1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Spor la dezlipit...sper sa nu mai injuri dupa :)

2. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Cataline, daca te-ai sucit se pare ca tot o sa le dau jos. Am ajutorul lui ovidiu. Deci 3 la 2 :beee:
    Karol, fii fara grija ca nu am sa te injur. Eu eram in situatia de indecizie. Tu si ceilalti colegi m-ati ajutat sa ma hotarasc :yes:

3. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Vezi ca o sa-ti ramana vopseaua mai "colorata" in locurile respective, eventual un polish local ca sa nu se vada diferenta de nuanta.

4. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cunosc efectele deslipirii si in acest sens mi-am procurat materialele necesare.:)
    Multumesc pentru avertizare.
    Sper doar sa nu apara o diferenta prea mare la final.

5. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B8 / 2009 / 2.0 TDI / CAGA / Multitronic / Avant
    La mine au ramas unele urme dupa dezlipire (aproape insesizabile)
    Dar nu regret ca am facut acest lucru.
    P.S. spor la modificari.

6. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Sambata am reusit sa imi fac timp pentru aceasta operatiune. Am frecat ceva timp si la acea banda dublu adeziva sa o indepartez de pe vopsea si dupa cu polish pana de durere nu am mai putut sa misc mainile.
    Au mai ramas urme de la litere care se pot observa din anumite unghiuri, dar cu proxima ocazie mai bag o polishare in forta.
    In concluzie sunt multumit de efect si chiar ii multumesc lui Karol pentru idee. Intradevar este un aport la modul clean look pe care imi doresc sa il ofer masinii.
    Poze nu am reusit sa fac intrucat a inceput sa ploua, dar cu prima ocazie am sa va prezint si aceasta mica modificare de look.

7. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    O alta sugestie ar fi si suportul de la numar, eu in spate am lipit numarul cu banda dublu adeziva, urmeaza si in fata, dar sa mai vopsesc inca o data bara. ;)

8. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Fratilor dar v-ati pus pe el nu gluma:).

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Karol, mutarea asta am facut-o cu ceva timp in urma :nyah:. :)
    In postul 3 este prezentata, iar in primavara am intrat si mai in miezul problemei prin stergerea chenarului negru de pe placuta de inmatriculare.;)

Iti multumesc pentru sugestie si sa stiti ca nu ma supara nici un fel de remarca :)

10. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Sunt din ce in ce mai incantat de montarea unei suspensii semisport EIBACH PRO-KIT. Am cerut pareri de la posesori (Karol), am cautat tot net-ul si tot ce am vazut si auzit este numai de bine. In continuare cea mai mare temere a mea este sa nu fac o prostie cu aceasta modificare... Aici ma refer la probleme generate de garda la sol joasa. Imi e frica sa nu agat intr-o veselie partea de jos a masinii avand in vedere situatiile imposibile de parcare ale bucurestiului.
    De ce oare nu m-am nascut eu intr-o tara cu borduri mici si fara gropi? :(

Oricum piticul deja da petrecere la mine pe creier si m-am apucat sa prelucrez o poza. Sincer imi place foarte mult dar va cer si voua parerea.

11. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Si eu am Pro-Kit pe masina (e adevarat, pe B5) si nu regret deloc... si in Timisoara sunt gropi. Si crede-ma la la gropile la care e posibil sa atingi oricum sunt atat de mari incat nici cu garda de allroad nu iesi nesifonat, si aici ma refer la jante.
    Pe scurt, ti le recomand cu cea mai mare incredere... si mai sunt pe forum si altii care au aceste arcuri montate, nimeni nu a spus ceva de rau!

12. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Parerea mea o stii deja...sincer nu ai de ce sa-ti faci griji, masina va fi mai inalta de cat cu suspensie OEM sport! Eu la borduri mai inalte parchezi cu spate;)

13. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    pozele prelucrate sunt cu anvelope 225 Mihai,se schimba putin treaba cu 235 cat ai acum.In opinia mea sunt foarte ok arcurile vara,insa iarna vei avea ceva probleme.
    Karol in Bucuresti de foarte multe ori cand ai vazut un loc de parcare trebuie sa il ataci cat mai repede.Si ce fac daca nu pot parca cu fata,iar pana intorc eu masina se ocupa locul?Raspund tot eu : alerg 15 min dupa un alt loc de parcare si injur.
    De ce este problema iarna in Bucuresti?pentru ca doar bulevardele mari se dezapezesc si asta dupa o zi de cand a inceput sa ninga serios(de cele mai multe ori).Daca pe bulevarde se mai poate circula totusi,pe stradutele laterale NU(pentru ca nu se dezapezeste niciodata,iar toata zapada din locurile de parcare o arunca oamenii tot in strada).Cand zapada este afanata poti iesi de pe stradute cu grija(dezapezesti cu bara si cu burta),insa daca a inghetat si ai zapada de 10-15 cm(sau mai mult) ce faci?O lasi in bulevard si mergi pe jos,insa pe bulevard noaptea se dezapezeste si toata zapada de pe strada este aruncata pe banda de parcare si de cele mai multe ori gasesti masina ingropata pana la oglinzi(mai pleaca la servici daca poti).
    In opinia mea aceasta modificare nu isi are rostul in orasul nostru.In afara orasului este de vis o suspensie mai rigida putin si o garda la sol mai mica.Eu recomand un kit de intaltare,nu o suspenie sport.

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Va multumesc pentru ca v-ati exprimat punctul de vedre.
    Ovidiu si Karol sunt doi posesori multumiti se pare de aceste arcuri. M-ai ramane sa fiu si eu :yes:.
    Tot ce a zis Catalin este o descriere cat se paoate de adevarata a situatiilor intalnite in traficul bucurestean. Referitor la prelucrarea pozelor este adevarat ca s-au facut pe vechile anvelope, dar cu cele noi balonul este mai inalt si situatia se inbunatateste. Ramane sa achizitionez un set de anvelope pentru iarna cu dimensiunile 215/55/16 astfel incat inaltimea rotii sa nu difere de cea de vara.
    Banuiesc ca v-ati dat seama ca nu am mai avut rabdare si am dat o fuga la Racing Nick pentru a face comanda :).

In concluzie am de asteptat o saptamana pana la sosirea arcurilor, timp in care nu am decat sa ma mai joc cu pozele :)

15. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Esti nebun!Dar ma asteptam la alegerea asta,pentru ca te-am vazut entuziasmat de cand am vorbit acum cateva zile si ne tot uitam la masina cat de bine i-ar sta mai pe burta.
    Sa speram ca nu apar probleme si ca nu vei fi nevoit la iarna sa schimbi si arcurile,nu doar anvelopele.
    Referitor la 215/55/16 eu am asa ceva pe rotile de vara,dar si iarna.Cele de vara sunt foarte ok,insa cele de iarna nu prea.Si asta probabil in proportie de 80% din cauza anvelopelor(aproape noi,dar proaste ca si calitate).La plecare de pe loc nu am nici o problema(4X4),insa la franare mi-au pus de multe ori probleme.Si asta se datoreaza calitatii lor,dar si latimii.Cred ca iarna o janta pe 15 cu o anvelopa 195 este ideala la modelul asta.Cu dacia echipata cu anvelope Sava(nu este un nume mare,insa la anvelopele de iarna au un model foarte OK),175 latine opresc iarna fara probleme,iar in aceleasi conditii cu Audila opresc cu ABS.
    Alta intrebare pentru Karol si Ovi(eu si Mihai deja ne-am pus aceasta intrebare): Cum s-a reglat geometria la masinile voastre?Tinand cont ca masina echipata cu aceste arcuri este mai joasa decat cu arcuri normale,insa mai inalta decat cu suspensie sport de fabrica,ce date introduc baietii in calculator?Nu de alta dar eu cand m-am dus cu a mea la AutoSoft(destul de renumiti in B) se uitau ca prostii la masina si ma intrebau daca are suspensie stock sau sport.Ori cu aceste arcuri masina nu se incadreaza in niciuna din categorii,iar varianta amortizoare stock+arcuri nu exista in calculatorul dobitocilor.

16. ovidiutm

ovidiutm Moderator Staff Member

Locație:
    Timisoara
    Masina:
    A4 B6, 1.9 TDI ~ AVF/BGA + alte marci.
    Eu am pus arcurile intre Craciun si revelion in 2009, pe vremea cand era incaltata de iarna cu 195/55/15. Nu am facut geometria pana acum pentru ca nu era nevoie, si nici nu mananca cauciucul.
    Planeitatea rotilor (geometria) ar trebui masurata fata de rotile de spate si fata de axa perpendiculara a pamantului atunci cand masina poseda 2 persoane pe locurile din fata, persoane de aprox 70 kg fiecare. Nu inteleg ce e asa de complicat in a spune softului tipul de suspensie.

17. Catalin_1987

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Pentru baietii care regleaza geometria este o totala necunoscuta.Pentru ca ei introduc datele despre masina in calculator,iar in functie de ce spun senzorii ce ii monteaza pe roti regleaza pana calculatorul spune ca este OK.
    Coborand masina rotile nu mai calca perpendicular pe pamant si asta trebuie reglat.

18. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Legat de refacerea geometriei eu ma gandesc sa o fac pe standardul de suspensie s-line. Vizita la stand ma gandesc sa o fac dupa ceva timp de la montarea arcurilor pentru ca acestea sa se aseze cat mai bine.

Ce pot sa sper acum este ca garda la sol sa nu fie atat de joasa incat sa am mari probleme la iarna. Din ce am cautat pana acum se pare ca Eibach Pro-Kit ar fi cea mai inalta suspensie "sport" de pe piata, de alt fel este progresiva deci are si un oarece confort la rulaj, motiv pentru care am si optat pentru aceasta.
    Acum distanta de la roata la aripa fata este undeva pe la 6 - 6.5 cm si sper prin montara noilor arcuri aceasta distanta sa se micsoreze considerabi. Matematic ar trebui sa rama cu 3cm ceea ce nu mi se pare o scadere dramatica a garzii la sol. Toate calculele astea sunt pe hartie..Voi vedea cum se va comporta dupa montaj.

PS: geometria se regleaza mai intai pe rotile din spate dupa care se regleaza fata in functie de noile setari.

Ultima editare: 14 Iul 2010
  19. Paulll

Paulll 5th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Eu stau pe o strada secundara pe care nu intra masinile de la dezapezire iar iarna tercuta imi cam atingea burta in destule locuri.
    Dar daca nu vrei sa ai probleme poate iti cumperi un kit de suspensii reglabile.

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta