1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0TDI, 105Kw

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de mabalaru, 12 Iul 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. Catalin_1987

Catalin_1987 Moderator&Quattro Driver Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4,1.9 TDI AVF,2003
    Eu zic sa mai cauti!
    Daca vrei 17" cauta ceva de A5 cu Et 28-29.
    Alte jante frumoase sunt cele in 5 spite de A5 cu 8.5J, Et 29.

2. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    La B8 am roti de tabla pe 16" pentru iarna.

7,5X16 ET45 cu 225/55R16

Parerea mea este ca nu merita jantele de aliaj sa fie tavalite/contaminate/jegarite pe timpul iernii in RO. Table cu anvelope noi si ai terminat dilema. Confort maxim si eficienta.

Pentru o mai buna aderenta, iarna se recomanda anvelope subtiri si inalte.

3. lowlife

lowlife Audi Expert

Locație:
    Craiova
    Masina:
    B6 1.8T 150/210 @ 200/330, B6 1.8T 150/210
    Exceptand cazul in care vrei sa iei jante tabla noi si ajungi sa dai pe ele mai mult decat pe un set de aliaj SH perfecte :)

4. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Janta de tabla este 40 euro bucata noua in DE.... KFZ-uri (echipare de fabrica)

5. bmdbmw

bmdbmw Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9 DEUA 110kw, 2015 / Q3 8U CUVC 110kw, 2016
    pentru iarna mergi pe dimensiune cat mai mica.

merita jantele de tabla, eu am prins pe olx un set de jante noi originale cu cauciucuri continental noi 205/60/16 la 1600 lei.

6. Stefan

Stefan Audi Expert

Locație:
    București
    Masina:
    AUDI A4 B5 Avant, 2001, PD, AJM, 116+ CP by arazvan2002
    Pentru cata zapada e la noi eu as merge pe roti mai mari ;). Si iarna trebuie sa arate bine masina

7. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    :) wow
    Thank you

Deci situatia la mine sta asa:
    Am un set separat pentru iarna de tabla cu ce a venit masina. Problema e ca am cauciucurile cam deformate si bat un pic. Le-am tot folosit din 2013 pana in prezent, au carne suficienta si chiar tin destul de bine pe zapada.

Ma gandeam sa trec si pe iarna pe 17 din simplul motiv ca as dori sa fac upgrade la frane mai mari.
    Dar, @WUG, tu sigur ai franele mai mari pe B8.5, iti intra ok jantele de 16 ?

Eu am 205/60/16 pe ele, pot incerca si 225/50/16 dar un cred ca se justifica mai late ...

@Cata - trebuia sa iau eu cele pe 18 pe care le ai tu cu et29, dar vezi ce inseamna cand stai prea mult pe ganduri (sa le stapanesti sanatos ca arata superb pe masina ta).

As fi avut in "plan" sa trec pe 18 pe vara si 17 pe iarna, dar cred ca voi ramane pur si simplu cu tabla pe care o am deja. Cel mult caut alte jante care sa nu fie ruginite. Ale mele le-au cam prins un pic rugina si arata urat. Dar pot cumpara o pereche de capace si am terminat problema de tot ;).

La cauciucuri clar si eu as fi mers pe noi. Am simtit asta pe cele de vara. Mi-au salvat viata de vreo 2 ori la franare de urgenta, si chiar m-am simtit in siguranta.

Toate bune si multumesc de sfaturi.

Ultima editare de un moderator: 6 Oct 2015
  8. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Dap , intra fara probleme jantele de tabla pe 16" insa cu specificatiile de mai sus. Am discuri fata 320x30mm.

225/50/16 nu este dimensiune omologata la B8. E dimensiune de S4 C4. Anvelope atipice dealtfel si scumpe pentru aceasta marime. 205/60 sau 225/55R16 insa la cea din urma trebuie janta de 7,5 altfel se vede cam aiurea.

9. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Scuze, am gresit eu cu 50-ul. Ma refeream tot la 55 (standard la B8).

Acum cum mi-o fi si norocul pentru jante, pentru ca habar nu am ce et au :(

Aflu cand ma apuc de pus cauciucuri pe ele. Dar macar m-ai linistit. Sunt si jante pe 16 care merg pe discurile mari :), asa ca uit complet de idea de a schimba rotile cu unele de aluminium.

In cel mai rau caz, iau 4 de tabla noi si am terminat discutia ;).

Multumesc

Toate bune

10. Teko

Teko Silver Member

Locație:
    Constanța
    Masina:
    VW Passat 3C5 2.0 tdi (BMP) 2007 + VW Golf 7 1.6
    Gumele 225/55/16, de iarna, pe jante de aliaj cu latimea de 7 tzoli, OE A4 B8, arata foarte bine. Nu dau impresia de balon ca la gumele cu jante dedicate masinilor de teren.
    De vara 7,5 tzoli X 16, OE, de iarna 7 tzoli tot cu 16, OE. Una are ET 46, una 45. Modelul este identic.
    Janta 16 A4 B8.jpg

11. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    Pai sa vedem concret cum arata. :)

Anvelopa iarna Michelin Alpin A4 cu 225/55R16 99V si DOT 4913 pe janta de tabla 7x16. Made in Germany.

Cum e, face sau nu balon? :uhm:

O anvelopa de 225/55 sta "cum trebuie" pe o janta de minim 7,5J. Eu zic ca cel mai bine este pe 8J insa este aproape imposibil de gasit asemenea latimi pe table.

Ultima editare: 7 Oct 2015
  12. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    @Wug - Oricum eu am 205 momentan si cred ca tot pe 205 as fi mers ;)

Btw - eu ma plangeam de ala mele ca au ruginit, dar vad ca si ale tale sunt la fel :)

Eu cele de iarna le am cu dot 2013 .. dar cred ca au mai multa carne.

Spor

13. bmdbmw

bmdbmw Bronze Member

Locație:
    București
    Masina:
    A4 B9 DEUA 110kw, 2015 / Q3 8U CUVC 110kw, 2016
    mergi cu ele asa, e pacat de alte jante sa le terfeleti prin zapada/gheata. le pui niste capace si aia, rugina e superficiala.

14. wug

wug Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi S4 C4 2.2T Quattro
    O mica precizare vis-a-vis de capace. Capacul ascunde micile imperfectiuni ale jantei de tabla (rugina, zgarieturi, etc) insa va accelera rugina si mai mult retinand mizeria, umezeala si materialul antiderapant aruncat pe strazi. La spalatorie daca nu vei scoate capacul, nu vei putea spala bine janta. Asadar, exclus sa stau sa scot capacele la fiecare spalare. Nu-mi place cum arata masina cu capace si cauzeaza jantelor.

P.S. Jantele din pozele de mai sus vor ajunge direct la gunoi. Am comandat jante noi. Se pare ca mai mult de 3 ani nu rezista vopseaua pe ele, cele actuale avand DOT 2012. Anvelopele mele au 7mm. Cred ca ale tale sunt noi. :)

15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ieri, dupa lupte seculare, am reusit sa scot DPF-ul dupa masina si sa pun downpipe.

Idea este ca dupa asta, cu toate ca inca nu am apucat sa pun softul cu DPF off (si nu, masina nu a intrat in nici o protectie contrar asteptarilor mele) mi se pare ca masina este mult mai fasneatza si raspunde mult mai bine la acceleratie. (eu stau pe confort de obicei).

+ la partea de sunet. La ~2500 se aude suieratul specific de turbo, dar timid, nu deranjant
    - neavand catalizator, te cam ustura ochii daca stai in spatele masinii ...

Maine sper sa ajung sa ard si noul soft cu DPF + EGR off si sa vedem atunci cum e.

Cred ca pe viitor voi monta undeva intre downpipe si prinderea de la jumatate un catalizator. Mi se pare totsi prea usturator la ochi si totusi, in traficul din bucuresti s-ar putea sa fie deranjat pentru cel din spatele meu :).

@Mihai - Baga tu poze pls :)

Partea mai nasoala este ca am flat acum ca am un amortizor din spate curs destul de bine, deci trebuiesc schimbate ambele + inca un amortizor pe fata "plans" un pic.

Trebuie sa ajung la mecanic sa fac o constatare sa vad exact ce mai trebuie schimbat, pentru ca am vazut ca si pe la EGR imi scuipa niste ulei.
    Avand in vedere ca nu suport sa stiu ca am astfel de probleme, voi urgenta vizita la "doctor".

Spor

16. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    mabalaru sa ne tii la curent mai ales cu scurgerea de ulei la EGR, o am si eu de ceva vreme...

Cu fumul cum stai?

17. rotitza

rotitza Pasionat Audi Staff Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    Audi A6 C7 Allroad - 3.O BiTDI quattro - 2O13 ~ max torque @ 650Nm
    Da, o modificare pe care prin implicarea lui Marius o voi face si eu.

Asadar, odata cu down pipe-ul lui Marius i-am rugat pe cei de la CSL sa mai faca inca una si pentru mine. Astfel, Marius a suferit mai mult, tinand masina pe elevator pana s-au facut flansele si tevile, pentru a fi probate. Multumesc Marius!

Cam asa arata "teva" care in opinia mea este o lucrare foarte buna!

Si asa arata montata pe masina:

Legat de fum, este cat se poate de normal ca masina sa scoata acum ,avand in vedere ca nu mai este restrictionata de nici un filtru! Cantitatea de fum in schimb poate fi "reglata" cu ajutorul unui tuner. A se avea in vedere ca masina lui Marius are soft de putere, nu este stock!

18. andyzaharia

andyzaharia Audi Expert

Locație:
    Chișinău
    Masina:
    Current: A6 55 TFSIe 2022, Past: Audi A4 B8, 2.0 TDI CAGA, 2008
    Frumoasa lucrare!

19. mrkxmi Junior Member

Locație:
    Bucuresti
    Masina:
    A4 B8 2.0 TDI CAGA 2010
    CSL Custom (Dani CSL) este unul dintre "batranii" din lumea tuningului din Romania, cu rezultate exemplare pentru fiecare proiect. Respect Marius si Dani CSL pentru un produs de exceptie.

Beneficii:
    Scadere EGT (temperatura gazelor de evacuare)=posibilitatea de a creste puterea si mai mult, protejand in acelasi timp turbina
    Spool mai rapid al turbinei=posibilitatea de a mari cantitatea de motorina injectata pe turatii joase, astfel se poate mari si turbina fara a aparea fenomenul de turbo lag
    Sound=presiunea pe evacuare este mai mare, se obtine un sunet mai gros
    Low backpressure=pe langa castigul evident de putere, intre schimbarile de viteze si debreiere, gazele vor fi evacuate total, astfel turbina isi va pastra mai mult presiunea intermediara

Pot enumera doar 2 parti negative: mirosul de motorina si fumul. Prin resoftare (in aplicatiile "cuminti"), fumul poate fi eliminat in proportie de 100% pe turatii inalte si aproximativ 70% pe ture joase.

Din punctul meu de vedere, aceasta modificare este un "MUST HAVE" pe orice masina turbo, mai ales pe 2.0 TDI, care prin definitie este o masina mai lenesa si lipsita de "OOMPH".

lowlife apreciază asta.
  20. bzn_marius

bzn_marius 6th Gear Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A8 4H, 3.0TDI, CMH, An2012
    Felicitari Marius, o super opera de arta!

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta