1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Ai dreptate cu norma;dar cand am vazut ce vascozitate are la 100C m-a luat cu naspa:faint:

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Eu chiar sunt curios daca s-a facut vre-un test la uleiuri dupa ce au fost folosite 10000 - 12000 km intr-un motor. Atunci as fi curios sa vad cum mai stau aceste specificatii.
    Ma intreb, intrucat din cunostintele mele un ulei full sintetic are totusi niste proprietati cumva de top. Si sunt uleiurile cele mai stabile in timp, temperatura, uzura. Ma refer aici la rezistente de forfecare, stres si stabiliatea sa la nivel molecular etc.

Am atasat asta pentru cei interesati:
    Many of you may remember Herve Blanquart helped the TDIclub community understand the 505.01 specification in the Fall of 2003 when he was working with Motul. Herve is now with ELF and recently wrote an article on VW/Audi Oil Specifications which was published in its entirety in "Quattro Quarterly" thanks to Paul Rivera.

Below are questions I asked Herve regarding the article, followed by his email reply.

-- My email to Herve:

Herve, this is a great document, thanks for putting it together and Laurent thank you for sharing it with me. I’m very interested in understanding these oil specifications and I just have a couple of questions…

You wrote:
    <ul type="square">More troublesome is the fact that the minimum HTHS (High Temperature High Shearing) viscosity of 2.9cP that the SAE requires for xW30 and xW40 oils has been judged insufficient by most German car manufacturers to prevent wear on the cams and bearings…[/list]Is ELF Evolution CRV 506.01 with a HTHS of 2.9 – 3.4 capable of preventing wear on cams and bearings as well as a 505.01 oil with an HTHS minimum of 3.5?
    <ul type="square"> … Models after 2000 came with an option to use the 503.00/506.00 generation of oil, with better fuel economy (thinner viscosity), but mostly a 30,000 kilometer or once-every-two-years oil drain interval!! This switch did not come smoothly, and two “interim” standards, 503.01 and 505.01, were created to address the needs of specific “higher stress” engines which did not take well the thinner viscosity of 503.00/506.00, until the release of 506.01 which solves these problems.[/list]If engine protection and longevity were your top priorities would you use ELF Evolution CRV 506.01 or ELF Excellium DID 505.01 in your PD TDI?

-- Herve's reply:

I wrote the article to tackle the current situation of the US market. 502.00 appeared in the mid 90's. The current VW standards in Europe are 10 years ahead of that. The article was "simplified" to address the US-enthusiast-Audi clientele (notice: I did not even go into ACEA Diesel standards).

It is indeed possible to reconcile a better fuel economy with wear protection, and it is possible to do so with an HTHS between 2.9 and 3.5. It is harder, though, and <u>much more expensive</u>: the base stocks have to "pick up the slack" that a thinner viscosity will create. Group IV and Group V will be used more freely, and in any case, it will be specific base stocks that will be identified and registered by VW in the use of a formulation that meets 506.01.

Between 506.01 and 505.01, if price is no object, I'll take 506.01 without hesitation. There are between 5 and 8 years of technology separating the two...

Notice that VW AG allows intervals with 506.01 up to 50000 km (31000 miles !!) or every 2 years. You still have to check your oil level and top-off before that (the best oils still have a "natural" volatility when brought to high temperature), but 506.01 is like "super-oil", it does it all: long intervals, fuel economy, anti-wear...

Herve Blanquart
    ELF sales agent - Western US

Many thanks to Herve for sharing this info with the TDIclub!

Cheers!

sursa: http://forums.tdiclub.com/showthread.php?p=954248
    PS: Cornel stiu ca acest forum iti este la suflet ;)

Ultima editare: 21 Apr 2011
  3. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Mihai,ai dreptate ca tdiclub e forumul meu de suflet :)
    Tot pe acel forum,mecanicii si tunerii(oameni reputabili in USA) nu recomanda folosirea unui ulei cu vascozitate mai mica de 5w 40(acolo unde e cazul) datorita uzurii premature si in special a axei cu came;sunt nenumarate topicuri cu poze cu probleme cauzate de uleiurile prea "subtiri" in cazul pd-ului si 2,5tdi.
    Uleiurile subtiri au aparut din necesitatea scaderii poluarii,a aparitiei pdf-ului,etc,in detrimentul protectiei motorului(aici asi mai adauga si proasta proiectare a motoarelor in unele cazuri).Motoarele anilor 80 spre exemplu functionau 500k km si cu ulei mineral!Ia arata-mi cate dieseluri ating aceasti km in ziua de azi cu uleiurile minune?Recunosc,acum ne intoarcem inapoi la calitatea materialelor si proiectarii motorului.
    Diferenta intre un LL si unul cu servis fix consta in pachetul de aditivi si felul in care acestia isi fac treaba de-a lungul km.
    Nu stiu ce protectie poate sa ofere un 0w 30 la 100C cu un grad de vascozitate de 10!,in comparatie cu un 5w 40 care are 14!
    Ca sa fac o comparatie,desi e aiurea,dar ca idee,ia 2 creme de maini,una mai grasa,una pe baza de apa,unge-te intre palme si freaca repede si vezi care ofera protectia mai buna la forfetare.

Stiu ca nu vrei sa-ti transform topicul intr-unul despre uleiuri,asa ca daca consideri inoportun,poti cere stergerea posturilor ;)

4. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Una peste alta dicutiile despre un ulei vs altul sunt si vor fi pe toate forumurile dedicate. Parerile de asemena vor fi impartite.
    Daca diferentele ar fi atat de mari cu siguranta vs-urile nu ar mai exista iar concluziile ar fi luate mult mai rapid si radical.
    Asa cum si tu si oricare altul cu putin bun simt isi doreste ca masina lui sa fie intretinuta cat mai bine asa si eu imi doresc. Conform cunostintelor mele asta este alegerea facuta.

In concluzie motoarele vor functiona asa cum vor fi exploatate si intretinute de fiecare dintre noi. Incercam doar sa le dam ce credem noi ca e mai bun...

In spiritul discutiei tin sa urez: Mii de km fara probleme tuturor!:racer:

Ultima editare: 21 Apr 2011
  5. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Hristor a Inviat!

Asa cum este traditia, pastele se petrece in familie la o friptura de miel si un pahar de vin bun. Odata cu familia si audelul si-a ravazut verisora :) Nu m-am putut abtine sa nu le fac niste poze ca doar erau si ele spalate si ferchezuite de sarbatoare :happy:

Ultima editare: 26 Apr 2011
  6. Ionut BZ

Ionut BZ 2nd Gear Member

Locație:
    Buzău
    Masina:
    Audi A4 b5 1.6 97
    niceeee ;)!

7. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    ai fost la iasi...
    am ajuns si eu weekend-ul asta pe acolo
    poate ne intalnim vreodata daca nu in Bucuresti macar in iasi ;)

8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc Ionut!

Stefane, intradevar am fost in Iasi. Chiar imi era dor!:wub:
    Cred ca cel mai bine facem un schimb de numere de telefon pe PM si stabilim intalniri spontane in orcare din orase ne-am afla;)
    Imi face placere sa intalnesc oameni pasionati de masininile lor, unde mai pui ca ne largim si cercul de cunoastinte :laugh:

Ultima editare: 27 Apr 2011
  9. Christy

Christy 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi a6 C7 3.0 Bitdi 313ps
    rotita, ai niste jante bestiale..

10. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    multumesc pentru apreciere Cristy

11. Bogdan.IS

Bogdan.IS Audi Expert

Locație:
    Iași
    Masina:
    Audi A6 C5 1.9 TDi , Audi 80 B3 1.6 D
    rotitza , da vii asa in iasi fara sa anunti ? :p faceam o intalnire spontana sa te cunoastea :)

12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    :( ok, ok... am inteles :).
    Cu proxima ocazie am sa fac tot posibilul sa anunt.

13. zuzu_awd Guest

Felicitari o masina simpla si frumoasa sa o folosesti sanatos. O intrebare, buza de pe bara fata de unde o ai ? As pune si eu ceva de genu dar nu stiu daca se potriveste. Daca ma poti ajuta cu un raspuns mersi mult. Da-mi un PM ca e mai usor si il observ mai repede.

Ultima editare de un moderator: 3 Mai 2011
  14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    zuzu_awd, multumesc frumos pentru apreciere si urare. Ai PM cu detaliile despre cupra lip.

Cu ajutorul colegului AR 79 DOC, am intervenit la imaginea volanului prin schimbarea comenzilor cu altele ce au marginea cromata. Ii multumesc si aici pentru ajutor si pentru ca s-a dovedit a fi un vanzator foarte corect si atent. Produsul a fost nou.

O prima impresie este ca schimba aspectul volanului destul de mult. Lasand la o parte faptul ca plasticul comenzilor pare mai negru decat restul volanului, acest lucru se datoreaza, cred eu faptului ca aceste comenzi sunt noi, iar volanul nu.
    Momentan am un pitic si mi se pare prea mult crom, dar totusi pe de alta parte imi place foarte mult aspectul volanului. Sincer nici eu nu mai stiu...
    Voi ce parere aveti?

Ultima editare: 3 Mai 2011
  15. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Arata mai bine asa.;)

16. alxcristea

alxcristea 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    KAI
    Mie imi place mult cum arata acum fata de ce ai avut.

17. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Felicitari pentru achizitie, arata mult mai bine asa. Cat te-a ajuns achizitia?

18. clausweb

clausweb 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4
    Bravo, rotitza! Arata foarte fain volanul. Felicitari!

19. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Alunga rapid piticul,arata superb asa ;)

20. clausweb

clausweb 1st Gear Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4
    Chiar cum spune, ASHIHARA, alunga piticul:P

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta