Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Ovidiu, si mie imi pac mai mult cele care le am pe masina. Spuneam doar daca ar fi sa iau OEM, eu pe cele din poza le-as lua.

razvan333, ce sa zic, e adevarat ca fiecarui individ ii plac anumite lucruri. De regula la jante eu nu caut doar aspect individual. In functie de masina consider ca sunt anumite forme si marimi care se potrivesc. O janta prea transparenta cu spite foarte subtiri e ca un tip care merge la sala fara sa lucreze de la sold in jos.... De regula jantele dau caracterul masinii. Nu caut sa arat doar sportivitate ci si forta, stabilitate, greutate.
    Cam asta e.

PS: Banuiesc ca nici jantele de iarna nu iti plac, si sincer nu cred ca plac cuiva in schimb mie imi plac la nebunie. Consider ca au "caracter".

2. razvan333

razvan333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Hmm, nu m-ai convins, dar iti respect alegerea, in schimb daca tot era sa pun altceva as fi ales OZ.
    Cat despre cele de iarna, gresit, chiar imi plac, sunt un model mai special intr-adevar.
    PS, la B7 te-ai mai gandit?

3. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Sa inteleg ca firma ATS nu iti inspira incredere? Spre deoasebire de OZ sau chiar BBS - care chiar are modele foarte frumoase, cel putin modelul pe care il am eu nu prea l-am vazut pe multe masini.
    Sincer , la B7 nu m-am gandit. Momentan chiar sunt prins in amenajarea unui apartament. Cred ca atunci cand va veni timpul am sa sar direct la B8 :) - DOAMNE AJUTA!

Si apropos de BBS, stii depre jantele ASA care sunt sub licenta lor. Uite un model care e foarte apropiat de ce am eu. Sincer ATS-urile imi plac mai mult. Au spitele ceva mi groase.

4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Ale mele sunt ASA;)
    Si mie-mi plac cele pe care le ai acuma!

5. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
  6. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Karol, stiu ca tu ai ASA si sunt foarte frumoase. Poate imi zici de unde le-ai cumparat.
    razvan333, Am inteles punctul tau de vedre legat de OZ. Ce mi-ai aratat tu sunt frumoase. Si legat de producatori sa stii ca si ATS-ul a fabricat sub licenta multe modele pentru producatorii de autovehicole din germania - jante oem ;)

7. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Modelul pe care ti l-am aratat mai sus l-am vazut in oras pe un A6.Arata extraordinar, cred ca omul se mira de ce merg atat in paralel cu el, dar efectiv nu puteam sa-mi iau ochii de la jantele lui:).
    Anul asta nu cred ca ma bag, dar la anul cred ca imi fac cadou un set:keule:.
    A, uitasem de OZ in F1 http://www.ozracing.com/motorsport/victories.aspx.
    Mai bine ne vedem intr-o zi si schimbam cateva impresii si vad si eu butonul minune;) de RS.
    Fac maine un efort si poate ajung la CP, la 6,30 ma duc cu catelul la tratament si sper sa vin.Daca ai timp, da un semn aici.

8. TM18PSS

TM18PSS 1st Gear Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8 T
    foarte frumoasa masina...interinuta si cu dotari foarte ok...bravo felicitari sa ai parte de ea....

9. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Razvan modelul din link-ul postat de tine este frumos,insa pe A4 nu se potrivesc de nici o culoare(in opinia mea).Pe o masina sport arata super in schimb.
    Mie imi plac mult jantele lui Rotitza(de altfel toata masina imi place).In opinia mea jantele cu 5 spite late sunt cele mai potrivite pentru A4.Imi plac cele de S-line(atat ale lui Razvan,cat si cele cu spitele mai bombate,dar si cele cu spitele duble),cele de S6 pe 18 si multe altele.
    Mihai,jantele din poza ta sunt cele de care iti povesteam eu ca le-am vazut pe un A4 visiniu troznit pe toate partile.Erau polishate si aratau foarte bine.Am mai vazut de vanzare astfel de jante,la bani putini(3-400 euro),dar intr-o stare nu prea buna.

10. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Fiecare cu gusturile lui Catalin, la primavara dupa ce scap de rotile de iarna te invit sa le vezi live pe masina mea.Jur ca pe acel A6 aratau senzational.
    O sa-mi scot jantele S-line de pe masina la vanzare si strang bani sa iau OZ-urile.

11. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    pai jantele de S-line nu trebuie sa le scoti la vanzare,trebuie doar sa ma suni sa vin sa le iau.te gandesti la un pret si facem targul.
    Asa este,gusturile difera de la om la om.Din nefericire sunt multi cei fara gusturi,sau cei ce accepta prea usor un compromis.Orice element adaugat sau schimbat unui autoturism trebuie sa arate bine el in sine si apoi trebuie sa se potriveasca pe masina ca ansamblu.Pe mine unul modelul din poza ta ma duce cu gandul la o masina sport,eventual de competitie(probabil si pentru ca multe masini sport au fost echipate cu modelul acesta sau modele asemanatoare).Asta nu inseamna ca nu ma pot insela,iar aspectul unitar al unui A4 echipat cu jantele aste sa fie unul foarte bun.
    Referitor la discutia despre B6 sau B7,noi am mai discutat cand ne-am intalnit.Din punctul meu de vedere un B7 isi merita banii,pentru ca este o masina frumoasa,fiabila(unele),confortabila....etc.Dar atunci cand ai un B6 care merge bine,arata bine,iti ofera confort nu mai vezi nimic interesant la un B7.Singurul lucru pentru care eu imi doream sa trec la un B7 era anul de fabricatie.Insa analizand problema am constatat ca trebuie sa scot minim 4000 euro in buzunar si sa mai fac si un compromis(poate mai multe).Eu am o masina din 2003 echipata cu motor 1.9TDI AVF Quattro(motorul este recunoscut ca unul foarte fiabil,ce duce lejer 300 mii km).In alegerea unui B7 am tinut cont de urmatoarele aspecte :
    Motor- ce motor sa aleg,astfel incat sa fie fiabil,econimic,echilibrat la fel ca Avf-ul meu?Cel mai potrivit este motorul de 2.0 TDI cu un mare "?" la capitolul fiabilitate.Motorul de 1.9 Tdi 116 Cp este fiabil,economic,insa nu se compara cu Avf-ul.
    Ce motor sa imi iau astfel incat sa am integrala?Tot 2.0 TDI minim
    Ce confort imi ofera in plus un B7 atata timp cat interiorul este 99% identic,iar ce a fost modificat nu este neaparat un + fata de B6?
    Acum revenind la fiabilitate,masina mea are 140 mii km si o stiu de la 0 km cu toate + si - ei.Un B7 din 2007(maxim cat imi permiteam eu atunci) are tot atati km sau mai multi,dar nu ii cunosc minusurile.
    In concluzie,ca si Mihai,daca ne ajuta cel de sus,trecem direct la B8.In opinia mea(din ce am mai observat,vazut,auzit) calitatea generala scade cu cat anul de fabricatie este mai recent.Un B6 este sigur mai bine executat la unele aspecte fata de un B7.Un B8 este aparent mai ok decat un B6 sau B7,dar aspectul asta este dat si de schimbarile majore intre cele 2 modele(tehnologie CR la B8,interior mai atragator,dotari multiple).Fiabilitatea se dovedeste atat in numar de Km,dar si in timp.
    Discutam cu Mihai despre asta in urma cu ceva timp si concluzia a fost : dupa ce vindem B6-le,ne cumparam B5-uri:)

12. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Despre jante discutam cu mare placere Catalin, azi vreau sa trec pe la Polivalenta la 11, daca ai timp ne intalnim si discutam mai multe probleme.
    Cat despre B6, B7 si B8 eu unul ma bucur ca am scapat de B6 care era vechi si intr-o stare tehnica precara, iar daca ma strangeam putin cred ca aveam bani si de B8, dar nu imi place, eu vreau A6, asa ca am preferat sa-mi iau deocamdata un B7 si inca una pentru sotia mea(vezi semnatura mea).Cu banii cheltuiti aveam suficient pentru un A6 bine dotat sau un B8 mai chel, dar am preferat 2 masini bune in loc de una.
    Poluam topicul lui rotitza si se supara pe noi, haideti azi la Polivalenta si facem si niste fotografii, prea e frumos soarele;).

13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    TM18PSS, multumesc foarte mult pentru aprecieri si pentru urari

Razvan si Catalin, discutiile de acet tip sunt inerente. Fiecare persoana are propriul lui mod de a clasifica frumosul si utilul tocmai ca fiecare dintre noi este diferit ;).
    Se pare ca domnul Catalin a cam spus ce as fi avut si eu de spus asa ca nu o mai lungesc.

In concluzie; Razvan, sa stii ca nu ma supar pentru discutiile purtate intre voi. Doar subiectul este tot B6-le si modificarile aduse acestuia :meeting:.

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Scuze. Acum am vazut si postul asta. Momentan sunt destul de prins in amenajarea unui apartament si alerg de colo colo. Cu cea mai mare placere ne putem intalni doar ca nu stiu cand..... :)

Eventual daca tii legatura cu Catalin poate reusim sa ne intalnim intr-un loc toti trei.

Ultima editare: 2 Noi 2010
  15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Nu cred pana nu vad! :)
    Si eu imi faceam plan sa trec la un B7 dar cred ca ma orientez fie la un B6 fie inca un B5, facelift si quattro. :)
    Scuze de offtopic. ;)

16. razvan333

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Cu mare placere Mihai, da eu am mai vorbit cu Catalin si ne-am si intalnit.Posibil sa ne intalnim spre week-end daca aveti si voi timp;)

17. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Intr-una din zile sunt full(nu stiu care din ele inca),dar daca ne auzim la telefon,stabilim noi o intalnire.

18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Pai noi ne refeream la fiabilitate. Masinile construite dupa 2005 incep sa isi piarda din calitate, consideram noi.

19. [solo]

[solo] 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 / 2.0 TDI / 2007 BRE 140 CP
    Felicitari pentru up-grade. E mortal Butonul de start...
    Din cate am observat bricheta a disparut.

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Nu. Bricheta nu a disparut.
    Eu aveam locul care este ocupat acum de butonul Start Engine. In acel loc era montat modulul pentru navigatia BNS. Problema e ca pt acest tip de navigatie nu exista harata a romaniei, a fost folosita doar cand am adus masina din germania:) Prin urmare m-am folosit si de niste fire care veneau de la acel modul si am avut grija sa ramana si mufa intacta. Asa ca la momentul in care voi pleca din nou la drum prin europa trebuie doar sa inlocuesc modulele ;)
    Uite doua poze, prima cu masina cum era inainte si una cu interiorul unui RS4 :

Ultima editare: 5 Noi 2010
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta