Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Ai dreptate ovidiu , vara cand mergi cu viteza de peste 100 si ai un caine pe carosabil , in mod cert ramai fara el.Dar nu de putine ori am dat cu burta de zapada si am ramas suspendat , de aceea ma gandeam , tinand cont ca lip-ul vine mai jos decat scutul masinii, ca sunt sanse destul de mari sa face pe "plugul" iarna.

Scuze Mihai pentru poluarea topicului...

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Cupra lip-ul are deja doua ierni trecute.
    Intradevar, cand intri intr-un troian mai mare plimbi si o parte din zapada, dar in orice caz s-ar intampla si fara lip. Este montat cu simt de raspundere. In caz de, doamne fereste, vre-o problema ori ramane pe masina ori pleaca cu tot cu spoiler cel putin. ;)
    Mitzu, nu e mai jos decat scutul si poate daca era ar fi fost mai bine pentru ca m-ar atentiona. In parcarile subterane, sunt acele bare de siguranta montate in pardoseala, iar cand parchez cu fata am observat ca trec fara problema cu lip-ul de ea doar ca se "proptese" in scut. :shutup2:

Sunetul...nu stiu ce sa mai zic, poate gasim si un subwoofer sa il incerc... Momentan caut o rezolvare care sa ma multumeasca pentru antena raio.

LE: Acum sunt la capitolul in care trebuie sa rezolv semnalul radio intrucat noua unitate are nevoie de doua antene distincte, iar configuratia masinii nu permite decat pe un fir sa treca semnalul radio catre unitate. Asa ca m-am apucat sa caut un amplificator de calitate pa care sa il leg la una din antenele de pe luneta astfel incat sa pot trimite semnal amplificat si pe cealalta mufa de antena a unitatii audio.
    Sunt niste poze din zilele trecute, momentan sunt in teste deci, nimic definitivat si din acest motiv firele sunt din mai multe bucati si lipite.
    Pana acum am castigat: deschiderea circuitului pe antena 2, o vede deci e bine, si am castigat ceva semnal dar inca nu sunt pe deplin multumit.

Ultima editare: 12 Dec 2011
  3. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ieri am reusit sa fac schimbul de ambreaj la care am adaugat si un cilindru receptor nou plus schimbarea uleiului din cutia de viteze.

Pe masina era kitul original integral marca LUK. Singura problema gasita era placa de presiune care avea bataie doar in plan, in rotatie se prezenta ok. Va spun ca nu am avut probleme din cauza ei. Mai precis nu mi-a dat nicodata senzatia ca ar bate. 11.jpg

Bineinteles ferodoul de pe disc era uzat, dar dupa cum vedeti inca se mai zaresc urmele de la nervurile acestuia. 09.jpg

Placa de presiune la vedere arata foarte ok si chiar rulmentul avea doar mici sacadari in rotatie. 10.jpg

Am facut schimbul deoarece am avut momente in care la drum lung cu masina destul de forjata, cand trageam tare imi mai patina in treapta 6 si asta se intampla intre 2500 - si 3000 ture. Se pare ca acolo este cuplul maxim. Dehh remapare...

Noile piese pentru inlocuire au fost:

Volant marca LUK, doar LUK produce volant pt AVF 02.jpg 07.jpg 08.jpg
    Kit ambreaj (disc, placa si rulment) au fost "impachetate" de SACHS. Spun asta intrucat stantele pe elementele metalice ale componentelor sunt tot LUK. In consecinta se pare ca nu am facut mare branza cu SACHS, in final schimband un ambreaj LUK (de fabrica) cu altul comlet tot LUK. Din acest punct de vedere ma declar linistit. 01.jpg 005.jpg 05.jpg 04.jpg 06.jpg

Am schimbat si cilindrul receptor intrucat cel de pe masina avea burduful ce acopera tija rupt asa ca am hotarat sa il schimb integral tot cu unul SACHS (asa era si pe masina).

La final am facut si schimbul de ulei in cutia de viteze cu unul original, intrucat nu am vrut sa imi bat iar capul cu parametri si discutii interminabile pe forumuri care mai bun sau nu. 03.jpg

Asa arara cutia mea scoasa de la aparate: 12.jpg

Ca si probleme intampinate la montaj pot spune ca nu au fost majore dar care au necesitat ceva informare si putina logica intrucat placa de presiune este de tip xtend, mai precis are un sitem de reglare fata de disc. La montaj este necesara o presa speciala ce apasa placa pentru debrarere si astfel se modifica distanta intre disc si partea de calcare de pe placa si disc, aceasta trebuind sa se aseze 1.4mm fata de disc. Acest reglaj este necesar pentru ca pedala de abreaj sa cupleze de jos, altfel cuplajul placii pe disc este mult mai sus sau chiar defectuos. Acest sistem este unul care se autoregleaza in functie de uzura, mai precis cu cat se uzeaza partile de frecare placa se apropie, pastrand acceasi distanta fata de disc (asta este teoria).

A fost schimbata pe garantie si rola intinzator de la transmisie intrucat imi scartaia cureaua in continuu. Un plus pentru baietii de la service care au facut comanda imediat pentru una noua fara a se impotrivi catusi de putin.

Momentan sunt multumit de cum merge masina, nu pot spune ca vibratiile au scazut, ba chiar sistemul ne find inca rodat e ceva mai elastic la debraeri.

Ultima editare: 6 Ian 2012
  4. tox

tox 5th Gear Member

Locație:
    Pipera, Voluntari
    Masina:
    A6 C7, A4 B9, A4 B6
    Felicitari pentru achizitii, un post foarte informativ!

5. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Imi inchipui cat de frumos e feelingul la apasarea pedalei, stiu ca si eu am apreciat asta imediat dupa schimbarea ambreajului.
    Felicitari! Desi nu e un upgrade stiu ca se simte ca unul ;)
    Spune-mi, pentru curiozitatea mea, exista vreo diferenta de piese (placa, disc, rulment) intre AWX si AVF?

6. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc tox pentru aprecieri!

Ovidiu, asa este, un feeling de exceptie, mai ales cand pedala de ambreaj e mai moale decat acceleratia :) si apare senzatia ca frana este destul de tare in comparatie. Debrarerea este parfum, ridic piciorul 2cm de la podea si ambreazul deja cupleaza.
    Nu e un upgrade, dar sicer nici nu as fi dorit sa fac unul, ambreajul de AVF este unul foarte bine proiectat in opinia mea.

Diferentele sunt destul de considerabile (am avut in mana chiar unul de AWX pe care il puteam lua la super pret de la acel service - dar nu se potrivea):

- diferenta de diametru AWX 288 - AVF 240mm
    - discul de AWX este doar din tabla - cel de AVF are niste arcuri pentru preluarea socurilor si bineinteles cuplu
    - placa de presiune AWX este una normala cu soare - cea de AVF este cea xtend prezentata de mine mai sus.

Ultima editare: 6 Ian 2012
  7. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    Felicitari Mihai pentru achizitia componentelor, si in special pentru schimbul tuturor pieselor. O treaba facuta ca la carte ca de obicei.

8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc Mitzu! Intradevar efortul financiar este mai mare, dar prefer sa ma stiu linistit inca 100 - 150k de aici in colo.

9. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Referitor la pedala de ambreaj, acesta va reveni la starea initiala dupa ceva timp. Eu dupa ce am facut schimbul am plecat de vre-o 2 ori ca un incepator ne fiind obisnuit cu el asa de moale, dar dupa un timp s-a intarit. Diferenta consta in faptul ca prinde putin mai jos.

10. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ieri, impreuna cu Catalin, caruia ii multumesc, am reusit sa fac mentenata farurilor. Am demontat lupele, au fost sterse si curatate, am incercat sa etansez cu ajutorul siliconului zona dintre sticla de far si carcasa, am curatat si uns chederele capacelor de pe spate cu vaselina, am curatata si inspecat gurile de aerisire si intr-un final am adaugat o instalatie noua de xenon, dar de aceasta data de 4300K.
    Am considerat necesara trecerea de la 6000k la 4300k pentru a-mi creste confortul si mai ales sigurata pe timp de noapte, mai ales atunci cand ploua, intrucat cele de 6000k in noptile cu ploaie nu imi ofereau vizibilitate foarte buna. Bineinteles au fost inlocuite si ledurile de pozitie cu becuri Philips Blue Vision pentru uniformizarea culorilor luminoase aflate in far.

Tot pentru confort masina a primit un cradle pentru IPhone. Acest lucru mi-l doream de foarte mult timp mai ales din momentul trecerii la 2din. Obisnuit sa imi arunc tigarille si telefonul in spatiul aflat sub clima acum era destul de incomod. S-a rezolvat! Sunt multumit ca prin intermediul acestui device acum nu mai stau cu cabluri si adaptoare usb pentru incarcarea telefonului. IMG_2216.JPG IMG_2218.JPG
    Mitzu, sa stii ca nu am uitat ce am vorbit legat de achzitionarea impreuna a acestui cradle dar din pacate, sau din fericire pentru mine, l-am primit cadou :)

Bineinteles ca masina mai da si semne de oboaseala... Mi-a picat amplificatorul de sunet responsabil cu boxele de pe spate. Tot aseara am reusit sa montez altul, problema fiind remediata, iar eu fericit ca am sunet clar si calitativ in toata masina. Bineinteles ii multumesc si lui Mitzone pentru ca ma ajutat in procurarea altui amplificator. amplificator.jpg

Pe viitor, bineinteles impreuna cu Catalin, vom perfectiona si monta un modul DRL ce va functiona pe becul de faza lunga. Mai exact acest modul este menit ca pe timp de zi sa trimita curent mai slab in becul de faza lunga (acesta va lumina la o intesitate mult redusa fata de capacitatea lui maxima asemeni becului P21W din farurile bixenon de la B7 - mai exact la aceeasi intensitate luminoasa cu DRL de B7) Functiile masinii nu vor suferi, astfel cand se aprinde pozitia, faza scurta, becul DRL se va stinge. Faza lunga functionand deasemenea la capacitatea fabricantului. Flash-urile pe timp de zi (in momentul in care sunt aprinse DRL-urile) vor functiona si ele crescand intensitatea becului de la modul DRL la intensitate maxima a becului. Bineinteles aceasta functiel poate fi dezactivata din butonaul (in cazul meu) responsabil de comng-home

Ultima editare: 19 Ian 2012
  11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Vad ca la Bucuresti e destul de cald, ca nu va opreste iarna din upgrade-uri. ;) Sau, in garaj aveti caldurica.
    Bafta in continuare cu upgrade-urile. :respekt:
    Unde se gaseste amplificatorul pentru spate pe B6?

12. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    F bine ca ai trecut de la 6000k la 4300k,si eu consider ca asigura cea mai buna luminozitate :icon_thumright:

13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ovi, intredevar am stat si la caldurica cand am bricolat la faruri, dar si in hala a fost destul de ok, intrucat "organizatorii" s-au preocupat si de confortul celor din hala prin procurarea unei aeroterme.
    Amplificatorul se afla montat sub capitonajul din portbagaj din partea dreapta montat pe aripa. Este localizat undeva deasupra acelei grile de plastic aflata pe lateralul capitonajului de portabagaj.

Cornel, multumesc pentru aprecierea. Mai ales ca vine de la tine care circuli pe ploaie mai mult decat noi ;)

14. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    Felicitari pentru cradle-ul de IPhone (sincer te cam invidiez) , eu vroiam cradle pentru a-l monta in cotiera (sper sa mearga montat) , cat despre amplificator ce pot sa-ti zic "bine" ca s-a rezolvat.
    Legat de xenon ai schimbat doar becurile,nu? iar daca tot iti pui DRL pe becul de faza lunga de ce nu-ti montezi si xenon pe faza lunga ca si asa o instalatie de xenon consuma mai putin curent (35W) si plus de asta se vede si mult mai bine din punct de vedere al aspectului exterior.

15. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cu cea mai mare placere ne vedem si il probam pe al meu sa fii sigur ca va functiona. In legatura cu comanda pe ebay daca mai stai putin am de facut una si includem si cradle-ul pentru tine.
    Am schimbat si balasturile, cele vechi (becuri si balasturi) le tin de rezerva sau le dau, nu m-am hoatrat.

Modulul DRL nu va putea functiona pe insalatia de xenon, intrucat xenonul nu poate functiona cu doua intensitati diferite, pe cand becul cu incandescenta da.

16. DanB13 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A6 C7 4G CLAA, 3.0 TDI Quattro, 204CP, 2013
    Salutare si La Multi Ani!
    Imi poti spune te rog de unde ai cumparat acel cradle,sau macar un reper,un cod ceva.Si eu am pe masina mea acel suport si as dori sa-l folosesc dar cu un cradle pt. un telefon ceva mai nou.
    Multumesc

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
  18. DanB13 1st Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A6 C7 4G CLAA, 3.0 TDI Quattro, 204CP, 2013
    Multumesc pt. informatie.
    Masina mea este fabricata la sfarsitul lui 2006,are modulul bluetooth si are acel cradle atasat exact ca si la tine.
    Sa inteleg ca se poate folosi (adapta)atat la cotiera cat si la suportul fixat de bord?

19. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Am scris acel PS si pentru alti eventuali interesati ca sa aiba in vedere acele informatii.

Depinde de echipare/configurare a masinii. Unele vin cu el in cotiera, altele pe bord si altele (mai vechi) jos pe consola centrala in dreptul genunchiului pasagerului

20. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Dan la cotiera nu merge pentru ca trebuie sa ai in cotiera dispozitiv special pentru atasat adaptorul pentru tipul de telefon care vrei sa-l folosesti. Sistemul de prinderea al adaptorului pentru un anumit tip de telefon din cotiera arata altfel ca cel din bord.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta