1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0 TDI - bogdan_TM

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de bogdan_TM, 25 Mar 2011.

1. bogdel.david

bogdel.david Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 3.0 TDI quattro - Mercedes-Benz C240 4matic
    Foarte frumos interiorul :) Si ai dreptate cu tapiteria textil, nu ai probleme cu ea cum ai cu piele/alcantara si e si mai usor de intretinut :)

Am si eu o intrebare, vad ca ai Audi Drive Select, ce anume face acesta pe 2.0 TDI?stiu ca pe 3.0/3.2 controleaza sport differential,directie,amortizoare,etc :)

2. manu_bv

manu_bv 1st Gear Member

Locație:
    brasov
    Masina:
    audi a6,2500tdi,2002
    super masina.sa o stapanesti sanatos

3. bogdan_TM

bogdan_TM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 | 2008 | 2.0 TDI (CAGA)
    Audi Drive Select cuprinde si imbina componentele tehnice ale masinii care modifica modul de conducere, mai exact "modifica" motorul, suspensia, directia si absorptia socurilor... Sunt 4 moduri: Confort, Auto, Dynamic si Individual.

In modul Confort suspensia si directia sunt moi iar socurile sunt absorbite foarte bine, dand o senzatie lina - de croaziera (bine,asta depinde si de starea drumului :) )
    In modul Auto, cred ca isi regleaza computerul toate astea automat...
    In modul Dynamic, :racer: suspensia e foarte rigida si directia incisiva (se simte in volan si nu poti lua un viraj foarte scurt intr-o secunda...sa zicem), iar motorul trage mai bine, parca ar fi primit un + de cuplu.
    Modul Individual, asa cum ii spune si numele, lasa soferul sa isi seteze toate astea dupa bunul plac. De exemplu eu mi-am setat la Individual ca motorul sa traga dinamic, iar suspensia si directia sa fie moi, pentru ca in oras imi trebuie demaraj pe distante scurte, nu la viteza mare, in asa fel incar sa pot lua si curbele destul de strans in timp util...

Sper ca ti-am fost de folos.. Asta simt eu cu privire la Audi Drive Select si am incercat sa o spun cu cuvintele mele, nu sa iau de pe vre-un site sau ceva, asa ca scuze daca nu am fost clar in exprimare...

Va multumesc pt aprecieri si in special ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat cu una din masinile mele preferate si sper sa ma tina mult si sa o pot ingriji..

Ultima editare: 2 Apr 2011
  4. alin_15_2005

alin_15_2005 1st Gear Member

Locație:
    Cluj-Napoca
    Masina:
    Audi A4 B7 1.9 TDI
    Foarte frumoasa masina ta Bogdan! Sa o stapanesti sanatos!

5. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
  6. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Multumesc mult Cata_Adc pt sfaturi si indrumari... Intradevar sunt foarte interesante thread-urile si folositoare. Sper sa pot si eu in timp sa aduc imbunatatiri masinii mele...
    In legatura cu pielea...pt mine e perfecta asa fara piele. Si daca ar fi sa comand o masina noua, tot cu stofa as lua-o. Imi place mult mai mult. Socrul meu are piele pe A4-ul lui si nu prea imi place. E adevarat ca e elegant, dar atat... E mai confortabil cu stofa...parerea mea...

7. Cata_ADC

Cata_ADC Moderator Staff Member

Locație:
    Brasov - Zarnesti
    Masina:
    alta marca I3 , e-drive 2018
    Bogdan nu ai pt ce.
    Referitor la piele.
    Eu am avut masini atat cu piele cat si cu stofa insa nu pot sa compar. Un material din piele se intretine mult mai usor plus ca ofera eleganta interiorului.
    Dar alaturi de piele neaparat trebuie sa existe incalzirea in scaune si ventilatia
    Eu nu am scaune ventilate si recunosc vara uneori sunt ceva probleme insa nu as renunta la ea ;)
    Spor la modificari

8. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Asa e Cata, iti trebuie incalzire si ventilatie pt piele, caci altfel... :blush:

Inainte sa am masina, mai conduceam B8-ul socrului meu... si ce sa zic, e foarte elegant cu piele si se intretine usor, dar dezavantajele le-ai spus si tu mai sus...iarna sunt foarte reci scaunele pana se incalzesc, iar vara te prajesti, mai ales daca esti in pantaloni scurti... + ca la drum lung te incalzesti foarte tare la spate...
    Asa ca ... din aceste motive sunt pro tapiserie din stofa!!

Ca update la masina mi-ar place sa pun ventilatie in scaune. Se poate asa ceva, sau trebuie inlocuite scaunele cu unele care au ventilatie din constructie?!? :think:

Ultima editare: 2 Apr 2011
  9. xxxxxxx 6th Gear Member

Locație:
    Baia Mare
    Masina:
    Audi A4 2.0 TDI CAGA E4+ 2009
    Superba masinuta, sa o folosesti sanatos si la cat mai multi kilometri fara probleme. Sper sa trec si eu la vara pe un b8, oricum a ta e superba si ca motorizare si ca dotari interioare, frumos frumos de tot !
    Sanatate si drumuri bune !:respekt::hi:

10. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Multumesc Cosminel91! Sa-ti de Dumnezeu si tie un b8 asa cum iti doresti!

Daca a venit caldura, am zis sa nu stau degeaba si sa ma apuc de personalizat masina. Asa ca am achizitionat materialele necesare si ieri, desi a fost o zi mai innorata si putin ploioasa (o arata si murdaria de pe masina) m-am apucat de treaba. Am inceput cu demontarea emblemelor cu modelul si motorizarea, pentru a avea un clean look. O sa incerc sa fac un thread despre asta in sectiunea "How to..."
    Acum as vrea sa dau jos si emblema cu cercurile si sa o vopsesc neagra, dar inca nu sunt hotarat daca sa o fac negru mat sau negru lucios/lacuit....

Ultima editare: 6 Apr 2011
  11. Deni

Deni 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A6 allroad, 3.0 TDI, 2008
    parerea mea este sa nu dai jos si cerculetele...va fi cam ciudat fara iar pe langa asta unii ar putea crede ca ti-au furat emblema :)

12. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    :) dar nu vreau sa le dau jos definitiv. Le dau jos doar pt a le vopsi negre, apoi le pun iarasi... :)

13. orgonaskaroly

orgonaskaroly Audi Expert

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Foarte frumoasa masina, cred ca albul este cel mai tare pe B8...s-o stapanesti sanatos. Referitor la cerculete, parere personala, daca chiar vrei sa le vopsesti...negru mat. Bafta!
    PS: pentru clean look, "scapa" de suportul de numar din spate, chiar si din fata si lipeste numarul cu banda dublu adeziva, o sa arate beton, mai ales ca masina este alba.

Ultima editare: 6 Apr 2011
  14. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Asa am vrut sa fac in fata, dar in spate...ma mai gandesc... E suportul din parte clubului si ma gandeam ca ne recunoastem mai usor pe sosele, si in oras dar si prin tara. E adevaat ca arata mult mai "clean" fara suport...

15. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Si eu sunt de parere ca negru mat e solutia cea mai buna :p
    Vezi ca este un topic pe forum in care iti arata foarte bine cum sa scapi de crom.
    O zi buna si spor la treaba in continuare :icon_thumright:

16. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Si eu am avut suporti "club audi", dar arata mult mai bine fara, in schimb am sticker in partea de sus a lunetei, chiar sub eleron, asa ca ne recunoastem in trafic;)

17. dragan_cosminn10

dragan_cosminn10 2nd Gear Member

Locație:
    Moravita
    Masina:
    Audi A4 B8 2.0 TDI 143cp Multitronic
    Eu vreau sa o fac precum ce-a din poza mea :), adica alb lucios si negru mat pe mijloc.

18. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Vpsit Emblema spate

Incet, incet vreau sa personalizez masina, asa ca urmatorul pas facut a fost sa dau jos si emblema spate, sa ii dau jos cromul si sa o vopsesc negru mat..

Multe multumiri colegului nostru Old School pentru ajutorul lui din thread-ul cu vosirea elementelor cromate:http://www.clubaudi.ro/exterior/10625-vopsit-negru-grila-elementele-cromate-12.html M-a ajutat enorm de mult... La inceput, am vrut sa nu imi bat capul cu acea clorura ferica cu care a inlaturat el cromul de pe cercuri si am incercat cu alta metoda, tot de el propusa: curatarea cu alcool si apoi cu clor...dar la mine nu a dat rezultate :shrug: Asa ca am tot cautat pe internet "clorura" aia minune si pana la urma am reusit sa o cumpar. Ce pot sa spun, e ca face minuni cu adevarat. Am pus inelele intr-o tavita, am turnat clorura, asa incar sa le acopere si am asteptat 5 ore... si asta a fost tot. Apoi le-am curatat cu spirt, inainte de a le vopsi. Inca nu am reusit sa le montez pe masina, dar astazi sau maine sper sa o fac si revin cu poze... Pana atunci aveti cateva poze cu "lucrarea".

P.S.: Am testat inainte tot procesul pe litera "A" pe care am dat-o jos de pe masina dinainte...

19. orgonaskaroly

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A4
    Vezi cum il lipesti inapoi, nu e chiar usor, avand in vedere ca semnul are gauri pe interior nu merge banda dublu adeziva...eu l-am lipit cu un fel de "poxipol" de la Bison, transparent, dar tot a iesit surplus pe margini, imediat m-am pus pe curatat, nu am lasat pe alta zi, ca altfel nu se mai lua cu nimic.

20. Deni

Deni 1st Gear Member

Locație:
    Galati
    Masina:
    Audi A6 allroad, 3.0 TDI, 2008
    felicitari pentru cum ti-au iesit dar personal sunt de parere ca aratau mai bine originale-cromate. puteai sa ramai la un clean look fara model si motorizare.
    felicitari pentru munca depusa;)

Distribuie pagina asta