1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0 TDI - bogdan_TM

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de bogdan_TM, 25 Mar 2011.

1. emitzat 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    VW Passat B6 2.0Tdi
    Pana in 04.09.2009 toate motoarele 2.0 tdi (exceptie cod motor bkd) au pompa de ulei antrenata prin acest ax de 77mm care intre 150-250k se uzeaza si nu mai antreneaza pompa. Motoarele fabricate dupa data de mai sus sunt antrenate printr-un ax de 100mm care nu mai face probleme. Sfatul meu e sa mergi linitit inca 50-60k daca balansorul tau nu prezinta uzura. Cand desfaci baia din nou, o sa hotarasti atunci ce e de facut in functie de cum se prezinta. Rectifici balansorul tau si pui ax de 100mm sau faci un ax in 2 cote sau pur si simplu schimbi din nou axul cu unul nou. Pana la 250k eu zic ca nu ai de ce sa te ingrijorezi! Mai mult de 250k nu stiu e sa zic...

2. madalinc

madalinc Bronze Member

Locație:
    Pitești
    Masina:
    A4, b8, 143cp
    Cum se manifesta problema cu acest ax? Si masina mea e din 2008, eu cand virez pe loc aud un fasait ca si cum s ar pierde presiune la servo, sunetul provine de sub pedale.

3. bogdan_TM

bogdan_TM 3rd Gear Member

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Audi A4 B8 | 2008 | 2.0 TDI (CAGA)
    Asta-i cel mai nasol, ca nu se manifesta nici cum. Pe mine m-a lasat masina in drum, ca sa zic asa. Adica mi s-a aprins becul rosu de ulei si asta a fost. Am oprit imediat si am adus-o pe platforma ca sa nu termin motorul.

Din ce am mai citit, problema asta se intampla la motoarele 2.0 TDI intre 150.000 si 200.000km. Cel mai bun lucru de facut ar fi ca preventiv, la un schimb de ulei sa se demonteze si axul si balansierul din pompa de ulei si sa se trimita la rectificare. Apoi se monteaza la loc. Cei ce au facut operatiunea asta, spun ca nu au mai avut problema cu asta. Asa ca, la urmatorul schimb asta voi face si eu, chit ca axul ce l-am montat acum e nou; dar e facut dintr-un material foarte casant si se uzeaza iarasi. Cineva care a mai patit asta, a spus ca al doilea ax i s-a uzat dupa aprox 60.000km.

Pentru ajutor citeste bine topicul: Pompa ulei 2.0 TDI - sistemul de antrenare cu probleme- reparatie si/sau inlocuire

4. emitzat 1st Gear Member

Locație:
    Targoviste
    Masina:
    VW Passat B6 2.0Tdi
    Nu m-am facut inteles! Dupa cei 60k ax-ul a inceput sa prinda luciu pe muchii. A fost desfacut dupa 60k pentru verificare si daca tot s-a umblat acolo a fost schimbat. La cat costa unul nou, nu merita sa il puna tot pe cel vechi. Gaura din balansier nu prezenta uzura nici la verificarea de la 200k cand a fost schimbat prima data axul, nici la a doua verificare la 260k.
    Axul este confectionat dintr-un material mai slab (ma refer la duritate) ca balansorul. Tocmai din acest motiv axul pica primul. Exista situatii in care uzura axului produce si uzura gaurii hexagonale=> trebuie schimbat/ rectificat tot ansamblul.

5. marianu

marianu Silver Member

Locație:
    Brașov
    Masina:
    A7 2019 ,Q7 2018
    bogdan vechiul ax se invirtea in pompa de ulei?
    este ciudat pentru ca nu am mai auzit de problema asta la b8....
    multi au dat b7,inclusiv eu, pentru acesta problema care apare cu pompa,dar vad ca s-a mostenit.
    totusi tu crezi ca km la masina sunt reali?

6. Cristi Staff Member Staff Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 B7 - S-line - 2.0 TDI ( BRE ) 140 CP
    Nu ai auzit ca au marit lungimea axului la modelele de A4 B8 dupa anul 2009. De la 77 mm l-au lungit la 100 mm dar tot cu latimea de 6 mm. Fiind mai lung sarcinile de forfecare sunt preluate pe o suprafata mai mare. Toate pompele de ulei prevazute cu acest ax o sa cedeze mai devreme sau mai tarziu si daca nu opriti imediat motorul se distruge turbina si se poate cala motorul. Bafta.

7. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Dupa o lunga perioada de 'citit pe forum' numai, mi-am gasit timp sa imi mai completez topicul... Intre timp, a inceput si mie sa imi patineze ambreiajul, la 209.000km.

Citind pe forumuri am ales solutia gasita de anarchy, caruia ii multumesc pt sfaturi si am montat si eu ambreiajul Sachs SRE Organic. Pareri despre el?! :happy: Fascinant! :) E adevarat ca pedala e mai tare decat la cel stock, dar m-am obisnuit repede cu asta. La plecarile de pe loc, parca "musca" din asfalt :) E o placere sa o conduc cu modificarea asta!

Pe langa kitul de ambreiaj, cu rulmentul de presiune, s-au schimbat si furca(cu cea reproiectata), nuca culisare si piesa intermediara. Pentru cei interesati, aveti codurile in poze.

Cata_ADC apreciază asta.
  8. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    bravo bogdane... te astept la update sa-i mai dam putina viata ca acum ai tot ce-ti trebuie :)

9. Tudor.r

Tudor.r 3rd Gear Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    ... Loading
    Felicitari ! La cati mai multi km in continuare fara probleme !
    De acum ai ceva mai multa libertate in ceea ce priveste jonglarea cu calutii putere !
    Imi poti zice aici sau pe PM cat a fost toata distractia(toate piesele)+manopera ?
    Stiu ca ma asteapta problema asta la un moment dat dar inca nu stiu daca am s-o fac in Oslo sau acasa :), binenteles banii vorbesc tot timpul !
    Numai bine !

10. MRR

MRR Silver Member

Locație:
    Oradea
    Masina:
    Audi A4 B8 Avant 2.0 TDI CR (CAGA),143 CP,2009
    Ohh da, foarte buna alegerea si achizitia acestor piese!
    Sa le folosesti cu placere si cat mai multi km iti doresc!
    Apropo, faina alba! E printre culorile mele preferate pe B8-uri! Si eu am cautat in momentul achizitiei alba, dar n-a fost sa fie, poate data viitoare pe un B9!:):)
    Bafta!

11. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Un lucru bine facut!

Sa il folosesti mii de km la Nm maximi!

12. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Roby, abia astept sa vin la 'update'! :)

Mersi Tudor.r, ti-am trimis pm.

Mersi MRR! Si mie imi place mult culoarea, desi la un moment dat ma gandeam sa o schimb cand va veni vremea revopsirii... dar pana la urma cred ca tot la alb raman. :)

Mersi rotitza!

In viitorul nu foarte indepartat trebuie sa schimb 2 telescoape care au inceput sa curga putin, asa ca le-as schimba pe toate 4.
    Oare pot pune telescoape reglabile (mecanic / cu cheie) si sa mai functioneze corect si ADS-ul? Defapt partea cu suspensia de la ADS...

13. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Din ce cred eu, doar solutia OEM se va putea integra in sistemul ADS!

Alta suspensie AM (reglabila electric pe duritate) va fi stand alone, independenta de sistemul masinii.

14. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    poze noi ? impresii despre cei 210 cp ? :)

Alex alex apreciază asta.
  15. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Impresii despre noul soft?!? :) Ce sa zic...esti genial anarchy! Am facut de-atunci un drum Timisoara-Budapesta-Timisoara si sunt extrem de incantat de cum merge masina. In modul dynamic o simt mai agresiva, iar pe confort mi se pare ca trage ceva mai lin si parca nici nu simt cum a ajuns deja la o anumita viteza. Oricum, parca e o alta masina.:arco:

De peste un an, de cand nu am mai scris, am mai adus o modificare estetica la masina: Audi Style Package (buza bara fata, praguri, aripioare bara spate). De cand am luat masina visez la pachetul asta. :)

IMG_3145.JPG IMG_3143.JPG IMG_3139.JPG IMG_3135.JPG IMG_3152.JPG

Ultima editare: 6 Mai 2016
    Chriss_Deejay, ovidiutm, ovidiu.crc și alți 6 apreciază asta.
  16. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    A venit timpul anvelopelor de vara, iar pentru vara 2017 am ales Continental SportContact 6 cu dimensiunea 255/35/19. Jantele pe 18 le-am folosit in aceasta iarna, pentru ca aveam in plan sa trec la roti pe 19" din aceasta vara. Multumesc rotitza pentru sfaturile si informatiile legate de jante! Dupa ce am stabilit ce dimensiuni imi doresc, eram hotarat sa merg pe jante Rotiform, pe care as fi vrut sa le iau din UK. Dar cei de acolo nu aveau dimensiunile dorite de mine (in principal ET35. Ei puteam sa imi aduca numai cu ET 45 si atunci am renuntat.), acestea gasindu-le numai in USA, iar transportul ar fi fost prea scump. Asa ca, pana la urma am hotarat sa raman la jante OEM si am ales modelul Speedline de pe Audi A5 (ET33 si J9).

Pentru a personaliza interiorul am cumparat si un schimbator cu piele perforata. (Cautasem de ceva timp modelul asta, dar fara rezultate. Acum in sfarsit a aparut!:))

Pe langa bucurii vin si tristeti uneori... Mi s-au dus planetarele. :crying: Iar la verificare am vazut si ca bucsele bratelor de pe fata sunt cam terminate...ceea ce inseamna o gaura mare in buget. Dar la varsta masinii (9 ani) si drumurile pe care le-a facut, ma asteptam sa trebuiasca inlocuirea lor in perioada urmatoare.

IMG_4622.JPG IMG_4627.JPG FullSizeRender.jpg IMG_4630.JPG IMG_4638.JPG IMG_4639.JPG

Ultima editare: 16 Mar 2017
    laaav, rotitza, scooby88 și alți 2 apreciază asta.
  17. bogdan_TM

Locație:
    Timișoara
    Masina:
    Ne bucuram de vremea frumoasa si incepem sa uitam de problemele care au aparut la inceputul lui Martie si care intre timp si-au gasit rezolvare. Masina a primit planetare noi, un kit de brate si telescoape (pentru ca 2 dintre ele curgeau de mai bine de un an si asta se resimtea in suspensie). Si daca tot s-a umblat la partea de suspensie, am zis ca e momentul sa umblu si la arcuri...una dintre modificarile pe care mi le doream de foarte mult timp! Cautam cea mai buna varianta de arcuri, care sa functioneze si cu sistemul ADS al masinii si tot la sfatul maestrului rotitza, :hi: am achizitionat un set de arcuri reglabile KW H.A.S. de care sunt foarte incantat!

IMG_4663 (1).JPG DSC04700.JPG DSC04698.JPG

Tudor.r, andyzaharia, Stefan și alți 3 apreciază asta.
  18. MarianMaxx

MarianMaxx Audi Expert

Locație:
    Italia
    Masina:
    Audi A6 4G 3.0 TDI Quattro S-tronic (CLAA) 2012 Avant
    Sunt exact ce trebuie. Foarte frumoasa masina in configurarea actuala. :icon_thumright:

Sa te poarte sanatos si fara multa zdruncinare!:)

19. rotitza

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Ma bucur sa vad masina in forma maxima, si ma bucur foarte mult ca ti-am putut fi de ajutor!

Drumuri bune si zeci de mii de km fara griji!

20. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    foarte faina. cand am vazut in service arcurile m-am gandit direct la rotitza :)

Distribuie pagina asta