1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 2.0 TDI BRD 170 hp 2007

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de iVladBogdan, 28 Sep 2016.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Astazi am lucrat putin la partea din fata a masinii. :)

Am cumparat: 2 becuri D1S Osram CBI, 2 suporti de bara noi (unul era rupt si unul aproape si nu se mai putea regla bara calumea), spray vopsea "Deep Glossy Black", primer pt plastic si banda de hartie, pentru ca grila de la radiator am avut-o crapata, am lipit-o, apoi iar m-a lovit cineva in numar si a crapat iarasi. :)
    Cum vara asta vreau sa cumpar bara si grila S-line, nu am considerat justificat sa dau aprox 800 lei pe o grila normala noua, cele din dezmembrari fiind crapate/sparte in proportie covarsitoare + preturile nesimtite ale "dezmembratorilor".
    Asa ca am incercat sa o repar si sa vopsesc suportul de numar negru lucios. Ce a iesit, in pozele de mai jos. E lucios, sort of, dar nu are nicio treaba cu Piano Black de exemplu.
    Am schimbat si becurile cu xenon, cele de pe masina fiind relativ obosite si galbene.
    Am rearanjat bara si farurile (din pacate nu am poza cu rezultatul final).
    + bonus, am desfacut si curatat galeria de admisie si EGR-ul, la cateva luni dupa ce am curatat galeria si am pus EGR-ul nou. Evident ca erau varza deja, in galerie erau iar 2 degete de mizerie. Am facut asta pt ca am observat ca in ultima vreme parca masina mergea iar cu un "dop" in ture joase, dupa ce le-am curatat, dupa cum anticipasem, masina si-a revenit si trage bine iar.
    Se pare ca e nevoie de o curatare a acestor componente de cel putin 2 ori pe an.

+ revin asupra problemei cu oprirea motorului cand masina sta in panta. Dupa o luna de tinut sub observatie, confirm ca de acolo era problema, de la pompa de motorina din rezervor. Nu se mai opreste motorul acum.

BUTUNOI ROBERT, alanb1, Chriss_Deejay și alți 3 apreciază asta.
  2. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    De ce ai scos toata grila ? Suportul de numar nu are 2 suruburi jos, pe extremitati ?

3. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Suportul are 4 suruburi nu doar doua. A demontat grila ca sa o repare. Bafta.

4. audi66

audi66 Audi Expert

Locație:
    București / Italy
    Masina:
    - A6 C6 3.0TDI CDYA 2010 -
    Greseala mea, la C6 are doar 2 suruburi.
    Din ce vad in poza 5 a demontat toata grila cu tot cu suport doar pentru a vopsi suportul. In poza 3 am vazut doar suportul de numar crapat, din cauza asta am intrebat de ce a demontat toata grila. :) Posibil mi-a scapat ceva.

5. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Am demarat actiunea bandouri de usi metalice. :)
    Daca ornamentele de la geamurile din spate, cat si cele din partea de sus a geamurilor arata foarte bine, cele de jos de pe usi arata destul de rau, cel mai rau aratand in ordine, dreapta fata, stanga fata, stanga spate, dreapta spate.
    Am inceput cu cel mai deteriorat, dreapta fata. L-am cumparat doar pe asta deocamdata, sa vedem ce iese, fiind destul de neincrezator in ceea ce priveste montajul, sa fie la linie, dar a iesit cum trebuia.
    Urmeaza cel de pe stanga fata, apoi stanga spate, apoi dreapta spate. Le voi cumpara pe rand, sa nu ma simt chiar atat de furat pe fata, dat fiind faptul ca, dupa parerea mea, costa nejustificat de mult aceste bandouri.
    Ce a iesit, se vede in poza.

On the other hand, inca nu sunt destul de sigur ca merita investitia asta...

mirceacml și Stefan apreciază asta.
  6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu merita. O sa se faca la fel. Si eu le-am schimbat la un alt Audi si degeaba am dat banii. Cele de jos (geamuri, usi) sunt din plastic cromat iar cele de la plafon sunt din metal si de asta nu se matuiesc. S-a scris asta pe forum in topic dedicat. Daca tot le schimbai trebuia sa le cumperi pe cele negre.

7. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    Depinde, dacă are de gând să îi facă numai safe wash de acum înainte vor rămâne impecabile mult timp, însă dacă va fi iar cu spumă activă, spălată in soare etc.,din păcate vor avea aceeași soartă. Există Menzerna metal polish și le mai redai strălucirea periodic dar repet că e tot o soluție de moment atât timp cât nu e spălată corespunzător.

8. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Degeaba. Crede-ma ca am incercat tot ce se poate. Este un plastic eloxat in mod ordinar. Audi mai da si rateuri in anumite privinte.

vladliviu85 apreciază asta.
  9. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Masina o spal doar la perii la OMV - bilunar si la self-wash la jet - deobicei saptamanal. Din pacate nu am nici timp si nici rabdare sa o spal corespunzator, adica safe wash, de asta pentru mine conteaza mult aspectul exterior atunci cand cumpar o masina, nu o vreau gata zgariata, pentru ca oricum se zgarie la noi. Usi deschise aiurea, cosuri la supermarket scapate in masinile alaturate, crengi de copaci, pietre sarite de pe contrasens, etc. Grila din fata mi-au lovit-o niste inteligenti de 3 ori intr-un an, lip-ul din spate lovit si ala inainte sa pun de S-line, lovituri de usi cat cuprinde...
    Anyway, sa-l mai schimb si pe cel de pe usa soferului, pentru ca arata si ala foarte rau si cred ca o sa ma opresc aici cu aceste bandouri.

10. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Meanwhile in the engine compartment...
    A crapat mizeria aia de racitor EGR si am un tiuit uneori pe accelerare si pe revenire de imi sparge timpanele.
    Cum costa foarte mult piesa respectiva, am trei variante.
    1. Nou original, adio bani de upgrade-uri pt vreo cateva saptamani bune.
    2. Second din dezmembrari, tot scump si risc sa fie gata spart si ala sau sa se sparga in perioada imediat urmatoare.
    3. Ii dau foc ca deja m-am saturat sa pice toate de sub capota. :)

Orice parere e bine venita.

Mitiy apreciază asta.
  11. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nou si original la pret bun. Ai discount la reprezentanta. Am cumparat eu acum 2 luni pentru cineva si a costat 1.800 lei.
    Face parte din farmecul vietii detinerea acestui tip de motor. :)

Cosmin ZKG apreciază asta.
  12. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Nu imi place tipul asta de farmec. Sunt farmece mai degraba. :laugh:
    Pot sa mi-o aduc eu mai ieftina probabil, trebuie sa vad saptamana viitoare.
    Stiu ca nu discutam probleme tehnice aici (poti sa stergi dupa), dar am doua intrebari:
    1. In afara faptului ca au scapat cativa cai pe miriste, ce se mai poate intampla daca merg cu ea asa cateva zile?
    2. Din experienta ta, cam ce durata de viata are piesa asta, daca e luata de noua? Tine cat tin si EGR-ul, ASV-ul si altele asemenea? Incerc sa-mi fac niste calcule.
    Mersi.

Mitiy apreciază asta.
  13. mirceacml

mirceacml Audi Expert

Locație:
    Ploieşti / Caransebeș
    Masina:
    A3 8P, 2007, 2.0 TDI BMM, 232 cp MBR Remaps
    Daca il anulezi fizic si din soft nu e mai ieftin?

14. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Am scos DPF, am pus catalizator in iarna si urmeaza sa fac soft de putere si crede-ma ca am luat in calcul sa anulez si tot ce tine de EGR, dar parca totusi nu as vrea sa fac asta.

15. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Racitorul nu se poate anula. Are mai multe roluri nu doar in legatura cu EGR-ul. Poti sa mergi mult si bine asa dar motorul este in LIMP. Am vazut racitoare EGR pe masina cu peste 600.000 km si nu au nimic asa cum am vazut si racitoare distruse la masina cu cel mult 100.000 km modele A4 B7. Cele mai multe cedeaza din cauza softului, suprapresiune, etc. Nu exista o cauza sigura.

16. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Mie mi-a "plesnit" teava de la racitor care e prinsa pe galeria de evacuare. Mai exact s-a detasat teava de flansa. Aveam EGR anulat asa ca am anulat si iesirea aia. Mie mi se pare mai ok asa. Nu mai imi bat capul cu toate rateurile Audi.

17. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Cum ai anulat tu EGR-ul la A4 B7 ? Stii ca la motoarele 2.0 TDI exista niste clapete pe galerie care daca nu lucreaza impreuna cu EGR-ul se de peste cap motorul din cauza ca acele clapete se deschid si se inchid in functie de ce face EGR si ASV ?
    Nu inteleg de ce va cumparati o masina care are niste piese si pe urma incepeti sa le aruncati ? Asa cum fac si cei care au probleme cu DPF-ul. S-a stricat defectat ceva cumperi piesa noua la loc asa cum a fost din fabrica. Daca nu ai bani de intretinere de ce nu o vinzi si sa iei ceva ce iti permiti sa intretii ?

Eu am schimbat pana acum la 147.000 km, printre altele, 2 (doua) EGR si 2 (doua) ASV. Mi-am asumat asta si in continuare voi cheltui fara nici o problema indiferent cat, pentru ca acesta masina sa fie exact si sa functioneze exact asa cum a iesit pe poarta fabricii. Incheiem aici discutia asta lunga si fara rost pentru ca deja incep sa me enervez cand vad cum, unii dintre voi, procedati cu masinile care le aveti si ce faceti din ele.

18. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Il iau nou oem saptamana viitoare, nu te enerva. :) Asta a fost si gandul initial, second iese din discutie, pentru ca nu am nicio garantie cat va tine, si e si scump.

19. AndreyPH

AndreyPH Gold Member

Locație:
    București
    Masina:
    VW Arteon, 2021, 2.0 TSI, 364cp, Stage 1
    Frati-miu la al lui BPW a dat cam 850 lei pe piesa noua adusa de Volksparts. Sper sa nu ma insel si sa vorbim de aceeasi piesa. Stiu ca scotea fum alb in spate de zici ca era locomotiva si intra in limp mode. Parca racitor de gaze EGR am inteles ca ii zicea. :)

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Te inseli. Nu vorbim despre aceeasi piesa. Nu are cum sa costa 850 lei nici macar la fabrica. Incheiem aici ca si asa ne-am intins cu discutia asta neconforma aici. Multumesc.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta