1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Legend

Legend 1st Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4,B6,AVB,2002
    Nu pot spune ce e kitsch,insa nu are nici o legatura cu masina ta,la fel cum nu ar avea nici o legatura o inscriptie S4,RS,Quattro..desi provin din brandul Audi.

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    rares815, am inteles :yes:

mariusik, multumesc pentru sugestie. In cazul in care vor ramane cercurile cu siguranta vor ramane in stadiul actual, cromate.

audi11wst, multumesc si tie pentru sugestie. Legat de analogia cu alte badge-uri, am explicat de ce eu nu consider coreta asemanarea pe care tu o prezinti.

Cata, multumesc de asemnea si tie pentru sustinetre. Intradevar, si eu inclin spre cea neagra.
    Daca ar fi cercuri pe fata si spate, asa cum am spus, vor ramane cromate, intrucat , eu consider ca nu pot avea acelas semn cu acelas mesaj de diferite culori. Iar pe cel de pe fata nu l-as face negru pentru ca nu imi place sub nici o forma cum arata grila negra total. Mie mi se pare ca arata ca si cum i-ar fi cazute semnele.:)
    In cazul in care am sa o schimb cu emblema "turbo", atunci aceasta ar fi negra pentru a se incadra mai bine pe spatele masinii, si cum semnele fata spate vor fi distincte consider ca le pot trata diferit si prin culoare. Sigla masinii va ramane la loc de cinste pe grila fata iar spatele va indica o caracteristica a masinii, caracter ceva mai sportiv, sublinirea unicitatii, unui caracter mai special, atata tot.
    Multumesc pentru urare!

Goldmember, multumesc pentru parerea exprimata. Din punctul meu de vedere nu pot asemana cele doua situatii, S4, RS4 sau quattro cu badge-ul "turbo". De altfel cred ca si emblemele S_line ar arata bine pe bandourile din spate ale portierelor dar momentan imi place cum arata cu cerculete:p.

Multumesc tuturor pentru sfaturi si argumente!

Singurul lucru pe care nu il inteleg este exact fenomenul asta indarjit de a nu indrazni cumva sa pui un badge cu care masina nu ar fi iesit din fabrica. Suna a pervertire din punctul unora de vedere. Eu sincer nu o vad chiar asa. Ok, inteleg, nu are ce cauta M3, S4 sau quattro, ca asta clar nu e, dar nu inteleg de ce spre exemplu sunt blamati unii care isi pun badge-ul S_line. Poate omul ala chiar daca masina a fost cumparata stock a mai intervenit si el putin pe la suspensii, pe la reperele specifice liniei, si chiar daca nu in totalitate, omul isi doreste ca masina lui sa aiba un aspect si caracter mai sportiv si nu ordinar.
    In fine, se pare ca oricum este un subiect sensibil ca si altele de pe forumurile auto. Ex: uleiul :)

Ultima editare: 1 Iul 2011
  3. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    daca ti neaparat sa schimbi ceva, poti face cercurile negre, desi eu as ramane la cele cromate.
    inscriptia turbo nu prea da bine...eu cand o vad ma gandesc automat la Porsche si daca as vedea un audi cu inscriptia aia as spune "ia uite-l si pe asta si-a tras emblema de porsche pe a4..."
    mai bine cromatele !

4. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu pana nu o vad pe masina, nu imi pot da cu parerea:p!
    Pentru multi cred ca nu emblema sau apartenenta ei la o alta marca este o problema ci mai degraba cuvantul in sine.Daca privesti dincolo de acest aspect, emblema nu vine rau pe portbagajul unui B6, fie ca este cromata sau neagra.

5. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc adibose, pentru punctul de vedere exprimat!
    Cataline, si tie iti multumesc pentru incurajare, daca poate fi numita asa... mai ales ca mi-ai aratat poza prin care imi intaresti convincerea ca inca nu e vremea sa apar in public cu asa o "ineptie" :)

In concluze, se pare ca ma cam 3,14-ş impotriva vantului!:blink:
    Se suspenda ideea pana la noi ordine. Poate o transform in RS4 si atunci nu mai conteaza o emblema de porsche, cine stie!? Sau poate atunci o sa am posibilitatea sa explic fiecarui trecator in parte ca de fapt eu am o intentie buna cu acea emblema. :motz:

Multumesc inca o data tururor ca m-ati ajutat sa iau o decizie finala!

Ultima editare: 4 Iul 2011
  6. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Umbla vorba prin oras ca Rotitza a luat-o razna de cand mi-a vazut bara de spate montata pe masina.Oare este pe drumul cel bun?

1-1 Rotitza:p:p:p

7. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Aia e fosta ta fusta daca nu ma insel...
    Pai bine mai, da' ce se mai schimba timpurile... pana acum se intalneau oamenii la o terasa, la un suc, la o bere... acuma e la moda la macelarie? :)

8. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Pai tu unde crezi Ovi ca si-a macelarit fusta pe spate?I-a facut 2 gauri cu satarul.
    Fusta este cea de pe masina mea, insa eu stiu........

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Deci de asta-mi esti Cataline..... :)
    Ovi, acum ca tot s-a deschis subiectul, am sa divulg din micul meu proiect, ca nu mai am ce face.... Legat de macelarie, am mers sa luam cateva cotlete sa le frigem bine pe noua evacuare ce va fi montata pe masinuta :nyah:

Asadar, de cand am vazut bara de S4, din toate colturile nu am mai avut zi linistita....:)
    In consecinta de ceva timp mesteresc la o evacuare de 1.8T pe care o voi monta zilele astea. Evacuarea se prezenta in proportie de 80% bine, si avand in vedere ca se gasesc foarte greu nu am mai stat pe ganduri. Am cumparat-o si pentru ca nu ma lasa inima sa o montez asa, am indepartat rugina cu feruginol si perie de sarma, dupa care am vopsit-o cu doua straturi de vopsea rezistenta la 800 C. Macar atunci cand o urc pe masina sa arate bine... :happy:
    Spun ca se gasesc greu intrucat nu sunt mute 1.8T la dezmebrat si din acelea care sunt, conditia imperioasa e sa fie de pe o masina cu tractiune fata.
    In principiu dupa trei saptamani de documentare am ajuns la urmatoarele concluzii, pe care dupa ce le verific pe propria-mi masina am sa le si confirm 100%. Momentan sunt sigur 99% :)
    - evacuarea de 1.8T este plug si play pe 1.9 TDI :rockwoot:
    - diametrul tevii ce vine din cat este identic cu cel al evacuarii - 55mm
    - evacarea de 1.8T este identica cu una de 2.5TDI, doar ca tipsurile sunt drepte
    ------------------ evacuare 1.8T: [​IMG]
    ------------------evacuare 2.5 TDI: [​IMG]

- tobele de benzina, constructiv, sunt in interior identice cu cele de diesel
    Coditia necesara asa cum am scris si mai sus este ca tobele sa provina de pe aceeasi platforma constructiva - FWD sau AWD - configuratia tevilor difera de la un tip la celalalt.

Piese suplimentare:
    - panou ignifug dreapta pentru cea de-a doaua toba
    - panou ignifug pentru rezervor
    - suport prindere toba - pentru cea din dreapta

Si cateva poze cu evacuarea:

PS: dupa testele finale cred ca am sa deschid si un thread nou pentru cei interesati.

Ultima editare: 29 Iul 2011
  10. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Alte detaliii nimic?Stiu ca ai urcat-o pe masina si deja ai afumat-o.

11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Da, de vineri masina detine evacuare dubla!
    Montajul a fost exstrem de usor si in acelas timp simplu. Asa cum am scris, noua evacuare a fost plug&play.

In acest weekend am scos masina la un drum mai lung si cu ocazia asta am incins bine de tot evacuarea sa faca priza vopseaua, si bineinteles sa imi dau seama daca au aparut modificari in comportamentul masinaii.
    Partea cu vopseaua s-a comportat remarcabil, e la locul ei si nu a mirosit sau fumegat. In consecinta nu a dat semne de vopsea arsa.
    In ce priveste comportamentul masinii, poate ca e un efect distorsionat de incantarea pe care o am. Cert este ca sotia mi-a zis ca masina pare mai putin zgomotoasa.
    Personal am sesizat un zgomot mai infundat al motorului in masina, adica cu ceva mai mult bas in el.
    In ceea ce priveste modificarea puterii motorului eu sincer nu cred ca s-a modificat ceva. Am dat ce e drept in pistoane, si masina s-a comportat chiar admirabil, dar asa cum am mai zis este totusi efectul entuziasmului cred.

In consecinta ma declar extrem de multumit de noul upgrade!

Before:[​IMG]
    After:[​IMG]
    Si cateva poze cu masinaria:
    PS: tipsurile nu am stat sa le curat prea mult intrucat am de gand sa le inlocuesc.

Ultima editare: 31 Iul 2011
  12. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    foarte bine a iesit! bravo

13. rza

rza 1st Gear Member

Locație:
    turda-cj
    Masina:
    audi a4 1.9tdi 1z
    masina de nota 10++++, la fel si cu proiectele pe care le faci
    daca schimbi tipsurile actuale nu le vinzi?

14. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mihai, imi place ce ai facut cu masina insa, recunosc ca sunt curios ce tip-suri vrei sa pui...
    P.S. diametrul pe 1.8T este de 50mm, nu de 55. 2.5TDI are 55mm.

15. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    :applaus: frumos frumos, felicitari pentru upgrade.....asteptam tips-urile.

"Off-subject" : Ce ai facut cu lampile de pe fetele de usi pana la urma?

16. Denys_ZRX

Denys_ZRX 1st Gear Member

Locație:
    Vâlcea
    Masina:
    Audi A4 1.8t 2003
    da foarte frumos, asa trebuiea sa iasa din fabrica
    P.S. le-ai cumparat de la mine ;))

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc adibose pentru apreciere si urare!

De asemenea si tie ,rza, iti multumesc pentru apreciere! Cu tipsurile cand le schimb si le mai curat putin fac o poza si vorbim.

Ovi , multumesc foarte mult pentru apreciere! Eu am spus ca teava ce coboara de la catalizator are diametrul de 55mm si se "imbuca" perfect cu cea aflata pe evacuare ce duce spre toba intermediara. Lucru care l-am si facut. Deci acolo teava are 55mm cu siguranta! Este posibil ca tevile ce ies din toba intermediara si conduc spre cele doua finale sa fie diferite ca diametru de la 2.5 la 1.8T. Cele de 1.8T sunt intredevar de 50mm.
    Tipsurile ar cam fi trebuit sa iti dai seama cum vor arata ;).

K U L, iti multumesc si tie pentru apreciere si urare. Si eu astept sa pun tipsurile noi, doar ca mai am ceva de asteptat intrucat spatele nu va ramane in configuratia actuala ;)
    Legat de lampile pentru fetele de usi, isi asteapta randul intr-o punga. Nu am mai avut timp sa ma ocum de acest aspect in schimb pot divulga un alt viitor upgrade: full ambilight. Asta insemna pe langa acele lampi din fetele de usi am sa montez si manerele pe care de altfel le-am achizitionat cu iluminare. In felul asta inchei si acest capitol :)

Denys_ZRX, incantat de cunostinta si aici pe forum! Iti multumesc foarte mult pentru ajutorul acordat.
    Intradevar asa ar fi trebuit sa iasa din fabrica!
    Multumesc inca o data pentru ajutor!

Ultima editare: 1 Aug 2011
  18. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ovi la postul 466 ai toate detaliile legate de tipsuri si nu numai:p.
    Kul luminile de pe portiere isi asteapta randul, momentan atat eu cat si Rotitza ne-am ocupat de alte probleme, insa ajungem si acolo.
    Nu am vorbit azi cu George, insa maine ma duc peste el.Poate pe seara imi arati si mie cu merge o masina cu dubla evacuare:p

19. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Foarte bine a iesit, felicitari :) Eu zic sa vopsesti si bara spate in culoarea masinii sau, de ce nu, sa iti iei bara pe spate de S4 ca o sa arate foarte bine :)

Toate cele bune in continuare :)

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc de sugestie si urare!
    Se pare ca nu prea mai poti face surprize in ziua de azi :). Proiectul, asa cum am scris nu e gata si intradevar intentia finala este o bara de S4 + tipsurile aferente.
    M-am indragostit de acea bara! :wub:

Ultima editare: 2 Aug 2011
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta