1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8 1.8 TFSI - Black

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de catar, 11 Sep 2015.

1. catar

catar 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    A4 B8 1.8 TFSI (CDHB) 2008 / BMW E60 530d (M57) 2004
    update ~ 155.000 km

am avut niste probleme pe partea de alternator (ambreiajul din fulie nu se conecta, si nu incarca bateria) + intinzator curea transmisie (vibratii prea mari; el oricum vibreaza un pic, dar la mine vibra prea tare).

ce am schimbat:
    - fulie alternator (+ desfacut complet alternator si inspectat)
    - intinzator curea transmisie
    - ceva role referitoare la cureaua de transmisie
    - cureaua de transmisie (am schimbat-o pt siguranta, desi am schimbat-o in urma cu vreo 3 ani parca)

cost total (piese + manopera, nu la reprez) = 1000 lei

a aparut si la mine in sfarsit problema cu consumul de ulei, cam 1 litru / 7.000 km. am vb cu mecanicul, si deocamdata stam in expectativa, a spus ca inca nu e cazul pt segmentare (varianta cu trecut la un alt ulei 5w-40 etc e exclusa, daca reparam, reparam partea mecanica).

2. catar

catar 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Nu am mai postat de f mult timp, dar o sa fac un rezumat la ce s-a mai intamplat in ultimii ani (ma folosesc de acest topic pt a tine istoricul, ca altfel il uit si eu).

Ca si nota, masina e fabricata in 2008, si eu o detin de exact 8 ani (din 23.sep.2013), si inca imi face placere sa merg cu ea.
    Sunt situatii cand as avea nevoie de ceva mai mare (de ex daca suntem 4 adulti cu bagaje, in A4 suntem la fix, intr-un A6 am avea evident mai mult loc si ar fi mai confortabil, dar se poate si in A4).

Cronologic:

Sep 2018:
    - curatat tapiserie complet (cu aspirator injectie-extractie).
    - igienizare cu ozon a interiorului.

Mai 2019:
    - din cauza consumului tot mai mare de ulei, am decis sa o repar calumea, adica desfacut motorul complet.
    - ce s-a facut in mare:
    - desfacut motor
    - schimbat segmenti (~ 1500 lei piesele)
    - schimbat galeria de admisie (avea problema cunoscuta cu acel actuator care nu mai actioneaza corect acele "swirl flaps") (~ 2300 lei piesa)
    - schimbat din nou toate lanturile de distributie si intinzatoarele (nu era neaparat nevoie, dar daca tot am desfacut motorul, era o ocazie buna sa schimbam tot ce putem) (~ 1500 kit-ul complet)
    - rectificare chiulasa
    - cost total: ~ 9000 lei (nu la reprezentanta)
    - am mers cu un schimb de ulei ~ 3000 km (un fel de rodaj) dupa care am schimbat din nou uleiul.
    - concluzie:
    - consumul de ulei a "disparut", adica tot mai consuma un pic ~ 100 ml la 15.000 km (dar fata de 1.5-2 Litri, e o diferenta uriasa).
    - dupa 2 ani (2019-2021), in continuare nu consuma de ulei, deci segmentarea e singura solutie corecta.

Oct 2019:
    - schimbat acumulatorul
    - de precizat ca acumulatorul vechi a fost cel original (din 2008), deci a tinut 11 ani, impresionant!

Mai 2020:
    - inlocuit parbriz (am avut o fisura de la o piatra) (~ 500 lei piesa)
    - inlocuit 3 incuietori usi (celebra problema la Audi)
    - 1 incuietoare dreapta fata, am pus piesa originala, la sfatul mecanicului (adica usile fata sunt mai importante si acolo merita piesa originala) (~ 750 lei piesa).
    - cele 2 incuietori spate (aftermarket) (~ 350 lei / buc, 700 lei piesele total).
    - concluzie:
    - dupa 1 an, incuietoarea dreapta spate (aftermarket) iar face figuri, si am obosit... o las asa (o deschid doar din interior, din exterior se deschide doar "cand vrea ea").

Iun 2020:
    - inlocuit arcurile spate (s-a rupt un arc, si evident le-am schimbat amandoua) (~ 220 lei / buc, 440 lei piesele total)

Feb 2021:
    - schimbat kit brate fata (~ 2500 lei piesele)
    - reglaj directie
    - revizie completa frane:
    - 4 discuri + placute
    - lichid frana
    - pompa vacuum (~ 800 lei piesa)
    - schimbat tablele de protectie din spatele discurilor (au ruginit si s-au deformat un pic)

Apr 2021:
    - anvelope noi all-season pe 17 (inainte aveam vara+jante 17, iarna+jante 16, dar am vrut sa fac un test si cu all-season)
    - 4 buc Kleber Quadraxer 2, 225/50/R17 (~ 500 lei / buc, 2000 lei total)

Aug 2021:
    - incarcare cu freon

Masina are la momentul cand scriu asta ~ 182.000 km , si din pacate merg cu ea destul de rar.
    O scot in fiecare sambata la o plimbare de 30 min (sa se mai plimbe fluidele, mai curat discurile de frana), dar in restul saptamanii sta. Doar 1 data pe luna mai facem cu ea un drum mai lung.

Ultima editare: 21 Sep 2021
    Bogdan20cj, cogdao, RazvanRXR și alți 3 apreciază asta.
  3. catar

catar 3rd Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Sambata (23 Sept 2023) s-au implinit exact 10 ani de cand masina e la mine.
    Cu aceasta ocazie as dori sa ii salut pe toti colegii de forum care au atins aceasta cifra cu Audi-ul lor (tin minte ca parca @R.Z.V. a avut un A6 care l-a tinut tot 10 ani).

Ca si km, o am de la ~ 74.000 km pana la ~204.000 cat sunt in prezent.

De-a lungul timpului, tehnic am incercat sa o tin bine, si cea mai importanta operatie eu zic ca a fost segmentarea motorului (ocazie cu care se poate schimba si distributia pe lant si galeria de admisie). La inceput pare o interventie costisitoare, dar eu zic ca m-a scapat de multe alte probleme care ar fi putut aparea la motor.

Interiorul de asemenea l-am dus la curatat cu injectie-extractie (am dus-o de 3 ori in 10 ani).

Ce mi-as reprosa ar fi partea de exterior, nu m-am ocupat cum trebuie, si am multe zgarieturi etc. Am vrut sa ii fac o vopsire completa la un moment dat, dar am tot amanat, si uite asa au trecut anii.

Motorul pana acum merge ceas, anul trecut am facut un concediu in Grecia, in care motorul a mers (atat la dus cat si la intors) 17 ore aproape in continuu.

Totusi, masina isi arata varsta (15+ ani) atunci cand vine vorba de diverse plastice, care dupa atatia ani se coc si devin casante.

Cand is depresiv am momente cand zic ca o vand si imi iau altceva mai nou.
    Dar dupa atata timp, are deja valoare sentimentala pt mine, si nu vreau sa o dau (adica as pastra-o chiar daca as lua inca o masina mai noua).

De obicei nu prea pun poze, dar pt aceasta "aniversare" am facut cateva ieri (am facut niste poze de zici ca o pun la vanzare :) )

Desi nu se vede in poze, masina are f multe zgarieturi si ciupituri la exterior. Da, stiu, nu imi face cinste acest lucru...

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Ultima editare: 25 Sep 2023
    Andu333, 911turbo, arazvan2002 și alți 6 apreciază asta.

Distribuie pagina asta