1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B5 (1999) 2.8 V6 193 cp Quattro

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rex, 3 Ian 2021.

1. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B5 (1999) 2.8 V6 (193cp) quattro
    Va multumesc domnilor pentru link-uri!
    Grila fata am luat-o deja de pe tradition :).
    Pretul pentru bujii (https://www.deutsche-parts.co.uk/se...passat-superb-101000035hj-new-genuine-vw.html) e foarte bun avand in vedere ca pe ahw-shop (de unde le-am luat acum cativa ani) era 15 EUR/bucata.
    Pretul pentru garnituri e mare (https://www.deutsche-parts.co.uk/059198001a-gasket-set-new-genuine-part.html) avand in vedere ca aici e cu mult mai ieftin (https://www.volkswagen-classic-parts.com/catalog/en_de/part/059198001A?partNumber=059198001A) - 5.29 EUR.
    Spor la cumparaturi domnilor!

Siegfriedbrunnen, Cosmin ZKG și BlackAngel apreciază asta.
  2. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Ei bine, m-am lasat pagubas doar pentru moment...
    Dupa luni de cautari am gasit piesa necesara - 3B0119487C (care nu se mai face si provine de pe Passat B5 2.3 v5).

Am avut ceva timp liber asa cam m-am apucat sa creez puncte pentru fixarea respectivului capac.
    Am dat niste gauri

Am facut niste adaptoare

Asa arata compartimentul motor inainte:

Si asa arata acum:

Ancorarea e in 3 puncte, deci e suficient (3 puncte determina un plan, nu :)? ).
    Ideal era sa am si al patrulea punct, dar imi lipseste o clema de pe capac si nu am reusit sa gasesc codul (pentru a o comanda separat).

Sanatate!

stefan550, adideac, Ciprian.Mod și alți 10 apreciază asta.
  3. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Am mai facut una alta...
    Mi-au cumparat niste rampe - pentru a putea lucra putin la evacuare...

Mai exact, mi se parea ca se incingea foarte tare evacuarea si ca mai topea din ceara de pe fundul masinii. Asa ca am cumparat asta:

Asa arata inainte de montaj

Si dupa

Sunt curios daca are vre-un efect...
    In alta ordine de idei, am mai cumparat una, alta: usa pasager, spatele spatarelor scaunelor fata, o tetiera si alte cateva piese mici.

Zilele astea m-am uitat putin peste ce am in garaj si, practic, inca putin si am un interior nou in garaj (bordul, consola centrala, cotiera, ornamentul de deasupra volanului, partea inferioara a bordului (genunchi sofer), usi interioare fata, totul la scaune mai putin spatar bancheta fata, manare usi si alte piese mici) - poate ar fi cazul sa ma opresc...

Ce, parere aveti de aceste ornamente? Care credeti ca s-ar potrivi mai bine?

Si, o chestiune care mi se pare interesanta, este cat de mic pare A4-ule. In ultimul timp masini au crescut mult si masinile vechi par de jucarie:

Sanatate!

stefan550, Andu333, Gabi_KGT și alți 7 apreciază asta.
  4. DSF

DSF Silver Member

Locație:
    Slatina
    Masina:
    Audi Q5 2.0TDI 190CP CNHA 2015
    Super, masinuta.
    Ornamentul megru clar.

rex apreciază asta.
  5. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    eu as alege cromul, e din era ei si cu interiorul tau e mai de acolo vs cel negru mat care da o nota mai sportiva dar si mai cheap. Plastic mat/lucios pun toti producatorii in ziua de azi pe toate masinile, a devenit atat de banal...cromul insa mai ales pe masini cand cromul era crom si nu plastic, va fi mereu o alegere cu adevarat premium si calitate.

stefan550, Xtremer, Cosmin ZKG și alți 2 apreciază asta.
  6. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Multumesc de raspunsuri. Deci 1-1 pe durata timpului regulamentar :).
    Cred ca le incerc pe amandoua si apoi ma decid... Oricum trebuie sa ma inham la mai multe cand fac asta, pentru ca nu are rost sa fac doar atat.

7. 911turbo

911turbo Bronze Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    2007 A6 2.7TDI BPP Quattro, 2003 A6 2.5TDI BFC, 2003 A6 2.5TDI AKE, 2000 A4 1.9 TDI AJM
    Grila de selectie din plastic negru este de b5 non-facelift. In functie de echiparea de la interior (stofa sau piele, culoarea aleasa), ornamentul putea fi cromat sau negru mat la non-facelift. Eu as merge pe varianta cromata, fiind singura varianta oe pentru interiorul de facelift.

rex apreciază asta.
  8. Cosmin ZKG

Cosmin ZKG Moderator Staff Member

Locație:
    Roman
    Masina:
    Audi A8L D4 3.0 TFSI 2017 /\ Audi A1 8X 1.4 TFSI 2012
    Nu te plictisești deloc :p mă bucur că mai sunt maniaci de “băbuțe” și n-o lași deloc din vedere.
    Dacă mai contează în alegerea ta, cred ca 51% as merge și eu pe crom. Îi oferă eleganță și o notă aparte. Cel negru simplu aduce poate o notă de sportivitate însă mă duce și cu gândul la low cost :ermm: ceea ce nu e cazul pentru mașina ta, totul fiind la superlativ! :friends:
    Ai si ceva piese in desagă, o să rămână tânăra această băbuță mult timp de-acum încolo!

rex apreciază asta.
  9. BlackAngel

BlackAngel 2nd Gear Member

Locație:
    Satu-Mare
    Masina:
    Audi A4 B5 1.6 ADP 1996
    +1 pentru crom și eu, ar merge bine cu mașina mai ales interiorul fiind unul atât de elegant și bine întreținut! :)

rex apreciază asta.
  10. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Sa ajungem la zi...
    Dupa vreo 1 an jumate si vreo 3500km am schimbat uleiul:

Am trecut pe Mobil 1 0w40. Acesta era specificatia OEM pentru niste masini cu care am mers pe pista si am tras de ele, fara nicio problema, asa ca m-am decis sa iau doar ulei de acesta si pentru restul masinilor (mai putin T-Cross ul sotiei care primeste ceva longlife OE).
    Sunt curios daca va fi vre-o diferenta.

Apoi, de cativa ani, din cand in cand, afisajul de la instrument cluster pentru lichidul de racire imi arata cum ca lichidul ar fi rece - si stiu de pe VCDS ca nu e cazul. Am suspectat ceva conexiune la instrument cluster. De vreo 1 luna m-am enervat si am cautat mai serios problema ca sa descopar ca, cel mai probabil, problema e cauzata de un senzor care citeste temperatura lichidului (si trimite informatia catre ECU si pe alt canal catre instrument cluster).
    Asa ca am schimbat senzorul - si problema s-a rezolvat.
    Si conf ETKA mai aveam un senzor de temperatura pentru lichidul de racire dar nu am reusit sa ma prind unde e... Daca ma prind data viitoare il shimb si pe acesta.

Si daca tot eram cu masina in service am mai schimbat uleiul din diferentialul spate (care ok-ish dupa culoare, dar totusi avea 26 de ani).

Pana data viitoare ma documentez ce alte lichide ar mai trebui sa schimb...
    Am pus poza si cu piesele luate (cu codurile) in caz ca mai are cineva nevoie de ele.

In rest masina merge foarte bine, sper sa ajunga la 30 de ani fara probleme majore - si sa am impozit zero :). .
    Sarbatori fericite si numai bine!

Red_, Tommi-KGT, stefan550 și alți 3 apreciază asta.
  11. stefan550

stefan550 Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ex: S4 Quattro, CGXC 3.0 TFSI, 2013
    Felicitări pentru modul in care întreții mașina si pentru felul in care tot aduni piese pentru "mai încolo". Am recitit cu drag partea in care ai dus mașina la Nurburgring si te-ai bucurat de ea pe circuit.
    Mai are puțin si poate fi înmatriculată ca vehicul istoric!

BlackAngel și Cosmin ZKG apreciază asta.
  12. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Multumesc de aprecieri @stefan550 ! Mi-ar placea sa ma duc si in 2026 la Nurburgring cu cea, dar cred ca am alte 2 masini cu care sa vreau sa ma duc inainte... Deci probabil nu in 2026.

Pana una alta, mai mesterim putin...
    Usa de la sofer parea putin cazuta, am pus niste saibe la balamale (nu cele din poza, unele putin mai subtiri) si problema a fost rezolvata. Apropo, daca stie cineva cuplul de strangere pentru suruburile de la balamale (cele de jos), ii sunt recunoscator... Eu am gasit tot felul de informatii (ba ca e 45NM, ba ca e 32NM, ba ca e 20NM + 90grade) pe care nu ma pot baza.

Si, mi s-a aprins avertizarea de nivel lichid splare parbriz. In general, cam la toate masinile am grija cu lichidul asa ca am dedus ca ceva nu e in regula... Adevarul e ca am vazut si o mica balta sub masina (parea sa fie lichid de parbriz), asa ca putea fi si ceva ne inregula cu vasul... In plus am mai citit ca poate si senzorul sa se duca.
    Asa ca m-am pus pe desfacut... Am desfacut toate conexiunile, am pus vasul la loc fara a vedea ceva neinregula si maine verific daca mai curge ceva.

Ca si fap divers, senzorul de nivel lichid este cam la jumatea rezervorului. Mai exact cand mai am 2l din 4.5l. Nu am mai vazut senzor care sa fie asa de "proactiv".

Un an nou fericit, doamnelor si domnilor! Sa fiti sanatosi in noul an!

stefan550, arazvan2002, Gabi_KGT și alți 5 apreciază asta.
  13. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    La multi ani si multa sanatate, tuturor!
    Si o poza, de sezon:

Zilele astea a nins mult prin Cluj si inca este zapada peste tot. Deci doar cu Audi-ul ma plimb :).

stefan550, Gabi_KGT, Andu333 și alți 7 apreciază asta.
  14. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Eram obișnuit să o văd în titulatura “beauty queen”, nu să ducă greul iernii :sly:
    Cum se comportă pe zăpadă? Mai ales cu anvelope foarte bune, bănuiesc ca nu ai nici o emoție.
    Foarte faină jucăria!
    Ca tot ai adus la fileu 2026*(La mulți ani!), singurul “păcat” e impozitul :slapped: până scapi de el în 2029 :icon_thumright:

Chriss_Deejay și stefan550 apreciază asta.
  15. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Da, si eu ma gandeam la "garage queen" dar de cand am luat masina s-au tot schimbat planurile :).
    Initial o luasem ca daily dar apoi mi-a placut asa de mult incat am incercat sa o protejez :).
    Acum, fiind vacanta si concediu nu avem nevoie de mai multe masini in familie si as fi folosit masina sotiei. Dar, in acest an a nins destul de mult si cei de la dezapeziri din Cluj-Napoca nu s-au prea descurcat. Astfel ca in primele zile ale anului erau extrem de multe drumuri pe care nu a mers deloc lama (inca sunt astfel de drumuri care nu au vazut deloc lama). Daca punem la socoteala si ca sunt foarte multe dealuri pe aici, era foarte dificil sa circul cu masina FWD chiar daca avea anvelope bune de iarna. Asa ca nu am prea avut de ales.

Acum insa, cum s-a mai linistit cu ninsoarea, sunt alte probleme. Zapada ramana necuratata e cam mare si masina are garda la sol joasa. In plus troienele de zapada sunt peste tot si parcarea e dificila. Asa ca, pe cat posibil, tot folosesc masina sotiei (VW T-Cross) si doar cand e "musai" ies cu Audi-ul.
    Si cam dupa fiecare iesire (sau la 2 iesiri) spal masina pentru a nu lasa sarea pe masina.

Referitor la impozit, asa e... Dar tocmai m-am uitat pe site-ul primariei si pare ca a scazut impozitul de la ~3000 RON la ~2500 RON. Se poate asa ceva? Sau iara le da cu virgula?
    Ca si paranteza, idea de impozit pe proprietate mi se pare cel mai mare furt. Adica dupa ce platesti atatea taxe si impozite (pe salariu, dividende, TVA, etc), cu diferenta iti iei ceva pe care apoi trebuie sa platesti impozit pentru ca o ai... Nu ca o folosesti sau nu... Ca o ai!! In fine, noi sa fim sanatosi!

DrLexic, Chriss_Deejay, BlackAngel și alți 3 apreciază asta.
  16. Cosmin ZKG

Locație:
    Roman
    Masina:
    Tot să faci “păcate” de astea :) îi stă bine pe lângă zăpadă!
    Știind ca la noi s-a mărit impozitul am generalizat și m-am gândit ca și la voi :rolleyes:verificand, din fericire ai scăpat, 2,560 lei fără reducere, deci ai scăpat ieftin. La noi în zonă au crescut cu 60% extra, s-au gândit ca o ducem prea bine. :sadlike:

Chriss_Deejay, rex și stefan550 apreciază asta.
  17. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Da, am fost extrem de incantat ca a scazut impozitul... La Audi oricum nu a fost tragic, fiind sub 3.0 litri, dar la alta masina, de 3.6, scaderea a fost chiar dramatica :). Foarte rar ma surprinde placut guvernul - sper sa se mai intample...
    Si daca tot am gasit niste fonduri, am mai luat una alta:

Practic doar de contra aripa chiar aveam nevoie - cand am dat jos recipientul de splat parbrizul am vazut ca a mea era crapata - dar nu m-am putut abtine.
    M-am aberat putin (probabil FOMO) pentru ca as vrea, dupa ce cresc copiii, sa fac interiorul tzipla. Chiar daca am schimbat manerele acum vreo 4 ani, copii au avut grija sa le zgarie.

Aparatorile de la scut, chiar daca am altele noi "in stock", le-am luat pentru ca sunt cel mai jos punct al masinii si sunt cele mai zgariate / lovite. In plus erau ~3 EUR bucata...

Si o chestie interesanta, vedeti ambalajul de la suportii de centura (sunt pentru A8, luati pentru un alt proiect)... Ce ziceti de sigla AUDI !? Practic au fost fabricați in 03.1995... Au stat pe stock 31 de ani, așteptând persoana potrivită :)

Chriss_Deejay, Claudiu Ziros, Gabi_KGT și alți 4 apreciază asta.
  18. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    Legat de partea cu protejatul, si eu o fac pe cat posibil dar imi si place sa merg cu ea mai ales in perioada asta de iarna cand e placut sa stii ca ai Quattro plus ca masina fiind relativ usoara, cutie manuala si acel quattro clasic cu 50/50, e o placere sa te joci cu ea pe zapada. Si da, daca e sare multa pe sosea, o spal chiar daca afara e foarte frig, apoi ma duc intr-o parcare subterana cu ea sa se usuce sa nu inghete apa pe ea si o scot iar la joaca :). Anul asta e primul in care chiar am mers cu ea pe zapada si vremea nasoala din iarna asta, daca nu ne bucuram de ele ce rost are pana la urma? De curiozitate ce consum ai la ea? A mea are o medie long term de 12.8 pe BC.

Chriss_Deejay apreciază asta.
  19. rex

rex Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Cand eram mai tanar imi placea sa ma dau cu masina pe zapada, acum, mai ales pentru ca e ilegal, parca nu ma mai incanta asa mult ideea...
    Da, si eu dupa ce o spal o bag direct in garaj - unde am 18 grade :).
    Ca si consum am cam 20% in oras si cam 10% in afara. Pot scoate mai putin adica 18% si 8% dar rar. Noroc ca nu fac multi kilometri. Interesant e imi consuma semnificativ mai mult ca un 3.6 aspirat tot 4x4, e drept, generatie mai noua...

BlackAngel și Cosmin ZKG apreciază asta.
  20. mik15

mik15 Platinum Member

Locație:
    Sibiu
    Masina:
    VW Touareg 3.0TDi
    prin joaca ma refer la mersul prin zapada sau pe drumuri care nu au fost dezapezite, de perioada cerculetelor am trecut si eu de mult dar mai imi scapa cate unul cand am ocazia, copilul din mine nu a murit inca :). Chiar acum m am uitat si de la ultimul itp din Iunie 2025 am facut cca 2k km pana acum, aduna cam 4k pe an a mea, depinde ce mai am pe mana si ce ma mai bucura, dar de fiecare data cand revin la C5 imi readuc aminte de ce nu o s o vand vreodata. 1.8T are consum de 2.5i cum aveam pe E46 sau de 3.0 cum am acum pe E63, mai mare decat aveam la 3.0tfsi, mai mare decat 3.0d oricare ar fi el pe orice caroserie inclusiv Touareg, mai mare decat un V8 modern dar aproape la fel cum aveam pe MK6 Gti..deci este un mare gurmand comparativ cu cilindreea lui desi nu merg foarte sportiv cu ea de cele mai multe ori .

Chriss_Deejay apreciază asta.

Distribuie pagina asta