1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4-B6 - personal detailing

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de rotitza, 8 Ian 2010.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Si cum rabdarea la mine nu este un punct forte am mai bricolat o poza :)

2. klaudyu

klaudyu Silver Member

Locație:
    Rebrișoara
    Masina:
    Audi A4 1.9 TDI 131 cp 2002
    Intr-adevar arata bine,dar:) exista un dar pentru mine.Logica mea imi spune ca amortizoarele stock o sa se termine mult mai repede cu arcuri sport.De ce?Pentru ca amortizoarele au o cursa mai mare decat se destinde arcul si o sa stea comprimat atunci cand nu trebuie sa stea.Dupa cum spunea si Catalin,centrul de greutate coboara,iar orizontala(axa imaginara care trece prin centrul rotilor) n-o sa mai fie perpendiculara pe verticala rotilor,adica rotile sunt concurente si nu paralele.

3. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cei de la Eibach garanteaza compatibilitatea amortizoarelor stock cu aceste arcuri. Sunt arcuri semisport, nu sport, iar garda la sol se micsoreaza cu 30mm, din acest motiv amortizoarele nu au de suferit. Este ca si cum masina ar merge mai incarecata, atat. Karol iti poate confirma faptul ca la el amortizoarele stock nu au avut de suferit pana caum, si le are de ceva timp. In plus, arcurile fiind progresive, pe prima portiune de apasare se comporta ca si arcurile stock, dor dupa ce se trece de acel preag as putea spune ca apare o usoara neintelegere intre cele doua componente - arcul mai tare destinde mai usor amortizoarul. Oricum pe viitor cand voi fi nevoit sa schimb si amortizoarele ma voi gandi la o varianta cat mai buna. Poate am sa achzitionez niste amortizoare ceva mai tari, dar nu sport. Sincer nu vreau sa imi afecteze conforutul foarte mult.

Legat de convergenta rotilor pe verticala sa stii ca eu nu cred adevarata ipoteza ta. Din acest motiv se reface geometria. Rotile au un unghi de cadere ce poate fi modificat.

Ultima editare: 15 Iul 2010
  4. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Referitor la compatibiliatea arcurilor cu amortizoarele, eu am Pro-Kiturile de 4 ani, pana acuma nici o problema. Singura problema care apare, asa cum am si spus este in cazul in care masina este incarcata si drumul este denivelat, din cauza a ceea ce a spus Klaudyu, apare fenomenul de balans. Sa nu se inteleaga gresit, nu pe orice drum denivelat, doar la diferentele de nivel verticale pe drum. Deci balans fata/spate...dar in rest fara nici un repros. Cat despre ce a intrebat Catalin, eu mi-am reglat unghiul de fuga, dar nu la service specializat, mi-au facut niste baieti in TM, si a iesit perfect...reglajul s-a facut doar din unghiul de fuga, la B6 nu se poate regla unghiul de cadere!

5. Buksy

Buksy Bronze Member

Locație:
    Reșița
    Masina:
    Audi A4 B6 1.8T 150CP
    Superba masina.Felicitari.Dar am niste intrebari referitoare la acea prelungire a spoilerului fata(pe langa faptul ca arata super) am inteles ca e de la un Seat Cupra:ai un cod?cat te-a costat?eventual din ce an e cupra ca sa incerc sa aflu eu?se aseaza perfet sau trebuie ajustat?

6. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Vezi pe pagina 7...eu am vazut pe 4tuning avea cineva de vanzare, parca era 100 de euro.

7. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Poti sa intri aici: http://www.clubaudi.ro/exterior/12694-cupra-lip-spoiler.html

Acolo ai sa gasesti mai multe discutii pe tema asta si ai sa gasesti si posturile mele unde chair am scris si pretul si mai multe amanunte. In principiu am fost al o reprezentanta seat si am spus ca vreau lip-spoiler-ul de cupra fabricata in 2003 (am cerut eu)...

8. RzVan

RzVan 4th Gear Member

Locație:
    Brasov
    Masina:
    Audi 100 Typ 43 (1982)
    dap...modificari de bun gust...extraordinar de frumoasa masinutza...so stapanesti sanatos

9. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc foarte mult pentru apreciere si urare :happy:

10. mammuth 1st Gear Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B6, 2.0 ALT, 2001
    Carkit nokia dar si Bluetooth care il ai ce model este?
    Ma ar interesa si pe mine ,am suportul ptr carkit si gol arata ...

11. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Bluetooth-ul este un modul separat de phone-holder si nu am fost curios sa aflu ce part number are pana acum.
    Suportul de telefon este fabricat de Cullman pentru Nokia 6230i / 6230.
    Sunt adaptoare pentru telefoane diferite si mai noi, bineinteles pe care le poti gasi la reprezentanta sau eventual ebay. Dar sincer au un pret foarte mare dupa parerea mea.

Ultima editare: 20 Iul 2010
  12. Oooo, cate schimbari de cand n-am mai vazut-o, foarte misto arata :rock:

13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Multumesc foarte mult domnu' Alin.
    Sper din tot sufletul sa imi fac tip sa ajung pe la tine sa mai lustruim masina, si nu numai...:beerchug:

14. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Legat de modificarea suspensiei nu pot sa va spun decat ca sunt extrem de incantat si multumit de rezultat din toate punctele de vedere.
    Primul impact dupa ce am lasat masina jos de pe elevator a fost: :w00t: stateam si o priveam si nu imi venea sa ma asez la volan sa o scot din hala
    Al doi-lea impact si cel mai important a fost proba de sosea: EXTRAORDINAR - asta este cuvantul, deoarece ma asteptam sa fie o suspensie rigida dar am ramas surprins de confortul dat de aceste arcuri, nu mai vorbesc de precizia in manevrabilitate. Ce sa mai, eram in extaz, dar totusi treceam cu mare atentie peste denivelari mai mari sa nu cumva sa ating masina pe burta.
    Extrem de incantat am plecat spre casa si special am ales un drum mai prost. "Cu inima la gura" am pus masina la incercare. Pot sa va spun ca am ajuns acasa fara nici o zgarietura sub masina. Am incercat chiar sa parchez si pe borduri mai mari si am observat nu exista nici cea mai mica problema de a le urca, bineinteles luate din lateral cu fiecare roata in parte . Pe cele "videanu" (foarte inalte) nu le urcam nici cand aveam arcurile stock, asa ca nu le-am incercat.
    Concluzia mea este ca nu se putea gasi ceva mai indicat pentru aceasta masina. Aceste arcuri au schimbat imaginea si comportamentul masinii asa cum de fapt mi-as fi dorit sa fie.
    Multumesc celor care m-au incurajat dar bineinteles si celor care au fost mai retinuti (motive au fost destule dar pana acum sunt multumit si sper ca am sa trec si de iarna - sper eu cu bine).
    Oricum garda la sol este mai mult decat satisfacatoare - este o inaltime ideala zic eu.
    Geometria rotilor am facut-o dupa o saptama, pe setarea s-line si s-a asezat mai bine dupa acest reglaj.
    Iata si poze cu noua infatisare data de schimbarea arcurilor. Aaa... si nu mai sunt inscriptiile pe portbagaj:

Ultima editare: 13 Aug 2010
  15. razvan333

razvan333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Frumos, foarte frumos, nu am cuvinte...cateva detalii despre arcuri se poate, pret, marca etc.?
    Nu stiu daca s-a mai pus intrebarea, dar te intreb totusi...folie?

16. nelutu_petrican

nelutu_petrican Silver Member

Locație:
    Târgu Neamț / Gura Humorului
    Masina:
    A4 B6 QUATTRO 2.5TeDeI , cel mai PROST motor.. dupa BLB bineinteles :), si alta marca din 3 litere
    arata foarte bine masina cu noua suspensie
    daca ai timp si chef, te rog ceva. fa niste masuratori in genul marcajelor de pe poza atasata, sunt curios de diferentele de inaltime fata de suspensia s-line care o am acum pe masina si care se cere schimbata, iar pe original e foarte scumpa

17. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    razvan333 iti multumesc pentru apreciere.
    Arcurile sun Eibach Pro-kit, au fost cumparate de la Recing Nick iar pretul lor a fost 175 euro.
    Cat despre folie, baniesc ca te referi la cea pentru geamuri, inca sunt in dubii. Daca ar fi sa ma hotarasc cu siguranta ar fi cea de 75%-transparenta pe toate geamurile excluzand parbrizul bineinteles. Sincer sunt deranjat de faptul ca politia e foarte apriga in privinta foliilor montate pe geamurile laterale fata.
    Sa iti zic o povestioara: Prima masina pe care am condus-o (cu carnet ;)) a fost un wartburg 1.3 (era o masina speciala - motor de golf2 din fabrica si ceva mai bine elaborata caroseria si interiorul) Bineinteles ca elev fiind nu aveam foarte multi bani dar pe cei pe care ii aveam ii bagam tot in fundul ei... Una peste alta am ajuns si la capitolul folie. M-am dus in targ am cumparat doua role cu folie turceasca, am gasit un loc ferit la un service si m-am apucat de montat. Dupa cele cateva ore bune de munca am reusit sa foliez toate geamurile si spre surprinderea mea chiar erau montate foarte bine.
    Plec bucuros spre casa iar la o intersectie stand la semafor vine un politist spre mine, imi bate in geam si ma roaga sa trag pe dreapta. Banuiesti de ce. Vroia sa imi ia certificatul de inmatriculare pentru ca aveam folie pe geamurile din fata. Am scapat intr-un final cu o fanta de fructe de padure, dar a doaua zi am modificat foliile de pe geamurile laterale fata lasand folia doar pe jumatate din geam si am taiat-o in forma unui geam deschis pe jumatate. Era criminala daca o vedeai. Toata lumea care trecea pe langa ea se oprea si se uita sa vada daca geamurile de pe fata nu sunt cumva deschise. Ulterior tatal meu era sa isi ia din nou amenda si pentru acele jumatati desi erau calculate sa nu optureze oglinzile laterale si nici privitul stanga-dreapta. Dupa aceea am decis sa le dau jos, iar de atunci nu am mai montat folie pe nici o masina pana acum.
    Si uite asa mi-am adus aminte de masinuta mea...pe care tata a dat-o la remat si chiar imi pare rau dupa ea....
    nelutu_petrican, iti multumesc de asemenea si tie pentru apreciere. masuratori am facut doar la partea din fata. De la asfalt pana la acea aripioara de plastic din fata rotii-fata. Are 15cm acum.
    Din ce am mai citit se pare ca suspensiile OEM-Sport lasa garda fata de cele stock cu aprox 2.5cm. iar arcurile Eibach cu 3cm. Deci poti trage o concluzie.

18. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Acum am scapat de la munca mihai(nu am raspuns la telefon).
    Foarte bine arata masina cu arcurile astea si fara inscriptii!Cum vopsesc portbagajul nu le mai montez nici eu.
    Legat de folii pe geamuri noi am mai discutat si cred ca 75% transparenta pe toate geamurile este perfect pentru masina ta astfel incat sa pastrezi functionalitatea oglinzilor si sa beneficiezi si de putin confort pe caldurile astea.

19. razvan333

razvan333 3rd Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A6 2.7 TDI 2006
    Multumesc pentru raspuns rotitza, cat despre folie, 75% merge foarte bine, chiar si 50%, nici nu se observa si nu o sa ai probleme cu politia, in schimb vei castiga mult la confort pe soarele asta.

20. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Cataline, iti multltumesc pentru apreciere si sa stii ca sunt chiar incantat de cum arata spatele acum (fara inscriptii). Legat de arcuri chiar ma bucur ca iti place cum arata masina. Poate gasim timp sa ne intalnim sa mai impartim pareri si sa simti si tu noua suspensie. :racer:

razvan333, cu placere si imi dau seama ca ar ajuta si la un confort sporit impotriva radiatiilor solare. Geamurile mele sunt atermice si chiar se simte diferenta intre geam inchis si deschis cand bate soarele pe suprafata pielii. Imi dau seama ca ar fi si mai bine daca as micsora acel grad de patrundere al razelor in masina.
    Multumesc pentru sfat.

Ultima editare: 14 Aug 2010
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta