1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Asa da, parerea mea o stii deja referitor la "look" dar si la jentile "ASA", eu le port de 6-7 ani fara probleme. Pentru cine nu stie, ASA = (egal) BBS. Sa la invarti cu placere. ;)

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Luc1an, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase de apreciere. Iti doresc aceleasi urari de bine!

alexms, sunt mai multe motive datorita carora nu am sa merg pe 225:
    Unul din ele este chiar cel amintit de tine si anume expunerea jantei prea mult, avand in vedere conditiile de drum ale tarisoarei noastre.
    2- balonul usor mai mic in inaltime.
    3- setarea precedenta, cu distantiere de 5mm, la limita maxim aceptabila a et-ului rotilor spate este facuta cu anvelope late 235.
    4- 225/40/18, nu sunt omologate pe acest tip de masina. 235/40/18 este singurul omologat pentru masina mea.
    5- si cel mai important pentru mine: directia masinii este imprecisa cu aceasta dimensiune (225). Rotile urmaresc denivelarile asfaltului si iti trage volanul din mana. Acest lucru l-am experimentat si pe 17" cu anvelope 225/45/17.

Katol, iti multumesc pentru apreciere si bineinteles pentru sfaturile date la telefon. Sa stii ca dupa discutia cu tine am si hotarat ca am sa le cumpar ;)

Si asa cum imi este obiceiul, ieri am montat capace centrale cu sigla Audi. Intotdeauna mi-au placut rotile cu capacelele originale. Cele de la ASA pentru acest model de janta chiar nu ma incantau. Arata ca un "borcan" infipt in centru...:) img0964mediumgp2.jpg

Si rezultatul:

Ultima editare: 14 Iun 2012
  3. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Arata mult mai bine cu astea de Audi. Tu ai avut altfel capacele e alt model, la mine nu prea merge sa le schimb, pentru ca stric tot aspectul, ale mele sunt asa:

4. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Foarte frumoasa cu jantele, felicitari pt alegere !
    Sa stii ca faza cu trasul volanului la denivelari sau santuri nu cred ca dispare cu 235 pt ca eu simt acut aceasta problema, imi trage la greu de volan si am 235/40R18.
    Pentru protejarea jantei ai dreptate, conteaza, dar si aici sa stii ca nu e protectia maxima, si jantele mele sunt 8J si la borduri am zgariat putin buza celei de pe dreapta fata.

Succes in alegerea gumelor.

5. Cristi82

Cristi82 2nd Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    A4 S-line, 2007
    Salut, va aduc la cunostinta ca si cu anvelope 245/40R18 iti trage volanul din mana la denivelari :), dar sunt protejate jantele
    ;)

6. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Karol sunt mai multe modele de capace ASA, dar se pare ca eu le-am luat pe cele mai urate....:)

K U L multumesc pentru apreciere si sfaturi.

Cristi82 si K U L legat de protectia jantei nu ma astept acum sa fie ca un scut, dar macar mai scazi sansele de a le atinge accidental fata de cele 225.
    In ce priveste partea cu trasul si aici e dicutabil.... Cu 225 trage mai tare decat cu 235. Din experienta mea pe 17" am observat ca cu 225 este mult prea acentuat acest fenomen. Cu 235 fenomenul se diminueaza si apare doar in cazurile cand asfaltul este destul de denivelat.

Ma batea gandul sa cumpar 245 dar deja sar si de dimensiunea omologata pe masina si ma gandesc ca voi trage si mai greu de volan.

Ultima editare: 14 Iun 2012
  7. [solo]

[solo] 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 / 2.0 TDI / 2007 BRE 140 CP
    Superbe jantele Mihai, trebuie sa te felicit :applaus:
    Astea sunt niste jante care dau bine, chiar foarte bine pe B6...stii la ce ma refer :p
    Eu inca nu am vandut jantele pe 17(am tot tras de timp, ca sa iti iei tu gandul de la ele :)) Glumesc...Ma gandesc sa le tin pentru iarna; daca Alex are pe 18, cred ca merg si pe 17.

8. Cristi82

Cristi82 2nd Gear Member

Locație:
    Prahova
    Masina:
    A4 S-line, 2007
    te asigur ca sunt super ok 245 :) plus ca pe curbe ;)

9. alexys 1st Gear Member

Locație:
    constanta 1 mai nr 3
    Masina:
    A4 1.9 tdi s4 germany
    Salut rotitza,
    M-ar intresa si pe mine un volan ca al tau, super tare, poti sa imi spui si mie de unde l-ai luat si daca au si pe crem. Eu am la fel un audi A4 din Germania 6 trepte, etc. si chiar imi place volanul tau. :) astept un e-mail alexandru.balteanu87@yahoo.com. Multumesc

Ultima editare de un moderator: 18 Iun 2012
  10. Claudiu Ziros

Claudiu Ziros Bronze Member

Locație:
    Voiteg - Timiș
    Masina:
    00' Audi A4 B5 1.8T quattro AWT & 91' Audi 80 B3 1.9 TDI 1Z & 07' Audi A8 D3 3.0 tdi quattro ASB
    Mihai nu stiu tu,dar eu la asa roti mias pune antifurturi.5 pe fiecare roata:p sa fiu sigur ca daca tot le iau "baietii" macar sa aibe de lucru:)

11. Christy

Christy 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi a6 C7 3.0 Bitdi 313ps
    Rotitzaaa, m-ai copiat!!! Glumesc :P. Singura diferenta 17-18" . Sa le invarti cu placere.

12. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    [solo], multumesc pentru apreciere.

Cristi82, cred ca ai dreptate dar voi ramane la 235 ca sa fie si treba "legala"

alexys, salut. Volanul il am de 3 ani daca nu mai mult. L-am luat de la un coleg de forum care l-a schimbat cu altul.
    Daca aflu ceva iti dau de stire.

Claudiu Ziros, le ajunge un singur set de antifurturi :)

Ei.... concentrat pe upgrade-uri estetice :wacko: am zis totusi sa trag o fuga pe la service sa mai verific si partea mecanica. De ceva timp aveam o bataie ritmica la motor care se auzea cu motorul rece si incet incet se auzea si cu el cald. Am decis sa desfac capacul de la chiulasa si sa inspectez zona... Asa am descoperit doi tacheti nazdravani care nu-si mai faceau treaba in parametri... Erau mai moi si unul avea un inceput de fisura iar celalalt era fisurat radial - se vade in poza: IMG_2865.JPG

Asa ca am bagat mana adanc in buzunar ..... si am scos telefonul :) Dupa o discutie indelunga cu nevasta, am reusit sa strang toti bainii pentru un set nou de tacheti ;). Am obtat pentru un set INA, dealtefl producatorul de prim montaj. _vyr_2707culb-sup.jpg
    De motor sunt multumit cum arata la interior, curatel si fara uzuri excesive. Axa cu came se prezenta intr-o stare chiar buna, motiv pentru care mi sa spus ca mai fac fara probleme 150k de aici in colo. Lucru imbucurator de altfel! Cu aceasta ocazie au fost reglate si injectoarele. Mai precis s-au regalt distantele de calcare a tachetului pe pompa-injector.

Cateva poze cu motorasul:

Ultima editare: 18 Iun 2012
  13. alexys 1st Gear Member

Locație:
    constanta 1 mai nr 3
    Masina:
    A4 1.9 tdi s4 germany
    rotitza - astept.. ms...oricum...super tare masinutza.. super tare... ;)

14. TTs

TTs Pasionat Audi

Locație:
    Piatra Neamț
    Masina:
    Audi TT Quattro 1,8T
    Iti mai amintesti de discutia noastra cu uleiurile subtiri?Pune mana si treci la un 5w 40 ;)

15. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    alexys, nu strica sa cauti si tu pe net. Poate vei gasi ce iti doresti. Multumesc inca o data pentru aprecieri.

Cornel, tocmai ca sunt extrem de incantat de acest ulei. Si mecanicii mi-au zis ca pentru km lui, motorul, arata exceptional de bine. Uzurile sunt minime. Poate uleiul mai gros ar fi facut ca tachetul vinovat sa nu bata atat de tare dar ma pacaleam... El oricum avea microfisuri la supratfata de calcare, iar motivul pentru care i-am schimbat de urgenta a fost tocmai pentru a nu strica (zgaria) axa cu came! Uleiul incarca acesti tacheti, care la randul lor creaza un tampon intre supapa si axa cu came. Si sa nu uitam doar 2 din 8 erau mai moi... Nu erau dusi de tot ;)

Oricum eu imi mentin parerea legata de uleiul 0w30, motiv pentru care am facut comanda de 4 litri pentru a-l schimba pe cel actual desi e la jumatatea distantei de schimb.

PS: masina de la 0 km merge in regim LL.

Ultima editare: 18 Iun 2012
  16. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI CAGA E4+ 2009
    Poate sunt putin offtopic, dar de mult am o nelamurire. In Londra la reprezentanta, la schimbul de ulei pentru un A6 2.0TDI CR, aproape 200k km, au pus 15W30 Castrol, si la noi in Ro, cam toti mecanici cu care am vorbit si pentru B7 inainte, tineau sus si tare uleiurile subtiri 5W30, cum ca ar fi motorul deloc uzat la 200k km si ca uleiul gros nu e bun si diverse. Acum astea sunt 2 pareri diferite, nu stiu ce sa cred vad ca si ASIHARA care probabil face service in Uk are aceasi parere de uleiuri, mai groase.
    Deci 150-200k km, 5W30 sau 15W30 ? Care si de ce ?
    Scuze de offtopic, dar sunt foarte curios.

Ultima editare de un moderator: 18 Iun 2012
  17. GSB

GSB 1st Gear Member

Locație:
    bucuresti
    Masina:
    A4
    Foarte curat la interior, dar destul de prafuit la exterior motorul, dar cred ca dupa aceasta interventie il vei curata un pic si pe exterior .Felicitari pentru masina, arata demential bravo.
    Unde ai montat folia pe geamuri ...un tel o adresa ceva, sa trec si eu pe la ei ca nu se mai poate fara.

18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Christy, scuze dar nu am vazut postul tau cand am raspuns prima data. Iti multumesc pentru apreciere.

Cosminel91, disutiile despre ulei sunt tabu peste tot... In principu sfatul meu este sa pui in masina ce scrie in cartea ei. Adica norma de ulei ceruta de producator. Ulterior te orientezi la un producator de ulei care sa iti ofere incredre si cumperi de la el un ulei cu norma ceruta. Cam asta e.

Motorul a mai fost spalat la exterior o singura data de cand este masina la mine. Aceasta spalare s-a facut in service auto nu in spalatorie... Nu vreau sa exagerez cu acesta practica. Poate am sa mai fac o data operatiunea.....
    Folia a fost montat la folieautorizatarar.ro.

Ultima editare: 19 Iun 2012
  19. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI CAGA E4+ 2009
    Tabu sau nu, eu am impresia ca mecanici din Ro, desi au mai invatat ei una alta si se pricep, la capitolul teorie stau foarte prost si merg dupa ureche, de aia si atatea probleme...

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Dupa ce am montat noile jante am observat ca la ansamblul roata spate se vade golul din spatele jantei destul de inestetic. Bineinteles, acest efect fiind ajutat si de marimea mica a discului de frana spate. IMG_2846.JPG

Asa ca am decis sa corectez acest efect prin vopsirea aparatorii de tabla din spatele discului in culoarea gri argintiu. Acest lucru l-am vaut si la un coleg de aici pe forum si chiar el imi spunea ca le-a vopsit dupa ce a vazut ca la generatiile mai noi de audi aceste aparatori sunt de culoare argintie si nu negre ca la B6 - B7.

In consecinta cu 2-3 ore de munca si un spray cu vopsea argintie pentru tobe am corectat imaginea discrepanta a rotilor de pe spate.

PS: Bineinteles si aparatorile de pe fata vor fi vopsite. Aseara am reusit sa demontez doar spatele.

Ultima editare: 5 Iul 2012
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta