1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 1,9D vs Bmw 320D

Discuție în 'Audi vs BMW' creată de Jony80, 24 Feb 2011.

1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Depinde de care B6,daca iti dau B6-le meu ai sa vezi ca nu e chiar asa cum zici :)

2. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    mă refeream la variantele de maşini stock (nu la maşinile quattro/Xd cu suspensie sport). :)

Ultima editare: 26 Mar 2011
  3. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Eu zic sa nu va mai certati atata ca nu are rost, nu suntem la minutul 91 aici.

Din experienta mea, nu are rost sa vorbim de diferente intre costuriile de intretinere, deoarece ele sunt asemanatoare. Insa, sa nu uitam faptul ca distributia la 320d este pe lant. Pot sa va spun ca am avut si eu o Skoda Fabia 1.9 TDI (modelul de 105 cai) si era foarte economica, pur si simplu uitam cand bagam motorina in ea. Acuma la A4 lucruriile stau altfel deoarece masina este mai grea, dar si motorul este mai puternic. Oricum consumul rar o sa sara de 10 in cazul ambelor modele, dar depinde si foarte mult de cum mergi cu ea.

Legat de BMW, mai ales iarna, eu zic ca nu ai de ce sa iti faci griji. Masina este foarte stabila, si chiar daca este RWD, distributia greutatii pe axe este foarte buna. Acuma normal, nu trebuie sa exagerezi cu ea iarna si trebuie sa conduci prevenitv. Eu iti spun ca poti sa ai si mama integralei, daca ai calcat-o tare in curba, tot se duce de fund. Si sa nu uitam ca trebuiesc anvelope de iarna bune in ambele cazuri. Nu te gandi ca daca A4 B6 e FWD poti sa ocolesti subiectul cauciucuri. Iti zic asta pentru ca saptamana trecuta am fost la BV si a nins, iar eu aveam montate jantele si cauciuriile de vara si am cam avut probleme, cu tot cu quattro.

Per total, eu personal as alege 320d in loc de A4 1.9 TDI datorita caracterului mai sportiv, design-ului si chiar datorita faptului ca este RWD. Eu personal merg pe principiul ca ori integrala, ori spate :)

Toate cele bune si bafta la achizitie :)

4. rvaler2010

rvaler2010 2nd Gear Member

Locație:
    Weissenhorn
    Masina:
    Audi A6 4B2 C5 2.8 AQD Quattro 1999
    salut ! intr-adevar nu sunteti un forum comun, insa voi ati deschis topicuri Audi Vs. BMW, nu noi. nu noi am cerut asta, insa daca noi cei care avem sau am avut BMW ne spunem o parere, indiferent care ar fi ea si va contrazicem (ex. cu tractiunea spate iarna si DSC) unii dintre voi va aprindeti si va deranjeaza ca nu suntem de acord cu parerile voastre. atunci de ce mai exista topicul asta A vs, B ? tu cum ai vrea sa fie ? A vs. B si toti care intra aici sa tina partea Audi, nu ? mi se pare normal ca daca cineva intreaba ceva pe un forum o face pentru a afla mai multe informatii direct de la cei ce detin aceste masini, nu de la cei ce vorbesc din auzite sau isi dau cu parerea.
    cat despre bmw club ai foarte mare dreptate dar mai sunt doua forumuri bmw si altfel sta treaba acolo. nici cu forumul asta nu mi-e frica ! daca nu se ia cineva din membri de tine se ia vreun moderator caruia i se pare ca ai jignit sau ca ai vorbit urat. de ex. mie mi-au fost sterse cateva posturi din motiv ca te-as fi jignit pe tine (FLORIO). i-am cerut celui care m-a certat si mi-a sters respectivele posturi sa imi arate si mie unde si cu ce am gresit. si ?! nimic. asta e ! sper sa nu mai fi suparat pe inca cineva si de data asta !
    va salut ! o zi buna !

5. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Eu zic sa nu mai facem off-topic si sa ii raspundem colegului la interbari, ca doar de asta a postat aici.

Iar eu zic sa nu incepem ca pe 4tuning cu Audi vs BMW pentru ca nu are rost. Fiecare fabricant ofera pe segmentul respectiv masini asemanatoare, cu preturi asemanatoare, cu perfomante asemanatoare si tehnologii asemanatoare. Adevarul este ca masiniile le putem compara doar pe hartie si in rest este vorba de gusturi si de cum te simti in masina si cum te face masina sa te simti.

Ma uit de exemplu la diferentele dintre Audi,BMW si Mercedes-Benz intr-un segement. Sunt foarte mici. Totul tine de gust. Si asta va spun, pentru ca fiecare masina este alt stil si se adreseaza persoanelor cu strict caractere diferite. De exemplu, daca iei Seria 3 Coupe si compari cu A5 si E-Klasse Coupe, pe hartie e cam aceeasi mancare de peste. Insa cand te urci in ele si le conduci e complet alta poveste. Eu am condus 335i coupe si A5 3.0 TDI quattro. Recent m-a plimbat un prieten cu un E350 CDI coupe. E altceva. BMW-ul e mai sportiv, Audi-ul e mai "cool" si arata mai bine iar MB-ul e mai "spalat". Si astea sunt masini cam la acelasi preturi. Nu sunt aceeasi masina, fiecare are ceva unic, depinde ce cauti si ce iti doresti de la o maisna.

6. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Sunt in totalitate de acord cu tine, insa trebuie sa acceptam si parerea celor care nu lauda in cor Audi, altfel topicurile VS ar trebui inchise. Mai sunt si alti producatori care fac masini bune sau mai bune decat Audi. Dupa parerea mea toate masinile din univers care au motorul montat in fata puntii fata sunt inferioare BMW, deoarece nu se pot ridica la acelasi nivel de dinamica. Sunt oameni in lumea asta care tocmai asta cauta... dinamica. Acesti oameni nu vor fi impresionati niciodata de electronice, de gadget-uri care iti lumineaza fata si iti iau ochii cand esti la volan. Mie imi plac foarte mult BMW-urile, insa niciodata cele cu xDrive, consider ca tractiunea pe spate este ceea ce a adus BMW unde este acum, cel mai mare producator de masini de lux din lume.

Link.

Ultima editare: 11 Mai 2011
  7. argesanu

argesanu Banned

Locație:
    Cimpu-Lung ARGES
    Masina:
    In asteptare Audi A5 2.0TFSI s- line
    Motorul de pe BMW 320 clar fara nici cea mai mica ezitare;)
    Restul sunt povesti,si de aceia sunt ceilalti care trebuie sa ni le spuna

8. Zuzg7 5th Gear Member

Locație:
    Tămași
    Masina:
    A5 Cabrio 3.0 Tdi MB R350 Cdi
    Am fost posesor de ambele modele - 320d e superior la performante , consum , elasticitate motor , etc .
    A4 superior la confort .
    Alege 320d ( varianta 150 cai daca poti ) si nu ai sa regreti .

9. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Daca vorbim de ambele modele anii 2000-2003, clar as merge pe Audi din toate punctele de vedere. E46 este un model inceput in 1999, pe cand B6 din 2001, deci B6 este un model mai nou! Daca totusi stai pe ganduri si te hotarasti pentru bmw, asa cum a zis si colegul mai sus cel de 150 ps sa fie, incepind din 2001. Cel de 136 sa-l excluzi din ecuatie! Daca te hotarasti pentru Audi, sa fie cel de 131 ps.

Ultima editare: 15 Mai 2011
  10. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Si 320D de 136 e mai rapid decat Audi-ul, dar cele doua masini au la baza doua principii diferite... BMW-propulsie, Audi-tractiune. Vrei sa te plimbi in confort ascultand muzica admirand peisajul, iei A4. Vrei sa alergi si vrei sa ai o masina agila, buna pe viraje si stabilitate buna iti iei seria 3. Filmuletul de mai jos spune totul despre RWD vs FWD, la quattro, xdrive e altceva. Fiecare decide pentru ce masina si ce stil de conducere adopta.

Link

Ultima editare de un moderator: 15 Mai 2011
  11. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Ce imi place ca in topicurile de la AvB intra toti cei ce au BMW-uri ca sa-si apere numele. Ma abtin de la alte comentarii pentru ca antescriitorii meu au cam acoperit toate punctele de vedere tehnice.

On Topic: Bmw 320d cauta cu 150 cp versiune facelift COMMON RAIL ! Daca iei versiunea veche... sunt o gramada de probleme si fumul gros pe care il lasa masinile obosite sunt o dovada clara a injectoarelor "bine alese" de catre BMW (ca de fabricat nu le fabrica ei). Mergi in orice zi pe Audi pentru tractiunea fata si quattro daca vrei siguranta si incredere si, de ce nu, intretinere mai ieftina la 1,9pd decat la bmw, x-drive-ul este apa de ploaie. Iti da o oarecare tractiune si pe fata insa nu se compara. Fratele meu are un A6 de anul trecut 3.o tdi quattro si iarna asta m-am dat si eu cu el pe zapada si e altceva. Bmw-ul meu innoata in zapada. As vrea sa faca un test 0-100km/h si franare la 0 din nou un a4 quattro 2.0 tdi si un bmw 320xd ca sa vedem atunci calitatile pe carosabil umed/polei/zapada ale tractiunilor, dar acum e prea off topic. O zi buna

12. FloRio

FloRio Platinum Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 1,9 TDI 110hp~AFN 1998
    alex esti cel mai in masura sa vorbesti pe topicul asta,deoarece detii ambele marci si stii cu ce se mananca.In sfarsit un posesor de bmw care vede si partea neagra a acestei marci

13. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    BMW 530xD (231cp) 2006 AUDI A4 2.0tdi quattro (170cp) S-line 2010 Bmw 330xD (245cp 520Nm) 2011.
    Nu e vorba de asta pentru ca sunt sigur ca mai exista oameni care au avut si Bmw si Audi, insa imi exprim opinia mea testata. X-drive-ul consuma mai putin decat quattro, este mai sportiva pe uscat, insa pe zapada nu prea se descurca (adica e mai bine decat numai spatele dar oricum este infim ajutorul dat de fata). Parerea mea este ca pentru Romania si pentru responsabilitatea drumarilor de la noi... tractiunea fata este sfanta. O fi impartita greutatea mai bine la bmw, insa iarna iti trebuie tractiune (sau greutate pe rotile de tractiune) ca sa iesi din situatii de derapaje, iar BMW-ul nu face fata. Cum am spus... Eu as alege Audiul pentru ca este intretinerea mai ieftina fata de Bmw (1,9tdi pd are o gramada de oferte in fiecare an la intretinere si in plus foloseste consumabile VAG care sunt mai ieftine decat cele de la Bavaria), are tractiune fata si e mai bine iarna cu ea (cine spune altfel nu stie despre ce vorbeste) dar in orice caz, INTERESEAZA-TE INAINTE SA IEI O DECIZIE PE TOATE FORUMURILE DESPRE problemele ambelor masini pentru ca asa e normal sa faci, ia o foaie A4 si imparte-o in 2 (pro si contra).

Ca avantaj la bmw: e mai rapida vara, consuma mai putin, e mai silentioasa (e46-le are un strat de 3 degete de izolare fonica intre bancheta spate si portbagaj de exemplu)

La audi: ce am enumerat mai sus.

Si la sfarsit tragi si tu concluzia: care e mai buna. Ce e bun pentru tine nu e bun pentru mine si invers :) Mult succes in alegerea facuta,

14. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Tu ai o fobie cu iarna, probabil ca de aia ti-ai si luat masini 4x4. Nu inteleg de ce sa dai banii pe o masina 4x4 cu care mergi in oras, cand eu cu tractiune spate, anvelope noi si asistat de DSC nu am nici cea mai mica problema in zapada. Conditia este sa nu-ti ajunga omatul in scuturi, daca ti-a ajuns s-a terminat.
    -Cand vorbesti de rau 530xd-ul tau, o masina absolut superba, ai facut teste cu anvelope de aceeasi dimensiune si acelasi model ca si pe A6? A6-le e mai inalt sau mai lasat comparativ cu 5er-ul tau? Pe mine A6 (masina unui var) 3.0 TDI m-a cam dezamagit prin prizma suspensiei care balanseaza si a directiei care iti ofera fix zero feeling. Aceasta masina daca o impingi la limita subvireaza, dar cine stie poate avea masina aia ceva.
    Nu uita ca B6 este prea stramt si prea necizelat comparativ cu B8-ul tau, o masina senzationala, din punctul meu primul Audi adevarat, mult peste BMW E90. Peste un an, doi voi trece cu siguranta si eu la un B8 2.0 TFSI.

On topic: nu e mai ieftina cu nimic intretinerea la Audi A4, numai cand ma gandesc cate articulatii are pe fata. E adevarat ca aici E46-le nu exceleaza, insa daca mergi cu grija si nu ai jante de 18" este acceptabila. Despre motoare nu are rost sa vorbim, 1.9 TDI este PD pe cand 320D este CR, nu sunt apropiate nici la consum, nici la performante. Despre fiabilitate pot fi spuse multe la cum sunt intretinute masinile de romani si ce mituri circula.320D-ul meu (CR FL) cand l-am vandut avea 300.000km, inafara de ambreiaj si volant nimic schimbat, basca l-am si resoftat. E ceva zic eu...

LE: singurul minus grav pe care il are E46-le este capitolul imagine, acum cand pot fi luate cu 3-4mii de euro, toti manelistii si-au luat seria 3, le-au umplut parbrizul de cruci, sunt vopsite cu bidineaua ,cade tabla de pe ele, iti este rusine sa stai la semafor langa ei. A adevarat ca si din A4 se dau jos burtosi "bronzati" care ragaie a bere, imbracati in maieu si tatuati cu zgarda de 3 kile la gatlej, dar parca nu sunt atatia.

Ultima editare: 21 Mai 2011
  15. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu e vorba de fobie, e vorba de experienta pe care am avut-o. o iarna mi s-a dat de la firma un e90 320d, care, ce pot sa spun, cu dsc cu tot nu putea sa plece de pe loc din anumite locuri de parcare (cum ar fi strazile usor inclinate si parcand langa bordura in zona inclinata, nu mai puteam sa ies). 530xd am luat pentru ca seria 5-ul fara xd este picat rau in bot, probabil dupa cum ai vazut si tu pe sosele destule. Are suspensie standard (care oricum e extrem de rigida) iar A6-le are suspensie S-line. Eu m-am referit STRICT la tractiunea pe zapada nu la dinamica. Ca dinamica este clar bmwul meu mult peste a6-le lui. Ca insonorizare la fel, ca performante la fel (desi compar un model care face 5 ani in noiembrie cu unul care de abia a facut un an).

Referitor la e46 320d, numai varianta de 150cp este common rail, cea de dinainte nu este... Intretinerea crede-ma ca este mai ieftina pentru ca poate folosi multe componente produse de mai multe firme special pentru grupul VAG (gama mai larga de ofertanti). Nu vorbesc strict de OEM. Oricum, alegerea este a lui. Mie imi place mai mult E46-le decat B6 ca si calitatea interiorului, insonorizare, dinamica insa depinde de tipicul fiecaruia. Cel putin eu nu sunt genul care daca a inceput sa ploua, nu mai depasesc 50 la ora. Trebuie sa simti masina, carosabilul, etc. De multe ori abordarea unui viraj conteaza mai mult decat viteza cu care il abordezi. Eu cand imi iau masini verific absolut tot la ele: probleme service, experienta posesori, costuri de intretinere si intervale, comportament rutier, portbagaj, rezervor si altele pe care nu le mai scriu acum aici. Sfatul meu e sa isi faca o lista cu pro si contra si aia e. Poate vrea portbagaj mai mare si se duce pe A4 :))

16. cataline 4th Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    VW Golf VI 2.0 TDI
    Foarte coerent postul tau, insa consider ca factorul principal de dicizie iarna este anvelopa. Anul asta m-am grabit la sfarsitul lui februarie sa trec pe anvelopele de vara iar in ultimul weekend s-a pus zapada. Desi aveam tractiune fata la Octavia foarte greu reuseam sa urnesc masina pe teren drept, suprafata asfaltului fiind acoperita cu gheata. Cu seria 3 incaltat in anvelope de iarna(Alpin A3) am urcat si am mers peste tot pe unde am avut nevoie, nici cea mai mica problema, evident ca nici cu tractiunea fata nu am avut probleme incaltata corespunzator(Alpin A4). Am spus toate astea pentru a demola mitul conform caruia un BMW este inutil iarna, asta era valabil pe vremea Ursului (E30).
    Legat de DSC, acesta lucreaza doar pe alunecarile laterale, strict de patinajul rotilor se ocupa ASC, iar ASC-ul lucreaza mai bine decat ASR-ul. Daca nu ai aderenta interventia ASC-ului duce pana la oprirea motorului, nu lasa masina sub nicio forma sa patineze, ASR-ul iti da foc la frane si rotile tot patineaza.

Ultima editare: 22 Mai 2011
  17. alex4ever

alex4ever Silver Member

Locație:
    București
    Masina:
    Evident ca indiferent de tractiune rotile sunt sfante. Eu cu seria 5-ul am mers 2 ierni cu roti de vara, si ierni cu zapezi grele, si nu am patit nimic, nu am ramas inzapezit si nu am avut nici o alta problema (a derapat destul dar foloseam cutia automata pe modul manual ca sa controlez masina pe viraje). In orice caz... quattro la audi este mai bun ca tractiune integrala decat xdrive-ul de la bmw, care, dupa cum am scris si in semnatura, ofera performante dinamice mult mai bune pe udatura si nisip cel mult. La zapadata si polei, quattro este superior ca management al tractiunii.

Dar tot ce scriem noi este off topic. Revenind la topic, eu cred ca ar trebui sa alegi A4 daca vrei portbagaj mai mare, o calitate apropiata a constructiei si TRACTIUNE FATA, sau Seria 3-ul daca vrei dinamica mai pronuntata (directie mai grea, reprize mai bune, etc). Alegerea e a ta.

Distribuie pagina asta