An nou fericit ! Am început anul nou cu lucrări. Am avut probleme cu alternatorul, am cumpărat unul nou marca Valeo iar cablul de la alternator l-am reparat acum vreo 3 ani, dar de atunci era bolnav si avem o pierdere de tensiune. Cablul l-am schimbat cu unul nou original ce are codul:8K0971228 G Si acum avem o încărcare corectă 14,55 V
După cum am scris mai sus am început anul cu lucrări. Având probleme cu haionul pe partea de rugină care a fost reparat de mântuială de două ori ,doar au băgat kit în loc să înlocuiască tabla ruginită,m-am apucat eu de el , am înlocuit tabla rugină cu una nouă , am dat cu soluție împotriva rugini ,am dat cu spary de vaselină pe interior să numai stea apa,știu ca toate b8 -urile au probleme cu rugina , eu prima dată am optat pentru înlocuirea lui dar nu găsisem pe culoare , e un lucru provizoriu, cel pe care l-am făcut ,urmeaza înlocuirea lui cat de curând ,dar a ieșit foarte bine sunt mulțumit, sperăm să nu apară prea curând.
Vă salut, Am reușit să refacem tot traseul de evacuare, din downpipe până spate. Am folosit flanșă nouă, tub flexibil, țeavă de inox de 63 mm, o tobă intermediară marca Turboworks și toba cu clapetă. Traseul este făcut custom care a ieșit impecabil, la Ugod Custom lângă Timișoara. Mă bucur ca am găsit toba acesta cu clapeta. O să revin si cu video. In momentul în care este închisă clapeta mașina e foarte silențioasă, pot spune ca la ralanti este stock dar in momentul in care deschid clapeta se aude destul de tare. Intermediară Turboworks este micuță, curând o voi înlocui cu ceva mai mare sa avem un sunet plăcut, tipsurile le-am aliniat cat mai în interior, sunt provizorii, până voi găsi ceva mai frumos. Toate cele bune tuturor.
De fiecare dată când mă uit pe AliExpress, nu pot să mă abțin să nu comand ceva. Am cumpărat un Car Charge USB, eu nefiind nefumător scrumieră era foarte inutilă, așa ca am găsit ceva să fie utilă, îmi place deoarece arata și tensiunea încărcări, lucrul ăsta m-a încântat foarte mult . Mă bucur ca am reușit să fac din interiorul plictisitor unul cat de cat mai util pentru mine. Filtrul suplimentar de polen pe care îl folosesc de ani de zile, pe care îl tot achiziționam de pe OLX, de pe AliExpress am cumpărat 3 bucăți, la prețul unui din România.
Salutare , Am făcut un mic video cu noua evacuare . https://youtube.com/shorts/iV0amU3kIys?si=SQDJxBdteWtBdTrr
Salutare Am trecut de un nou itp la 410.000 km , după am montat jantele de vară. Pe haion am montat cele două extensi de pe modelul Audi A4 B9 , a trebuit decupate în partea de sus deoarece am eleronul de RS4 . Vă las mai multe poze cu mașina cu jantele de vară
Salutare ! Azi am înlocuit lichidul de frâna cu unul de la ATE Typ 200. Urmează o nouă revizie încă nu sunt hotărât pe ce ulei o să merg ori tot cu Triax 5w30 sunt foarte mulțumit de el , ori pe Shell 5w30
Un design mai elegant pentru interior, covorașe de mochetă pentru sezonul de vară, de iarnă le am pe cele OE de cauciuc. Le-am personalizat cu marginea galbenă precum sunt etrieri și inelul volanulului și le-am brodat doar pe partea șoferului, cu inițiale numărului de înmatriculare.
Am achiziționat niște ceasuri de Audi S5 pentru a lua acele albe din ceasuri, îmi place mult cum arată, urmează să schimb și ledurile din ceasuri cu unele albe.
Am schimbat ledurile din ceasuri cele roși cu unele cu led alb, îmi place foarte mult cum a ieșit, urmează si la ceasul de boost si încet încet tot înluminat-ul sa il fac cu led alb.
Am facut eu tot interiorul alb. O sa iti blestemi zilele, e o munca de chinez batran. Cafea si rabdare multa, pentru ca ai nevoie.
Salutare tuturor Am avut o lucrare destul de serioasă pe partea de motor. Targetul meu era sa trec de bariera de 500.000 km dupa care sa desfac motorul, dar a venit vremea mai repede, la 410.000 km. Motorul făcea presiune in vas și elimina antigelul pe evacuare. Am demontat chiulasa, am dus-o la test de fisuri din păcate era fisurată, garnitura de chiulasa arata foarte rău între cilindri. Părerea mea ca e un motor foarte bun, la exploatarea pe care l-am folosit eu și puterea lui. Acum am schimbat și marca de ulei am folosit Shell acum iar la prima impresie e ok, motorul e mai silențios. O să merg pentru optimizarea softului, scădem puțin puterea să nu avem probleme pe viitor. Așa ca am cumpărat totul nou : - Chiulasa AMC - Garnitură Chiulasa Erling - Garnitură Evacuare Erling - Garnitură Admisie Erling - Garnitură Pompă vacum Erling - Garnitură Capac Culbutori Erling - Garnitură Distributor apă Erling - Semering Ax came Erling - Semering Arbore cotit Erling - Semering uri supape Erling - Prezoane Chiulasa Erling - Pastă Etanșare Erling - Șaibe Foc Bosch - Vas Expansiune Mahle - Curea Distribuție Continental - Curea cu caneluri Continental - Pompă Apă Hepu - Pompă Vacum Bosch - Filtre Mahle - Ulei Shell 5w30. - Antigel Hepu
Nu soft-ul e problema, umbli degeaba la el. Astea sunt 2.0TDI-urile, sunt 2 B8-uri pe Facebook la vanzare care au motoare din dezmembrari fix din aceeasi cauza. Nu stiu daca actualii proprietari stiu asta, dar cunosc fostii proprietari. Tu esti unul care ai investit mult in masina si ai ales calea reparatiei de calitate, probabil din cauza ca vrei sa mai tii cativa (sau mai multi) ani masina. Altii pun motoare la 4-500eur si direct vanzare, fiind satui de fiabilitatea lor (chiulase, pompe de ulei, pompe de inalte, etc.).
@audi66 Da, îți înțeleg ideea, văd multe mașini ce vin pe la mine, de aia prefer să o fac pe asta decât să cumpăr alta cu probleme mai multe, plus ca eu o cunosc foarte bine mașina.
Salutare, Am schimbat sticlele de la faruri cu unele noi, cea din stânga avea o crăpătură de vreo 2 ani și am decis să le înlocuiesc pe amândouă cu unele noi, pe care am aplicat și o folie de protecție transparentă PPF. Am relipit și pragurile laterale, în partea din față nu mai stăteau așa bine, așa ca le-am demontat, curățat și lipit cu silicon de parbriz Teroson. Am schimbat bucșele mari de la brațe cu unele de la Lemforder, cele vechi s-au rupt rău de tot. Bineînțeles strânse la poziția cu masina lasata pe stradă.
Am achiziționat bușonul de ulei de Audi R8 , iar cel de lichid de răcire de Porsche 911 ,estetic sunt mai frumoase fiind cromate
Sunt originale? Ai un cod? Citisem ca nu sunt tocmai ok, mai ales cel de antigel, pt ca acea supapa nu functioneaza corespunzator.