Audi A4 B5 (1999) 2.8 V6 193 cp Quattro

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rex, 3 Ian 2021.

1. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B5 (1999) 2.8 V6 (193cp) quattro
    Pentru pista e important ca masina sa fie in stare foarte buna, mai ales franele, suspensia si anvelopele.
    Franele se duc primele chiar si la multe masini cu valente sportive.
    Daca reusesti sa mergi pe circuit, impartaseste cu noi experienta :).

Cosmin ZKG apreciază asta.
  2. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Winter is coming... Ei bine, nu chiar inca, dar, avand in vedere ca voi fi foarte ocupat weekend-urile viitoare si avand in vedere ca am prins vreme buna, am trecut la incaltarile de iarna.

Nu arata rau, nu :) ?
    Mai multi prieteni imi spun ca le plac mai mult jantele de iarna, dar mie tot mai mult imi place cele de vara...

A... si am pregatit si jantele de vara pentru iernat:

BlackAngel, Gabi_KGT, Tommi-KGT și alți 10 apreciază asta.
  3. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Ambele seturi de jante sunt frumoase!
    Și mie îmi plac mai mult cele de vară, dar clar ține de gustul fiecăruia.

rex apreciază asta.
  4. BlackAngel

BlackAngel 2nd Gear Member

Locație:
    Satu-Mare
    Masina:
    Audi A4 B5 1.6 ADP 1996
    De vreo 2 ore de citit la topicul asta si pot spune ca am învățat mai multe lucruri despre B5 din acest topic decât din multe altele cu subiect si predicat. Felicitări pentru această mașină, este absolut superbă și în mod cert arată ce înseamnă pasiunea pentru mașini. Sper să ajung și eu la acest nivel cu noul (vechiul) meu B5, fiind a 2 a mea mașină luată pe post de ”project car”.

rex apreciază asta.
  5. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Multumesc de cuvintele frumoase :).
    Yup, eu acum am "3 project car"-uri dar A4-le si Golf-ul nu mananca asa multi bani sau timp pentru ca sunt, in mare parte finalizate si practic trebuie doar sa le mentin in stare buna :)

BlackAngel apreciază asta.
  6. Apostol Andrei Dumitru

Apostol Andrei Dumitru 1st Gear Member

Locație:
    Neamț
    Masina:
    A6/S6 3.0i ASN 2003
    Frumoasa!!! Km fara evenimente!

rex apreciază asta.
  7. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Ciprian.Mod, boresque, adideac și alți 3 apreciază asta.
  8. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Recent mi s-a parut ca rulmentii sunt pe duca si am decis sa ii schimb pe toti... Cu aceasta ocazie am descoperit si un brat care trebuie inlocuit.

Masina merge la fel de bine si este, in continuare, una din cele 3 masini pe care nu le-as schimba niciodata, indiferent cati bani am :).
    Asa ca am facut stoc cu niste piese la reducere de pe Tradition... Nu neaprat aveam nevoie de ele, dar mno, FOMO :). Inca nu m-au ajuns toate asa ca voi face o postare separata cand imi ajung.
    Craciun Fericit si toate bune in noul an!

Chriss_Deejay, Andu333, Tommi-KGT și alți 9 apreciază asta.
  9. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Salutare si La Multi Ani!

Am spus ca revin dupa ce imi ajung piese - care tocmai s-a intamplat...
    Ei bine, precum am spus si mai sus, am prins niste piese la reducere si nu m-am putut abtine:

Capac motor (chiar daca al meu e tzipla, nu stica unul in plus):

Mai multe chedere (ale mele sunt ok, dar au fost ieftine si nu strica sa am pe stoc):

Textil trapa (idem):

Amortizoare fata suspensie sport:

Volan Sport - cu comenzi. L-am luat pentru a avea comenzi de schimb in caz ca ale mele se sterg.

Niste piese mici:

Stop stanga de SUA - sunt curios care e diferenta fata de cel de EU. Daca imi place cum arata, cand se ieftineste cel de dreapta il iau si pe el :).

Dar, cred ca cel mai incantat sunt de piesele de piese. Cotiera fata:

Spatarele scaunelor fata (noi noute 60 EUR bucata :arco:):

Si sezutul scaunelor fata. Sezutul nu este chiar 1:1 cu ce am eu, e varianta pana in 97, dar din ce am vazut difera doar o cusatura (incercuita cu rosu). Sunt sigilate deci nu le desfac sa le incerc...

Deci, daca cumva imi gauresc pielea actuala sau daca vreau sa fac masina tzipla, am huse noi :).

Toate cele bune si sa fiti sanatosi!

stefan550, BlackAngel, Tommi-KGT și alți 9 apreciază asta.
  10. Peto

Peto Silver Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8
    Credeam ca numai eu sunt puțin bolnav:)
    Felicitări pentru întreținerea mașini , piese originale mult succes!

rex apreciază asta.
  11. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Multi nebuni pe lumea asta :)). Multumesc!
    Multa bafta si tie!

Cosmin ZKG și Peto apreciază asta.
  12. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    "Sunt eu un maniac? Probabil ca da. Pentru ca-mi place sa bag banii in masina mea." BUG Mafia, 40km/h.
    Am mai mesterit una alta m-am gandit sa ne apropiem de ziua curenta :).

Sa trecem in revista ce piese am gasit noi si la pret bun si, chiar daca nu am acum nevoie de ele, nu m-am putut rabda sa nu le cumpar.
    Usa pasager:

Husa bancheta spate piele - asta e varianta pentru masinile pre-facelift dar, daca cumva se intampla ceva cu bancheta mea am alta de schimb:

Apoi sunt cateva modificari mici dar care imi tot stateau pe creier. Stiu ca sunt tipicar dar, chiar as vrea sa aduc masina cat mai aproape de a fi ca noua din toate punctele de vedere. Asa ca, daca reusesc sa gasesc piese care inlocuiesc piesele imperfecte, le voi schimba in limita bugetului...
    Capacul de la tabloul de sigurante:

Capacul de la baterie:

Apoi am spalat si rehidratat plasticul din jurul parbrizului.

Capacul de la cotiera:

Paste fericit, tuturor!

stefan550, Tommi-KGT, Ciprian.Mod și alți 2 apreciază asta.
  13. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Si continuam cu inca 2 operatiuni minore - dar, din nou, de om tipicar ...
    Cand mi-am montat parbrizul (dupa ce mi-a sarit o piatra pe autostrada in Germania) cei de la Pilkinton Cluj au folosit silicon de parbriz peste tot ... Adica chiar peste tot ... In partea de jos a parbrizului este un canal pentru scurgerea apei care, evident, a fost umplut cu silicon. Asa ca a fost necesar sa elimin surplusul de silicon ...

Inainte:

Dupa:

Am mai schimbat un surub de plastic:

Si am incercat sa schimb, cu totul, protectia de parbriz de pe partea soferului.

Dar nu am observat ca piesa pe care am luat-o era cu terminatia "B" si, deci, nu se potriveste cu ce am eu pe masina.

Si a doua operatiune, si mai de tipicar :) ...
    Cablul electric de la portbagaj iese din caroserie si intra in portbagaj prin doua gauri cu mult mai mari decat cablul. Pe langa aspectul inestetic, imi era putin si frica, in timp, sa nu se sectioneze cablul avand in vedere ca marginea gaurilor era chiar taioasa (motiv pentru care initial am bandajat cablurile).

Asa ca am gasit pe ebay un lituanian care, cu imprimanta 3D, face niste capace pentru aceste gauri.

Asa arata dupa curatat si montat:

Si putina curatenie de primavara ... Adica spalat carenajul rotilor, pe dedesubtul masinii (pentru a scapa de sare) si montat rotile de vara.

Toate cele bune !

arazvan2002, rotitza, Tommi-KGT și alți 12 apreciază asta.
  14. Lucian189

Lucian189 Bronze Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    RS7 Performance
    Frumos.
    Și eu caut pentru un prieten ornamentele de sub parbriz dar unele noi, nici o șansă sa le gasesc.

15. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Si ce credeti ca mai mai facut la masina ?
    Am mai rezolvat niste pitici. :)

In primul rand, evacuarea... Din fabrica nu se auzea cum trebuie sunetul de V6 dar nu am vrut nici sa fie ceva tipator pentru ca nu e tocmai o masina sport... Asa ca am revenit la toba intermediara Cargaphic. Dupa cum am scris acum cateva pagini, aceasta intermediara a fost taiata de Cargaphic pentru a fi acceptata la transport (depasea lungimea maxima pentru DHL) si apoi colierul folosit scapa aer si era punctul cel mai jos al masinii. Drept urmare tot timpul dadeam cu el si scapa si mai mult aer. Asa ca am sudat acea portiune de evacuare.

Si, am mai cumparat o finala de 1.8T - pentru ca avea tip-urile cromate si, chiar daca am imbracat tip-urile OEM cu niste tips-uri cromate, nu era tocmai o solutie finala pentru ca, in timp, deveneau din ce in ce mai vizibile suruburile care tineau noile tipsuri (vopsite in negru, de mine, mai jos).

Si noua evacuare finala de 1.8T

Am cumparat aceasta finala dupa ce cei de la Audi mi-au confirmat ca diametrul tevii care intre in finala (pe noua toba) este de 60mm (stiind ca pe 1.8T sunt diametre si de 55 mm si de 60 mm iar pentru 2.8 este doar 60 mm). Ei bine, cand mi-a ajuns finala am masurat acel diametru si, surpriza, era 55 mm.
    Le-am scris celor de la Audi si i-am intrebat cum sa procedam - avand in vedere ca transportul pentru retur era 800 EUR... Cei de la Audi au fost corecti, au zis ca e gresala lor si mi-au returnat banii.
    Asa ca am taiat tips-urile de la noua evacuare si le-am montat pe vechea (iesirile aveau acelasi diametru).

Imi place cum arata si imi place ca tips-urile sunt OE.
    Si la sunet sunt foarte foarte multimit cum a iesit. Suna doar putin mai tare.

In alta ordine de idei, acum ceva timp am schimbat amortizoarele de la portbagaj cu unele Monroe. Dar ma enerva ca cele Monroe erau prea tari si cand ajungea portbagajul sus parca il forta putin... Am vazut ca un youtuber a recomandat Stabilus (el zicea ca sunt OE pe BMW) si m-am gandit sa incerc si eu.
    WOW... foarte mare diferenta. Cele Stabilus noi, chiar daca au acelasi cuplu ca si cele vechi, au ceva amortizare cand portbagajul ajunge sus si sunt expceptionale. Asa ca am schimbat si amortizorul de la capota (si la alta masina careia i-am montat initial tot Monroe si nu imi placea deloc).

Asa ca, recomand cu caldura marca Stabilus !
    Toate bune.

stefan550, Peto, Gabi_KGT și alți 5 apreciază asta.
  16. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Ai facut o alegere buna cu achizitia amortizorului marca Stabilus. Eu am tot mentionat, aici pe forum, de peste 8 ani despre marca asta. Bafta

BlackAngel, Chriss_Deejay și Cosmin ZKG apreciază asta.
  17. waf

waf Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    oooo A4,2003,1.9 TDI quattro,AVF 131cp; Vw Golf IV,2003,1.9 TDI 4motion,ARL 150 cp
    Felicitari pt tot ce faci la aceasta masina!
    De curiozitate: de ce nu ai pastrat toba noua, cea de 1.8 si sa modifici capatul de conectare pt 60 mm? Nu era mai bine decat sa iei doar tips urile ?

18. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    @Cristi - daca vedeam, nu mai aruncam banii pe prostiile de Monroe acum 2 ani :).

@waf - Multumesc!
    Din ce stiu, o ingustare a evacuarii poate sa duca la o scadere a puterii. In plus, cred ca tot traseul (inclusiv cel interior) ar fi fost de 55mm, deci inca o limitare.

19. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    @rex am descoperit asta: https://www.deutsche-parts.co.uk/clearance- sale-2025.html si asta: https://www.deutsche-parts.co.uk/8d0615601b-rear-brake-discs-audi-a4-1995-2001-new-genuine-part.html si asta: https://www.deutsche-parts.co.uk/8e0698451k-rear-brake-pads-audi-a4-1995-2005-new-genuine.html si https://www.deutsche-parts.co.uk/8d...lease-audi-a4-1995-2001-new-genuine-part.html :)
    Sunt piese inclusiv pentru masini fabricate foarte recent (2021, 2022, 2024, etc. ..)

Linkurile atasate sunt cele cu reduceri. Sigur gasesti ceva si pentru masina ta. Sunt sute de pagini cu piese noi penru diferite marci auto dar au si foarte, foarte multe pentru grupul VAG dar cu masini ce au sofer pe partea stanga, pentru masini din Europa. Cred ca de asta le vand asa ieftine. Aici, Clearance Sale 2025, sunt piesele cu reduceri (peste 13-14.000 de piese) dar au si alte stocuri. Iti trebuie multa rabdare sa cauti prin tot magazinul. Bafta.

rex, 911turbo și BlackAngel apreciază asta.
  20. BlackAngel

BlackAngel 2nd Gear Member

Locație:
    Satu-Mare
    Masina:
    Audi A4 B5 1.6 ADP 1996
    @Cristi mersi pentru link, l-am furat si eu. Intr-adevar sunt o gramada de piese de origine pentru orice masina.

Dar am ceva si pentru @rex https://www.deutsche-parts.co.uk/8d0807345ab3fz-grille-new-genuine-part.html si https://www.deutsche-parts.co.uk/8d0807345aa3fz-grille-new-genuine-part.html dar si asta e interesant set garnituri la motor
    Audi A4 B5 98-01 V6 2.4 2.8 Short Engine Gasket Set 059198001A New Genuine
    https://www.deutsche-parts.co.uk/059198001a-gasket-set-new-genuine-part.html

Bujii OE:
    https://www.deutsche-parts.co.uk/se...passat-superb-101000035hj-new-genuine-vw.html

Mai am o gramada de piese in cos pentru A4 B5, daca aveti nevoie de link dati-mi un mesaj in privat si va ajut cu drag. Am trecut prin toate cele 230 de pagini (da, atatea sunt) si am pus in cos cam tot ce a fost relevent pentru A4 B5.

rex apreciază asta.

Distribuie pagina asta