1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. adibose

adibose 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    2007 - A4 B7 Avant 1.9TDi
    Eu am acea cutie frigorifica cu tot cu torpedou segmentat si vreau sa va spun ca merita investitia de 150 lei pe care a facut-o rotitza! cei-i drept daca ai si cutia e mai bine pentru ca intr-un spatiu mai restrans racirea se face mai bine.
    In acea cutie incape o sticla de apa 0.5L si niste maruntisuri, gen o ciocolata doua... sau o doza de cola si un iaurt doua...sau biberonul bebelusului :D

Si e foarte misto ca poti bea un suc sau o apa rece la drum lung pe timp de vara!

bv!

2. john7

john7 Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9TDI BKE
    Bravo rotitza! acum merg sa imi comand si eu piesele:)

3. 03geo 4th Gear Member

Locație:
    Târgu Jiu
    Masina:
    Audi A4 B7 avant, 2.0 TDI, blb, 140 CP, S-line, 2005
    Rotiza, codul de la strut bar nu il stiu si nici nu cred ca as putea sa il reperez, avand in vedere pozitia acestuia, dar daca vrei si te ajuta iti transmit seria de caroserie.
    In ceeace priiveste racirea torpedoului eu cred ca pana la urma o sa ajungi tot la acea cutie, care este izolata termic, dar preia si condensul de pe obiectele puse la rece, care in acest caz ajunge pe acea mocheta cu care este captusit torpedoul si cred ca stim cu totii cum miroase o mocheta uda.

Ultima editare: 24 Mai 2012
  4. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Frumos ajungi usor usor spre o masina cu dotari extrem de interesante.
    ma gandesc ce vei face cand o sa vina vremea sa o dai . ai sa patesti exact ca mine si cred ca o sa iti fie la fel de greu sa te desparti de ea.
    Voi cei cu ocupantii mici , aveti grija cu racitul biberonului va poate da batai de cap :p

Succes in modificarile viitoare si multa sanatate .
    Salutari si lui Catalin

5. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Va multumesc pentru aprecieri!

03geo, multumesc pentru intentie dar gasesc un coleg prin bucuresti care sa imi dea seria cand va fi cazul.
    Legat de treaba cu umezeala e cu dus si intros. Mi se pare cam carcoteala intrucat sunt nenumarate masini care au aceasta optiune fara a avea cutie frigorifica separata iar torpedourile sunt capitonate.
    O laveta de microfibra se poate aseza pe fundul torpedoului ca sa previi un astfel de fenomen.
    In orice caz, daca va fi sa apara acesa situatie ma voi descurca eu intr-un fel sau altul.

Cata, stii cum e: Cand investesti in ea nu te gandesti ca o vei vinde, iar cand vine momentul baniesc ca motivul vanzarii va conta mai mult decat insasi masina.
    Legat de biberone la rece nu mai am de ce sa le tin ca pustiul meu mai bea doar sera la culcare si dimneata devreme. Sunt prea rare sansele ca in acele momente sa fie in masina. Oricum eu foloseam o husa termoizolanta cu incalzire la bricheta masinii pentru biberoane.;)

6. alexms

alexms 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Lexus IS F/BMW 740XD
    Mihai,azi am montat bara stabilizatore de RS4 asa ca imi pot exprima parerea nu doar de "auzite".Nota 10,masina si a schimbat considerabil tinuta de drum iar personal unde o simt cel mai bine este la directie care este mult mai precisa si raspunde mult mai promt. Iar ca o mica remarca vorba lui Catalin,hai sa investim cei 100 euro si dupa acea ne castigam dreptul la parere :)).Inca odata multumim ca ne ai impartasit acest upgrade

7. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    a mea bara vine luni :)
    spune-mi cum este cand treci de exemplu peste traversele de pe strazi , cele ce te fac sa reduci viteza .. diferenta mare , e rigida tare fata de cum era initial ?

8. Claudiu Ziros

Claudiu Ziros Bronze Member

Locație:
    Voiteg - Timiș
    Masina:
    00' Audi A4 B5 1.8T quattro AWT & 91' Audi 80 B3 1.9 TDI 1Z & 07' Audi A8 D3 3.0 tdi quattro ASB
    Felicitari Mihai,iara ai facut treaba buna! dar prima mea intrebare ar fi: merge si la b5?:D

9. arazvan2002

arazvan2002 Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    A6 Allroad BiTDI
    Pt B5 exista un kit pt fata spate de la Eibach daca te tine bugetul sa dai vreo 13 mil. Cea de spate de RS4 B5 nu mai stiu cat are grosime, dar e mai complicat cu ea, nici nu are PN in ETKA. Se comanda prin mail nu stiu unde, tot in ETKA scrie.
    http://www.customtuning.ro/produs/B...-antirului--stabilizatoare-Audi-A4-B5-Eibach/
    O sa incerc sa o iau pe a lui Rotita sa vdm daca se poate monta la mine. S-ar putea sa atinga de rezervor cand se misca fiindca e curbata si la noi e dreapta la mijloc.

10. Claudiu Ziros

Claudiu Ziros Bronze Member

Locație:
    Voiteg - Timiș
    Masina:
    00' Audi A4 B5 1.8T quattro AWT & 91' Audi 80 B3 1.9 TDI 1Z & 07' Audi A8 D3 3.0 tdi quattro ASB
    Nu Razvan sa nu creem confuzii.Chestia cu torpedo-u racit intrebam daca merge si la b5.In legatura cu bara de torsiune am mai vorbit noi prin pm.mersi oricum. Mihai scuze de poluarea topicului.

11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    alexms, ma bucucur ca esti multumit.

turbocip, bara stailizatoare isi face simtita prezenta doar cand masina se apleaca spre o laterala sau cand se urca si coboara denivelari cu fiecare roata individual. Cand ambele roti spate se ridica concomitent si egal atunci bara de torsiune nu lucreaza.

Claudiu Ziros, nu pot sa iti spun, din pacate, daca se poate adapta la B5 acelas furtun.

Revenind la bara de torsiune, pot spune ca este un upgrade necesar pentru siguranta in exploatarea masinii la drumuri lungi si virajate.

Am mers in weekend spre Sibiu si cred ca am reusit sa o testez in toate conditiile posibile:

Autostrada A1: masina face schimbari de banda cu precizie chiar si la viteze foarte mari :busted_cop:

Dealul Negru: ajutat de un cuplu maricel acum chiar aceasta bara completeaza nevoia de stabilitate in curbe. Este mult mai controlabila.

Valea Otului: aici nimic spectaculos inafara de intrarea in depasiri in forta. Si aici masina asculta de volan la schimbarea brusca a directiei.

La intoarcere prin Brasov, m-am abatut pe la pastravaria Albota. Drumul denivelat si chiar cu portiuni rele. Masina joaca de spate la denivelari.

Cum se putea incheia mai frumos mica excursie daca nu pe la Cheia. Desi asfaltul era umed, masina nu mi-a dat nicoadata senzatia ca nu m-ar asculta catusi de putin. Am incercat sa si exagerez in unele curbe iar spatele era ca si cum as fi mers pe niste sine de tramvai. Se tine cu indarjire pe curbe!

Sa nu credeti ca masina este acum cart. Se apleca de spate, dar pana la un punct unde ramane lipita de asfalt.

Vineri, inaite de plecare am montat si folii pe masina :happy:
    Desi am militat de cele mai multe ori impotriva lor, m-am hotarat ca este schimbarea care va completa aspectul exterior, ca am sa fiu protejat de soare si de eventualele neplaceri. M-am gandit si la varianta cu perdelute, mai elegata dar mai costisitoare si tot nu era aspectul ce mi-l doaream intrucat nu agreez diferenta de nuanta intre geamurile fata si spate.

Asa ca m-am hotarat sa foliez toata msina (mai putin parbrizul) cu folie Llumar ATR 50.

Rezultatul este multumitor. Inca nu am reusit sa vad masina pe soare sa pot exprima o parere 100% pertineta. Pe ploaie si timp de noapte se vede totul ok fara nici o problema.

Aici sunt doua poze facute in spalatorie inainte sa plec la drum... Atat am reusit sa vad si eu masina curata ca in rest a plouat. :)

12. john7

john7 Bronze Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9TDI BKE
    ti-a iesit bine treaba cu folia, este ceea ce lipsea acolo. Pare aceeasi transparenta ca la mine. Bine ca nu ai ales sa faci diferenta intre fata si spate.

13. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Unde ai montat folia? Au fost demontate fetele de portiera si cat au costat?
    E transparenta de 50%?

Urmeaza si la mine dar inca sunt in faza de documentare

14. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Din poze arata ca si folia mea deci daca nu ma insel este un 40%.
    Din cate am vazut eu 50% e practic foarte deschisa, aproape ca nici nu iti dai seama ca ai folie ...

Felicitari rotitza !!! Arata foarte bine dar am si eu o intrebare. Cum se vede prin luneta pe timp de noapte in momentul in care esti in trafic ? Nu se vede putin ciudat ? :)

15. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Mihai, foliile "e" ce trebuie.
    Oricat de impotriva ar fi cneva, trebuie sa recunoastem ca dau un plus de elganta masinii. Unde mai pui si alte avantaje, cum sunt cele de protectie solara si financiara.
    Cat despre gradul de transparenta, desi eu am mult mai inchise consider ca arata foarte bine asa cum le-ai ales. Felicitari!!! ;)

16. turbocip

turbocip Gold Member

Locație:
    București / Voluntari
    Masina:
    Audi A4/8E 1.9TDI 185 CP
    Hai ca ai intrat si tu "in randul lumii" :P
    E mai bine cu greamurile asa , o sa vezi!

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Este folie cu transparenta 50%. ATR-ul este o folie care are un strat metalizat, fapt ce ii confera din anumite unghiuri o reflexie mare. Din unele unghiuri folia se vede ca una cu transparenta mult mai mica din ce am observat eu. Dar cum spuneam, nu am vazut-o pe soare ca sa pot sa imi formez o parere obiectiva.

Stefan, legat de montaj, acesta a fost facut pe masina (fara demontare) la geamurile portierelor dar s-au demontat bancheta si spatarul din spate, polita si ornamentele interioare din jurul lunetei si a gemuletelor laterale.

Costul cu tot cu montaj a fost de 550 ron pentru acet tip de folie. Sunt si alte tipuri de folie de la Llumar mai ieftine. Am preferat-o pe aceasta in urma discutiei cu un amic care se ocupa mai mult cu detailing auto, dar si cu folii. El mi-a recomandat ATR-ul daca vreau sa pastrez masina, intrucat este mai rezistenta la zgariere si isi pastreaza culoarea in timp fara probleme. Am mers sa zicem pe mana lui.

george, intradevar apar deformari in luminile farurilor din cauza benzilor de degivrare. Eu am crezut ca acest fenomen va fi prezent pana se usuca in totalitate apa de la montaj....

john7, ovi si turbocip, va multumesc pentru aprecieri.

Sper ca si eu sa fiu multumit de aici incolo de aceasta modificare.

Ultima editare: 28 Mai 2012
  18. alexms

alexms 1st Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Lexus IS F/BMW 740XD
    Sustin cu tarie convingerea lui Rotitza vis a vis de stabilitatea masini precum si precizia directiei cu noua bara de torsiune,este un "must have" cu atat mai mult daca ai suspensii sport si jante minim 17...este cireasa din varful tortului.In w end am fost si eu la drum si i am testat noul potential,masina este schimbata radical.Am o intrebare Mihai,nu te gandesti sa treci la 18 inch? Pe mine ma bate grav gandul sa trec la 19 inch si cred ca ,cat de curand o voi face:)))

19. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Vrem poze cu mai multa lumina sa ne dam seama exact cum arata, trebuia sa pui tu benzina pe foc cu folia, dar incerc sa ma abtin. (se stie ca si eu sunt contra folie, dar...) Cat despre jentile pe 19, eu zic ca este exagerat, eu sunt multumit de 18, multi zic ca nu se poate nici cu 18, chiar e ok, dar 19 e mult, avand in vedere ca e nevoie de o presiune mai mare in roti, implicit scade confortul si creste uzura masinii. Mai mult de 18 pe un B6 e pentru "show" dupa parerea mea.

20. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    La mine sunt deja 2 saptamani de cand am folia pe geamuri si pot spune ca m-am obisnuit cu ea. Iar acel fenomen a fost prezent si deranjant ochiului in primele zile dar dupa uscare se reduce considerabil insa nu in totalitate.
    Oricum imi place acum folia si ma intreb cum de e abia prima masina pe care o foliez :think:
    Inca o data felicitari! Ai o masina pe cinste!

Si eu ziceam la fel Carol dar pana la urma sa stii ca sunt foarte multumit de alegerea facuta :)

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta