1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Audi A4 B8, 2.0TDI, 105Kw

Discuție în 'Masina mea / Prezentarea membrilor' creată de mabalaru, 12 Iul 2013.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
  1. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Audi A4 D4 FL 2017, 3.0 TDI 262CP, Exclusive
    Salut

Multumesc!
    @George, este cu E :) ... I-am spus la neamtz sa-mi trimita cu compas si nu prea stia pe ce lume traieste ... (chiar i-am specificat codul) ... vedem ce ajunge. Oricum pe mine acel compas nu ma pasioneaza, am si navigatie si iphone :)

La partea cu CAN-ul chiar nu stiu, daca va dau seria CAN-ului putem afla daca este compatibil ?
    Daca trebuie rescris, unde tre sa fac aceasta rescriere?

Toate bune

2. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Astazi mi-a venit oglinda. Am ramas placut impresionat sa aflu ca DHL-ul DE a trimis mai departe prin Cargus la noi in tara. Asa ca s-au miscat super repede.

Acum sa vedem cum fac cu montajul si cu rescrierea CAN-ului. Am aflat ca pe CAN trebuie sa pun soft-ul de la 8T0 907 468 L.

Atasez si 2 poze cu jucaria.

3. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Interesanta treaba cu rescrierea can-ului, daca reusesti sa ne tii la curent ca si eu sunt interesat.
    Codul pus de tine este pt CAN mai vechi, pt masini cu MMI 2G, esti sigur ca e bun? Zic asta pt ca si eu m-am interesat de acelasi retrofit, si pt masina mea cu 2G trebuie terminatia cu L, Q si J parca. La MMI 3G terminatia e din 2 litere si pt extended can ca sa suporte functia high beam assist trebuie cu AA, AE sau AJ.

4. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Este posibil sa ai dreptate, avand in vedere ca eu am acum: 8T0 907 468 AD
    Cine mi-a spus de L nu cred ca s-a uitat sa fie pentru MMI 3G.

O sa caut si eu si postez aici ce am mai facut :). Orice ar fi, vreau sa pun macar functia de heliomat pentru cea interioara si cele ext.

Ultima editare: 19 Noi 2013
  5. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    eu am high beam assist pe 2g... daca pot sa va ajut cu vreo informatie... cu cea mai mare placere

6. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Ai din fabrica sau retrofit facut de tine ?
    Spune-mi te rog ce cod ai la computerul de CAN, macar sa stim cum este pentru MMI 2G.

Merci

7. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    din fabrica
    o sa ma uit cand ajung acasa

8. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Bineinteles ca nu am stat degeaba si am terminat prima parte a retrofit-ului :)
    Mai am inca putin:
    - de tras inca 5 fire la oglinda
    - de tras firele in oglinzile exterioare
    - de rezolvat cu CAN-ul

poze atasate.

9. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    nu vrei o oglinda alba ? :)))
    io vreau s-o fac neagra pe a mea...

10. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Hehe, daca voiam alba ieseam mult mai ieftin decat cum am iesit cu asta ... :)
    Ai apucat sa te uiti de codul de la CAN ?

Voi stiti pe cineva dupa acest forum care a montat ACC pe masina care nu avea ?
    Eram curios in ce consta acest retrofit si cam cat ar costa piesele.

Merci mult

11. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    Nu am apucat inca.

12. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Este foarte scump acest retrofit si facand o analiza costuri / intrebuintare eu nu cred ca merita deloc acest retrofit ... abia folosesc pilotul automat dar sa mai dau bani si pe ACC ...
    In alta ordine de idei iti vor trebui :
    - radarul din grila cu suport pentru radar si o grila noua care sa incorporeze radarul ( radar ~150-200 Euro : Ebay )
    - instalatie electrica noua pentru ACC
    - in functie de PR de la ESP iti va trebui sau nu si unul care sa stie sa lucreze cu ACCul si ultima data cand am vazut asa ceva era vreo 700 Euro SH :)
    - alta maneta pentru pilot automat care nu prea se gaseste SH
    - ca sa nu mai spun de un alt can dar asta oricum il vei schimba sau rescrie ...

Probabil am omis unele lucruri dar cred ca gasesti mai multe detalii pe Audizine sau audienthusiasts :)

Ultima editare: 20 Noi 2013
  13. K U L

K U L Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    A6 4G 3.0 BITDI
    Prima chestie e sa vezi daca ai pompa de ABS 1AT, daca e 1AS poti sa uiti de retrofit ACC pt ca asa cum zice si George e cel putin 700e second-hand.

- Daca e 1AT, atunci in plus fata de ce a zis George ar mai trebui si instrument cluster-ul cu ledurile in plus - 200e (merge si cel vechi daca ai FIS color si poti sa te lipsesti de ledurile din jurul vitezometrului)

- Manetele se gasesc la 130-150e, trebuie si spira de volan compatibile cu ACC (cod cu G la coada)

- Si evident can-ul schimbat sau recodat pentru extended can.

- Instalatia e simpla, mufa cu 4 pini, 2 fire alimentare radar si 2 fire catre can.

- Mai e si partea de codare a radarului, dupa care trebuie calibrat la reprezentanta.

- Si uitasem de component protection care trebuie scos pt radar, can si instrument cluster.

14. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Avand in vedere ca masina avenit echipata cu 1AS (stiu sigur pentru ca am vrut sa activez senzori pneuri+HH (hill holder)) ... nu cred ca mai are rost sa continuam.
    Ramane asa cum a venit.

Multumesc mult pentru explicatii

15. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Astazi am avut neplacuta surpriza sa fiu anuntat de computer ca trebuie sa completez cu pana la 1L de ulei, dar macar puteam sa imi continui drumul pana la cel mai apropiat service :).
    Interesant este ca eu stiu ca in motorul de 2L 143 cp intra 5l (4.80l sau ceva de genul) si pe parcursul a celor ~14.000km am completat cu ce am mai avut in bidon. Cea ce nu mi se pare sa fi "mancat" prea mult ulei. (poate gresesc ? )

In fine, a trebuit sa dau buzna peste cei de la service si sa cumpar 1L de ulei ca sa ii fac pe plac ;). Nu am mai fost sa cumpar din reprezentanta cum fac de obicei pentru ca oricum mai am 1000km si trebuie sa schimb uleiul.

Referitor la oglinda heliomata. Este de vis. Sincer, mi se pare una dintre optiunile "must have". Abea astept sa leg si exterioarele.

16. george

george Gold Member

Locație:
    Iași
    Masina:
    [quattro] - A4 B8.5 2013 & Q5 8R 2017
    Si eu sunt de aceeasi parere cu oglinda , e super , numai ca in combinatie cu folia cand se inchide chiar nu mai vezi nimic afara ...
    Referitor la ulei eu zic ca e in limite normale asa ca nu ai de ce sa iti faci griji ;) Eu cand fac revizia folosesc toti cei 5L de ulei. 4,5 L ii pun odata urmatorii 500 ml ii pun a doua zi sau dupa ce mai merg putin cu masina ( se pot numi pitici :) )

17. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Stiu George, nu ma speriasem pentru ca stiam ca VAG-ul de fel este mancator de ulei. Am un prieten cu o Skoda Octavia motor PD si se pare ca pe ala mananca si mai mult ulei. La CR este mai moderat.

Ce mi s-a parut mie interesant, am si un Logan diesel de 1.5 (nu am completat nici o data in cei 100.000km pe care i-am facut cu el) :)) Ba chiar la ultima revizie radea un prieten de mine ca poate nu mai e ulei deloc in ea... si surpriza, chiar era ok.

Fie, stiu ca sunt mai multi producatori care zic ca e normal sa manance ulei la x km ... asa ca nu-i bai .

Referitor la geamuri fumurii, aia era alternativa mai ieftina la oglinda asta ... si am preferat oglinda fara sa pun geamuri fumurii. Stiu ca arata mai bine, stiu ca ai niste avantaje la geamuri fumurii, dar pe mine personal ma deranjeaza ... trebuie sa am lumina in masina.

18. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    eu pun la schimb 5 L dupa care am 100% pana la urmatorul si nu mai trebuie sa completez deloc.

19. mabalaru

mabalaru Platinum Member

Locație:
    București
    Masina:
    Salut,

Cu ajutorul lui Catalin (Thank you Cata) am reusit sa termin retrofitul pentru oglinzile exterioare heliomate.

Cu ocazia asta am montat si luminile in usile din fata.

Referitor la High Beam Assist, tot nu am reusit sa-l facem sa mearga. Am cablat toate firele si am reusit chiar sa codam si CAN-ul + centrala electrica dar mesajul este foarte clar ca nu gaseste oglinda ...

Stie cineva daca atunci cand poti coda functia respectiva, inseamna ca acel computer suporta functia ? Sau nu este obligatoriu ?

Still digging :)

20. anarchy

anarchy Gold Member

Locație:
    Wild West
    Masina:
    A6 C7 3.0TDI
    nu-i obligatoriu...
    poti coda cam tot ce vrei ....si dupa aia ai erori pe componentele care lipsesc....

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta