1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 2.0 TDI BRD 170 hp 2007

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de iVladBogdan, 28 Sep 2016.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    poate ai uitat dar eu nu am clapetele alea. am avut o discutie acum ceva vreme despre un actuator care la mine lipsea.

Chiar daca felul tau de a modera cateodata enerveaza la culme , inclusiv pe cativa dintre colegii cu care te mai intalnesti :) , am respectat intotdeauna munca ta la acest forum si sunt printre cei care recunosc ca nu ar fi fost la nivelul asta daca nu ai fi avut "volanul" in mana. Dar te-as ruga sa nu indraznesti sa urci la nivelul la care sa imi spui tu mie cum sa imi intretin masina . Si mai mult de atat de unde pana unde iti permiti tu sa imi spui mie ce masina sa imi cumpar si cum sa o intretin??? Nu e platita din banii tai Cristi.

Mai trebuie cumva sa iti amintesc ca anularea EGR-ului este o practica destul de raspandita printre colegii de forum? Asa te-ai adresat si lui Ovidiu? Nu l-ai intrebat si pe el de nu isi cumpara o masina care o poate intretine?
    Pacat ca pe tine nu are cine sa te opreasca.

Imi cer scuze catre Vlad pentru poluare de topic .

Gabi_KGT apreciază asta.
  2. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Sa ma opreasca de ce anume ca va supara adevarul si faceti niste tiganii la masina care o aveti ?
    Nu stiu despre care Ovidiu vorbesti ca am o groaza de cunostinte care au acest nume. Nu m-am ferit de nimeni si la toti le-am spus exact ce ti-am spus si tie adica sunteti niste proprietari care nu va meritati masinile atat timp cat nu faceti ce trebuie la o masina referitor la intretinere. Puteti sa va dati si cu fundul de pamant si sa va enervati maxim pentru ca tot am dreptate.
    Acum ceva timp in urma (cateva luni in urma) eu am cumparat un DPF nou in valoare de 1.800 euro la o masina de 8 ani (nu are importanta marca) care o am, adica am platit un pret care este mai mare decat valoarea masinii respective si nu am comentat si nu am anulat DPF-ul.
    In alta ordine de idei poti sa te superi cat vrei si asta este opinia mea adica nu va meritati masinile astea care le aveti si ar trebui sa le vindeti ca sa cumparati ce va permiteti sa intretineti. Chiar incheiem aici aceasta discutie.

Ionutb7avant și bobalex18 apreciază asta.
  3. zamolxez

zamolxez Gold Member

Locație:
    Ploieşti
    Masina:
    Audi A4 B7 2004, 2.0 TDI BRE (Ex BLB)
    Era vorba de @ovidiutm . Nu ma supar ca ai parerea asta , fiecare are dreptul la una chiar si la un raspuns
    . Dar nu imi spune mie ce masina imi permit!! Ca eu am bunul simt sa nu iti spun ca ai o mare problema daca ai luat un dpf mai scump decat masina in sine.
    Ai impresia ca nu am 700 de lei pentru un EGR? Dar din recomandarile la mai multi colegi am ales sa il anulez.
    In fine . Am terminat , acum poti sa faci ce faci mai bine :). Poti sterge

4. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Numai nu-mi inchide topicul, ca e printre altele, cartea service a masinii mele. :))
    Eu am anulat DPF din considerente de performanta, pentru ca vreau sa urc masina la aprox 200 cp si nu puteam face asta cu el pe masina fara complicatii ulterioare.
    Multumesc pentru raspunsuri Cristi, saptamana viitoare comand acel racitor. :)

Scorpyon și Cosmin ZKG apreciază asta.
  5. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Nu am nici o problema ca am luat o piesa care costa mai mult decat o masina voi aveti probleme ca nu procedati asa si va bateti joc de masinile pe care le aveti.
    I-am spus si lui Ovidiu ce nu mi-a convenit, dar la telefon si nu a mai fost nevoie sa-i scriu pe forum.
    Ideea este alta dar voi nu pricepeti. Puteti face ce vreti la masinile voastre chiar si sa scoateti tot ce vreti de pe ele sau sa anulati tot ce vreti dar nu mai scrieti chestiile astea pe forum ca nu asta este regula si nici in regula sa procedati asa. Vad ca tot nu te poti abtine si daca am spus sa incheiem respecta asta fara sa mai comentezi. Si o sa-ti spun ca nu meriti masina asta si de acum incolo, pentru ca atat timp cat faci niste tiganii la masina si mai si scrii despre asta nu meriti masina asta. Asta le-am spus-o si altora, care au procedat ca tine, dar nu neaparat pe forum ci in particular si ma doare undeva ca s-au suparat sau nu.
    Eu nu am nevoie de voi si de prostiile care le scrieti (nu neaparat tu) pe forum ci voi aveti nevoie de unul ca mine care stie cu ce se mananca marca asta de masina si macar din punctul asta de vedere ar trebui sa taci din gura si sa inveti/invatati ceea ce tot incerc sa va fac sa pricepeti despre diverse lucruri privind marca si masina asta.

vladliviu85, lowlife și bobalex18 apreciază asta.
  6. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Gata, m-am mai usurat de niste bani. Am comandat racitor nou oem, garnituri noi oem. Ieri am facut montajul. Ce e foarte straniu este ca in ultimele doua zile inainte sa il schimb, nu mai tiuia deloc si masina tragea binisor. Cand am desfacut, insa, imi scapa prin doua locuri. Pe la axul tijei care actioneaza acel actuator al racitorului, cat si o mica fisura in corpul mare al racitorului.
    Acum merge bine, totul bine din nou, sper sa si tina.
    Ce ar mai fi de mentionat, ar fi legat de pret. Mi l-am adus la un pret extrem de bun, 1250 lei.

7. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    Tare-s curios de un bilanț tehnic al mașinii tale :) totul e bine totuși când se termină cu bine !

mirceacml apreciază asta.
  8. mirceacml

mirceacml Audi Expert

Locație:
    Ploieşti / Caransebeș
    Masina:
    A3 8P, 2007, 2.0 TDI BMM, 232 cp MBR Remaps
    Ar fi ceva Cosmin :)

9. gabitza121

gabitza121 Audi Expert

Locație:
    Brașov / Benidorm
    Masina:
    a6 avant quattro,2.5tdi AKN 2001/ a6 avant quattro, 3.0tdi BMK 2006
    Nu face asta ca ajungi ca Marian sa iti vinzi masina:)

mirceacml și MarianMaxx apreciază asta.
  10. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    N-ai fi primul care ma intreaba asta, Cosmin. :)
    Pai ar fi la motor (nu neaparat in ordine): turbo nou OEM, regulator presiune nou OEM, furtun turbo nou OEM, catalizator nou de BRE, oringuri injectoare noi OEM, EGR nou Siemens, racitor EGR nou OEM, ASV nou Siemens, toate garniturile de la EGR si ASV noi OEM, curatat galeria de admisie de vreo 2 ori, capsula de pe galeria de admisie noua OEM, pompa de motorina din rezervor OEM sh (singura piesa sh pe care am montat-o pe masina asta), reparat pompa de ulei, schimbat cam tot ce inseamna intinzatoare (desi pe unele unii nu le schimba niciodata), un semering la axa cu came + tot felul de garnituri, suruburi, cleme, etc, pe care nici nu le mai enumar. Cam astea ar fi la motor, posibil sa imi fi scapat ceva. A cedat inclusiv telescopul de la capota. :))
    In rest, a cedat un senzor de parcare si am facut reparatia la reprezentanta pe o gramada de bani, am schimbat cam tot ce suna pe dedesubt ori cu OEM ori cu Lemforder, a crapat unul dintre motorasele de la clima (alea de 500 lei bucata), insa mecanicul meu a reusit sa mi-l repare, am schimbat tot ce inseamna becuri, inclusiv alea cu xenon care costa o galagie de bani, am schimbat bateria si multe multe altele, am un teanc de facturi + cam ce a fost mai important am scris aici pe forum.
    Sa stau sa adun sumele nu am facut-o niciodata, insa tot ce pot sa spun este ca mai cumparam inca una daca adunam inclusiv modificarile/upgrade-urile. Doar pe cauciucuri si jante(iarna+vara) am dat peste 1000 euro.
    Uleiul, filtrele, distributia, asigurarea, motorina, rovinieta, etc, nu le pun la calcul, alea le faci/platesti la orice masina.

mirceacml și Cosmin ZKG apreciază asta.
  11. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Am spalat azi masina dupa vreo doua saptamani in care am neglijat-o din punctul asta de vedere. La perii la OMV, ca deobicei. Evident ca de fiecare data descopar noi lovituri de usi si mici zgarieturi noi. Am incetat sa le mai numar, pentru ca la 25-30000 km pe an cat fac eu, e chiar imposibil sa tii o masina impecabila in Romania.
    De asemenea, nu pot sa nu remarc faptul ca cel mai daunator lucru pt caroseria unei masini raman in continuare rahatii de pasare, care, se pare ca mananca doar ciment si acid de baterie...

MariusSCM și electros apreciază asta.
  12. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Cu zgarieturile si loviturile de portiere nu ai cum preveni. Cel mai bine este sa alegi un produs bun care le mai acopera... sunt cateva.
    Lacul de pe Audi este cel mai sensibil dintre toate masinile existente. La cea mai mica atingere raman semne, rahatul de pasari il inmoaie imediat, chiar si cu o buna protectie ceramica, tot nu esti protejat 100%. Trebuie eliminat cat mai repede posibil, altfel ramane semn.

Bafta in continuare cu partea mecanica, estetic, mai poti inchide un ochi! ;)

13. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    Ei e sensibil lacul de Audi :) înseamnă că nu ai făcut cunoștință cu japonezele și dacă o ștergi defectuos cu microfibre rămân zgaraieturi destul de grave.
    Eu am mereu in mașina o soluție pentru a înlătura rahatul de păsărica și o lavetă iar cand văd unul actionez.

14. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Cand parchezi si vezi rahatii, il stergi repede, apoi cand te intorci la masina vezi altii, ii stergi iarasi, apoi cand ajungi acasa si bagi masina in garaj, vezi altii, dupa o zi incarcata, iti mai si bagi picioarele. :))
    Tin sa te contrazic in legatura cu japonezele. Prelude-ul pe care l-am postat cu cateva pagini in urma are o vopsea foarte rezistenta si nu are lacul atacat de rahat de pasare in niciun loc, iar masina e din 1997. E foarte interesant faptul ca masina la care tin la aspectul exterior se deterioreaza pe zi ce trece, iar masina de care nu-mi pasa din punctul asta de vedere pentru ca oricum ii voi restaura tabla de la 0 nu are nici pe naiba. Ce-i drept ca cu cealalta masina fac maxim 5000 km pe an, iar cu asta cel putin 25.000.

15. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    De vreo 3 saptamani de cand am postat, am facut un upgrade major care a imbunatatit in mod semnificativ modul in care percep eu aceasta masina: am montat covorase spate modelul Premium. :)
    Glumesc, am facut si aia, dar ce merita mentionat este ca saptamana asta am facut in sfarsit pasul cel mare in ceea ce priveste dinamica masinii si anume soft Stage 1 + DPF Off din soft, dupa ce in iarna facusem si modificarea fizica la esapament.
    Dupa ce m-am mai interesat in stanga si in dreapta, unde, evident, parerile sunt impartite, am cautat informatii, fise dyno, ce fel de masini au trecut pragul respectivilor si in final am decis sa fac softul la A-Team/Revo la Oradea. Intre noi fie vorba, decizia era luata de cand am luat masina in ceea ce priveste tunerul unde voi face modificarea, dar am zis totusi ca poate ma conving a doua oara, dupa ce la B5 am facut un soft "de garaj" daca vreti, sa fac un soft mai ieftin no-name, dar nu am mai facut aceeasi prostie si a doua oara. Am mers unde mi-am dorit dintotdeauna, iar rezultatul mi-a depasit asteptarile.
    Pe langa faptul ca oamenii de acolo sunt niste oameni foarte faini cu care ai ce povesti si care iti explica orice nedumerire pe care o ai cu calm, locatia e foarte faina, curatenie top si o atmosfera foarte profi in general.
    Softul este custom, aviz unora care isi pun softuri cu 100 euro la coltul blocului si au umplut netul asta de hate, dupa mai multe teste si ajustari am ajuns la un rezultat absolut super pentru mine, masina se simte fenomenal fata de cum era inainte.
    Din pacate nu am o fisa dyno momentan pt ca baietii sunt in plin proces de "renovare", si anume trec de la dyno 4x2 la dyno 4x4, un dyno test urmand sa fac la urmatorul drum la Oradea, probabil peste vreo 2-3 saptamani.
    Important de mentionat, masina trage liniar si foarte bine, iar fumul este 0 (zero). Deci se poate si fara dpf si fara Copsa Mica dupa tine, trebuie doar facut softul cu cap.
    Pt mine, oricate masini voi mai avea si daca voi dori sa le modific puterea, voi avea o singura destinatie: Oradea. Pretul e probabil cel mai mare din tara, dar merita.
    Avand in vedere discutiile aprinse si interminabile in domeniul modificarilor de putere de pe net, vreau sa mentionez ca tot ce am scris mai sus e STRICT parerea mea, cum vad eu lucrurile, nu conteaza "cine o are mai mare", pt mine exista doar A-Team/Revo si lucrul asta nu se va schimba. M-au convins definitiv, desi au si un marketing foarte bun. Bravo lor.

Inca ceva, daca tot am mentionat de DPF, acum ca am incheiat definitiv acest capitol, pot sa va spun ca pt mine, testul suprem a fost in garaj. Daca cu DPF-ul pe masina, dupa ce parcam masina si ma dadeam jos ma intoxicam instant cu un fum foarte intepator la nas si la ochi, acum, fara DPF este un miros normal de diesel, care nu are nici jumatate din intensitatea fumului cu DPF activ.

Va salut!

TalosCosmin, mirceacml, alanb1 și alți 3 apreciază asta.
  16. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Revin cu un update la adresa franelor ATE Power-Disc + placute ATE Ceramic, la nici un an de zile de la montaj, mai precis din septembrie 2016, minunatele discuri s-au ovalizat si bat la franare mai violenta la viteza mare.
    Iata ca niste frane pe care le platesti dublu sau chiar de 3 ori fata de niste frane normale, si care ar trebui sa fie mult mai eficiente si mai rezistente, sunt doar niste mizerii ordinare. Nu mai pun faptul ca in oras la viteze mici, cu franele reci, absolut niciodata nu ai frane.
    Au franat bine, vreo 10k km.
    Dezamagit total, nu recomand. Trebuie sa le schimb vara asta.

17. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Deci nu sunt doar povesti de bar ? :)

Sunt foarte multe persoane care se plang de aceasta marca, dar nu credeam ca este posibil sa se ovalizeze aproape pe toate modelele. Pe o masina grea, pe una care este fortata, dar si la o utilizare normala... nasol. :(
    Inca odata marca... dezamageste asteptarile !:applaus:

iVladBogdan apreciază asta.
  18. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Exact ce v-am spus dar voi: Batman, Batman. Pe viitor cumpara Jurid sau Textar = Pagid.

CosminSt, iVladBogdan și Mitiy apreciază asta.
  19. Chriss_Deejay

Chriss_Deejay Silver Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    Audi Q5, FY, 55-TFSIe, DLGA
    Pfuu .. si eram croit pe Ate Power-Disc + Ceramic ...
    Sa ne spui pe ce vei merge ...
    Spor !

iVladBogdan apreciază asta.
  20. iVladBogdan Silver Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B5 1.8T AWT 2001
    Deocamdata studiez. Clar ATE nu voi mai cumpara cat traiesc. Probabil voi alege Jurid. Sunt multi care le recomanda.
    Ar trebui pus un banner mare cu Nu cumparati ATE! Atatia oameni s-au ars cu ele...

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta