1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. klaudyu

klaudyu Silver Member

Locație:
    Rebrișoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 cp 2002
    Ca si tine as opta pentru varianta americana,deoarece la urma urmei le montezi pentru show off,nu pentru luminozitate.Noi vrem ce au americanii,iar americanii ce avem noi:)

2. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Eu as opta 100% pentru varianta a 2-a ;)
    Se vad tare frumos in trafic :) si e altceva decat DRL-ul obisnuit ...

3. house2beat 1st Gear Member

Locație:
    Romania
    Masina:
    Audi
    Eu am optat pe varianta de america si sunt multumit. Asteptam si alegerea ta! (cu poze) Salut!

4. johnnie24 1st Gear Member

Locație:
    Deva
    Masina:
    audi a4 b6 1.9 tdi/ 116 cp+resoftare/ 2005
    Si eu as opta pentru varianta americana, intrucat sincer mi se pare mai deosebita, insa e o chestiune de gusturi. Oricum astept cu interes alegerea ta, iar daca te hotarasti pe cea americana sa dai cat mai multe detalii despre modul si despre montaj, intrucat si eu as fi interesat de o asemenea modificare. Apropo, oare nu se gaseste de cumparat, pe ebay sau ceva site de pe dincolo, un astfel de modul?

5. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    O arata mai deosebit varianta americana, dar din punct de vedere al legalitatii prima varianta este alegerea corecta. Nu cred ca semnalizarile aprinse la intensitate redusa pot fi considerate drl-uri dupa legislatia noastra.
    O solutie ar fi sa aplici ambele variante - una pentru funcionalitate-legalitate, una pentru aspect-efect.
    Parerea mea!

6. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Multumesc tuturor pentru opinile exprimate si astept in continuare pareri de la cat mai multi.

In ceea ce priveste legalitatea, eu consider ca ambele se incadreaza, intrucat masina poate fi cumparata din EU dar la fel de bine poate proveni din US. Spun asta din punct de vedere al situatiei de fapt. Daca eu imi cumpar masina de america si are aceste setari date de fabricant eu nu cred ca este ilegal sa circuli asa cu ea. Sa nu mai vorbim ca masinile de anglia (cu volan pe dreapta) pot circula in voie si in EU, nu?

Intradevar aceasta modificare, asa cum multi colegi au zis, este una care vizeaza mai mult aspectul (sau fita, cum vreti sa o luati) din acest punct de vedere intrebam, ce credeti ca ar da o nota de stil, varianta EU sau cea US?

Nu pot nega in schimb ca varianta EU este mai practica, mai precis esti mai vizibil pe strazi, dar in acelas timp privirea mi-a fost atrasa si de masini ce aveau varianta US. Intre cele doua situatii cred ca varianta EU te face mai vizibil dar si cea US nu cred sa fie mai proasta decat cea stok (fara nimic aprins :) ).

Am stat si m-am gandt ca DRL-ul europeam m-ar ajuta la drumurile inafara localitatilor ne mai fiind nevoit sa comut faza de intalnire. Dar si aici apare o problema. Scumpii nostri politisti o stiu doar pe aia cu faza de intalnire si atunci ce te faci cand iti zice ca nu ai aprinse pozitiile pe spate?
    In acelas timp varianta US (mai de fitza) nu te scuteste de aprindera fazei de intalnire la drumuri inafara localitatii, astfel putand impaca si politistul zic eu.

In orice caz astept in continuare parerile voastre cu interes.

Ultima editare: 26 Ian 2012
  7. rogoz

rogoz Bronze Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B9 2.0 TDI 190 CP DETA S-TRONIC QUATTRO 2017
    Si eu votez cu varianta 2, modelul american.. B7-le meu fiind din america pot sa-ti spun ca arata super cu semnalizarile aprinse, mai ales in combinatie cu pozitii pe led..Nu sunt deloc ilegale, eu am masina de aproape 3 ani si nu am fost niciodata oprit din cauza lor, sau a semnalizarilor rosii din spate..In oras merg doar cu ele aprinse, dar in afara orasului aprind si faza scurta, ele neavand o intensitate atat de mare.

8. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ultima editare: 26 Ian 2012
  9. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Nu am spus ca varianta americana nu este legala, am spus ca din punct de vedere al legislatiei noastre nu sunt considerate DRL-uri.

10. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ok am inteles, dar stii care e paradoxul? Nici DRL-urile se pare ca nu sunt legale atata timp cat iti ei amenda ca nu ai faza de intalnire aprisa inafara oraselor......

11. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Eu circul cu DRL-ul de b7 de trei ani si nu am luat nicio amenda, probabil si din cauza asemanari cu lumina de intalnire, diferenta fiind data doar de pozitionarea acesteia in interiorul farului. La b8 s-ar putea sa aiba obiectii rutierii, datorita benzii led. Parca am citit pe aici ca un coleg a fost intrebat ce este cu margele alea.

12. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    In legislatia romaneasca nu exista DRL-uri. Motiv pentru care legea spune ca in afara orasului trebuie aprinsa lumina de intanire. Cum politia romana abia a absolvit 4 clase, ei nu "gandeste", doar aplica ce spune legea.

Varianta americana arata mai frumos atat timp cat acest tip de iluminare e rar intalnit - asta il face deosebit, nu altceva.
    Daca din ce in ce mai multi vor avea asa ceva, garantez ca nu vi se mai pare deosebit.

Stiti cum se dau de ceasu mortii propietarii de BMW E46 sa isi schimbe semnalizarile frontale, cele laterale si stopurile cu semnal galben in unele cu semnal alb?
    Dar pe cei cu B5-uri nonfacelift care isi schimba semnalele galbene de pe aripi, cu unele albe?
    Dar pe cei care au faruri clare iar becul de semnalizare (colorat galben) si isi cauta becuri cu efect crom tocmai pentru a elimina pata aia galbena ce o face becul in oglinda farului cand e stins?

Parca prea multi considera galbenul urat... apoi apare varianta americana care culmea, tine aprins becul ala galben tot timpul, si brusc e cool? Imi scapa mie ceva sau ne contrazicem singuri?

13. t_qua77ro Banned

Locație:
    1
    Masina:
    2
    Nu ne contrazicem ovidiu, dar se stie ca mereu ne vom dori ceea ce nu avem. Altfel, totul ar fi monoton. Americanii se chinuie sa scoata acel plastic galben din faruri, noi ne chinuim cu diverse module ca sa aprindem semnalizarile pe timp de zi tocmai pentru a obtine acel efect.
    Ca parere personala, eu sunt pentru US style :jester: Arata demential in acea poza, alaturi de farurile alea bi-xenon si spoilerul de ultrasport :)

14. Mascka

Mascka 1st Gear Member

Locație:
    Braila
    Masina:
    A6 C7, 2.0, DDCB, 2017
    superba.. imi plac jantele

15. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc Mascka!

Dornic de schimbare m-am jucat cu telecomanda si am facut o poza pentru a-mi da seama de efectul DRL-US.

Ma incanta destul de mult mai ales semnalizarile fiind pozitionate spre exeteriorul masinii contribuie la marcarea gabaritului si ofera o senzatie de latime a intregului ansamblu.

Acum imi pare rau ca nu am facut o poza si cu faza lunga aprinsa....

16. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Felicitari pentru modificare , o singura intrebare am : Folosesti cumva becuri diadem pe semnalizari?

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Modificarea inca nu s-a produs, am facut poza cand am deplocat/blocat masina (atunci cand clipeste semnalul). Am facut acest lucru pentru a putea vedea cum va arata modificarea pe masina mea. Modulul inca este la nivel de concept intrucat sunt mai multe variabile de stabilit. Imi doresc ca la momentul activarii DRL-ului sa fie taiat curentul pe pozitia fata si sa se parinda cea de pe spate. Semnalul doresc sa preia functia de pozitie fata si sa stea aprinsa chiar si cand este comutata faza de intalnire. Pozitia clasica o voi volosi doar cand contactul nu este pus, mai precis atunci cand lasi masina pe marginea drumului cu semnal pe o singura parte. Problema e relativ stabilita ca schema doar ca implementarea va dura ceva mai mult intrucat imi doresc un modul sigur si mai ales sa nu dea erori de bec ars. Exista posibilitatea asta si dea aceea doresc sa fie cat se poate de ok din acest punct de vedere. Va exista si posibilitatea schimbarii parametrilor prin intermediul unei interfete legate la PC. Trebuie lucrat si la acest aspect in colaborare cu un programator. ;)

Becurile de semnal folosite sunt Philips Silver. E cam acelas lucru cu diedem, doar ca astea sunt argintii la oprire, nu dau reflexii albastre cand sunt stinse.

Ultima editare: 30 Ian 2012
  18. Mitzone

Mitzone 4th Gear Member

Locație:
    Tulcea / București
    Masina:
    A4 B7 , 3.0 TDI BKN ,2006
    Scuze dar la momentul citirii post-ului tau nu-mi terminasem cafeaua :) , acum am inteles mai bine ce ai scris . . . tot respectul pentru proiectul tau sper sa se finalizeze asa cum doresti , in mod cert sunt foarte multi colegi care vor dori sa faca aceasta modificare. Spor la treaba . . .

19. [solo]

[solo] 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 / 2.0 TDI / 2007 BRE 140 CP
    Salut Mihai, parerea mea este ca arata foarte bine cu DRL-ul de US. Il am si eu activat de aproximativ un an si n-am avut probleme. Intr-adevar, mi s-a parut ca se uita "oamenii legii" mai lung dupa mine dar atat. La inceput l-am activat temporar, ca sa vad daca imi place sau nu si acum n-as vrea sa-l mai dezactivez.
    O mica problema apare(cel putin la B7) din cate am inteles; in momentul in care activez DRL-US nu mai merge sa activezi luminile de pozitie doar pentru o singura parte atunci cand parchezi masina intr-o pozitie mai expusa.
    In rest numai bine si la cat mai multe proiecte !

FlorinMatt apreciază asta.
  20. audi11wst

audi11wst Silver Member

Locație:
    marginea U.E.
    Masina:
    A3 8V/ CRLB / QMM / 2015 - A3 8L / BFQ / FDH / 2003
    Votez cu varianta USA DRL.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta