, sa si schimb cu S-Line pentru a fi nitel mai joasa si mai precisa. Si cum nu am multele sute de euro cat e noua - prefer sa iau SH pe la 500 lei completa fata + spate ( arcuri + telescoape ). Acum daca de principiu telescoapele nu sunt curse si se prezinta ok, zic ca n-oi avea eu norocul sa inceapa sa curga in primii 50 km :) Si oricum, vreau de principiu arcurile de S-Line si cu telescoapele oi mai vedea pe viitor ( care sper sa nu fie la 1 sapt dupa ce le montez ).

Se pare ca exista 14 modele de arcuri sport si inca atatea normale numai pentru B6/B7 in functie de motorizari, tractiune ( normala sau quatro ) si practic orice combinatie intre ele.

Am gasit o suspensie in stare buna de pe un B6, 1.9TDI 96KW ( exact ce am eu ) si urmeaza sa o montez zilele astea. Revin cu impresii :P

5. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Iti recomand sa pui amortizoarele noi. A4 B6 este o masina cu ceva ani de vechime, si nu cred ca mai are vruna amortizoarele macar la 40-50% uzura.
    Odata cu amortizoarele este recomandat sa schimbi si flansele + kit-ul pentru protectie praf.
    Un set de arcuri Eibach ProKit pentru masina ta costa aprox. 500 ron, si ai garda la sol exact ca o masina S-Line, dar macar ai arcuri noi si le poti folosi impreuna cu amortizoarele standard.

6. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Si eu cred ca nu faci nimic cu amortizoare vechi. Daca nu curge ulei din ele nu inseamna ca sunt bune, o sa fie la fel de barca. Ale mele erau intacte, si totusi puteam impinge tija cu mana. La cele noi, nici vorba.

Alta afacere proasta e cu arcurile SH care banuiesc ca in 10-15 ani s-au "inmuiat". Cele de pe spate se mai si rup - am patit eu si a mai patit cineva cu B6 de pe forum (marius_bv).

Un set de Bilstein B4 e ~900 lei, iar un set de Eibach ProKit -30/-30 e ~650 lei, protectiile praf 150-200 lei. Faci cum crezi.

PS: de ce sa schimbe flansele? la B6 n-au rulmenti si nu prea trebuie schimbate, cel putin asta mi-au zis mie mecanicii/vanzatorii de piese.

7. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Mie asa mi-au recomandat cand am schimbat amortizoarele, sa schimb si flansele odata cu ele. Credeam ca e la fel ca la C6.

8. Cornholio

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Multumesc mult pentru sfaturi, intre timp am achizitionat un kit complet ( arcuri + telescoape ) - S-Line de pe un A4 1.9 96KW ( identic cu al meu ) si le-am montat ieri.
    La prima vedere, si cel mai probabil si din cauza ca telescoapele mele fata erau uzate, diferenta este foarte mare. Masina se simte muuuult mai legata si mai "teapana". Ramane sa fac un test de suspensie luni sau marti. Mi-am pastrat arcurile vechi si telescoapele spate KYB care au cam 50-60 mii km si sunt in stare foarte buna. Telescoapele fata din kitul achizitionat aratau extrem de bine, par foarte putin uzate, cele de spate au unele urme de utilizare. Oricum am telescoapele mele bune, si am inteles ca modelul de KYB de le am eu s-ar potrivi excelent pe arcurile S-Line - daca o sa constat ca astea de spate sunt terminate.
    Avand in vedere ca m-a costat 100 euro kitul, chiar daca suspensia noua era indiscutabil mai buna, diferenta de pret si diferenta la cum se simte masina fata de cum era inainte este foarte mare asa ca eu consider afacerea foarte buna.
    O sa revin cu rezultatele testului de telescoape dupa ce il fac.

9. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    am nevoie de un sfat. Dat fiind ca amortizoarele originale sachs sport (rosii) au inceput sa slabeasca pe fata, m-am gandit ca ar fi bine sa le inlocuiesc cu unele noi. Ideea e ca sachs rosii sunt aproape 400 lei bucata si nu prea as mai investi asa mult in ele pentru ca nu am pretentia sa mai tina 300.000 km ca cele originale si nici nu se stie cat o sa mai tin masina. Totusi nu vreau sa strec la suspensie standard caci mi se pare prea barca pentru stilul meu. In locul acestor amortizoare, ce alta marca imi recomandati si sunteti de parere ca se comporta bine?

10. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Bilstein are codurile acestea pt Bilstein B4 sport, care din cate stiu eu corespunde suspensiei OE sport/S-Line 1.9tdi FWD. Cand mi-am cumparat eu amortizoarele, diferentele dintre B4 si B4 sport erau foarte mici (10eur pe bucata?) la colegul sportline.

19-109510 - fata,
    19-111803 - spate.

Aici fata e 210 lei: http://www.autopac.ro/amortizor-bilstein-19-109510-ai-88492
    Spatele: http://www.autopac.ro/amortizor-bilstein-19-111803-ai-88502

Catalogul pt diferite motorizari: http://web1.carparts-cat.com/defaul...4851FB042D0B51245E84F864547018004&14=4&12=102

11. DeViAnS

DeViAnS Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A5 B9 DDWA Quattro 2018
    Intr-adevar lowlife pare o varianta foarte buna, cred ca o sa ma indrept spre ele. Mai astept si alte pareri. Multumesc !

12. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Lowlife, tu pe care le-ai cumpărat dintre cele 2?

13. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Eu le-am cumparat pe cele echivalente suspensiei normale (B4 simplu) si am pus arcuri Eibach ProKit (-30/-30).

14. dani3lll

dani3lll Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A3 2.0TDI 2008
    B4 sport fata de B4 standard sunt doar putin mai tari, in rest nu difera nimic, nici lungimea la tija, nici cea la carcasa...deci, nimic deosebit la ele...

15. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    Interesant, aveam impresia ca sunt mai scurte :)

Arcurile originale S-Line sunt mai scurte decat cele originale normale?

16. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    La cele roșii talerul vine mai jos cu 0.5 cm. De asta când iei arcuri sport te întreabă dacă ai sport de fabrica sau nu. Sper sa nu greșesc

17. dani3lll

dani3lll Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A3 2.0TDI 2008
    lowlife

da, la arcuri este diferenta, cele de s-line sunt mai scurte

arazvan2002

nu cred sa fie asa, chiar o sa incerc o masuratoare in cazul asta dar daca este de 0,5 este aproape nesemnificativ...

18. basarab ionut

basarab ionut 2nd Gear Member

Locație:
    Mangalia
    Masina:
    Audi A4 B6,multitronic,1.9 tdi 131 cp.
    Salut,
    Am nevoie de parerea voastra intr-o problema: am pe masina A4 B6 1,9 TDI 96 KW, berlina, suspensiile din fabrica care as vrea sa le schimb cu unele mai tari pentru ca la orice hop sau denivelare dau cu burta de asfalt, la unele mai tare, in functie de viteza si cat de plina este masina.
    Acum: am un coleg care si-a schimbat suspensia cu unele sport TA TECKNIX, cred ca se numesc, sunt mai tari dar este mai lasata parca, credeti ca fiind mai tare nu se mai lasa asa usor, chiar daca este garda la sol putin mai coborata sau daca stie cineva, arcurile de pe avant sunt mai tari decat berlina ?
    Va multumesc anticipat si va rog daca imi puteti trimite raspunsuri pe privat, aici nu prea stiu sa le caut.

Ultima editare de un moderator: 20 Ian 2015
  19. dani3lll

dani3lll Gold Member

Locație:
    Craiova
    Masina:
    A3 2.0TDI 2008
    basarab ionut

suspensia ta a suferit din 2004 si pana acum vreo modificare ? daca este cea de pe masina care a venit de fabrica este si normal sa dau cu burta de pamant la orice denivelare...

mergi la un mecanic priceput sau la un test de arcuri/amortizoare si atunci vei afla cum stai pe partea de suspensie

comparatia ta intre o suspensie spandard(posibil obosita) si una sport tatechnix este irelevanta, nu poti compata o suspensie noua chiar si sport sau low cost cu una veche...

recomand un set de amortizoare standard cu un set de arcuri sport bune...
    bafta..

20. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Stie cineva ce trebuie facut ca spatele sa nu stea mai jos decat fata?
    Masina a avut suspensie standard (inca mai mergea) care avea tinuta de care spuneam... spatele statea ceva mai jos decat fata.
    Apoi a fost schimbata cu amortizoare noi (Sacks standard) si arcuri Eibach. Din nou, tinuta masinii cand sta pe loc, spatele e mai jos decat fata.
    Cineva spunea ca se poate schimba cauciucul pe care stau arcurile spate (partea de jos), cu unul ceva mai gros, insa nu stiu cat e de ok.

Distribuie pagina asta