1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Asa cu spuneam, m-am hotarat sa fac o pauza cu operatiunea de "detailing", axandu-ma cu predilectie pe intretinerea tehnica a masinii. Din acest nou episod aduc la cunostinta colegilor ca au urmat o serie de schimburi de piese si consumabile.
    Bineinteles uleiul si filtre - m-am hotarat sa folosesc uleiul Fuchs TITAN GT1 LONGLIFE III 5W-30 (un ulei de calitate dupa cercetarile facute in prealabil - si sincer motorul parca toarce altfel cu acesta), intrucat cel Castrol EDGE nu prea mi se parea mie ca mai face asa bine motoriului. Filtre folosesc MAHLE sau MAN in lipsa celor dinainte.

Am schibat suportii de la motor si de la cutia de vitete cu piese pe original. Am hotarat schimbarea lor intrucat aveam un mic joc ce se transmitea in schimbatorul de viteze si dupa o vizita la mecanic, acesta m-a sfatuit sa schimb suportul de cutie. Am zis ca mai bine ii schimb pe toti si asa stiu sigul ca de acolo nu o sa mai apara nici o problema foarte curand. La schimbarea tuturor suportilor am castigat si un mers mai regulat al motorului si s-a diminuat si vibratia simtita din masina.
    Am schimbat capetele de bara si bieletele de directie cu unele produse de Lemforder intrucat aveam o bataie la roata din dreptul soferului cand cadea roata in anumite unghiuri in groapa sau treceam peste denivelari. Zgomotul s-a mai diminuat dar se pare ca o sa urmrze si o interventie la caseta de directie desi aceasta nu prezinta semne de pierdere ulei, ba din contra chiar am facut si schimbul de ulei pentru a o mentine intr-o forma cat mai buna.
    De curand am achzitionat un nou set de anvelope 235/45/17 de care sunt foarte incantat. Sunt Dunlop SPORT MAXX TT. Cu o echilibrate facuta ca la carete acum masina mea parca pluteste pe sosele :)
    O poza a acestor anvelope:

Ultima editare: 2 Iul 2010
  2. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Mihai acum ca ai "TT" la anvelope o faci CC?mai bine luai cu "MO",nu de alta,dar am o sigla de MergeDes si ieseai mai ieftin!:))
    Sa le stapanesti sanatos si sper ca nu ma vei injura ca nu te-am lasat sa urmezi primul instinct!

3. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Acum am recitit mesajul in care ai postat anuntul referitor la micul meu "sofer". Iti multumesc pentru urare si sper ca si el sa fie pasionat de masini cum am fos eu de mic.
    Referitor la primul instinct sa stii ca m-ai ajutat foarte mult. Luam sport max in loc sa le iau pe astea care sunt un profil nou si se pare ca sunt ceva mai bune in teste decat celelalte. Pana la urma diferenta de bani erea destul de mica sa nu iau o anvelopa buna.;)

Apropos! nu ti se pare ca si noile anvelope sport contact 5P de la Continental au cam acelas profil? :yes:

Ultima editare: 4 Iul 2010
  4. mitu83mdr

mitu83mdr 5th Gear Member

Locație:
    Drăgășani
    Masina:
    A6 C7
    Buna treaba ai facut ! Si eu as vrea sa schimb suportul de la cutie. Cat te-a costat schimbul suportilor ?

5. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Ba da,este asemanator profilul.Mie personal imi plac anvelopele care le-ai luat,pentru ca avand canale par mai late decat altele avand profil fara canale.Asta estetic vorbind,despre performante te las sa le mai invarti cateva mii de km si apoi ne spui.
    Referitor la suportul de cutie,pe original este in jur de 360 lei la PBN,iar manopera de schimb in jur de 50-100 lei in functie de service.Inlocuirea presupune suspendarea cutiei,desfacerea suportului de pe cutie si desfacerea "H-ului" pe care sta suportul.Verifica-l vizual daca prezinta fisuri,pentru ca al meu era rupt,insa dupa inlocuire nu au fost imbunatatiri majore.S-au mai redus vibratiile si cam atat.

6. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc Cataline pentru lamurira referitoare la suportul de cutie. Suportii de motor, cei hidraulici sunt in jur de 600RON bucata si mai este un tampon de cauciuc ce vine montat in fata motorului, care costa undeva pe la 20-30 RON. Preturile sunt aproximative.

Referitor la anvelope puteti urmari testul urmator:
    http://www.youtube.com/watch?v=A4gycRGkMBk&feature=player_embedded

PS: Pirelli P0 ROSSO am avut inaite, dar cele noi ma incanta mai mult. Este posibil ca acest lucru sa se datoreze faptului ca sunt noi si cu siguranta faptului ca Dunlop-urile sunt 235/45/17 fata de Pirelli cere erau 225/45/17, deci balon mai inalt => confort sporit.

7. Christy

Christy 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi a6 C7 3.0 Bitdi 313ps
    Salut. Imi place masina ta. Ai grija de ea.
    M-ar interesa de unde ai cumparat prelungirea la bara din fata , butoanele "oarbe", eleronul de pe luneta si cum ai desfacut farul. Si un id daca ai. Merci frumos.

8. alxcristea

alxcristea 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    KAI
    Salut!
    Superba masina si sunt sigur ca merge la fel de bine cum arata.

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    pt. Christy:
    In primul rand iti multumesc pentru apreciere.

Prelungirea de bara fata a fost achizitionata de la reprezentanta seat. Este prelungirea fata de la seat cupra.

Butoanele "oarbe" le gasesti la: http://carstyle4you.com/index.php

Eleronul de luneta l-am achizitionat de pe "ebay.de" la o licitatie, dar poti face o comanda si la un magazin de profil

Despre faruri ai sa gasesti mai multe daca ai sa apelezi la functia Cauta
    Este un thread care se numeste: Demontat Sticla Far. In acesta am scris si cum am procedat eu, dar cea mai elocventa este adresa pe care am indicat-o chiar in acest thread: http://www.a4mods.com/index.php?page=webcontent/pages/joey.html

Iar id-ul este trecut la Public Profile;)

pt. alxcristea
    Salutare. Deasemenea si tie iti multumesc pentru apreciere si sa stii ca niciodata nu cred ca esti multumit de cum merge o masina 100% :) Am avut mai multe discutii cu prieteni care imi spuneau ca e nevoie sa fiu si putin mai relaxat in ce priveste grija pentru masina, dar mie nu prea imi iese... :ermm:

Ultima editare: 6 Iul 2010
  10. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Nu te-ai gandit sa dai jos "A4" si "1.9TDI" din spate? Ar arata si ma "clean"

11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Sincer, inca nu le-am pus gand rau inca...
    Este adevarat ca ar arata mai curat, dar sunt multi care dau acele inscrisuri jos pentru ca isi tuneaza masinile de zici ca sunt din NFS, dar in schimb au sub capota un motor de 1.2...
    Si pana la urma, cum sa nu te mandresti cu un TDI? :)

12. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Oricum, la talpa fumul de TDI este inconfundabil, eu nu le-am avut de la inceput si imi place cum arata asa, daca le aveam le dadeam jos.

13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Probabil si eu daca nu le aveam nu cred ca ma straduiam sa le cumpar pentru a le monta.
    Sincer, momentan nici nu imi displac, dar nici nu tin cu dintii de ele. Poate se deslipesc :blink:
    Oricum apreciez sfatul tau si cu siguranta voi tine cont de acesta.;)

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Si cum Karol mi-a pus un pitic pe creier, m-am jucat putin cu pozele sa vad cum ar arata fara inscriptiilre A4 si 1.9TDI.
    Voi ce parere aveti?

Ultima editare: 9 Iul 2010
  15. alxcristea

alxcristea 5th Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    KAI
    Salut!

Mie personal imi place mult mai mult fara insemne.

16. Cristian S.

Cristian S. Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Da.Parca da mai bine fara,la mine le-am scos inclusiv cerculetele de pe portbagaj,am lasat doar grila fata stock.

17. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Carol te-a mancat in..... si acum Mihai cauta guta pe la toate colturile:).Arata mai bine fara inscriptii,vom vedea in curand live.

18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Da...
    Am gasit guta, m-am intalnit cu Catalin, care la randul lui si-a exprimat parerea ca arata mai bine fara acele inscriptii, asa ca mai ramane sa imi fac timp sa le dau jos de pe masina.
    Deci 3 la 1 :)

19. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    4 la 1. :)

20. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    M-am sucit,nu-mi mai place fara embleme!Mai ales ca masina lui Mihai fuge mai tare ca a mea.Daca era mai puturoasa ca a mea era OK sa indeparteze inscriptia 1.9 TDI,pentru ca facea cilindreea de ras.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta